To było tak proste, że aż trudne^^ Ernesto Guevara de la Serna. Niepotrzebnie skupiłem się na podróżnikach i mordercach.
Znani i lubiani ludzie
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Oczywiście Zadajesz.zgniły liberał/podły ateista
-
Najprawdopodobniej najbardziej wpływowy chemik na świecie. Doktor honoris causa m.in. Politechniki Wrocławskiej.
-
-
Zgadza się:) Może niech zada kto inny^^
-
-
Lew DawidowiczTrocki
-
Boris Akunin albo Grigorij Szałwowicz Czchartiszwili. Akunin to łotr po japońsku.
-
-
Człowiek, o którego mi chodzi jest aktorem. Swój największy sukces odniósł w USA, jednak jest znany również w Polsce z filmu o Polsce. Od jego imienia nazwano planetoidę, występował w reklamie Pepsi na początku lat 90'tych. Nie ma jeszcze 40 lat. O kogo chodzi?
-
Wielu ludzi zostało uhonorowanych tak jak on, ale spośród mężczyzn był w tym momencie najmłodszy.
-
Adrien Brodyzgniły liberał/podły ateista
-
Zadajesz:)
-
Kto to jest?
1. Nie jest to naukowiec ani specjalista z wąskiej dziedziny. Jego nazwisko obiło się o uszy każdemu.
2. Ten bohomaz na zdjęciu zawiera jego imię i nazwisko. Jak ktoś jest dobrym grafologiem to może po prostu przeczytaćzgniły liberał/podły ateistaPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Thorgoth ().
-
Hmm... Alfred Hitchcock?
-
Brawo.zgniły liberał/podły ateista
-
Polak, który dostał najwyższe wyróżnienie wojskowe ze strony obcego władcy. Wyróżnienie to otrzymał 3 dni przed swoją śmiercią.
-
Podpowiedź: [02:55] <@buleon> powiem tylko ze europejskiegoOGame Tech
-
[03:07] <buleon> Dziuba zostal uhonorowany najwyzszym obcym wyroznieniem
[03:07] <buleon> poza tym gosc jest naprawde znany
[03:07] <buleon> dobra
[03:07] <`Dziuba> ze obcym to ja wiem
[03:07] <buleon> dozo
[03:08] <`Dziuba> ale samel legii honorowej jest multum
[03:08] <`Dziuba> samej*
[03:08] <buleon> najwyzej dzisiaj podpowiedz dam
[03:08] <buleon> legia przy tym to pikus
[03:08] <`Dziuba> nom, zobaczymy
[03:08] <`Dziuba> hym
[03:08] <`Dziuba> krzyz wiktorii
[03:08] <`Dziuba> ale tego polak nie dostal
[03:08] <buleon>
Wyróżnienia nie należy traktować jako medal, order czy krzyż. To była funkcja:) A o samym człowieku po raz pierwszy przeczytałem w podręczniku do 4 klasy szkoły podstawowej. Zacieśnię jeszcze chronologię - żył pomiędzy 1600 a 2000 r. -
Kurde, zacząłem od Anglii i lotników, ile się naszukałem różnych cudów Potem wszystkie ordery najważniejsze w europie przeglądałem... Teraz wpadłem na mały trop, ale nie jestem do końca pewny - Józef Bem?
-
Józef Poniatowski. Marszałek Francji 16 X, zginął 19 XStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
Nie wiedziałem, że Bem dostał wyróżnienie na 3 dni przed śmiercią. Poproszę dowód:)
-
Znalazłem, że Bem był feldmarszałkiem armii tureckiej, ale nie mogłem znaleźć kiedy.
Ale widzę, że Igła dał osobę pasującą, co ciekawe, patrzyłem dziś na Poniatowskiego, ale go odrzuciłem
-
Ups, a ja posta Igły nie zauważyłem^^ Oczywiście chodziło o Józefa Poniatowskiego:)
-
Amerykański aktor, zdobywca dwóch Oscarów i 3 nominacji do niego (wszystkie w tej samej kategorii). Producent licznie nagradzanych 2 miniserii serialowych (w jednej nawet zagrał małą rolę).Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Żeby zdobyć statuetkę, trzeba być wcześniej nominowanym. Aktor, o którym mowa miał więc 5 czy 3 nominacje?
-
Mój błąd, miało byc 5 :PStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Tom Hanks? Liczba nominacji pasuje, liczba statuetek pasuje, Kompania braci jako miniserial z małą rolą. Brakuje mi tylko drugiej miniserii. Wbrew pozorom trudne to pytanie.
-
buleon napisał(a):
Tom Hanks? Liczba nominacji pasuje, liczba statuetek pasuje, Kompania braci jako miniserial z małą rolą. Brakuje mi tylko drugiej miniserii. Wbrew pozorom trudne to pytanie.
Zgadłeś, druga seria też jest łatwa, ta sama ekipa ją produkowała ^^Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Łoj, statystyk z aktorami mam już dość:)
Polak, urodzony w Rosji, oficer Wojska Polskiego, strzelec pokładowy i jeniec sowiecki. Rybak, dziennikarz, aktor i żeglarz. Tłumacz i attache prasowy. Wsławił się pewnym wyczynem. Był rekordzistą w dziedzinie długości samotnej, nieprzerwanej żeglugi oceanicznej.
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 25
25 gości