Pod koniec I części Ron rozgrywa pojedynek szachowy, aby dostać się do Kamienia Filozofów razem z Harrym i Hermioną. W książce występuje jednak pewna niezgodność między rzeczywistymi zasadami w szachach a zagraniami Rona. O co mi chodzi? : )
Harry Potter
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Czy chodzi o to, że Ron był skoczkiem a mimo to zrobił ruch o jedno pole w przód?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
Tak właśnie o to chodziło. Przyznam, że czytałem latami i nigdy tego nie wyłapałem... Brawo! Zadajesz!
-
Która drużyna quidditcha z Wielkiej Brytanii jest najstarsza w całej lidze?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
To z Quidditach przez wieki? Czy z sagi? Bo nie wiem gdzie szukać : )
-
Nie z sagi, choć może tam też była o tym wzmianka, jeśli była to jej nie kojarzę
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Zjednoczeni z Puddlemere założeni w XII wieku
Jestem pewien, sprawdziłem, to nie tracę czasu i zadaję, okej? : )
Czyją pasją była gra w kręgle? -
No proszę Was... pytanie jest proste jak drut, nie ma nad czym się zastanawiać
Podpowiedź: informacja ta została podana w pierwszej części -
Dumbledore. Pytanie wcale nie było proste. Informacja jest podana tylko raz, w miejscu, w którym każdy zwraca uwagę na coś innego (Nicolasa Flamela).
Lwica jest boska :) -
Informacja podana była wprost więc dla takich wyjadaczy jak Wy to nie problem :). Jak widać zresztą po poście u góry. Brawo Buleon. Teraz śmiało możesz mi oddać
-
Pewien czarodziej walczący przeciwko Voldemortowi nie brał udziału w drugiej bitwie o Hogwart z pewnego ważnego powodu. Z innego powodu był ważny dla Harry'ego. O jakiego czarodzieja mi chodzi? Jest on tak znany, że pewna osoba potrafiła bez problemu skojarzyć go z pewnym regionem.
Dedalus Diggle - Kent?
-
Dokładnie, o niego mi chodziło Zadajesz
Kto miał zwyczaj siedzenia w swoim gabinecie/biurze/pracowni plecami do okna?
-
Vernon Dursley
Prawidłowo. Teraz Ty
-
Proszę o powiązanie trzech istot ze skarpetkami. Wykluczam Harry'ego
Harrego czytałem już dawno temu ... Ale czy chodzi Ci o Zgredka, Stworka i Mrużkę?
-
Zgredka na pewno - skarpeta z dziennika. Co do reszty, to nie o nich mi chodziło, no ale możesz mnie zawsze zaskoczyć dobrze dobranym cytatem
Dumbledore który widział skarpetki w zwierciadle Ain eingarp i Hermiona która robiła skarpety skrzatom? Jeśli tak to niech pytanie zada może blackivy, bo on zaczął odpowiadać.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Może być m.in. Hermiona, Tonks, Dumbledore Zgodnie z życzeniem - blackivy, możesz zadawać
Dzięki za prawo głosu.
Prosiłbym o podanie imion dzieci HP jeśli oczywiście je miał. -
Odnoszę wrażenie, że ktoś tu nas nie docenia :C
Lily Potter, James Potter, Albus Severus Potter
Zatem teraz ja W książce zostaje wymieniona różdżka z czarnego bzu... o jakim jeszcze produkcie z tej rośliny słyszymy w książce i gdzie? -
I nikt nie chce podpowiedzi? :C Toż to fatalnie...
-
Chyba jednak podpowiedź by się przydała...
-
Wybaczcie taka dluga przerwe - mala przeprowadzka! W sumie to mozna odpowiedziec na moje pytanie nawet bez ksiazki bo ten produkt wystepuje w naszym mugolskim swiecie, choc nie jest tak popularny. Podpowiedz: 4 czesc i rodzina Wesleyow!
-
No to strzelę, sok z czarnego bzu?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Wino z czarnego bzu, pojawia się w domu rudzielców przed mistrzostwami w quidditcha
-
Toadie byles blisko ale zabraklo procentow w Twoim soku. MacAbra zadajesz!
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez K A S T O R ().
-
Zapomniałem zadać pytanie xD. Ale będzie łatwe. Wykonana z tego samego materiału co napój pijawiającu sie Weasleyów , utraciła swą moc wraz ze śmiercią bohatera. Co to? z czego to
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 2
2 gości