GOrzka czekolada, czyli elfi po farbowaniu :)

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Oj Żubrzyk, ja nie znoszę pytań typu "wymień wszystkie ulubione utwory/ książki/ zespoły/ filmy" bo zwyczajnie nie potrafię odpowiedzieć.
    Sam temat coverów jest tak obszerny, że nie wiem czy mam wymienić najgenialniejsze moim zdaniem, najśmieszniejsze, czy najbardziej trafiające w mój gust.
    Ale żeby nie było, mało znane, a po prostu lubię:
    The Traceelords - Daddy Cool, zabawny :)
    Dope Stars Inc. - Right here in my arms, bo to industrialne dźwięki są najbliższe sercu memu.

sbc cześć :*
    Multikonto megalomania 1/2 z b4el
    Multikonto 2/2 z Denior

[22:58] <Witcher> czy Cie szatan opuscil?!
  • Jakieś takie... mało energetyczne. Nie masz nic z większym... no wiesz. :D
    Świta? Żartujesz sobie ze mnie? Ponad rok temu jakoś supportowali Rammsteina raz, drugi i już zostali w moim sercu. Kiedy? Możliwe, że nigdy. Coś kombinowałam ze studiowaniem informatyki, ale póki co odpuściłam i odpoczywam od uczelni.
    Nie zdaję sobie sprawy :O Ostatnio właśnie chciałam sobie sprawić jakieś porządne słuchawki, nawet oglądałam chyba te Sennheisery, ktoś mi polecał Fatalitki Creativa, ale w sumie jakoś rozeszło się... Czyli polecasz?
    Ale że jego filmy? Wiesz co, jakąś szczególną fanką nie jestem, zależy od filmu. O ile Co nas kręci rozbawił mnie niemal do łez, to na innym zasnęłam :-|
    No cześć. Wesołe alleluja, nasprzątałam się jak wół, padam na twarz. A co u Ciebie?
    Multikonto 2/2 z Denior

• Wesołych, elfie.
    Musisz lubić naprawdę mocne doznania... A na łaknienie mocnych wrażeń nie ma nic lepszego niż klasyka.Jeśli oczekujesz jakiegoś technometalu, to wybacz, wybacz. :D
    A więc to jest sposób na wkradnięcie się do fortecy nie do zdobycia - elfiego serca. Ty czasem za wysokich wymagań sobie nie stawiasz? :P
    Mam rozumieć, że porzuciłaś inżynierię materiałową i już nigdy nie zobaczę Cię spoconej, w kasku, na budowie, pokrytej pyłem/cementem? Niedobrze, nie dobrze. Wolę tę wizję, niż elfa-nerda. Dlaczego informatyka?
    Fataliki to są dobre do grania, a nie do słuchania muzyki. Sennheisery miotą, tylko ceny są często kosmiczne i nieadekwatne do oferowanych możliwości. Niestety, znaczek robi swoje. Odwiedź stronę, wybierz sobie i wio. Ogólnie polecam.
    Ach, Allen co już miał do powiedzenia, do powiedział. Weź wypożycz Pochwałę szaleństwa.O ile filmami się ostatnio stale rozczarowuje, to czytając tę książkę (która chyba nie jest wcale jakąś nowością), śmiałem się z co drugiego zdania. Może po prostu jestem śmieszkiem, ale spróbuj, porównamy. :P
    Ja nażarłem się na wół, padam na twarz. Nic ciekawego, życie leniwie ucieka mi przez palce, a ja, jak zwykle zresztą, mam to głęboko w zadzie. W każdym razie miło spędzam czas obijając się niemiłosiernie. W Elfowie też tak można? ^^

Skoro już tak naciskałaś na ten teknometal, to łapaj.Po początku oczekuje się czegoś więcej. :P
  • Czego wesołego? Ja przecież nie obchodzę :P Ale skoro Ty obchodzisz, to wesołych Kuba, wesołych.
    Idźże, idźże mi z tych technometalem. Niczego takiego nie słucham. O, teraz na przykład nawet Nightwish leci :D
    Sobie? Nie no, skąd.
    Ależ, gdzie tam zaraz porzuciłaś. Ukończyłam, z tytułem inż. Hahaha, marzy Ci się, marzy. Z kaskiem zdążyłam się zaprzyjaźnić, ale wybacz, jestem za ambitna na pocenie się :P ( w pracy oczywiście :D ). Dlaczego informatyka? Taki rynek, podstawy techniczno- technologiczne już mam, więc myślę, że informatyka przemysłowa jako druga specjalizacja najgłupszym pomysłem nie jest.
    Skoro tak, wybiorę się, jak mi sklepy otworzą. 0_o
    j.w
    Ja też! Mniej więcej podobnie nam mija.

To nie teknometal, nawet nawet. ;P
    Multikonto 2/2 z Denior

• elfi - masz w zupełności rację. Źle zadałem poprzednie pytanie. Chodziło mi o kilka przykładów, bo domyślam się, ze z wymienieniem wszystkiego mógłby być problem :). Skoro już wiem, że w duszy gra Ci podobnie jak mojej osobie, to zapytam się czego szukasz w muzyce. Jaka jej barwa odpowiada różnym Twoim nastrojom, jakim czynnościom wykonywanym przez Ciebie, pomagają określone brzmienia?
  • Cześć o/
    Odpowiem tak: najczęściej ukojenia, motywacji, mobilizacji i... takiego podrażnienia zmysłów, które to mamy, gdy dociera do nas właśnie ten, ten właściwy dźwięk.
    Mam różne kawałki przeznaczone do określonych czynności, często też przywołują różne wspomnienia, kojarzę z osobami i zdarzeniami... ale nie ma tutaj reguły i powiązań co do brzmień. Może czasem jak podłapię "doła" to kopię głębszego różnymi smutami, a przy SOiL dobrze mi się pije ;P Na ogół szukam tego, na co mam ochotę, aż do "tak, to jest to". ;)
    Multikonto 2/2 z Denior

• Gdybyś mogła w dowolnym miejscu na świecie pozostawić po sobie jakiś znak, który przetrwałby próbę czasu, to gdzie i jaki? Jakie byłoby jego przesłanie, co by oznaczał, dlaczego akurat w tym, a nie innym miejscu? Coś na miarę zwykłego "tu byłam", czy może jednak coś głębszego?
  • Cześć, elfi!
    Mam pytania trochę na czasie.
    Ktore wydarzenie wzbudza Twoje zainteresowanie: beatyfikacja JP2 czy ślub księcia W?
    Co jest Ci bliższe: republika czy monarchia?
    Byłaś kiedyś na pochodzie pierwszomajowym?
    Moderator Handlu, Spamu i Hydeparku(Wydarzenia i Polityka,Rozrywka i Hobby,Humor)

"Człowiek jest złym zwierzęciem. I to jest zasada. Żaden człowiek, kiedy jest silny, nie jest dobry.''
    Marek Edelman

• Żubrzyk... znowu takie trudne? No ja się zemszczę...
    Nie chciałabym dewastować "dowolnego miejsca na świecie". Bardziej interesujący jest trwały zapis myśli/ wspomnień/ obrazów. Nieważne, do kogo i gdzie by trafił, istniejemy tak długo, jak długo jesteśmy w świadomości kogokolwiek ;)

Cześć sisko. :)
    Oba są mi tak samo obojętne. ;P
    O! Monarchia. :]
    Nie.
    o/
    Multikonto 2/2 z Denior

• Imprezy dla celebrytów też mi są obojetne.
    Ale przy okazji ślubu następcy tronu, o którym teraz głośno, podam Ci linka, który mnie wzburzył i nie pozostawił obojętnym:
    wyborcza.pl/1,75478,9512724,Slub_stulecia_w_Warszawie.html
    Moderator Handlu, Spamu i Hydeparku(Wydarzenia i Polityka,Rozrywka i Hobby,Humor)

"Człowiek jest złym zwierzęciem. I to jest zasada. Żaden człowiek, kiedy jest silny, nie jest dobry.''
    Marek Edelman

• Witaj, elfie.
    Geez, wiedziałaś o tym, że w 500 najlepszych uczelniach świata jest tylko UW i UJ, i to w ostatniej setce? Gdybym miał pieniądze na czesne w Stanach, to już dawno by mnie tu nie było. ;p
    Tytuł inżyniera brzmi dumnie. Mniej dumnie niż tytuł magistra, aczkolwiek ma coś w sobie, co karze się zastanawiać. Tylko żałuję tego kasku i placu budowy w cemencie, ale jakoś to przeżyję.
    Rynek rynkiem, wiesz przecież, jak mało mam z tym wspólnego. Moje plany na przyszłość zaczynają się od pomysłu, charyzmy i wyjątkowości, a skończą zapewne na moście, pod-mostem, narynczu, czy innych tego typu luksusowych lokacjach.
    Oczywiście, że nie obchodzę. Nawet nie stukałem się z nikim jajkami. ;p
    Cztery powody, dlaczego wódka jest taka dobra? Ostatnio z pewnym z łódzkim filmowcem stwierdziłem, że "dobra, zdrowa, czysta i smaczna" nie wystarczają jednak do usprawiedliwienia menelstwa, więc rozpaczliwie wołam o więcej argumentów.
    Lubisz karaoke, elfie? Ja na przykład bardzo lubię. Co powiesz na mały duet? : >
    Co przeważnie gnieździ się w głowie elfa mimo tego, że elf wyjątkowo tego nie chce?

Kończę, życzę miłej nocy.
  • @sisko
    Nawet nie chce mi się tego komentować, wybacz. :|

@fan rocka
    Czeeść Kuba.
    Odzyskałam kompa \o/, z tej radości posta naskrobię, chociaż znając życie poczytasz po wakacjach :D
    Ale... pod jakim względem najlepszych? Cóż, tajemnicą nie jest, że nasz system szkolnictwa i sposób nauki mocno kuleje już od podstawówki, chociaż najbardziej widoczne jest to na przykładzie uczelni wyższych. W porównaniu do innych mamy głównie bezmózgą ryjówkę zupełnie nieprzydatnych rzeczy, która to nijak przygotowuje nas do życia i pracy. Oczywiście, są wyjątki, no ale to wciąż wyjątki.
    Nie wartościowałabym tego tak. Wszystko zależy od uczelni i kierunku, i być może jestem niesprawiedliwa wobec uczelni prywatnych, ale niestety prawda jest taka, że dla wielu magistrów kierunków powiedzmy ścisłych zrobienie inż. na politechnice jest awykonalne, pomijając już, że samo zrobienie takiego mgr nie jest specjalnym wyzwaniem. Nie zmyślam, wiem. A poza tym my techniczni gardzimy humanistami i mamy wysokie mniemanie o sobie. ;P
    Też tak mówiłam, a później dostałam po tyłku, zapytaj Maslowa jak to działa. :D
    A ja lukrowy baranek mniaaam.
    1. Oczyszcza umysł. 2. I ciało. 3. Ma znakomite właściwości znieczulające. 4. Rozweselające też.
    Nie lubię. Na stare lata jakaś spokojniejsza jestem, czy też jak to moja przyjacióła mówi: "rany, złagodniałaś, gdzie Twój mrok?"
    Elf ma zdolność odpychania od siebie spraw nieprzyjemnych i potrafi szybko "zapomnieć" jeśli tylko chce. Spychologia na niższe stany świadomości. Zamiatanie pod dywan. Niedobre.

Miłego czego tam sobie życzysz.

@sbc
    Cześć Rad... shield :*
    Kolano się zieleni, nie skrzypi, chodzę, jest mi zimno, chce mi się pić i spać, ale jestem szczęśliwa z powodu powrotu do swojego kompa i nowego monitorka.
    :(
    Multikonto 2/2 z Denior

• Załóżmy, że masz taką swoistą złotą rybkę która spełni Twoje trzy życzenia, ale te życzenia nie mogą dotyczyć Ciebie, pojedynczych osób itd. Mogą dotyczyć 'świata', ludzkości jako ogółu, co zmienisz?
    Jak wyobrażasz sobie swój miesiąc miodowy?;d Jak chciała byś taki spędzić? Wiem że miesiąc wolnego w dzisiejszych czasach jest nierealny, może więc tydzień chociaż?;]
    Przywiązujesz jakąś uwagę do napisów/symboli na odzieży, biżuterii, etc?
    Lubisz futra? Szkoda Ci zwierzaków które za futro oddały życie?
    Przy czym się spełniasz? Chodzi mi o coś, po zrobieniu czegoś połóż się do łóżka wieczorem z myślą, że świat dzięki temu jest ciut-ciut lepszy ;)
    Forgiveness Is a Six Gun
    Lamentu dzień
    12 Tygodni do Woodstocku 2k12
  • shield \o/
    Zabijam rybkę. Znasz mój stosunek do ryb. :D A poważnie, rybka skazana na śmierć, żeby nikt się nie próbował zabawić w stwórcę. Sama też oczywiście nie przyjmuję takiej odpowiedzialności.
    Żadne zaskoczenie, z dala od cywilizacji, las, jeziorko, chłodny klimat/ jesień/ zima, ciepły kominek. dobry alkohol...
    O tak, do napisów szczególnie. Nie ma możliwości, żebym kupiła jakiś ciuch nie widząc co jest na nim napisane. U innych... hm, jak już ktoś jest na tyle interesująco ubrany, że zwróci moją uwagę, to też czytam lub analizuję symbole. ;)
    Nie lubię, obrzydzają mnie. Czy szkoda? Nie, chyba nie. Kurczaków, które zjadam mi nie szkoda, więc byłoby hipokryzją...
    Lubię pomagać, uczyć, wpływać i stymulować pozytywnie innych, poprawiać nastrój itp.
    Multikonto 2/2 z Denior

• Zakładając, że zjawisko reinkarnacji istnieje, zostało naukowo udokumentowane, to kim chciałabyś zostać w następnym wcieleniu. Chciałabyś mieć możliwość takiego wyboru, czy może zdałabyś się na wyrok losu? Być może zamiast patrzeć w przyszłość, wolałabyś być elfi, ale pod inną postacią w przeszłości?
  • /me przebiera nerwowo nogami...
    /me dep dep dep...
    Wiesz Żubr, są chwile, kiedy myślę, że więcej ze sobą nie wytrzymam. Nie jest łatwo być elfi, ale fakt, że mogłabym być kimkolwiek/ czymkolwiek innym jest taki absurdalny... Zakładając, że nie zachowujemy wspomnień z poprzedniego życia takie rozważania nie mają sensu ;P A chciałabym nadal być sobą, mimo wszystko mogło być dużo gorzej. :D
    Multikonto 2/2 z Denior

• Żubrzyk napisał(a):

Zakładając, że zjawisko reinkarnacji istnieje, zostało naukowo udokumentowane, to kim chciałabyś zostać w następnym wcieleniu.

Nie musi być naukowo dokumentowane, żeby być prawdziwe... :x

elfi... :x
    Hum... :x
    witam :o

Żubr spodziewał się raczej odpowiedzi 'Żubrem! Bo są miłe w dotyku, fajne i wszyscy je lubią...' :x
    Nie, ja również nie wiem czemu ktoś miałby coś takiego napisać...

Ale wracając... Krążyłem sobie spokojnie po dziale, kiedy nagle mnie olśniło... Dawno nad nikim się nie znęcałem! I cóż, padło na ciebie... :x

Zatem, bez większych ceregieli...
    Pytania zasadnicze:
    - Jaka piosenka najlepiej oddaje Twój obecny nastrój?
    - Którym z Power Rangers chciałabyś być?
    - Co najlepiej świadczy o tym, że psiaki są lepszymi kompanami niż żubry?
    - Jeżeli 't' jak 'tęcza', to 'p' jak...
    - Utożsamiałaś się w dzieciństwie z którąś fikcyjną postacią?

Prosiłbym o wyczerpujące odpowiedzi :o

Zdravim ^^
  • Jeth, dobry... wieczór.
    Znam Cię! Tak, tak. :) Ale nie o tym chciałam. Bardzo ładne posty w PoO. Serio. ;)
    To miło. Zapraszam częściej.
    - Lacrimas Profundere - My Velvet Little Darkness, akurat słucham i chyba pasuje do takiego wieczornego... zamyślonego, ale też niespokojnego... emo? :D
    - Nienawidzę Power Rangers ;(
    - Kompanami, kompanami... Wiem, że nie takiej odpowiedzi oczekujesz, ale z racji że uwielbiam głaskanie nachodzi mnie myśl tylko taka, że piesek byłby milszy w dotyku od żuberka... :>
    - Powiew delikatnego, pachnącego trawką wiaterka?
    - Hm. Nie.

Dobrej nocy.
    Multikonto 2/2 z Denior

• Dobry... Noc? :<

Mnie? Mnie nikt nie zna... Jestem jak cień tego Forum, przemykam niezauważony i zaszywam się w najmniej widocznych miejscach, by potem śledzić najmniej spodziewającą się tego osobę, nie da się mnie pozbyć, schwytać, czy zgubić, zawsze powracam. Niektórzy myślą, że gdy wyłączy się światło, to cień znika, wręcz przeciwnie, wtedy nie ma nic innego niż cień. Niektórzy mówili, że jes... Kotek? :o Czy ja widziałem kotka? :o Prześliczny ^^^ Naprawdę... ^^^

Przepraszam Cię najmocniej, staram się pamiętać takie rzeczy, ale czasem rzeczywistość mi umyka i gubię się w kwestiach najbardziej podstawowych... A naprawdę mnie to nurtuje.
    Znam Cię!

Ale skąd...
    Naprawdę przepraszam... Jestem po prostu głupi...

Bardzo ładne posty w PoO.

Starałem się, żeby układały się w portret Mona Lisy, jak do tej pory udało mi się tylko namalować brokuła, ale staram się jak umiem...

To miło. Zapraszam częściej.

:<
    Wiesz jak z reguły kończą się takie zaproszenia? :o Tym, że wpadam częściej :o Bądź ostrożna w tym, czego sobie życzysz :<

elfi napisał(a):

- Nienawidzę Power Rangers

Ja też \o/
    - Kompanami, kompanami... Wiem, że nie takiej odpowiedzi oczekujesz, ale z racji że uwielbiam głaskanie nachodzi mnie myśl tylko taka, że piesek byłby milszy w dotyku od żuberka...

^^ To jest świetna odpowiedź i muszę przyznać, że lepsza od tej, którą widziałem w myślach ^^
    O niebo, lub nawet dwa lepsza ^^

- Powiew delikatnego, pachnącego trawką wiaterka?

^^
    - Hm. Nie.

^^"

Dobrej nocy.

Dobrej :<

Jeżeli jeszcze będziesz chciała się do mnie odzywać, to zadam kolejne pytania :<

-Gdybyś mogła zmienić układ kolorów tęczy, jak wyglądałaby po Twoich zabiegach? :x
    i (przyznam się bez bicia) jedno z moich ulubionych, acz nigdy nie nadużywane przeze mnie pytanie:
    -Masz 7 dni i moc absolutną, każdego dnia możesz stworzyć jedną ideę, jak wyglądałoby Twoje Stworzenie Świata? Co stworzyłabyś dnia pierwszego, drugiego etc...
    Zostawiam Cię Twojej wyobraźni, czekam wyników...

Zdravim,
    jeth :<
  • Dobra Noc!!!
    My się jeszcze nie znamy, ale zaraz się przedstawie.
    Jam jest Dragon220 ;)
    Teraz kilka pytań.

Dlaczego Jeth nie może spać?
    Jak znaleźć bratnią dusze?
    Co chcesz o mnie wiedzieć?
  • Potrafisz się dobrze bawić przy każdej muzyce, albo na przykład bez 'napoi wyskokowych' ?
    Lubisz oddawać się chwili? Szaleństwu, choćby na 15 minut?
    Poszłabyś na grilla w stroju z worka po ziemniakach tylko dlatego żeby było co później wspominać ?;>
    Dokończ zdanie 'I dont who you are, but before the night is through... '
    Naprawdę? hrhrhr ;>
    Forgiveness Is a Six Gun
    Lamentu dzień
  • Dzień dobry jeth :)
    Myślisz, że jesteś jedynym cieniem tego forum?
    Nic szczególnego, naprawdę. Ot, kojarzę z kilku sytuacji i wypowiedzi.
    To wiele wyjaśnia, uwielbiam brokuły.
    Nie pisałam przez grzeczność.
    A więc do rzeczy.
    Masz czasem tak... że dostajesz zadanie i od razu wiesz, że choćbyś nie wiem jak się starał, nie będziesz zadowolony z efektów swojej pracy i bynajmniej nie dlatego, że nie wiesz jak je rozwiązać, ale dlatego, że Twoja wizja przekracza możliwości wyrażania? Tak właśnie jest z Twoimi pytaniami. Ktoś niedawno mówił mi, że w takich wypadkach nie należy się podejmować wyzwania, niemniej, spróbuję chociaż nieco przybliżyć.
    - Zmienić układ czy stworzyć nową? Ciepłe kolory out, mix chłodnych kolorów, kojarzących się z zimą- biały, szary, morzem- niebieskie, turkusy, granaty i kosmosem- srebrny i głęboka czerń.
    - Gdybym już miała bawić się w stwórcę i tworzyć nowy świat, w niczym nie przypominałby naszego świata. Nie miałby materii, ani naszych 3 wymiarów. Składałby się z bytów, inteligentnych i zdolnych do rozwoju i zmian, charakteryzowanych przez emocje i uczucia, z możliwością ich ekspresji w postaci obrazów i dźwięków oraz wzajemnego oddziaływania i tworzenia zależności. Miałyby różną moc, możliwość wzmocnienia, osłabienia, ale nie anihilacji. Wiem, że nie jest to odpowiedź na pytanie, ale inaczej nie umiem. Ogarniasz nieco? :D
    Powodzenia i miłego.

Dzień dobry Gragon220.
    Jak to nie może? Poza zimnymi stopami i absurdalnymi snami nic mu w dobrym i spokojnym spaniu nie przeszkadza.
    Miej otwarty umysł, wsłuchuj się w ludzi i kochaj.
    Jesteś tolerancyjny? Potrafisz myśleć samodzielnie?

shield` słoneczko me ;*
    Nie jestem typem zabawowym, bez alkoholu oczywiście, przy każdej muzyce niekoniecznie.
    O tak.
    Nie, są ciekawsze rzeczy do wspominania.
    Byka strzeliłeś, ale raczej powinno być: I wanna do bad things with you.
    Ya, rly.
    Multikonto 2/2 z Denior

• Jeth nie może spać ponieważ często coś w nocy skrobnie.
    KOCHAM LUDZI. NIENAWIDZĘ TEGO CO CZYNIĄ (NIEGODZIWOŚĆ JEST BE)
    Domyślam się czemu pytasz czy potrafię myśleć samodzielnie. Właśnie myślenie doprowadziło mnie do miejsca w którym jestem. Gdy nauczam kogoś na podstawie Biblii przedewszystkim wymagam od niego myślenia. Samodzielność to także odpowiedzialność. Bóg po to dał nam rozum abyśmy z niego korzystali. Nie chodzi oczywiście o puste zdobywanie wiedzy.

Czy ja jestem tolerancyjny?
    Nie popieram świętej inkwizycji. To było zło wcielone. Bóg nigdy nie był i nie jest tolerancyjny w obec zła. Nie mniej wybacza. Kochając ludzi musimy nauczyć się wybaczać.Nie jestem tolerancyjny w obec zatwardziałych grzeszników. Wszystko ma swoje granice. Nie zmieniam ludzi na siłę. Żyje pośród ludzi modląc się za nich. Świat chce abyśmy tolerowali wszystko co plugawe. Jednak to co obrzydliwe nie jest dla mnie i moich oczu. Np. homoseksualizm. Mi oni krzywdy nie wyżądzili. Mogą to być spokojni ludzie, czyniąc skrycie obrzydliwość. W Piśmie Świętym jest powiedziane, że tacy ludzie nie odziedziczą królestwa Bożego. Więc nie mogę być tolerancyjny dla tego typu praktyk, choćby po to aby ratować grzesznika który to czyni. Miłośc powoduje, że podaje się komuś takiemu pomocną dłoń. Znam przypadek człowieka który teraz prowadzi szczęśliwe życie i jest wdzięczny za udzieloną pomoc. On sam dziś nie toleruje takich praktyk w swoim życiu. Jeśli chcemy żyć w harmonii z Bogiem, to nie możemy być tolerancyjni dla wszytkiego co nas otacza.

Teraz spójrz na niebo. Wsłuchaj się w piękno istnienia. Zobacz jak piękne są gwiazdy nocą. Patrz na piękne słońca wschody i zachody.
    Podoba ci się? Zrobiłem to dla CIebie - mówi Bóg.

Czasem mam problem w wsłuchanie się w ludzi. Elf to niby dobre stworzenie?

Czy Elfi zadowolony?
    Co daje ci największe szczęście?
    Czytałeś kiedyś BIBLIĘ?
  • Dobry :<
    Nay, połowa użytkowników to cienie :< Czasem sami o tym nie wiedzą :x
    Ot, kojarzę z kilku sytuacji

To nie byłem ja, to naprawdę są pomówienia :o A te zdjęcia są po photoshopie :x

Nieco ogarniam ^^ Obie odpowiedzi ^^'
    Intrygujące ^^

Przepraszam, że tak krótko, ale jestem na wpół przytomny :x
    Dużo się dziś działo :x

Masz czasem tak... że dostajesz zadanie i od razu wiesz, że choćbyś nie wiem jak się starał, nie będziesz zadowolony z efektów swojej pracy i bynajmniej nie dlatego, że nie wiesz jak je rozwiązać, ale dlatego, że Twoja wizja przekracza możliwości wyrażania?

A i owszem, zdarza się w życiu i tak, ja jednak uważam, że bez podjęcia tej jednej i drugiej próby, nawet, jeśli wynik nie będzie w pełni zadowalający, bez nich nie da się rozwijać i bez nich nie da się dążyć do tego, by następnym razem pójść krok dalej. To jest długa ścieżka samodoskonalenia. Wyzwanie podjąć trzeba zawsze.

A na nocny kurs zostawię Ci do rozpatrzenia kwestie:

-Był Kubuś Puchatek, były Teletubisie, a jak według Ciebie wygląda perfekcyjna postać dla dzieci? Gdybyś Ty miała stworzyć nową postać - jaka by była?
    -Zabierasz autostopowiczów?
    -Deszcz letni, czy jesienny?
    -Jak, według Ciebie, przebiegałoby spotkanie między istotami pozaziemskimi, a ludźmi? Jak potoczyłyby się dalsze ich losy? W jakiej atmosferze by przebiegało, jaka jest Twoja wizja tej wersji przyszłości?
    -Jest chłodny jesienny poranek, wstajesz z łóżka, narzucasz na siebie jakieś ubranie, wchodzisz do kuchni, by zjeść zaspane śniadanie, po drodze włączasz radio, otwierasz lodówkę i słyszysz, że za 7 minut i 24 sekundy w Ziemię uderzy asteroida, że całe to życie, które znaliśmy do tej pory prawdopodobnie zniknie, a zbyt późno już jest na zapobiegnięcie katastrofie. Jak wyglądać będzie kolejne Twoje pięć minut?

Obiecuję, że następnym razem będzie pogodniej ^^'

Jeth nie może spać ponieważ często coś w nocy skrobnie.

Z tego co słyszałem - dręczą go pchły :<
    ^^

Dobrej nocy ^^
  • Ponieważ mam zamiar kiedyś stanąć pod Twoim oknem i śpiewać serenady muszę wiedzieć jak najwięcej o Tym co Ci się podoba. Tak więc:
    youtube.com/watch?v=L-iepu3EtyE czy youtube.com/watch?v=bPX1O2Zyuxw ?
    youtube.com/watch?v=rJE_Sc1Wags czy youtube.com/watch?v=mssx3KptQMM? A może youtube.com/watch?v=pdYg7FerugE ?
    youtube.com/watch?v=-oaHHrNQVrg czy youtube.com/watch?v=4WA2jBMk-Pk ?
    youtube.com/watch?v=EjAoBKagWQA czy youtube.com/watch?v=n0liY3Qy4ko ?
    youtube.com/watch?v=m2tv1ShcVmQ czy youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg ?
    youtube.com/watch?v=47XAjWw2gKY czy oryginał ? (tutaj chyba odpowiedź znam ;) )

To by było tyle jeśli chodzi o przysłowiowe A lub B. Dalej trzymając się muzyki: często dźwięki wyzwalają w Tobie emocje? Na ile interesuje Cię 'muzyczny przekaz' ? Lubisz zakopywać się w tekście piosenki, analizować, interpretować go? Co jest dla Ciebie ważniejsze? Ewentualny przekaż czy raczej brzmienie utworu?

Grałaś kiedyś na jakimś instrumencie dłużej jak 5 minut (flet z podstawówkowej lekcji muzyki się nie liczy). Próbowałaś kiedyś napisać piosenkę lub wiersz? Co sądzisz o poezji w ogóle? Czytałaś kiedyś Bolesława Leśmiana? Dość, bo zaczynam mieszać wątki ;>

//W przyszłości proszę ostrożniej z tymi linkami, trzeba zawsze mieć na uwadze, że od czasu do czasu artyści lubią rzucić mocniejsze słówko lub dwa, w razie czego warto szukać piosenek w wersji telewizyjnej, bądź radiowej, tam takie słówka są wygłuszane. A uważać warto, bo wulgaryzmy piosenkarzy trafiają niestety na Twoje konto, jako osoby zamieszczającej link, a wtedy przebacz już nie ma.
    Tym razem upomnienie, nieregulaminowe linki - wycięte.
    jeth.
    Forgiveness Is a Six Gun
    Lamentu dzień
  • Ale naspamiliście :O

Dragon220
    Masz rację, pytania były zadane nieprzypadkowo, spodziewałam się podobnych odpowiedzi, aczkolwiek nie sądziłam, że wytoczysz aż tak ciężkie działa.
    Wyjaśnijmy sobie kilka rzeczy.
    1. Gdybyś przeczytał pierwszego posta w tym temacie, wiedziałbyś, że jestem kobietą.
    2. Jestem ateistką, więc nie ze mną te numery.
    3. Tolerancja, tolerancja... Temat rzeka. Ja na ogół jestem tolerancyjna, ale nie lubię fanatyków.
    A odpowiadając:
    - dobre, dobre;
    - średnio, złe sny miałam;
    - nauka, samorealizacja, szczęście innych;
    - miałam kiedyś ambitny plan przeczytać całą, jednak kończy się na czytaniu kawałkami "jak mnie najdzie". ;)
    Pozdrawiam.

Cześć jeth, witaj z powrotem po lepszej stronie.
    Tak, tak, a ja mam przewidzenia, starzeję się, pamięć już nie ta...
    Intrygujące to są Twoje pytania. Przypominają mi nieco testy psychologiczne, które kiedyś miałam okazję pisać. Coś w stylu "narysuj mi swoje drzewo" lub "jakiego koloru są Twoje marzenia". :D
    - Moja postać, hm. Kot, zdecydowanie kot, czarny, z dużym ogonem, z pięknymi oczami, o niepokojącym spojrzeniu, z wyglądu niesamowicie słodki, przytulaśny, puchaty i kochany, ale wyczuwałoby się w nim surowość, chłód. Typ filozofa- samotnika, mądry, cyniczny, nie mający przyjaciół ( na własne życzenie), ale cieszący się szacunkiem i posiadający wielkie serce. Pomagałby innym, wyciągałby innych z tarapatów, służył dobrą radą itp. itd. Nie wiem, czy to perfekcyjna postać dla dzieci, bo nie znam się na dzieciach, ale taka mniej więcej byłaby moja postać.
    - Czasami. Zwykle rzut oka na to kto stoi, jeśli jedna osoba, młoda to biorę.
    - Trudny wybór. Letni wydaje się być mniej szkodliwy, ale psuje atmosferę gorącego lata. Jesienny jest bardziej na miejscu. Wybieram jesienny.
    - Scenariuszów takiego spotkania są miliony... Naprawdę mam zmyślać? :D
    - Zależnie od sytuacji. 1) Chwytam za telefon, dzwonię do dziadków pożegnać się, wracam do łóżka, przytulam się do swego towarzysza życia. 2) Chwytam za telefon, dzwonię do dziadków, dzwonię do towarzysza, zjadam czekoladę.

Pchły? /me drap jeth za uszkiem.
    Miłego dnia.

sbc ;*
    Serenady? Coraz lepiej, weź ze sobą jakąś dużą kość, może przekupisz stróża spod okna. :D Jedziemy.
    Oryginał.
    Żadna z tych wersji. Manson!
    HIM.
    Bjork.
    Whoah, świetny remix. Obie.
    Obie. Kotek \o/
    Bez komentarza. :|
    Zdecydowanie od emocji się zaczyna, bywa, że tekst w ogóle mnie nie zainteresuje. Z czasem jednak przychodzi i zrozumienie teksu, szukanie całego itd. A ciekawostka, okres wybuchu wielkiej miłości do Rammstein był też okresem, kiedy zaczynałam... myśleć po niemiecku. Popieścili właściwe zakończenia nerwowe + przekaz i wiadomo co się stało. :D
    Zdefiniuj instrument. :D
    Nie, rany, ja totalnie pisać nie umiem.
    Nie czytuję, nie interesuje mnie specjalnie poezja.
    Do posłuchania, tak w rewanżu za sporą dawkę muzyki.
    Multikonto 2/2 z Denior

• Yello :x
    Czy po takiej znowu lepszej? :<
    ^^

-Wiesz, włącz na chwilę Cartoon Network, a zobaczysz, że Twoja postać taka zła znowu nie jest. Dziś w godzinach porannych mając chwilkę czasu przerzucałem radośnie kanały, gdy zatrzymał mnie widok bardzo... hmmm... Radosny. Mianowicie, był sobie chłopiec imieniem Manny (oglądane w angielskiej, oryginalnej wersji językowej, niestety nie wiem co to był za kanał :x), który pracował jako pan złota rączka. I teraz tak - dostał zlecenie od miłej, starszej pani - naprawa drzwi do garażu. Przyszedł tam, stanął z boku zabawiać zleceniodawcę rozmową (z wtrącaniem hiszpańskich słówek :x), podczas gdy całą robotę odwaliły za niego gadające narzędzia... (Nie, żeby im choć podziękował :x) Pani ofiarowała mu w nagrodę toster, a ten odchodząc jeszcze narzekał, że chciałby coś innego :x I ja tam siedziałem i patrzyłem z otwartymi ustami próbując odpowiedzieć sobie na pytanie 'na ilu poziomach to jest politycznie niepoprawne?' :x

A pamiętasz Bonifacego? ^^ Częściowo wpisuje się w Twój opis, a ja osobiście, jako dziecko, go lubiłem ^^

-Naprawdę mam zmyślać? :D

Yup! ^^

Zostawię Ci pytania i idę spać ^^'

-Jakiego koloru są Twoje marzenia? ^^
    -Jaki film poleciłabyś mi na chłodny, majowy wieczór? :<
    -Uważasz, że wampiry błyszczą w świetle dnia? ^^ Uzasadnij proszę... ^^
    -Miętówka, czy guma do żucia? :x
    -I żebyś nie myślała, że całkiem Ci odpuściłem. Masz do kupienia prezent dla małej dziewczynki, postanowiłaś wybrać jej domek dla lalek. Jak on wygląda? ^^

Za uszami też mam pchły :o
    Dziękuję za poświęcenie :o
    ^^

Dobrej nocy ^^