Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Chuck Attack Norris

Panowie i panie odnośnie interwencji modka ( chyba nasz temat jest bardzo popularny i sie rozwija skoro każdy modek chce tu błyszczeć w świetle kinowych jupiterów) , prosze Was o wklejanie mniejszych zdjęć ( żeby nie było konieczności klikania w linki bo gra traci na uroku a i czas się marnuje ).

Zagadka: odpowiedz a raczej 3 odpowiedzi:
      - kto leży w wannie? ( Tu poproszę o miłe dla oka zdjęcie ale żeby sie kolejny modzio nie przyssał )
      - kto zagląda przez uchylone drzwi ( nazwisko )
      - tytuł filmu?

p.s 1 - jaki wymiar jest dla Pana , panie modku odpowiedni ? Tak na przyszłość żeby nie było nieporozumień.
      p.s 2 -
      Mhmm...to mialo byc mocniejsze? No,skoro tak twierdzisz Film : "Missisipi w ogniu",a na fotce brakuje tego oto pana...

Regisku Ty wiedziałeś boś stary cap:P:P:P

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Colin Firth & Jennifer Ehle

Zagadka: Z jakiego filmu pochodzi ta fotka? Poprosze o zdjęcie czarnego charakteru....

• Film : Pulp Fiction
      Kluczowe postacie : Ringo, Yolanda, Kapitan Koons, Jimmie, Mr.Wolf ...

Autorze:O Hasło - "kilka kluczowych postaci" dość marnie sie nadaje do jakiejkolwiek zagadki .... Więcej precyzji :O

Zagadka za moment.

Co to za film :

Proszę wkleić zdjęcie głownej bohaterki podczas bardzo ważnej dla niej czynności .

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Magius ().

• [size=6]czy przypadkiem tego posta niejakiego ewidenta to nie powinno sie USUnąc?! :)[/size]

komedia "Wyznania zakupoholiczki" z Islą Fisher, czyli panią Borat, w roli głównej - to jest odp na zag Magiusa ... :) komedia o miłości, zakupach i Nowym Jorku już w kinach. Gwiazdami filmu są Isla Fisher i Hugh Dancy.
      Przyznaje - filmu nie widzialam ale... nalog kobiety moze byc tylko jeden (no moze nie jeden ale...)

Zdjecie z portfelem wiec chyba lepszego nie trzeba...

ok moja kolej - niedawno widzialm panią, która w innym filmie "nasluchiwala" "obcych" a jak juz w koncu ich uslyszala to do nich poleciala a na Ziemii wielcy tego swiata chcieli jej wcisnąc ze nigdzie nie byla...(ups znowu Rezyser to...Zemekis.. )
      Poprosze jej zdjecie, ale z filmu (wlasnie tego co niedawno widzialam, czyli nie tego co powyzej jest opisany... :P ) gdzie Ona "traci" swoją corkę - Ona uwaza, że ją jej porwano , ale nikt jej nie chce wierzyc (ZNOWU?!) w końcu córkę znajduje (ona ta pani, o której zdjecie prosze) a film konczy sie wielkim bum... Zdjecie najlepiej z tą córką na jej ramionach... :)

podp:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez mery ().

• Film : "Eragon",a panowie na zdjeciu to Jeremy Irons i Ed Speleers.Ponizej ich srodek lokomocji...

Zagadka specjalnie dla STEALTHA...drobny rewanzyk za to :
      Regisku Ty wiedziałeś boś stary cap:P:P:P

Do boju mlodzieniaszku...mlodszy ode mnie "az" o rok :P
      Prosze o plakat z filmu,w ktorym ten pan zagral role klakiera :) Nazwisko tez mile widziane :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez regis ().

• Józef Nalberczak : JOŁKI POŁKI :D:D:D
      w filmie:

Zagadka: Poprosze o tytuł filmu oraz o miłe dla oczu zdjecie dziewczyny głównego bohatera...

p.s: Przypominam kolejny raz, temat nie służy do prowadzenia dyskusji.Porozmawiać mozemy na gg,pw czy przez skype.W temacie tylko zagadki i odpowiedzi.

• A widzisz Stealth :P Nie widziałem tego filmu :P

Film: Donnie Brasco
      Plakat :

Zagadka :

Niby cegła ... ale w sumie da sie to ogarnąć ^ ^

Z jakiego filmu pochodzi ta fotka :

Proszę zdjęcie ładnej pani występującej w tym filmie , która podobno jednak nie miała operacji plastycznej o która ją posądzałem ^ ^

Podpowiedź - w tym filmie gra epizod pewien bardzo , bardzo fajny reżyser :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Magius ().

• Na fotce mamy : Dannego Trejo
      Film to : Od zmierzchu do świtu
      Jesli chodzi o fajnego rezysera to gra on w tym filmie niemały "epizod" :P : Quentin Tarantino
      A laseczka : Salma Hayek:D az miło odpowiadac na takie zagadki;)

Zagadka: Poprosze o zdjecie głównego bohatera oraz o tytuł tego oto filmu:

"liberate tuteme ex inferis"

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Film "Ukryty wymiar" z Laurencem Fishburne w roli glownej.

Niejako pozostajac w olimpijskim klimacie po srebrnym krazku Adama...
      prosze o jakas fotke z filmu,ktory opowiada o prawdziwej historii i najdziwniejszej chyba ekipie,ktora pojawila sie na zimowych igrzyskach...w jeszcze dziwniejszej dla nich konkurencji ;)

• na zdjęciu
      Faye Dunaway jako Marilyn Mickler
      Marlon Brando jako Dr Jack Mickler
      w filmie:

kino azjatyckie ale powinno być łatwe bo film dość specyficzny :)
      plakacik
      (wbrew zdjęciu nie jest to film o bokserze a o włamywaczu :) )

nagroda specjalna i złote Lwiątku, nominacja to Złotego Lwa na festiwalu w Wenecji
      nominacja Europejskiej Akademii Filmowej
      żeby nie było że to jakiś azjatycki hardkor o mułach :D

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez piecuch ().

• Nie mialem czasu zrobic tego przed poludniem i sadzilem,ze po takich podpowiedziach to juz czysta formalnosc...ale widze,ze cieniutko cos z ta odpowiedzia.STEALTH,Magius i inni stali bywalcy...do kąta marsz :P Chodzi o film "Pusty dom" nagrodzony złotym lwiatkeim w Wenecji w 2004 r.

Cos na rozkurcz...prosze tytul i plakat.

• Kolosalne problemy z internetem miałem Panowie i panie stad te zaniedbania zwiazane z odpowiedziami...Ale obiecuje sie poprawić:
      Film : SWAT

Zagadka: Poprosze o plakat z tego oto filmu:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• ja wiem ja wiem !!!
      Joanna d'Arc - Messenger: The Story of Joan of Arc

poproszę o zdjęcie serialowego męża tej o to pani

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• Film: Pół żartem, pół serio :D
      Plakat :

Zagadka :

Jako że, Stealth wrócił do gry to coś wschodniego :P

Co to za film :

Proszę o plakat :)

Podpowiedź - jeden z wielu "azjatyckich" horrorów, doczekał sie amerykańskiej wersji w 2008 roku .
      Podpowiedź nr 2 - ten film nie miałby sensu bez pewnego niezbędnego każdemu człowiekowi( a przynajmniej większości) przedmiotu.

"Nie wiesz co zrobić ? Nic nie przychodzi Ci do głowy? Wyzywasz autora zagadki od czci i wiary za uwielbienie dla mongolskiego kina ? Napisz PW."

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Magius ().

• Gangi Nowego Jorku, chociaż pisze jak byk na plakacie. :P

Jaki futrzak z jakiego znanego filmu pozostawił swoje łapy w tym betonie, poszedł i nie wrócił już? :D

W odpowiedzi poproszę o tytuł tego szlagieru i plakat z filmu. ;)
      8-) Nie mam FC, nie mam CT, nie mam multi. 8-)
      Czytaj FAQ, będziesz wielki.
      :D

A, F, I, J, 1, 50

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
      board.ogame.onet.pl/index.php?page=Thread&threadID=1110292
    • Po weryfikacji i uznaniu odpowiedzi przez Leniwego;) wklejam:

dodatkowo fotka z "betonem"

Zagadka : Jakiego filmu dotyczy wklejona fotka? Poproszę o jego tytuł oraz o zdjęcie głównego bohatera i bohaterki owego obrazu.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• no widzę, że lajciki przed weekendem się tu mieszczą ;P

Wilk (Wolf)
      czyli Michalina Pieprzna i Jacek Syn Nikoli

Bedzie zagadka tera

malutkie zdjęcie bo sisko lubi chyba malutkie...

gdzie wystąpiła ta pani i u boku jakiego przystojniaka?
      plis o zdjęcie przystojniaka z filmu, w którym śpiewał i wyglądał tak realistycznie, że aż się wielu włosy zjeżyły na info, że miał zamiar dalej śpiewac ale już w realu - bo myslał ze taki świetny był , a przecież legenda to legenda i wara od niej ;)

Cóż... najwyższa pora na podpowiedź :E
      W takiej formie to kto nie zgadnie ten trąba ;)
      Przypominam, że tytuł filmu z którego załączony jest wycinek to tylko pierwsza część odpowiedzi ;P

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez istarii ().

• Strasznie mnie meczyla ta krowa w kaloszach :D Towarzyszyla Valowi Kilmerowi w filmie "Top Secret"-jednej z najglupszych komedii,jaka widzialem.Natomiast wspomniany aktor "spiewal" w filmie "The Doors",gdzie zagral Jima Morrisona :)

O jaki film chodzi...prosze o tytul i fote glownego bohatera ;)

I

I

I

\/

Pierwsza fotka wiadomo co przedstawia,a co do drugiej...mhmm,tego typu budynki znajduja sie niemal w kazdym kompleksie zwanym...(no wlasnie,i tu pada slowo bedace czescia tytulu filmu ;) )

• jeju... znów będzie moja kolej?

Stealth - obudź się ;P

Sanatorium pod klepsydrą
      aktor w roli Józefa - Jan Nowicki

W tym filmie zagrał pewien Pan

jego znakiem firmowym był pewien nawyk, który zresztą zakończył jego żywot w nagły sposób.

Proszę o tytuł filmu z którego pochodzi fotka
      oraz fotke i tytuł filmu, który jasny będzie dla każdego kto wie o jakim nawyku mówię ;)

No ok. podpowiedź.
      to zdjęcie w pewien sposób łączy pewne postacie, a jedną z nich jest pan z zagadki.

Druga podpowiedź.
      Jednocześnie, z powodu kilku pytań i wątpliwości - wyjaśniam, że należy dokładnie czytać opisy;)
      We wcześniejszej podpowiedzi jest jak byk napisane, że COŚ łączy dwie postacie. Nie napisałem, że postac której dotczy zdjęcie z wrakiem to postać o którą pytam.

Ale skoro jest trudno - prosze bardzo, kolejna fotka - i zaznaczam, ze nie koniecznie z filmów o które pytam.

Podpowiedź trzecia. I mam nadzieje ostatnia.
      To taka retrospektywa twórczości naszego nieszczęsnego bohatera.
      Zlitujcie się - mówimy o ikonie kina ;P

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez istarii ().

• Chyba czas najwyzszy zrobic tu porzadek...chodzi o Zbyszka Cybulskiego,a fotka wklejona przez istariego pochodzi z filmu "Rekopis znaleziony w Saragossie".Cybulski powszechnie nazywany jest polskim Jamesem Deanem,a jego (zgubnym) nawykiem bylo wsiadanie w biegu do pociagu...co zakonczylo przedwczesnie jego zywot na dworcu we Wroclawiu :/ Ponizej fotka z filmu "Pociag":

Prosze o tytul filmu,z ktorego pochodzi ponizsza fotka i nazwisko pani,ktora jest na niej widoczna.Dla ulatwienia podam,ze na podstawie tego filmu powstal musical,ktory choc swiecil tryumfy w Niemczech,Austrii czy nawet w nadwislanskiej krainie (Teatr Roma),to okazal sie najwieksza klapa w historii Broadwayu.