Wiedźmiński
- Quiz
- 

- 
			Passiflora to odpowiedź poprawna. Zadajesz. 
- 
			no dobra, spróbujmy to: który wiedźmin pojawia się w intro na początku w wiedźminie 1, ale gdy Geralt budzi się z Triss w drugiej części, podczas snu, już go nie ma?

i coś dla fanów książek: (nie ma tego w "pięcioksiągu") jak nazywała się Matka Geralta?
- 
			Matka to Visenna i ona jednak pojawia sie w mieczu przeznaczenia , ale ta pierwsza czesc pytania to nie wiem bo w intro Wiedźmina 1 pojawia sie tylko Geralt i strzyga. No i przynęta. 
- 

- 
			tak, ale Cebulowy stworek odpowiedzial pierwszy 
- 
			Miecz Przeznaczenia i Ostatnie Życzenie nie zaliczają się do pięcioksiągu, ale odpowiedź jak najbardziej prawidłowa

w drugim pytaniu chodziło mi o scenę w lesie i biegnącego Geralta i kto go "znalazł", w pierwszej części gry jest to Vesemir i Eskel, natomiast w drugiej części jest to Lambert i Berengar, który nie pojawia się już później w grze

Yossar zadajesz
- 
			Jak nazywał się koń Jaskra, który nieustraszenie zawiózł go pod sam Brokilon? 
- 
			Pegaz?The End

uni13 Bociek [GanjaBoys] - The End

uni31 Geronimo [BM & nXg] - The End

uni Q Bociek/Astrida [ZLY SEN] - The End

Uni68 Bociek [3 X] - The End

Jakieś 3,9kk % w 589 ST. ST > 1k%
- 
			Zgadzs sie. Zadajesz 
- 

- 
			oł, duzo mam tutaj widzę do przeczytania z jednego z fajniejszych historii.
- 
			Będą kolejne zagadki?
- 
			No to zadam na rozruszanie:

Tylko jeden znany Geraltowi czarodziej wyglądał tak jak "powinien" wyglądać typowy czarodziej. Kto to był? 
  OGame.pl OGame.pl
  Z Życia Uniwersów Z Życia Uniwersów
  Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
 Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
- 
			Stregobor 
 Lwica jest boska :)
- 
			O to chodzi, zadawaj   
  OGame.pl OGame.pl
  Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
- 

- 
			Oo nawet nie skumałem, że to było pytanie.

To ja zadam takie:
 Jako, że przeczytałem książkę "Czerwona zaraza" to mi sie zaraz skojarzyło. Jak można gwałcić baby kraju do którego się wkroczyło z "bratnią pomocą"? 
- 
			Chyba było coś w stylu: "po cichu i tak, żeby nikt nie widział". 
  OGame.pl OGame.pl
- 
			widac ze ktos ma wprawe. W odgadywaniu rzecz jasna. Zadajesz. 
- 
			Czyja śmierć spowodowała wielki sztorm na Skellige? Według jarla Cracha, stało się tak bo morze ją opłakiwało. 
  OGame.pl OGame.pl
- 
			Calanthe? 
- 
			Chodziło mi o inną sytuację. 
  OGame.pl OGame.pl
- 
			Generalnie morze opłakiwało wszystkich umarłych z krwią królów Cintry, ale Tobie chyba chodzi o Pavettę. 
- 
			O ile wiem, to opłakiwało królowe Cintry, ale Crach chyba odnosił się konkretnie do sztormu po śmierci Pavetty. Zadawaj   
  OGame.pl OGame.pl
- 

- 
			proponuje zasade, ze brak pytania w ciagu 48 godzin powoduje ze zadaje kto chce. 
- 
			Jestem za, ale tym razem jeszcze zadam, ale tym razem coś prostego:
 - kogo zabito dwoma ostrzami? 
- 
			chodzi o Coena? 
- 
			myślę że brawo Yossar, bo Coen dostał dwuzębną sulicą w bitwie pod Brenną

...ale ciężko powiedzieć, że to jedyna osoba która została zakłuta na śmierć dwoma ostrzami..
- 

Udostępnij- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0

Rekrutacja MOD
  Rekrutacja MOD![]:-D](https://board.pl.ogame.gameforge.com/wcf/images/smilies/devilish.gif) 

bożątko?
 bożątko?