Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Więc tak, ostatni kadr mnie naprowadził, filmem wyjściowym jest Babel, parą aktorów oczywiście Brad Pitt i Cate Blanchett. Później spodkali się na planie filmu "ciekawy przypadek Benjamina Buttona" a poniżej zdjęcie.

poproszę o zdjęcie pewnej aktorki kiedy wygląda przez okno z nietypowego miejsca(oraz tytuł filmu w którym to robi) Dodam że owa aktorka utrzymywała bliskie stosunki (na ekranie) z panem który uratował świat przed szybko rosnącymi robalami, oraz woził się brudnym jednookim pojazdem.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez john_xx ().

• Prosić zawsze można :E
      W pewnym filmie ów aktor uchronił świat przed zmutowanymi genetycznie pszczołami. A poszukiwana aktorka zagrała również jedną z głównych ról w filmie w którym dwójka kumpli zlikwidowała świat zostawiając tylko biel :D

tyle chyba wystarczy ?
    • Z racji iż mamy SYLWESTRA który zbliża sie nam wielkimi krokami postaram sie byc miły choc nie będe ukrywał że przychodzi mi to z trudem. Temat zalożony przez moją osobe nie nosi nazwy : DYSKUSJE O FILMACH CZY ROZMOWY O MUZYCE I etc. Nosi nazwę FILMOWA FOTO ZAGADKAi proszę żeby tak wlaśnie był traktowany ( o zasadach zabawy mówi jasno pierwszy post tego tematu!!!) .Ile razy mozna prosić żeby nie robić śmietnika z tego tematu. Najgorsze jest to że "śmiecą" tu osoby pojawiajace się sporadycznie i chyba tylko po to by błysnąc swoją pseudo filmową wiedzą ( na marginesie załóżcie sobie temat : kto wiecej wie o filmie i tam wklejajcie płody swoich umysłów) A jeśli juz chcecie porozmawiać z uczestnikami zabawy Forum Ogame oferuje Wam kontakt przez : PW , e-mail czy też GG lub inny komunikator. Proszę o szanowanie pracy mojej i osób które uczestniczą w zabawie.Wszystkie posty z wszelakimi filozoficznymi i nie tylko wywodami będą zgłaszane i kasowane.

i teraz już tak troszke milej...
      WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM 2010 ROKU!!!!!!!!!!!!!!

Żeby nie było że sam offtopuje: Odpowiedzią na zagadke jest : Natasha McElhone w filmie Solaris:

fotka:

Moja zagadka: z jakiego filmu pochodzi ten zestaw zdjęć? W ramach odpowiedzi poprosze o specyficzny plakat z tego filmu.

• łoł!
      Dystrykt9/District9

plakat...hm mieli wyjątkowo ciekawą akcje promocyjną...
      zapewne chodzi o cos w tym stylu (wybrany z pośród chyba 12 podobnych)

co do zagadki... zaraz wychodzę ale postaram się coś wkleić

Również wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2010

Zagadka:
      Oba filmy , z których pochodza zdjęcia łączy nazwisko jednego z aktorów.

Proszę o tytuły obu filmów, nazwisko tego pana, oraz jego zdjęcie w towarzystwie pewnej pani, właścicielki małego Forda ;)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez istarii ().

• Fotka nr 1: Monachium
      Fotka nr 2: Quantum of Solace
      Bohater ktory łączy filmy: Daniel Craig
      Pani o której mowa: Olga Kurylenko ( widzialem jej fajniejsze fotki niż w autku;) ale skoro prosisz o taką skorzystam z "gifcika" )

Zagadka za chwilke: na podstawie wklejonej fotki proszę podać tytuł filmu oraz ( z racji ze moim regionie strasznie zimno ) o baardzo cieple fotki 2 pań które towarzyszą glównemu bohaterowi w tym filmie ( jedna w domu , druga w pracy ).

w ramach małej podpowiedzi dodam że od czasu 1,2,3,4 nie widzialem głównego bohatera w tak dobraj formie;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Odpowiedz:)

Zagadka za 4 zjedzone mandarynki, dobra zjadłem tylko 3 dlatego bedzie latwo: Z jakiego filmu pochodzi wklejona fotka , w odpowiedzi poproszę o jego tytuł oraz o zdjęcie jedynego ciemnoskórego aktora wystepujacego w czołówce obsady tego filmu.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Film: STYGMATY .Głowna bohaterka jest Patricia Arquette a bohaterem Gabriel Byrne :

Zagadka za 5 mandarynek...hm zjadłem tylko 2 bo soczyste i kapały na klawiature:) Ale mimo to mam nadzieje że zagadka bedzie małym wyzwaniem:
      Z jakiego filmu pochodzi wklejona poniżej fotka ? Poprosze o fotke plakatu z tego filmu ( + dodatkowo zdjecie głównej bohaterki )

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• LABIRYNT FAUNA - Guillermo del Toro

Zagadka za 2 ciastka i pół szklanki Coli:) Zjadłem i zadaje: Poprosze o zdjęcie głównej bohaterki filmu z ktorego pochodzi wklejona ponizej fotka.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Chodzi o film "Zloty kompas",w ktorym glowna role zagrala Dakota Blue Richards.W sumie to odpowiedz powinna wkleic moja corka,bo to ona rzucila odpowiednie haslo,gdy tylko spojrzala na fotke ;) No,ale ze nie ma tu konta wiec zrobie to za nia :) A ponizej fotka glownej bohaterki...

I specjalnie dla STEALTHA cos na dzisiejszy bol glowy i odbudowe szarych komorek-druga pani z tego filmu...tylko troche starsza ;) Mam nadzieje,ze odpowiednio cieple zdjecie...

Prosze o plakat z filmu,w ktorym gora pustynnego piachu kojarzyla sie zdegradowanym zlonierzom ze wszystkim co najgorsze ;) Dla ulatwienia dodam,ze w filmie wystapil aktor,ktory wcielil sie lata pozniej w postac sedziego o bardzo "prezydenckim" nazwisku w ekranizacji bardzo znanego bestsellera jeszcze bardziej znanego pisarza ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez regis ().

• Chodzi o film "Wzgórze"

A teraz zagadka:
      Poproszę o obie nazwy filmu w którym jedną z ważniejszych ról gra to zwierzątko:

obrazek jest klatką z tego filmu.
      dla ułatwienia podam iż został on dwukrotnie wydany, pod dwoma różnymi nazwami w przeciągu trzech lat.
      2 podpowiedź - bohaterowie podróżują starym, żółtym, amerykańskim Schoolbus'em.

Edit: Przepraszam, chyba za pierwszym razem coś zbyt wymagającego dałem, myślałem ze ktoś z was jakoś wpadnie na trop.

Główni bohaterowie to grupa przyjaciół którzy wyjechali na wycieczkę do największy meksykański półwysep swoim dosyć nietypowym pojazdem. Przez większość czasu towarzyszy im właśnie ten osioł. To powinno znacznie ułatwić zgadywanie.

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Abuse ().

• Edit: Przepraszam, chyba za pierwszym razem coś zbyt wymagającego dałem, myślałem ze ktoś z was jakoś wpadnie na trop.

Musze przyznać ze mimo iż jestem osoba wysoce tolerancyjna i trzymam jezyk na wodzy , to ten tekst osobiscie mnie zabolal. Nie rozumiem jak cos takiego można nazwac WYMAGAJACYM....Toz tytuł dzieła jakim jest odpowiedz na w/w zagadke to praktycznie kino niszowe z Kazachstanu :) .
      Baja Beach Bums czy też Pinche burro tak to kino najwyzszych lotów,klasyk powalajacy na kolana az proszacy sie o statuetke i czerwony dywan... Rozumiem chęć zabłysniecia czyms trudnym i zmuszenie do wysiłku "wyjadaczy" ale naprawde cos takiego to przegięcie.Zero opisu gdziekolwiek,zdjęcie lub cokolwiek innego? Eh można zapomnieć.Screen chyba tylko komputer + własna kopia:/ Mam nadzieje nasz nowy kolego że sie nie obrazisz ale wielu/wiele z nas ma w domu takie filmy że gdybym wkleił z nich screena to do Wielkanocy bys szukal. Zabawa polega na tym zeby zadac zagadke w taki sposob by odpowiednio odczytana okazala sie prosta.A przy Twojej nawet Google okazalo sie mieczakiem. Mimo wszystko ODGADNIETA, mam nadzieje ze sie nie zrazisz ale wylałem tu z siebie to co odabrałem na PW od osób ktore sie z nami bawia w zgadywanie.

No nic to odpowiedz mamy : Baja Beach Bums czy też Pinche burro
      A TERAZ!!!!!!!!!!!!!!
      Jeszcze przed pólnocą tak wiec moge napisać: Dzis mija rok od zalożenia tematu:):):)
      Niedziela, 4. styczeń 2009, 21:37 i przez rok : prawie 17 000 wyswietleń / prawie 700 odpowiedzi i co cieszy wysoka srednia ocen :D:D:D:D Tym samym życzę wszystkim uczestikom naszej zabawy kolejnego takiego roku , spędzonego w atmosferze dobrego kina.

Dlatego dzis beda 2 zagadki :
      1. Normalna z racji ze po odgadnieciu zagadki zadanej przez Abuse wypada moja kolej.
      Zagadka: poproszę o tytul i zdjęcie bohaterów tego oto filmu ( na rozluznienie cos łatwego ) 2 fotki dla podpowiedzi;)
      +
      2. Zagadka SPECJALNA z okazji rocznicy tematu ( oczywiście z nagrodą niespodzianką ).
      Poprosze o 3 ukryte w opisach nazwiska oraz o tytuł filmu w którym pojawiaja sie razem ( obowiazkowo do wklejenia plakat z tego filmu oraz zdjecie najładniejszej z wymienionej ponizej trójki:) )

ZAGADKA SPECJALNA

1 - On i jego brat zadziwic chca swiat a darem od losu jest postać z chaosu.
      2 - Niech szuka milości ten kto od niej pości, nieprzystepna przekora i pan znad jeziora w jednym filmie grali ale sie rozstali.
      3 - Od rdzy dzis nie zginie ten kto zna boginie, pilnuje on nieba prądu mu potrzeba.

UWAGA: odgadniecie zagadki nr 1 uprawnia do zadania wlasnej ( nie trzeba rozwiazać 1 i 2 , zagadka nr 2 to bonus wiec odgadywanie jej nie jest konieczne do dalszej zabawy ) POWODZENIA:)

Post był edytowany 9 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• A ja z uwagi na rocznicę i poziom, jaki trzymacie tym tematem, pozwolę go sobie podkleić. ;) Gratuluje Wam wysokiej wiedzy filmowej i sposobu, w jaki prowadzicie zabawę. :super:
      Mam nadzieję, ze tego posta informacyjnego mi wybaczycie. ;)
      Pozdrawiam!
      8-) Nie mam FC, nie mam CT, nie mam multi. 8-)
      Czytaj FAQ, będziesz wielki.
      :D

A, F, I, J, 1, 50

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
      board.ogame.onet.pl/index.php?page=Thread&threadID=1110292
    • Przede wszystkim... :Sto lat,sto lat ;) Mily i ciekawy temat,ktory co prawda odkrylem dopiero kilkanascie dni temu,ale sprawia mi sporo frajdy :) A teraz odpowiedz na pierwsza zagadke-chodzi o film "Sekcja 8",a ponizej fotka...

Co do zagadki nr 2,to sprobuje sie troche pogimnastykowac przed praca ;) Mhmm...chyba wiem,ale zaczekam az autor potwierdzi mi na PW,ze dobrze wydedukowalem :P
      Moja zagadka:
      W jakim filmie nakreconym na podstawie opowiadania uznanego pisarza sci-fi,imiona 3 wystepujacych w nim postaci sa holdem rezysera dla tworczosci trojga autorow powiesci kryminalnych: Agathy Christie, Arthura Conan Doyle'a i Dashiella Hammetta ? Dla ulatwienia dodam,ze trzy wspomniane postacie mialy pewien bardzo rzadki dar ;) teraz juz nie powinno byc wiekszych problemow :)

• Chodzi o film: RAPORT MNIEJSZOŚCI
      Agathy Christie, Arthura Conan Doyle'a i Dashiella Hammetta oddali sw imiona trzem jasnowidzom :

Zagadka: Podpierając sie fotką poniżej prosze podać tytuł filmu oraz wkleić 2 zdjęcia : słodkiej blondynki i tytułowej "mamuśki" :D

P.S: Leniwy bardzo w imieniu swoim i uczestników zabawy dziekuje za podklejenie:)

ZAGADKA SPECJALNA <- - KLIKNIJ

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Tytuł filmu : Godzila
      Blondyneczka :

(jak miało być "gorące" zdjęcie to przepraszam ^ ^ )

A tutaj mamuśka z "profilu" :

Zagadeczka za momencik ..

Coś prostego, bo ostatnio narzekano na moje zagadki ...

Proszę podać imię i nazwisko osoby na zdjęciu oraz podać tytuł filmu z którego pochodzi ten kadr:

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Magius ().

• To oczywiście Aretha Franklin - zdjęcie wg mnie z najlepszego chyba filmu muzycznego wszechczasów czyli The Blues Brothers ;)

Ok. Szybka zagadka.

Co to za aktor?

Podpowiedż - niestety już nieżyjący aktor znany ze znakomitych epizodów w dziesiątkach filmów.

• No wreszcie mam czas i się dossałem ;P

Film: The Island (Wyspa)

Ładna pani: Scarlett Johansson na zimowe wieczory jak należy (w sweterku i ciepłych skarpetkach)

A tera będzie zagadka ;)

Pan z lewej zagrał w tym filmie z pewną panią, z którą grał również w innym filmie gdzie nie musiał dbać o manicure.
      poprosze:
      -tytuły obu filmów
      -nazwiska widocznych tu panów,
      -nazwisko wspomnianej pani
      + zdjęcie tej pani , śmielsze od zamieszczonego w odpowiedzi powyżej ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez istarii ().

• Chodzi o filmy : Kod dostepu (z niego pochodzi fotka) oraz X-Men.Panowie widoczni na zdjeciu powyzej to Hugh Jackman i John Travolta,natomiast pani o ktorej mowa w zagadce to Halle Berry...

Moja zagadka...naszlo mnie na polska kinematografie (STEALTH-nie bij ;) ).Prosze o plakat z filmu,na planie ktorego spotkali sie: ekscentryczny hrabia o sklonnosciach homoseksualnych "zegnajacy pewna pore roku" oraz "niebianski stróż" :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez regis ().

• “Prywatne śledztwo” Wilhelmi & Peszek

A ta Halle Bery to jakas niezle tuningowana:):):) Heheh i mysle ze chodziło o inna jej fotke:P Niegrzeczniuchy Wy:D

Zagadka: Pan przedstawiony na zdjęciu to nie rażyser,scenarzysta,zdjęciowiec ani aktor, ale jest to osoba ( BARDZO SŁAWNA OSOBA - miedzy innymi z powodu swojego "wkładu" w film o który pytam) dzieki której powstał jeden z najbardziej klasowych i kasowych filmów ostatnich lat , obraz okrzykniety prawdziwym HITem oraz obsypany nagrodami.Pobił rekordy ogladalności w wielu krajach.Poprosze o tytuł tego filmu oraz o cieplusieńką fotke głównej bohaterki;)

Przypominam też o zagadce specjalnej, czeka nagroda:D

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• król dżungli oderwał się od nauki i wraca do tematu:
      ten kolunio wyżej to Robert Ballard
      człenio odkrył wrak Titanica :)
      wszystkie panny stękały do DiCaprio
      a panowie ślinili się na widok Kate Winslet
      /cenzura/ :D

**
      *
      co do zagadki to obejrzałem ten film kiedyś przypadkiem francusko-kanadyjsko-japońsko-hamerykańskie kino akcji o płatnym zabójcy i malarce , w tle japońska mafia
      aktor dość rozpoznawalny więc raczej problemu nie będzie
      (dla ułatwienia podpowiem że nie ma tam osła ani szkolnego autobusu :D )
      plakat z tego filmu:

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez piecuch ().

• Film nosi tytuł Wybrany.

Co do wklejki to zamieszałeś ale domyślam sie, że chodzi o plakatbr>

A tera bedzie zadadka ;)

To jedyny film, na którym zasnąłem w kinie XD

Proszę o tytuł filmu i nazwisko pana z cygarem i drinkiem.

A w odpowiedzi (ponieważ w związku z moją wcześniejszą zagadką czuję się lekko oszukany przez Photoshopa oraz fakt, że inne zdjęcie było gorętsze ...;) ) poproszę o:

- zdjęcie tego Pana z innego filmu trzymającego na rękach wyjątkowo ciepły i apetyczny kąsek
      (choć z praktycznego punktu widzenia powinien być zimny).

EDIT: ponieważ zacząłem powątpiewać w swoją pamięć zmieniłem lekko zawartość nawiasu - bo chyba w końcu "złapał temperaturę")

Ostrzegam - nie to zdjęcie - nie uznaję odpowiedzi.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez istarii ().

• Film to : Evita ;)
      Na fotce: Antonio Banderas
      Odpowiedz: fotka ciepło/zimna z filmu : Wywiad z wampirem

zagadka: Rzecz to oczywista że zyskal Jej sympatie kosmiczny alpinista.Bo lekarka z niej prawdziwa: madra, ładna i troskliwa. Lecz nie zawsze miala farta , czasem była gorsza karta. Kiedy chłopak jej jak trawa, bywał wyjety spod prawa.
      Poproszę o miłe dla oka zdjecie wyzej opisanej bohaterki.
      Podpowiedz: Ten z kosmosu wspinacz stary nosił ciemne okulary w filmie w którym to programy rwały ludzi jak banany:)

Przypominam o ZAGADCE SPECJALNEJ (strona 1 naszego tematu).

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Kosmiczny alpinista to Klaatu czyli Keanu Reeves w filmie: "Dzien,w ktorym zatrzymala sie ziemia".Pani,ktorej serduszko zadrzalo to Jennifer Connelly-z przyjemnoscia wklejam fotke,poniewaz ten typ urody zdecydowanie mi odpowiada...a jesli dodac do tego te zielono-szare oczy... :)

i bonusik dla STEALTHA ;)

Tak na szybko bo czas mnie goni...prosze o tytul filmu,z ktorego pochodzi ponizsza fotka oraz o nazwisko aktora,ktorego ekranowym synem byl mlody czlowiek widoczny na zdjeciu ponizej ;)

• Bonusik genialny :D:D:D dzieki Regis:) Strasznie podoba mi się to zdjęcie, poszukam większego na tapetke:D

Odpowiedz to film: Droga do zatracenia + Tom Hanks :D

zagadka: z jakiego filmu pochodzi fotka ( kogo przedstawia w bonusie można wkleic ładniejsze zdjęcie ) ? Poprosze o fotke głównego bohatera filmu z którego jest poniższa fotka.

Przypominam też o zagadce specjalnej, czeka nagroda:D

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Zdjęcie przedstawia Cate Blanchett jako Irinię Spalko

Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki :

Harrison Ford to główny bohater .

Zagadka za momencik ..

Z jakiego filmu pochodzi to zdjęcie :

Proszę podać imię i nazwisko głównego bohatera oraz wkleić zdjęcie jego brata z pewną młodą damą z pieprzykiem w charakterystycznym miejscu .

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Magius ().