Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Korzystajac z wolnej chwili niose Wam wybawienie,bo widze ze troche sie tu wszystko zapetlilo;) Odpowiedz na zagadke Leniwego...chodzi o film "Przyjecie na dziesiec osob plus trzy", wyrezyserowany przez Jerzego Gruze i Ludmile Niedbalska :) Pan na fotce to rzecz jasna Leon Niemczyk-prawdziwa maszyna w swiecie aktorow...zaden z naszych "grajkow" nie ma na koncie takiej ilosci rol,jak on :)

Istarii tez sie walnal tak jak mery,ale powiem tylko,ze ani chybi w tej ostatniej zagadce chodzi o film "Listonosz dzwoni dwa razy" i partnerujaca Nicholsonowi Jessice Lange ;)
      Troche klasyki...ech,kiedys to sie krecilo filmy przez duze "F",a nie takie popluczyny jak dzisiaj,majace za zadanie tylko kluc w oczy iloscia technicznych wodotryskow i bajerow :/ Z jakiego filmu pochodzi ponizsza fotka? Prosze o tytul,plakat...a jak ktos wie,to niech dorzuci jeszcze zdjecie pana,ktory choc mial najwieksza zasluge w powstaniu tego filmu,to jednak...byl z niego bardzo,ale to bardzo niezadowolony ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez regis ().

• Tramwaj zwany pożądaniem. Klasyka sama w sobie i naprawdę świetny film.

Ta niezadowolona postać to Tennessee Williams?

Wywalił bym najchętniej tego posta, ale skoro jest fotka Tennesseego... Jak ja mogłem tak sie rąbnąć... ?(
      8-) Nie mam FC, nie mam CT, nie mam multi. 8-)
      Czytaj FAQ, będziesz wielki.
      :D

A, F, I, J, 1, 50

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
      board.ogame.onet.pl/index.php?page=Thread&threadID=1110292
    • to je sie zreaktywuje mentalnie ;P

Kotka na gorącym, rozgrzanym dachu

na zdjęciu Elizabeth Taylor i Paul Newman

plakat

i niezadowolony pan - cytat z Filmweba
      Dramatopisarz Tennessee Williams nie lubił tej adaptacji swojej sztuki do tego stopnia, że mówił do ludzi czekających w kolejce przed kinem: "Ten film cofa przemysł filmowy o 50 lat. Idźcie do domu!".

Zdjęcie wkleił Leniwy XD wyżej

Tera zagadka bedzie
      Luzik i relaks zapewne

coż to za film, cóż to za pan.

w odpowiedzi prosze o niegrzeczne zdjecie jego córki - tak dla uczczenia tej serii pomylek, a zwłaszcza Leniwego ;P

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez istarii ().

• Pan ze zdjecia to nie kto inny jak Ben Kingsley,a kadr pochodzi z filmu "Zabojczy numer".Ponizej fotka glowneo bohatera (Josh Hartnett) z pewna pania (Lucy Liu) ;)

Tak na szybko...prosze o nazwisko aktora,ktory jako pierwszy byl posmiertnie nominowany do Oscara i jakis plakat z jednego filmow z jego udzialem.Dla ulatwienia dodam,ze byl wielka nadzieja kina i bozyszcze amerykanskich nastolatek ,a odnalazl przedwczesna smierc we wlasnym porsche...

• James Dean

Zagadka: Jaki film łączy osoby które znajduja sie na fotkach poniżej, pomimo faktu iz nie graja w nim razem a kazdy z osobna... poprosze o plakat z filmu.

&

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• zagadka: poproszę o zdjecie głównego bohatera filmu z którego wklejona jest fotka poniżej ( na zdjęciu koniecznie z latarką )

• Impostor - test na człowieczeństwo : Gary Sinise

Zagadka: Kto jest reżyserem filmu z którego pochodzi fotka wklejona ponizej , poprosze o zdjecie tego pana ubranego w kiecke.

• Vidocq :)

Zagadka: W jakim to filmie Ci panowie tak fajnie sie patrza? Poprosze o plakat z tego filmu.

• Film : Przekręt
      Plakat:

Aż się dziwie, że Regis tego szybciej nie odgadł ...

Z jakiego filmu pochodzi to zdjęcie:

Proszę o plakat z filmu .

Ekhm .. dobra. ŻEby nie było, że jakąś kupę wrzuciłem ... Film jest z 2004 roku. Bohaterem jest pewien DJ .. któremu przytrafia się rzecz dość przykra , szczególnie w jego profesji.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Magius ().

• Pete Tong: Historia głuchego didżeja
      W sumie nie lubie kina mongolskiego ale w tym przypadku pomocna dłoń podało mi Google:D:D:D:D Magius siegnales po swa tajna broń:D killerze:D

Zagadka: Z jakiego filmu pochodzi ten zestaw zdjeć? Poprosze o imiona i nazwiska głównych bohaterow oraz o plakat z filmu , na osłode wieczorowej pory i faktu ze za oknem jest - 25 stopni dodatkiem niech bedzie fotka pani w której zakochuje sie główny bohater:

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• banalne było
      Russell Crowe jako Ed Hoffman
      Leonardo DiCaprio jako Roger Ferris
      Golshifteh Farahani jako Aisha
      w filmie
      "W sieci kłamstw" aka "Body of Lies"
      a plakat to łotaki jeee

ooooh Aisha Aishaaaaaaaaaaaaa ecouterrrrr moi :D (mam nadzieję że Leniwy nie wytnie photo :D )

los zagadkos:
      proszę o zdjęcie "postaci", która w pewnym filmie "łączy" tych dwóch aktorów :D (kojarzy się z nimi oraz pewnym wierszykiem z dzieciństwa :) )

Post był edytowany 6 razy, ostatnio przez piecuch ().

• Mhhmm...latwo nie bylo,ale te oto slowa tlumacza wszystko :
      – A dlaczego?
      – Bo tam jest zamknięty Rambo.
      – A kto to jest Rambo?
      – Nie twoja sprawa, Bambo.
      Lysy pan (uznany specjalista od mlotkow poltorakilowych w innym znanym fimie) wyglasza ta kwestie w "Poranku kojota".Zagral tam rzecz jasna mlody "szczur" oraz pan z 3 fotki czyli "Krzysztof Jarzyna ze Szczecina" :D A oto i sam rambo,ktorego dotyczyla ta zagadka ;)

Prosze o tytul fimu,z ktorego pochodzi ponizsza fotka oraz o nazwisko i zdjecie stojacego po stronie prawa adwersarza glownego bohatera ;)

• Oczywiscie to scena z filmu "Krwawy sport",czyli rzekomo prawdziwej historii Franka Duxa :) Na zdjeciu chinski gigant,czyli Bolo Yeung we wlasnej osobie :)
      Komu partnerowala w filmie o pewnym "super-agencie" widoczna na zdjeciu ponizej australisjka wokalistka?Swoja droga to kraina kangurow naprawde nie ma sie czego wstydzic,jesli chodzi o...wokalistki ;) Prosze o tytul filmu i fotke jej partnera (czemu to nie ja? :D ),tzn. filmowego partnera :)

• Film: Johny English
      Partner : Rowan Atkinson

A ta pani to : Natalie Jane Imbruglia

Zagadka :

Będzie coś z offowego kina Sierra Leone ....

Z jakiego filmu pochodzi ta fotka:

Proszę o zdjęcia głównych bohaterów.

Nie no ... żartowałem z tym Sierra Leone (jakby nie było to oczywiste) ...
      Mały hint .. Główni bohaterowie są baaardzo znani ... I jeszcze żyją.
      Jeden jest młody i jeszcze niedawno miał brodę (moze dalej ma - nie wiem) ...
      A drugi jest stary ... ale za to ma tytuł szlachecki ...

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Magius ().

• Ech...no dobrze-nie chcialem tu wiecznie brylowac,ale widze ze ktos musi "rzondzic" pod nieobecnosc STEALTHA :P Skoro nikt sie nie pofatygowal,to moge po powrocie z pracy ew. odpowiedziec :P Oczywiscie chodzi o film "Joe Black" z Hopkinsem i Pittem...

Jakiego filmu dotyczy fotka ponizej? Prawdziwa klasyka...zbyt piekne to bylo,by moglo sie dobrze skonczyc :( Nie sadze,by podpowiedz byla potrzebna,ale tak dla ulatwienia dodam,ze autor scenariusza zmarl doslownie kilka dni temu...byl tez wspanialym powiesciopisarzem (sprawdzilem i podpisuje sie pod tym obiema rekami ).Prosze o plakat z filmu.

• Witam,przepraszam za absencje ale niestety siły wyższe:(:(:(
      Odpowiedz: "Love Story" a autor scenariusza to: Erich Segal

Zagadka :
      1 - Stalowa Jego skóra, buntownicza natura lecz najbardziej On słynie z intelektu w Londynie.
      2 - Policjant narwany,żołnierz w ropie skapany walczy też z przeciwnikiem razem z moim nikiem.

Poproszę o fotke z filmu w którym spotykaja sie Ci dwaj panowie....

• Chodzi o film "Solista" oraz o aktorow...
      1.Robert Downey Jr.
      2.Jamie Foxx

Zagadka bedzie naprawde banalna...ale film miesci sie conajmniej w pierwszej dziesiatce moich ulubionych i jest juz klasyka przez duze "K".Prosze o plakat,na ktorym widoczne jest slynne,legendarne juz niemal ujecie z jednej z najbardziej dramatycznych scen w tym filmie :) A oto fotka...

• PLUTON

Zagadka: Poproszę o imie i nazwisko głównego bohatera oraz o tytuł filmu z którego pochodzi wklejone ponizej zdjęcie.Jako odpowiedz poproszę o fotke tegoz bohatera z filmu w którym podróżuje on w czasie przy pomocy bardzo specyficznego "urządzenia".
      p.s: milym akcentem bedzie fotka pani do której sie przenosi.

FOTKA:

• łoczywiście Pianista
      Adrien Brody w roli Szpilmana

a drugi film to Obłęd
      ta pani była celem jego podróży
      Keira Knightley

a ja poproszę o tytuł tego filmu
      dane tej pani
      oraz informację co można było trafić w piwie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez istarii ().

• Oj istarii...rzeklbym,ze balansujesz na granicy tolerancji moderatora :D Chodzi o film "Pociag do Hollywood",a aktorka widoczna na zdjeciu jest wlascicielka najseksowniejszej (podobno) w Polsce chrypki,czyli Kasia Figura ;) A w piwie...w piwie mozna bylo trafic muche :) Mhmm...no i to tez sie udalo odnalezc w zupce chmielowej :D

Jest pewien film...wlasciwie to jest juz legenda,mimo ze jest to dzielo dokumentalne :) Nakrecony przez wybitnego niemieckiego rezysera opowiada o ludziach,dla ktorych muzyka jest sensem zycia i ktorzy nie potrzebuja luksusu,splendoru czy zbytku do tego,by czuc sie autentycznie szczesliwymi i w pewnym sensie wolnymi w kraju,z ktorego pochodza,a w ktorym tak naprawde ciezko sie czuc wolnym.Prosze o jakis plakat,a dla ulatwienia fotka,ktora powinna podpowiedziec o jakim kraju mowa,o jakiej wyspie jak wulkan goracej...

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez regis ().

• Zagadka:
      Jego najlepsza rola to obraz człowieka na dnie. W świecie rzeczywistym aktor ten też upadł. Narkotyki, alkohol, denne role w dennych filmach, nawet w teledysku go widziano jednego takiego, co o miłości wyć jeno potrafi. Ale wrócił. Wrócił w glorii chwały w świetnej roli przedstawiającej człowieka, który przegrał swoje życie. Mimo że całe życie walczył. O kim mowa?

Jako odpowiedz poproszę imię i nazwisko aktora, tytuły dwóch filmów o których wspomniałem i wykonawcę i tytuł piosenki, do której w teledysku zagrał ów aktor. ;)
      8-) Nie mam FC, nie mam CT, nie mam multi. 8-)
      Czytaj FAQ, będziesz wielki.
      :D

A, F, I, J, 1, 50

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
      board.ogame.onet.pl/index.php?page=Thread&threadID=1110292