Liga typerów - dyskusje

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Również gratuluję, wynik robi wrażenie, w szczególności wszystkie dokładne trafienia w niedzielnych meczach.

ed// Jeszcze raz przypominam , że 11 kolejka już dostępna, a pierwszy mecz 25 września(wtorek)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().

• Padłem dziś wprost:

Geologist napisał(a):

sobota, 29 wrzesień 2012
      16:00 Valencia 1:1 Saragossa
      18:00 Malaga 4:1 Betis Sevilla
      20:00 Sociedad 1:2 Athletic Bilbao
      22:00 Sevilla FC 0:3 Barcelona

niedziela, 30 wrzesień 2012
      12:00 Granada CF 0:0 Celta Vigo
      16:00 Valladolid 1:0 Real Vallecano
      18:00 Osasuna 2:1 Levante
      19:50 Real Madryt 1:0 Deportivo
      21:30 Espanyol 3:2 Atletico Madryt

poniedziałek, 1 październik 2012
      21:30 Getafe CF 2:1 Mallorca

LM:
      wtorek, 2 październik 2012
      20:45 Juventus Turyn 2:0 Szachtar Donieck
      20:45 Nordsjaelland 0:2 Chelsea Londyn
      20:45 Valencia 3:1 Lille
      20:45 BATE 0:2 Bayern Monachium
      18:00 Spartak Moskwa 2:0 Celtic Glasgow
      20:45 Benfica 0:2 Barcelona
      20:45 Cluj 1:3 Manchester United
      20:45 Galatasaray 0:1 Braga

środa, 3 październik 2012
      20:45 Dynamo Kijów 2:0 Dinamo Zagrzeb
      20:45 FC Porto 1:1 PSG
      20:45 FC Schalke 04 1:2 Montpellier
      20:45 Arsenal 1:0 Olympiakos Pireus
      18:00 Zenit Sankt Petersburg 2:1 AC Milan
      20:45 Anderlecht 1:1 Malaga
      20:45 Manchester City 2:0 Borussia Dortmund
      20:45 Ajax Amsterdam 1:4 Real Madryt

Kilka minut później:

.grant. napisał(a):

sobota, 29 wrzesień 2012
      16:00 Valencia 1:1 Saragossa
      18:00 Malaga 4:1 Betis Sevilla
      20:00 Sociedad 1:2 Athletic Bilbao
      22:00 Sevilla FC 0:3 Barcelona

niedziela, 30 wrzesień 2012
      12:00 Granada CF 0:0 Celta Vigo
      16:00 Valladolid 1:0 Real Vallecano
      18:00 Osasuna 2:0 Levante
      19:50 Real Madryt 3:0 Deportivo
      21:30 Espanyol 3:2 Atletico Madryt

poniedziałek, 1 październik 2012
      21:30 Getafe CF 2:1 Mallorca

LM:
      wtorek, 2 październik 2012
      20:45 Juventus Turyn 2:0 Szachtar Donieck
      20:45 Nordsjaelland 0:2 Chelsea Londyn
      20:45 Valencia 3:1 Lille
      20:45 BATE 0:2 Bayern Monachium
      18:00 Spartak Moskwa 2:0 Celtic Glasgow
      20:45 Benfica 0:2 Barcelona
      20:45 Cluj 1:3 Manchester United
      20:45 Galatasaray 0:1 Braga

środa, 3 październik 2012
      20:45 Dynamo Kijów 2:0 Dinamo Zagrzeb
      20:45 FC Porto 1:1 PSG
      20:45 FC Schalke 04 1:2 Montpellier
      20:45 Arsenal 1:0 Olympiakos Pireus
      18:00 Zenit Sankt Petersburg 2:1 AC Milan
      20:45 Anderlecht 1:1 Malaga
      20:45 Manchester City 2:0 Borussia Dortmund
      20:45 Ajax Amsterdam 1:4 Real Madryt

Mam fana czy jak? Może dla przyzwoitości nie kopiujmy chociaż wszystkich swoich wyników hmmm?

A z innej beczki- tempo z LT jest imponujące- ciężko nadążyć z taką częstotliwością meczów do typowania...
      Mes que un club

This... is... Jackass!! :E
    • Mozna zacząć się z Wami bawić czy już komplet ludzi ?:))) Rozumie , ze każdy dodatkowy uczestnik to więcej podliczania no ale ... :) Może będzie warto :P
      Mobilizacja wskoczenia do czołówki duża :E
      Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada, ale na tym, że potrafi się podnosić.
    • Nie powiem nic nowego jak stwierdze , ze inaczej obstawia sie dla zabawy a inaczej za realne pieniądze :)
      Czasami warto jest coś odpuścić , nie ryzykować zbyt duzo itp.
      Skoro jednak gramy dla zabawy to i typy będą ryzykowne ...
      Siła człowieka nie polega na tym, że nigdy nie upada, ale na tym, że potrafi się podnosić.
    • 12 kolejka podliczona.

Zapraszam do typowania 13 kolejki - Liga Niemiecka!
      Pierwszy mecz w piątek o 20:30.

ed/ Było kilka poprawek, bo wystąpiły błędy(zapamiętałem zły wynik meczu Zenit-Milan i przez to niektórym wpisałem za dużo o 1 pkt lub za mało o 1 pkt), proszę zajrzeć, statystyki nieco uległy zmianie.

• Cofnąłem się w czasie i tak oto powstało takie państwo ]:-D A tak na poważnie to nie mam pojęcia, może za dużo myślałem, żeby nie pomylić z północną. Błędu już nie ma co poprawiać, myślę, że wszyscy wiedzą o co chodzi :D

• ^Zaborca63^ napisał(a):

Tak patrzę te typy na mecz Polska - Anglia i widzę dużo optymistów mamy na forum ]:-D

Stawiac remis to nie optymizm ...za to 0-4 to pesymizm :P :E heh
      Jak wspomnialem ... obstawianie bez pieniedzy to nie obstawianie. Mozna ryzykowac ... ponadto.
      Nie umiem patrzec na mecz Polski i zyczyc im wysokiego lania :P
      Z drugiej strony wierze w korzystny wynik. Polska jest nieobliczalna. Potrafi najlatwiejszy mecz spieprzyc , a w najtrudniejszym powalczyc o korzystny wynik.
      Nie mowmy , ze nie mamy indywidualnosci bo tego nam nie brakuje. Brakuje druzyny ...
      Wystarczy , ze wykorzystaja to co beda miec to zle nie bedzie.
      Anglia od jakiegos czasu sie sypie. Zwycieztwa z San Marino nie robia na mnie wiekszego znaczenia.
      Przychodzi trudniejszy przeciwnik ( nie mowa tutaj o Polsce) i klapa.
      Trzeba byc dobrej mysli :)
    • Daneku25 napisał(a):

Ale że Szwedzi wyciągnęli z 0:4 na 4:4, to już coś :)

Szwedzi naprawdę zaskoczyli.

Thorgoth napisał(a):

Skąd Ty żeś Irlandię Południową wytrzasnął? :E

Mamy w Europie nowy kraj.

co do meczy z Polską mam nadzieję że wygrają. w meczu z RPA mieli dużo okazji bramkowych tylko szkoda że ich nie wykorzystali.
      mecz z Anglią będzie na pewno trudny no ale zawsze trzeba wierzyć w zwycięstwo. będzie remis też będzie dobrze chociaż zostaniemy z tyłu w grupie za Anglią i Czarnogórą
    • 15 kolejka podliczona.

WAŻNE INFORMACJE:
      1) Gratulacje dla nowego lidera
      2) Można już typować nową, 16 kolejkę, a w niej liga włoska
      3) Ostrzeżenie co do typowań użytkownika .grant. : Proszę abyś nie kopiował dokładnie tych samych typów co Geologist. W regulaminie nie jest to nigdzie zabronione, ale ja prowadzę LT i mam prawo taki podpunkt dodać. Rozumiem, że niektóre mecze można obstawić podobnie, lecz już któryś raz z rzędu kopiujesz dokładnie te same wyniki(w ostatniej kolejce wyjątek, bo 3/4 skopiowane). Gdy taka sytuacja ponownie będzie miała miejsce, Twoje typy najzwyczajniej będą pomijane.
      4) Nie wiem jakie jest wasze zdanie, ale ta kolejka LM była nadzwyczaj dziwna, a zarazem interesująca ]:-D
      5) Uprzedzę również pytania kiedy pojawi się liga polska, której dosyć dawno nie było. Już w 17 kolejce razem z następnymi spotkaniami LM ;)

• Z tym kopiowaniem wyników to niezłe jaja :O Jakby ktoś własnego rozumu nie miał, tym bardziej, że to tylko zabawa.

Co było dokładnie takiego dziwnego w tej kolejce LM? (to, że punkty potraciło kilku "faworytów"?) :P.
      "Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

COMA
    • Daneku25 napisał(a):

Co było dokładnie takiego dziwnego w tej kolejce LM? (to, że punkty potraciło kilku "faworytów"?) :P.

Bardziej miałem na myśli zaskakujące wyniki ]:-D Przegrana Realu, Chelsea, City, Arsenalu czy też zaskakujący remis Juventusu z Nordsjaelland. Ponadto ledwo co wygrały swoje mecze Barcelona oraz Manchester United. Widać, że LM nieco się wyrównała, co bardzo cieszy.
    • ^Zaborca63^ napisał(a):

Daneku25 napisał(a):

Bardziej miałem na myśli zaskakujące wyniki ]:-D Przegrana Realu, Chelsea, City, Arsenalu czy też zaskakujący remis Juventusu z Nordsjaelland. Ponadto ledwo co wygrały swoje mecze Barcelona oraz Manchester United. Widać, że LM nieco się wyrównała, co bardzo cieszy.

Niektóre faktycznie zaskakujące, ale np. dla mnie w meczu Ajax - City nie było zaskoczenia, Arsenalu też nie (biorąc pod uwagę postawę w ostatnim meczu ligowym ich i Schalke). Największa niespodzianka jednak to Real. Manchester ładnie wyciągnął z 0-2, a Barca klepała aż wyklepała, chociaż równie dobrze pod koniec mogła dostać druga bramkę, ale jednak było widać "kto jest lepszy".

Tak czy siak faktem jest, że poziom się wyrównuje, tzn. równają do góry te teoretyczne europejskie średniaki i przyjemnie się to ogląda. Niestety przez to nasze kluby jeszcze bardziej odstają...
      "Jeśli plan A nie wypali, należy mieć plan B, a nie plan A z odzysku."

COMA

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Danek ().

• Mimo wszystko w fazie ćwierćfinałów czy półfinałów lepiej byłoby zobaczyć mecze samych wielkich drużyn, a nie tych średniaków, wtedy te mecze nie mają takiego smaczku ;) Ale to fakt, fajnie, że CL się wyrównała, teraz nie wystarczy na spotkania grupowe wystawiać rezerw i być pewnym awansu, no chyba, że ma się bardzo łatwą grupę
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • Ja natomiast proponuję nieco spokojniej podejść do tematu kopiowania typów. W sumie w każdej grze losowej od totka po ruletkę to jest dozwolone, w niektórych podręcznikach opisuje się to jako jedną ze strategii. Czy komuś się dzieje krzywda z tego powodu?

dragonartur napisał(a):

Mimo wszystko w fazie ćwierćfinałów czy półfinałów lepiej byłoby zobaczyć mecze samych wielkich drużyn, a nie tych średniaków, wtedy te mecze nie mają takiego smaczku
      Ja tam lubię jak malutki klubik utrze nosa potentatowi i bez zaproszenia wejdzie na salony. Jak w półfinale CL zagrają City, Chelsea, Barca i Real to nawet za bardzo nie będzie mi się chciało tego oglądać.
      zgniły liberał/podły ateista
    • No tak, niespodzianki to też pewna część futbolu. Ich z pewnością nie zabraknie co pokazują zresztą ostatnie wyniki. Chodziło mi raczej o to, że lepiej zobaczyć np ćwierćfinał Chelsea-Bayern niż Malaga - Schalke, przynajmniej jak dla mnie ;)
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • Thorgoth napisał(a):

Ja natomiast proponuję nieco spokojniej podejść do tematu kopiowania typów. W sumie w każdej grze losowej od totka po ruletkę to jest dozwolone, w niektórych podręcznikach opisuje się to jako jedną ze strategii. Czy komuś się dzieje krzywda z tego powodu?

Racja, może to być skuteczna strategia, ale nie zapominajmy, że LT to tylko zabawa, a kopiowanie wszystkich wyników od danej osoby(w tym przypadku od Geologista) może być dla niego dość irytujące.