Ole Gunnar Solskjær?
Znani i lubiani ludzie
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Nie, chodzi o trochę wcześniejszy finał a zarazem o innego zawodnika
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
A może Patrick Kluivert?
-
Na pewno Patrick Kluivert
Twoja kolej
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Nieżyjący już muzyk, którego krótka kariera przypadła na przełom lat 60 i 70. Następnie odciął się kompletnie od świata. Zmarł w wieku lat 60. W zespole, w którym grał, zamiast imienia wykorzystywał pseudonim, aby nie być mylonym ze swoim kolegą z zespołu.
-
Może jakaś podpowiedź?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
E, ale teraz to będzie proste.
Kilka lat po odejściu z zespołu, podczas nagrywania kolejnej płyty (bez niego już w zespole) pojawił się w studiu nagraniowym. Obecni muzycy zespołu początkowo go nie rozpoznali, gdyż ogolił się na łyso i znacząco przytył.
-
Syd Barrett. Pasował mi od początku bo wszystko się zgadzało, ale go odrzuciłem bo nie przypuszczałem, że Syd jest pseudonimem...
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Mówiłem, że proste, bo wiedziałem, że będziesz to czytał Toadie
Dawaj
-
Znany hollywoodzki aktor, dwukrotny zdobywca Oskara, znany m.in. z pacjenta szpitala psychiatrycznego podającego się za kosmitę. Od zeszłego roku gra główną rolę w serialu, który zdobył sporą popularność pomimo prekursorskiego sposobu rozpowszechniania. Ostatnio występuje w polskich reklamach. O kogo chodzi?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
-
Jasne, zadajesz
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Może to nie ten quiz ale spróbujmy
Monarcha który jak Henryk VIII był o krok od utworzenia kościoła narodowego w swoim kraju. Jego decyzję zmieniła rozmowa z legatem papieskim. Kto to był? -
Jakaś podpowiedź?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Będzie ciężko, bo jak powiem, że żył w czasach reformacji i w Europie to chyba was nie zaskocze. Podpowiem, że żył w Europie środkowej. Jego śmierć doprowadziła do wygaśnięcia pewnej dynastii w tym kraju.
-
Zygmunt II August. Dynastia to oczywiście Jagiellonowie, a legatem był Giovanni Francesco Commendone.
Lwica jest boska :) -
Jak na moje pytanie trzymało się całkiem długo
Oczywiście, Twoja kolej -
Mason, skrzypek i kabalista z Włoch. Bardzo znany z czego innego. Jeden z najsłynniejszych reżyserów naszych czasów gra dość znaczącą rolę w filmie, który w tytule zawiera nazwisko postaci, o którą pytam.
Jednym ze słynnych filmów tego reżysera jest taki, którego tytuł składa się z trzech słów. Dwa pierwsze to imiona kobiece, trzecie to znane europejskie miasto.
Woody Allen?
Edit: nie zauważyłem posta powyżej... Giacomo Casanova?
-
Poprawnie i poprawnie
Teraz Ty
Polski wokalista, syn innego wokalisty, który dostał imię po swoim, również sławnym, dziadku.
-
Jakaś podpowiedź?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Najczęściej znany pod pseudonimem pochodzącym od jego imienia.
-
Polak, urodzony w Warszawie. Ojciec urodzony w Pabianicach, zmarł poza granicami Polski.
-
Poprosimy o kolejną podpowiedź
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Gra na saksofonie sporadycznie, wolnościowiec. Nazwa jednego z zespołów, w którym grał, pochodzi od lekkiego wulgaryzmu.
-
No ludzie no, co z wami?
Kazik.zgniły liberał/podły ateista -
Leży przede mną bilet z niedzielnego koncertu Kultu, tak spoglądałem co chwila i się zastanawiałem kiedy ktoś zgadnie... Chyba nie było aż takie trudne?
Dawaj Thorgoth
-
Przywódca narodu, ojciec państwa, ideolog, postać ikoniczna.
Urodzony na terenie dzisiejszej Polski. Jego imieniem nazwano lotnisko i uniwersytet.zgniły liberał/podły ateista
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0