Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Film to "Świeci z Bostonu" a laska na fotce to : Willem Dafoe

Zagadka: Piekna Pani z fotki zagrała u boku bandyty w filmie w którym wyjatkowo aktor grajacy głównego bohatera nie ratuje ( po raz milionowy ) świata.
      Podpowiedzia niech bedzie fakt że w ten weekend zaczyna sie wielkie świeto dla fanów pewnego sportu ( do których i ja należe :)) W odpowiedzi poproszę o zdjęcie z filmu: tego co tygrysy lubią najbardziej ładna pani + super auto - RAZEM:D

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Film "Wyscig" z Sylwkiem Krzywoustym,Tilem Schweigerem i pania,ktorej fotke STEALTH wkleil z czasow,gdy miala skrzydelka...teraz juz taka niewinna najwyrazniej nie jest ;) Na zyczenie autora to,co tygryski lubia najbardziej...ale ze regis to wampir,a nie tygrysek i :
      a) nie znosi formuly 1
      b) blondynki rowniez nie sa mu nadmiernie bliskie
      bedzie wiec skromnie i w wydaniu minimalistycznym :P Ponizej Estella Warren opierajaca sie...nie komus,a o pupe bolidu formuly 1 :D

A skoro na tematy sportowe zeszlismy...prosze o plakat filmu,ktory dotyczy dyscypliny sportu,ktorej fani maja wielkie swieto trwajace juz nieprzerwanie od konca padziernika (ja swietuje wraz z nimi ;) ) i w ktorym zagrali: policjant majacy rowno dwa dni na zlapanie pewnego mordercy oraz czarnoskory dżinn...a w rzeczywistosci jedna z najwiekszych legend dyscypliny,o ktorej wspominalem (wciaz zreszta legenda to aktywna i swoje robiaca mimo bagazu lat na karku) :) Tytuly filmow,pod ktorymi kryja sie wskazowki dotyczace dwoch aktorow takoz mile widziane :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez regis ().

• Drużyna Asów :)
      Plakat:

Chodzi o Nicka Nolte - 48 godzin
      Oraz o Shaquille o Neal' a - Czarodziej Kazaam

Zagadka :

Poproszę o dane pana widocznego na zdjęciu oraz tytuł filmu :

W odpowiedź proszę wkleić zdjęcie "głównego bohatera" całego filmu ;>
      Przy czym proszę się wykazać niesztampowym podejściem do tego zagadnienia :P

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Magius ().

• Chodzi o film "Telefon",a pan na fotce to nie kto inny jak Kiefer Sutherland ;) Ponizej zdjecie "glownego bohatera" w wersji niesztampowej,a jeszcze ponizej juz bardziej nawiazujacej do owego filmu ;)

oraz scena z filmu,gdzie pan Bachleda Curuś nie skusil sie nawet na wdzieki widocznej tu pani i wolal pozostac w budce telefonicznej ;)

Film legenda...prosze o tytul i plakat ;)

• Magius - radosna chwila;P

Przesłuchanie

a radosna chwila polega na tym, że jeśli moge to Magiusowi przekazuje pałeczkę (bo nie mam weny za grosz dzisiaj)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez istarii ().

• nooo... to mi się podoba. Żeby było śmieszniej - myślałem wczoraj o tym, ale stwierdziłem , że za "ostro" znów będzie ;P

czyli stary dobry Nosferatu w Aquirre, Gniewie Bożym

Teraz zagadka - dla wielbicieli kina z najwyższej półki ;P

Dla ułatwienia dodam tylko, że ta gromadka co wyszła z tunelu w przeciwieństwie do pana tyłem...hmmm...nie za dobrze się czuje ;)

poprosze o tytuł filmu i nazwisko reżysera oraz (albo zamiast) plakat.

Jeśli po odgadnięciu zagadki nadal ktoś bedzie uważał, że wklejam coś dziwnego, mało znanego nie wartego oglądania itp a przez to zagadki są za trudne - niech mi to powie ;)
      następnym razem wcale nie będzie łatwiej...ale może jakąś nagrodę ufunduję na osłodę cierpień
      XD :XP:

Podpowiedź

Podpowiedź druga i ostatnia
      Analizując treść zagadki wcześniejszej (tej z Kinskim) można wpaść na trop autora filmu, o który pytam.
      Bo pewne "rzeczy" brzmią dość podobnie.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez istarii ().

• No comment ....

Film : Dreams
      Reżyser: Akira Kurosawa

Plakat :

Istarii ... ja chce jakaś nagrodę x_x
      Nieoficjalnie dziękuję cichej wspólniczce ^ ^

Sorry za poślizg przy zagadce ... zaraz coś zadam.

1.Policjant , który przechodził próbę.
      2.Policjant co ścigał świętych.

Poproszę o imiona i nazwiska aktorów o których pytam , tytuły filmów oraz poproszę plakat z filmu w którym obaj się spotkali.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Magius ().

• 1.Policjant , który przechodził próbę. Ethan Hawke - Dzień próby
      2.Policjant co ścigał świętych. Willem Dafoe - Święci z Bostonu ( nie policjant tylko agent FBI ;P )

Razem w :

Poprosze o tytuł filmu oraz o miłe dla oka zdjęcia przynajmniej 3 pierwszoplanowych postaci które w nim występuja...
      Nie bede "murował" nawisiało sie juz przez weekend...

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• James Woods
      "Dawno temu a Ameryce"

plakacik sil vu plait

w filmie tym spotkali się:
      brytyjski aktor kina akcji sławny z wielu filmów (jeden niedawno był tematem zagadki)
      muzyk z pewnego "futerkowego" duetu - ksywa imię + nr
      aktorzy znani z filmów o mafii i gangsterki
      innego zdjęcia nie wstawię bo będzie za łatwe :XP:

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez piecuch ().

• "Zabawy z bronią"
      reż. Michael Moore

zagadka:
      poproszę o plakat filmu w którym spotkali się:
      @ gość od super dowcipów które prawi o 14 w soboty i niedziele :)
      @ aktor sławny z komediowej trylogii kina polskiego (3 Wojny w tym 2 światowe)
      @ kustosz muzeum w filmie o "wizycie blondyna poranną porą"
      @ profesor z filmu "równanie Ajnsztajna"
      @ zakonnik z filmu "o zapachach"
      @ pewna niemiecka aktorka, której i tak nikt nie zgadnie ]:-D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• Ech,lezka w oku sie zakrecila na wspomnienie...owej niemieckiej aktorki :D Film "Karino" oraz cala plejada gwiazd polskiego kina:Strasburger,Hancza,Maklakiewicz,Niemczyk,Gajos oraz wspomniana juz aktorka z ojczyzny Goethego-Claudia Rieschel ;)

Przepraszam za poslizg czasowy...
      Z jakiego (baaardzo starego) filmu pochodzi ponizsze zdjecie? Kino dla smakoszy i wielbicieli surrealizmu ;)

• sobie zgadnę dzisiaj bo mam troche czasu ;)

"Pies andaluzyjski" autorstwa Dalego i Bunuela (jeśli mnie pamięć nie myli)

Zagadka

co to za serial?

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez istarii ().

• Wiaczesław Tichonow w serialu: "17 mgnień wiosny" a gra tam: agenta Maksyma Maksymowicza Isajewa vel Standartenführer Stirlitz :)

Zagadka: Poproszę o fajna fotke bohaterki która sporo miesza w filmie z którego pochodzi ta fotka ( tytuł też mile widziany ).

Podpowiadam: Akcja w/w filmu toczy sie na wyspie , tytuł owego filmu jest bardzo "muzyczny".Panowie z fotki ( Pan z lewej z kraju flegmy , Pan z prawej z kraju gazu i dobrej wódki ) parają się że tak powiem szeroko pojętą budowlanką.Film to nie staroć wygrzebany spod łóżka a dzieło całkiem nowe z dużym prawdopodobieństwem kontynuacji wątku.
      Podpowiadam wiecej: Pan od wódki i gazu pozycza panu z flegmatycznego kraju pewien obraz który następnie zostaje skradziony...

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• No Stealth. Ja to Cie ratuje od nominowania do miana murarza tematyu...a Ty? gdzie byłes przez ostatnich kilka zagadek mojego autorstwa? heheheh

Rock`n`Rolla
      pani

czyli Thandie Newton

Mam nadzieję że wSISKO przykryte a obrazek mniejszy od poprzedniego.

Zagadka

prosze o tytuł filmu
      i na osłodę plakacik wraz z całą załogą rycerzy i ich futerkową "maskotką" :)

...dawno sie tak nie ubawiłem jak na tym filmie ;)

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez istarii ().

• człowiek który gapił się na kozy

, ostatnio jakoś mnie zaginały wasze zagadeczki drodzy murarze tematu więc będzie coś dla "ludzi o mocnych nerwach"

poproszę o tytuł filmu, oraz o ciepłe zdjęcie pięknej aktorki (również z tego filmu ) która w pewnym filmie była blisko z panem który lubił czerwony specyficzny napój.

no teraz sobie odreaguję :E

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez john_xx ().

• a się towarzystwo leniwe w sobotę zrobiło
      nikomu się nie chce wstawić a na bank wiedzą :>
      film "Nieodwracalne" z Monica Bellucci
      (ten drugi to Dracula)
      fota niezbyt seksistowska bo gdzieś tu leniwy w okolicy krąży :D

coś łatwego bo w końcu sobota
      los plakatos

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• proszę bardzo, chodzi o Film "Smakosz 2"

Co to za film: Poproszę plakacik.

minęła doba bez odpowiedzi, więc mała podpowiedź ;p

Pan ze zdjęcia jest dośc znanym komikiem, zagrał min. w "żółtych" filmach.

druga podpowiedź.
      Reżyserem tego filmu jest pan który był producentem dość pokaźnej serii filmów o "zabawkach".

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez john_xx ().

• Johny, bez urazy ale filmy są dzielone na tzw popularne kategorie względem ich jakości i wartości wg skali ocen przyjetej w szkolnictwie amerykańskim. Czyli A,B,C itd.
      Patrze sobie na ten obrazek , ta twarz, te podpowiedzi i, hehehehe, zastanawiam sie: to jeszcze alfabet? czy może juz jednak skala w cyferkach ;). No bo my tu wszyscy jesteśmy oblatani i z wyrobionym gustem nie? ;)
      No to szto eta tak to to tak? że nikt nie ma pojęcia?
      Dawaj jeszcze jakąś podpowiedź bo Cie świeta zastana i dostaniesz tytuł Murarza wszystkich Murarzy tego tematu :P
    • Mi się podobał ;p nie jest to hit ale doczekał się nawet 2giej części chyba w zeszłym roku.
      ok kolejna podpowiedź:
      pan ze zdjęcia zagrał małą rolę w poniższym filmie,

oraz w do połowy upalonym filmie, i żeby nie było że zamurowałem na amen to jeszcze jeden z aktorów grających w tym filmie wystąpił tu o :
    • Ok...czas tu wpasc z młotem udarowym i zrobic porządek,zanim Wielkanoc nas zastanie ;) Pan z fotki to Tommy Chong,a chodzi o nastepujacy film:

Cos lekkiego na rozpuszczenie murarskiej zaprawy po johnie ;) Prosze o fotke aktora,ktory zamiast slawy i pieniedzy doswiadczal niemal samych cierpien...bily go kobiety,poddawano go permanentnej inwigilacji i (o zgrozo!) insynuowano mu,ze jest brakujacym ogniwem w ewolucji miedzy plcia piekna,a malpami :)

• Chodzi oczywiście o Jerzego Stuhra i o słynną Sexmisję :)

zagadka za moment. Takie prosta zagadeczka. Poproszę o plakat.

no już dałem znany, naprawdę znany film.
      podpowiedź, film doczekał się nowej wersji bodajże 3 lata temu. Dodatkowo dodam że dwóch głównych aktorów już nie żyje. Może to naprowadzi. Ale dam sobie rękę uciąć że każdy słyszał o tym filmie .

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez john_xx ().

• A wkleje sobie, co tam:)

Mam nadzieje że autor zagadki nie obrazi sie że z nowej wersji;) Ale dodam tez stary:

Zagadka: Poproszę o zdjęcie mózgu "operacji" w której udział bierze ten oto pan ( fotka pochodzi z filmu o który pytam ).

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• na fotce: Hugh Jackman
      film: Żródło
      zdjęcie ładnej pani:

Zagadka: Bohatera z fotki chyba nie trzeba przedstawiać;) Jaki to film? poproszę o tytuł i fajną fotke osoby która zagrała główną role kobiecą.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().