czyli sugerujesz że flociarz powinien mieć tylko GŚ?
to w sumie niezły pomysł, ale kto ma tyle GSów?
to w sumie niezły pomysł, ale kto ma tyle GSów?
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
Czesiownik napisał(a):
Heh no ja się nie dziwię, że sceptyczny jak pokazałeś rw gdzie jest bunkier z flotą Bez przesady Panie, ale jaka obrona ma chronić taką flotę Bunkier polega na chronieniu surowców + DT. Do tego do bunkra daję się gs, a tutaj nie ma żadnego
Także to ST które pokazałeś niczego tutaj nie udowadnia
Zadajmy sobie pytanie: Ile musimy wybudować innych jednostek, żeby zrównoważyć obronę i atak 1 plazmy?Plazma 50000M 50000K 30000D = 88333
ATAK (liczone jako siła ataku danej jednostki/siła ataku plazmy)
Wyrzutnia rakiet 38
Lekki laser 30
Jon 20
Ciężki laser 12
Gauss 3
Plazma 1
Uwzględnijmy teraz koszt budowy jednostek, żeby zrównoważyć siłę ataku i obrony 1 plazmyOBRONA (siła powłoki danej jednostki/siła powłoki plazmy)
Wyrzutnia rakiet 15
Lekki laser 12
Jon 1
Ciężki laser 3
Gauss 2
Plazma 1
Z tego wynika, że najtańsze pod względem otrzymania siły ataku 1 plazmy to budowa 30 lekkich laserów i że w ogóle najtańsze w ataku są lekkie lasery.Koszt na jednostkę ataku Koszt na jednostkę obrony
Wyrzutnia rakiet 37500 13 50
Lekki laser 32500 11 43
Jon 100000 33 10
Ciężki laser 52000 17 43
Gauss 60000 20 110
Plazma 88333 29 294
A to oznacza, że trzeba by zwielokrotnić odpowiednio ilość obrony.A oto wykaz statków które mają szybkie działa: Tabela - szybkie działa poszczególnych statków.
Więcej na temat szybkich dział znajduje się w temacie: Mechanizm szybkich dział - temat tabu?
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez dedrytus ().
Czesiownik napisał(a):
Technologia ekspedycyjna na tym poziomie daję Ci możliwość wysyłania aż trzech flot naraz. Podnosisz nieznacznie wartość bunkra na dwóch koloniach, aby bronic dodatkowe 1000 MT i tyle tez tam statków produkujesz (trzecia flota ekspedycyjna jest na głównej planecie). 1 na milion szans, ze stracisz flotę (a nawet jeśli to bardzo łatwo ja odbudujesz) więc czysty zysk (znajdujesz na ekspach flotę, surowce itd wiec po pewnym czasie się zwraca te 1000 MT)
To to wiem, ale dlaczego 1000? A nie 2000 lub 5000????mientuma napisał(a):
To chyba chodzi o to, że jak wyślesz 1k MT, to dużo znajdziesz. Im więcej pkt strukturalnych wysyłasz tym więcej możesz zyskać.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Sir Xelox ().
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Czart` ().
Laha napisał(a):
Co do tego bunkra -
Nie licząc techów. Bunkier taki jak podałes -
5.000 WR
10.000 LDL
1.000 CDL
200 GUSS
250 PLAZM
1 MP
1 DP
1 GS
1k satelit
========================
Wlatuję w taki bunkier 20 Gwiazdkami bez własnych strat . Dla czystej zabawy, 20 Gwiazdek to nie wiele, 3 falę dziennie mogę wysłac, 20 Gwiazdek robi straty
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Szczerba ().
Bunkier taki ma tez taka zaletę, że w przypadku planety bez księżyca, dopuszczamy możliwość ataku.dla planety bez księzyca:- 1000-2000 WR (dla OW, Panca, Bombka nie ma różnicy WR czy LL, a oszczędzamy kryształ. A Nisczary zrobią rzeź z LL),
- 100 CL (do masakrowania LM i MT, ale rzadko kto lata nimi na bunkry, nie na taki jak tu),
- 50 gausów (strącają krążowniki, DT i wyłączają SD bombowców, ale i tak są drogim mięsem armatnim - odpowiedniej ilości OW, Pancy, Bombków Gausy nic nie zrobią)
- 20 plazm (kręgosłup bunkra, straty minimalne agresora liczymy wg ilość plazm /2, czyli agresor straci minimum 10 OW (600k surowca))
dla planet z księżycem liczymy wielkość tego bunkra x2, przy czym możemy dodać też kolejne 2-3 tys WR.
bunkier stawiam "modułowo", nazywam to MODUŁEM PLAZMY (1 Plazma, 2 gausy, 5 CL i 50-100 WR).czyli dodając jedna plazmę, nalezy dobudowac resztę dział.
WR dodaję opcjonalnie i najczęściej w dalszej części gry - gdy chce się pozbyć nadwyżek metalu.
1 gość