Który z budynków wymienionych w książce miał najwięcej pięter?
Harry Potter
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
To zależy jak na to spojrzysz.Siedziba Ministerstwa Magii miała 10 poziomów, a Hogwart 8 poziomów + wieże + podziemia i lochy. Więc jeżeli liczysz wieże lub lochy jako kilka pięter, to wygrywa Hogwart.Jeżeli liczysz jako jedno piętro to mamy remis.
-
Przyznam szczerze, że myślałem o firmie Grunnings, ale ministerstwo mnie przebija : D
Świetnie ; )
Zadajesz -
W książce jest pewna niekonsekwencja jeżeli chodzi o liczbę lat, jaka upłynęła między pewnymi dwoma wydarzeniami. Chodzi o pewne osiągnięcie, które zostało stracone według kilku osób pięć lat przed początkiem serii. Jednak jeżeli sprawdzimy wiek kilku osób, okaże się, że mogło to się zdarzyć najwyrzej rok przed początkiem serii. Proszę wyjaśnić o jaką niekonsekwencję tu chodzi.
Jeżeli coś jest niejasne to pytajcie, wytłumaczę -
Tutaj chyba chodzi o stratę Pucharu Domów lub Pucharu Quidditcha przez Gryffindor na rzecz Slytherinu. Czyżby chodziło o wiek Charliego Weasleya?
Lwica jest boska :) -
Chodziło mi o Puchar Quidditcha, a dokładniej o to, że Wood mówi na pierwszym treningu w trzeciej części
Gryffindor nie zdobył pucharu od ośmiu lat.
ale w innym momencie z kolei pada stwierdzenie
Nie zdobyli pucharu od czasu, kiedy szukającym był legendarny Charlie Weasley
Czyli Charlie musiałby być trzynaście roczników wyżej od Harry'ego.
Cholera, liczyłem, że zajmie więcejPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez menel984345 ().
-
No, wiki nieźle oszukuje pod tym kątem
W którym miejscu Harry po raz pierwszy traci punkty dla Gryffindoru?
-
Celnie - teraz Ty
W którym miejscu Harry po raz ostatni traci punkty? I kto je mu odbiera?Uni Taurus - FenikS - ON, Uni22 - ArCor - OFF
-
W klasie obrony przed czarną magią, gdy spóźnił się na lekcję, na której Seamus pytał o Inferiusy
E: SnapePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez menel984345 ().
-
Dobrze - zadajesz:)Uni Taurus - FenikS - ON, Uni22 - ArCor - OFF
-
Będzie nawiązanie do Sapkowskiego!
Pewna czarownica ma jako przydomek nazwę nieludzia z cyklu o wiedźminie. O kogo chodzi? -
Nie wiem czemu ale mam jakieś skojarzenie z Dziwonżoną... To nie to
Może jakaś delikatna podpowiedź? -
Nigdy nie pojawia się in persona. Była dobra w neutralizowaniu ognia.
E: Oczywiście proszę o prawdziwe imię owej czarownicy.Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez menel984345 ().
-
Wendelina? Ją chyba nazywali Dziwożoną - 3 część, Harry chyba pisał o niej zadanie wakacyjne.
No o tym właśnie pisałem, ale dalej nie wiem czy to poprawna odpowiedź
-
Tak, o Wendelinę chodzi. Zadajesz buleon.
-
Które zadanie domowe Hermiona musiała napisać dwa razy i dlaczego?
Wypracowanie dla Binnsa o średniowiecznych czarodziejach i czarownicach z powodu natłoku nowych informacji?
-
A w jaki sposób znalazła te nowe informacje?
No po prostu była na miejscu? : )
-
Na miejscu, czyli o ile mnie pamięć nie myli, we Francjo, koło Dijon
Twoja kolej
Pomysłów brak : C
Parę lat temu został zamordowany aktor grający jedną z postaci z książki
Kogo grał ów nieboszczyk? -
Wydaje mi się, że chodzi o Roberta Knox'a który zagrał Marcusa Belbe.
-
Ano prawda! Zadajesz : )
-
Coś łatwego bo nie mam dostępu do książek.
Jak Harry uratował Rona przed zatruciem w 6 części? Oraz jak uzyskuję się tą odtrutkę. -
Bezoarem, który tworzy się w żołądku kozy.
-
Oczywiście.
-
No dobrze, to podnosimy poprzeczkę.
Pewna rzecz na przestrzeni siedmiu części zachowuje się niezgodnie z prawami rynku - tanieje.
Co to za rzecz?
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 19
19 gości