Wszystko poprawione. Dzięki za szybkie wykrycie i zwrócenie uwagi
Liga typerów - dyskusje
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Panie majster, coś ta kolejka nie poszła najlepiej z podliczaniem.
Moje typy (w nawiasie wynik):
Siena 1:1 Palermo (0:0) +1
AC Milan 2:0 Genoa (1:0) +1
Catania 0:1 Juventus Turyn (0:1) +3
Bologna 0:1 Inter Mediolan (1:3) +1
Fiorentina 1:1 Lazio Rzym (2:0)
Pescara Calcio 0:0 Atalanta Bergamo (0:0) +3
Sampdoria 1:0 Cagliari (0:1)
Torino 1:1 Parma (1:3)
Napoli 2:0 Chievo Verona (1:0) +1
Roma 1:0 Udinese (2:3)
Jak bym nie liczył to mi wychodzi +10. Z Typami dragonartura też jest coś nie tak. Reszty nie sprawdzałem.zgniły liberał/podły ateista -
Ponownie posprawdzałem wszystkie wyniki i rzeczywiście sieknąłem się w którymś meczu z Twoimi wynikami. Natomiast typy dragonartura są dobrze podliczone.
-
Ja wystarczy, że zerknąłem w sobote na wyniki i widziałem, że ta kolejka zakończy się totalną klapą"Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."
COMA -
^Zaborca63^ napisał(a):
Ponownie posprawdzałem wszystkie wyniki i rzeczywiście sieknąłem się w którymś meczu z Twoimi wynikami. Natomiast typy dragonartura są dobrze podliczone.
Racja, my mistake, dzięki za szybką reakcjęzgniły liberał/podły ateista -
Jak już stoimy na kopiowaniu typów, to piekarz całą kolejkę LM wziął od wieśka, z reszta nie pierwszy raz od kogoś kopiuje całośc ;)Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
Zaraz się okaże, że jeszcze ktoś kopiuje
Proponuje wprowadzić zasadę że jak ktoś 2 razy skopiuje od kogoś wyniki to wypada z gry
Albo się bawimy albo kopiujemy -
Może zrobimy głosowanie?
Ja jestem za spokojnym podejściem do tematu; przecież teoretycznie może się zdarzyć kolejka pewniaków gdzie połowa albo więcej typerów poda te same wyniki. I co potem, awantury kto od kogo kopiował?
Samodzielne wytypowanie kolejki jak ta wymaga wysiłku i kopiowanie typów jest frustrujące. Ale z drugiej strony jeżeli w ostatniej kolejce (a na koniec kolejki mogą być małe, np. półfinał LM to 2 mecze) ja, sisko i dragon będziemy mieli identyczne typy to co, ban dla tych co typowali później?
Nie twierdze że wszystko jest ok, ale trzeba podejść do tematu z rozwagą.
PS
natomiast jeśli meczów jest dużo (powiedzmy +10) to sprawa jest ewidentna i kopista powinien zostać jakoś ukarany.zgniły liberał/podły ateistaPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Thorgoth ().
-
Myślę, że głosowanie będzie dobrym rozwiązaniem
No wiadomo, że jak będą 2 mecze do wytypowania, że wyniki się będą powtarzały
No, ale jak 24 czy 10 to chyba coś jest nie halo
To jest zabawa
Chyba, że ci co kopiują po prostu chcą sobie nabijać posty -
chcą sobie nabijać posty
uwielbiam to sformułowanieHyperion ON
Nick: NotoriousTT -
17 kolejka podliczona! Zapraszam do typowania kolejnej.
Ważne informacje:
1) Głosowanie, które zaproponował Thorgoth to dobry pomysł. Poniżej zamieszczam cztery opcje, które wchodzą w grę. Proszę wybrać jedną i dodać post z odpowiedzią. Czas na głosowanie: do 12.11(włącznie)
a) Zgoda na całkowite i dowolne kopiowanie typów od danej osoby.
b) Zasada do 1 ostrzeżenia. Każdy uczestnik może max. raz skopiować od danej osoby wszystkie typy. Gdy ta liczba zostanie przekroczona, a użytkownik nie zaprzestanie tej działalności to dalsze typy(skopiowane) zostaną unieważnione.
c) Kopiowanie typów jest możliwe w dowolnej liczbie, tylko i wyłącznie za zgodą autora postu, który jako pierwszy zamieści wyniki. Zgodę należy wyrazić dodając post w tym temacie.
d) Całkowity zakaz kopiowania typów. Każdy kto podejmie takie działanie zostanie ukarany odjęciem 10 pkt, bez względu na wynik, który posiada aktualnie w ogólnej statystyce.
* Żeby uściślić wytłumaczę jak rozumiane jest 'kopiowanie typów' , jakie są ograniczenia itp.
Jeżeli łączna suma % obstawianych wyników wyniesie równo/powyżej 80% podobieństwa do typów drugiej osoby, jest to uznawane za kopiowanie.
Przykładowo: Do wytypowania zostało zapisanych 10 meczów. Jeżeli uczestnik 'X' postawi 8(lub więcej) takich samych wyników jak przedtem dodał uczestnik 'Y' to JEST to kopiowanie. Gdy liczba takich samych wyników wyniosłaby 7, to NIE JEST to kopiowanie.
** Sprawa inaczej się ma do mniejszych ilości spotkań m.in ćwierćfinały, półfinały, finały LM. W takim wypadku, gdzie liczba meczów nie przekracza '6' jest możliwe oddanie wszystkich identycznych typów jak jeden z danych użytkowników.
2) W tej kolejce ostrzeżenia(póki co bez konsekwencji) dostają:
- .grant. (za skopiowanie wszystkich meczów LM i 3 spotkań polskiej ligi od użytkownika El abogado del diablo)
- piekarz (za skopiowanie wszystkich meczów LM od użytkownika wiesiek123)
Gdy głosowanie się zakończy, wybrana zasada zostanie od razu wdrożona w życie.
3) Wszelkie zauważone zjawiska 'kopiowania typów' proszę zgłaszać w tym temacie. -
No w końcu udało mi sie wygrac jakas kolejke i przy okazji sporo podgonic czołowkę
A co do głosowania wybieram opcje b -
opcja bMes que un club
This... is... Jackass!! -
Gratulacje lipa.
A swoją drogą to trochę paradoks że więcej punktów wpada mi z typowania tych lig na których się mniej znam.
Głosuje na b.zgniły liberał/podły ateista -
-
-
dHyperion ON
Ja byłbym za opcją b ale coś czuje że może to być np wykorzystane na końcowych kolejkach i żeby gość kogoś nie wyprzedził to strzele te same typy co on- dlatego ja jestem za D
I również lipa gratki- jak dla mnie cieżko było trafić z wykinami w tej kolejce;) -
lekka psychoza zapanowała
do tej pory nie zwracałem uwagi na zbieżność moich typów z innymi,
dziś po typowaniu, z ciekawości sprawdziłem i mam 50% zgodność z typami mati'ego, czyli przy odrobinie pecha/przypadku, można nieświadomie zostać "powielaczem"
to tylko zabawa, na prowadzenie której to ^Zaborca63^ poświęca swój czas,
uważam, że w Twojej gestii powinno być, kto gra, a kto nie,
Ty podliczasz pkt i chyba masz najlepszy obraz kto jak typował,
jeśli jednak miałbym wybierać z opcji głosowania to "d" + jedno ostrzeżenie
reasumując - D
PS
można też pomyśleć nad przesyłaniem typów na PW i wklejaniem ich w czasie trwania kolejki, ale to tylko zwiększa ilość pracy i nie wiem czy jest tego warte -
Ależ wy ludzie macie problemy. Przecież to tylko zabawa, nikt tu nagordy pieniężnej nie dostanie. Jak sobie ktoś nagminnie kopiuje czyjeś wyniki to nie brać go pod uwagę przy liczeniu głosów i tyle. Całe to zamieszanie z głosowaniem wg mnie nie jest potrzebne. Przecież to tylko zabawa.Hyperion ON
a, rybka czy ktoś kopiuje czy nie, żadnym dorobkiem intelektualnym to nie jest
Jak ktoś w zabawie kopiuje zamiast typować trudno widocznie daje mu to więcej powodów do radości. -
Sheldon nie zgodzę się. Są tacy co do tego podchodzą z trochę większą pracą, niż strzelanie na ślepo. I pomyśl, że sprawdzasz ostatnie kolejki, wyniki, ilosc bramek traconych/strzelonych, trochę kombinujesz. W skrócie napisanie posta zabiera Ci więcej niż 5 minut :P I potem patrzysz, a 4 osoby mają to samo co ty :D w 3 sekundy :P
Boffline -
Mi tam napisanie typów zabiera kilkadziesiąt sekund i nic nie sprawdzam, ani formy zespołu, ani jak ostatnio gram, bazuję głównie na swojej wiedzy piłkarskiejHyperion ON
dragonartur napisał(a):
Mi tam napisanie typów zabiera kilkadziesiąt sekund i nic nie sprawdzam, ani formy zespołu, ani jak ostatnio gram, bazuję głównie na swojej wiedzy piłkarskiej
U bukmachera by nie przeszło
ed/ Widzę, że użytkownik - piekarz ponownie kopiuje wszystkie typy. Tym razem od Icetoucha. Po zakończeniu głosowania odpowiednio się tym zajmęPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().
-
łooo jestem znowu popularny no nie wiem ostatnio nie poszło mi za dobrze i wybrał mnie
Co i jak z taką osobą, dla mnie to zabawa tutaj "strzelanka", na forum bukmacherskim, które się staram rozruszać i na starym na którym byłem bardziej się przykładam do typów -
^Zaborca63^ napisał(a):
dragonartur napisał(a):
Mi tam napisanie typów zabiera kilkadziesiąt sekund i nic nie sprawdzam, ani formy zespołu, ani jak ostatnio gram, bazuję głównie na swojej wiedzy piłkarskiej
U bukmachera by nie przeszło
ed/ Widzę, że użytkownik - piekarz ponownie kopiuje wszystkie typy. Tym razem od Icetoucha. Po zakończeniu głosowania odpowiednio się tym zajmę
Śledzę na bieżąco praktycznie wszystkie ważniejsze ligi, jedne z większą uwagą, drugie z mneijszą i to mi ułatwia we wskazaniu kto jest faworytem spotkania, i kto ma większe szanse na zwycięstwo.Hyperion ON
Faktycznie, piekarz znowu skopiował wyniki. Biorąc pod uwagę, że toczy się dyskusja odnośnie kopiowania, a ktoś to olewa, wnioskuję o nie branie jego typów pod uwagę.
To tylko zabawa i nie gramy o kasę itd., ale jakieś dżentelmeńskie zasady powinny obowiązywać, prawda?"Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."
COMAPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Danek ().
-
Piekarz to swego rodzaju ewenement. Nie wiem czy trafiła mu się jakaś kolejka, w której wyniki sam wytypował, a nie skopiował od kogoś.
-
Piekarz kopiuje nie tylko typy. 90% jego postów w różnych tematach HP to kopie tekstów z netu.zgniły liberał/podły ateista
-
Jak bot :Doffline
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 9
9 gości