No to zagadka: Kto kogo doił i po co?
Harry Potter
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Glizdogon doił Nagini, aby wspomóc "rekonwalescencencję" Lorda Voldemorta.
-
Tak jest! Zadajesz Menel
-
W końcu. Powtarzam pytanie:
Pewna rzecz na przestrzeni siedmiu części zachowuje się niezgodnie z prawami rynku - tanieje.
Co to za rzecz? -
Nie mam za bardzo pomysłu więc strzelam - miotły?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
Nie. Bardzo, bardzo daleko.
Podpowiedź: najmłodszych to raczej nie interesuje. -
Rzecz ta jest jednym z dwóch przedstawicieli w swojej dziedzinie (przez dziedzinę rozumiem np. przedmioty do eliksirów, miotlarstwo, prasę czy słodycze)
-
Whisky Ogdena?
Lwica jest boska :) -
Nie. Znowu bardzo daleko.
Podpowiedź: przyjrzyjcie się uważnie poprzedniej podpowiedzi.
E: Ups, przepraszam. Nie sprawdziłem, to teraz się mści. Oprócz tych dwóch przedstawicieli z postu wyżej znalazłem kilku przedstawicieli, których przeoczyłem (w sumie wymienionych jest 7).
Żeby było łatwiej: największy wpływ na fabułę i najwięcej razy wspomniany jest ten przedstawiciel, o którego mi chodzi. Kolejny przedstawiciel pojawia się dopiero w połowie sagi, ale rónież ma duży wpływ na fabułę. Trzeci z przedstawicieli pojawia się od czasu do czasu, zwykle tylko wspominany, a wpływ na fabułę ma w zasadzie tylko raz. Czwarty przedstawiciel wspomniany jest tylko raz i dużego wpływu na fabułę nie ma. Pozostali trzej przedstawiciele są bardzo rzadko wspominani i mają powiązania z Albusem Dumbledore.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez menel984345 ().
-
Prorok codzienny?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Tak. Fajnie by było, jakbyś jeszcze wskazał gdzie.
Zadawaj. -
Nie dam rady wskazać gdzie, bo ta odpowiedź to był strzał. Może Ty napiszesz jak zmieniały się te ceny, bo mi nie chce się przeszukiwać całego cyklu, a zagadnienie jest ciekawe
Pytanie:
Jaki Horkruks pojawia się na łamach cyklu najwcześniej?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Stare. Harry Potter.
Co do pytania mojego: Hagrid w pierwszej części zapłacił za Proroka 5 knutów. Natomiast gdy w 5 i 6 części Hermiona prenumerowała Proroka, płaciła tylko knuta. -
Liczyłem, że ktoś nie pomyśli i odpowie notatnik Riddle'a Zadajesz
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Ile znamy osób, które chodziły do klasy razem z Dumbledorem?
Przez klasę rozumiem wszystkie 4 domy - Malfoy i Harry byli w jednej. -
Hmmmm! Jedną?
-
Nie. Aha, Dumbledore'a nie liczymy.
-
Myślałem o Doge'u
Z Dumblem dwóch? -
Ale tylko domy, więc Grindelwald, który był rówieśnikiem Dumbledore'a się nie liczy? Slughorn był młodszy. Czyli chyba 1
Nie tylko, nie tylko
Radzę sprawdzić listę Wizard of the Month.
I nie, Grindelwald się nie liczy.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez menel984345 ().
-
Hmm nie przepadam za pytaniami nie z książki, ale zrobiłem to: sprawdziłem listę Wizard of the Month i drugą osobą, która mogła chodzić do Hogwartu razem z Dumbledorem był Harvey Ridgebit
Zgadza się? -
Tak, zadajesz.
-
Nie wiem czy to pytanie już nie padło, ale warto spróbować. Najwyżej zmienię i zadam następne, okej? Jakie zwierzątko domowe mieli Dursleyowie?
-
Papugę.
Hmm nie uściśliłem i wyszło jak wyszło. Odpowiedź oczywiście jest prawidłowa, ale mi chodziło o pupila, którego mieli jakiś czas i nic nie wskazywało na to żeby został oddany, bo nikt o tym nie napisał w książce. To co Buleon próbujesz czy zadajesz? Podpowiedź: pierwsza część
-
Żółw. Ale niech buleon zada.
-
Dobrze! Buleon, zatem do dzieła : )
-
Nic sensownego mi do głowy nie przychodzi. Proszę o wymienienie 7 ran Harry'ego (co się stało, co go zraniło).
1) Smok i jego ogon - drobna rana
2) Złamanie nadgarstka oraz pozbawienie kości
3) Kieł bazyliszka w 2 części
4) Atak Nagini w 7 części
5) Przyrośnięcie do skóry horkruksa (rozdział Dolina Godrika)
6) Atak pająka w labiryncie w 4 części
7) Nieśmiałek i rana na dłoni -
Zderzenie z barierką w drugiej części i jeszcze kilka innych, mniej widowiskowych Twoja kolej
Lwica jest boska :)
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 10
10 gości