Jako, że mnie przez 2 tygodnie nie będzie, a pytanie jest bardzo dobre, więc żeby go nie marnować to zrzekam się prawa do jego zadania, tzn. niech ktoś coś zada, ja zadam to jak już będę w stanie potwierdzić. A do tego czasu myślcie
Harry Potter
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
W takim razie przejmuję.
@Menel wydaje mi się, że znam odpowiedź na twoje pytanie, ale przekonamy się po powrocie.
Moje pytanie brzmi tak:
W trzeciej części Harremu, Ronowi i Hermionie pewna postać pomogła znaleźć drogę do Północnej wieży. Kim była ta postać? -
Sir Cadogan?
Lwica jest boska :) -
Dokładnie, twoja kolej.
-
Pewną zdolność można było opanować na kilka różnych sposobów - dawał ją artefakt, pewne zaklęcie. Można się było jej też ponoć nauczyć z książki. Gdy Harry odwiedził jednak księgarnie coś się stało z całym jej nakładem. Co to była za książka?
Niewidzialna Księga Niewidzialności?
-
Chciałem napisać niewidzialnego posta, żeby potwierdzić, ale w sumie...
Zadawaj Kastor
Która książka jako pierwsza zainteresowała Harryego gdy znalazł się w świecie czarodziejów?
-
Zacytuję książkę "Hagrid musiał prawie siłą odciągać Harry’ego od grubego dzieła pod tytułem: Zaklęcia i przeciwzaklęcia (oczaruj swoich przyjaciół i pognęb swoich wrogów ostatnimi nowościami: Nagła Utrata Włosów, Galaretowate Nogi, Język w Supeł i wiele, wiele, wiele innych". O to chodzi?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
Ooo! A któż to zbiegł z działu Nauka i znalazł się u nas?
Bardzo dobrze. O to chodziło! Mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej, bo wieje nudą : C Zadajesz! -
Zaglądam tu od czasu do czasu, ale jak dotąd zawsze trafiałem na moment, kiedy była już podana odpowiedź i było oczekiwanie na nowe pytanie
Kiedy Harry po raz pierwszy pokazał Ronowi pamiętnik Toma Riddle'a, ten stwierdził, że już zna to nazwisko. Skąd je znał?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Toadie ().
-
Z Izby Pamięci, gdzie polerował jego medal za zasługi na polu magii?
-
Tak, chodziło o polerowanie medalu w czasie szlabanu. Twoja kolej
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Z jaką osobą będącą członkiem personelu Hogwartu wiąże się liczba 462 i dlaczego?
-
Czy nie było przypadkiem 462 przedmiotów zakazanych w Hogwarcie przez Filcha?
Tak jest! Zadajesz Buleon : )
-
Jakie marki samochodów są wymienione w sadze?
Marki?! To było coś oprócz Forda Anglii?
-
Minimum jedna i zaliczę Autem w końcu jeździł Ron Weasley, Mundungus Fletcher, Vernon Dursley...
Ferrari było wymienione w Harry Potter i Czara Ognia, ale tylko jako nazwa marki samochodu, nie jako samochód posiadany przez kogoś występującego w sadze.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Ładnie, o ferrari mi właśnie chodziło, inną markę też bym uznał, na wypadek, gdyby jakaś była Teraz Ty
Kto i dlaczego w Pubie pod Trzema Miotłami pił własne napoje zamiast zamawiać kremowe piwo jak wszyscy?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Alastor Moody, a w zasadzie Bartemiusz Crouch Jr, podszywający się pod niego. Robił to, bo musiał aktualizować stan nasycenia się eliksirem wielosokowym, poza tym każdy wiedział o tym, że Szalonooki dba o bezpieczeństwo i pije wyłącznie z własnej piersiówki.
Dokładnie, zadajesz
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Która pozycja w quidditchu ma dwie nazwy?
Atakujący i ścigający, czy uznamy to tylko za synonimy?
-
Nie widziałem synonimu dla ścigającego. Zacytujesz?
No i "atakujący" to może być określenie ścigającego, imiesłów. Ścigający atakujący kafla.
Raczej nie
Jakaś delikatna podpowiedź? -
Pierwsza część
Hmm... wypowiada się o niej George Weasley Nazwa brzmi identycznie jak jedna z pozycji w pewnej dość znanej mugolskiej grze
Lwica jest boska :)
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 1
1 gość