Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Inspektor Eddie
      fotka:

Zagadka: Poproszę o "ciepłą" fotkę bohaterki filmu z którego pochodzi wklejone poniżej zdjęcie:)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Po raz kolejny przypomnę słowa regulaminu zabawy:

Jeżeli masz czas żeby odpowiedziec , znajdziesz tez 2 minuty zeby zadac zagadke - przekazując ja komuś kto być moze juz sie wylogował odbierasz możliwosc zabawy innym osobom, TAK WIEC ZGADUJESZ=ZADAJESZ NOWA ZAGADKE.
      Ewentualnie wystarczy napisac: Jeżeli przez godzinę od wklejenia odpowiedzi nie wyedytuje jej i nie wkleje swojej zagadki przekazuję ją nastepnej osobie.

ZAGADKA za lukaszl :

Kogo przedstawia (imie i nazwisko aktorki) ta fotka i z jakiego filmu pochodzi , prosze o plakat kinowy ( najlepiej z inna "ciekawą panią" ) .

• Aktorka to Devon Aoki. ;)

O tą panią Ci chodziło? :D

Zaś moja zagadka:

Poproszę o tytuł, reżysera i przynajmniej trzech aktorów grających w tym filmie. Dodam, że jest to mój top 2 ulubionych filmów, zaś jego amerykański rimejk był najgorszym filmem jaki chyba dane było mi oglądać. O tytuł remake'u także poproszę. ;)
      8-) Nie mam FC, nie mam CT, nie mam multi. 8-)
      Czytaj FAQ, będziesz wielki.
      :D

A, F, I, J, 1, 50

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
      board.ogame.onet.pl/index.php?page=Thread&threadID=1110292
    • Moje pytanie:z jakiego filmu pochodzi ponizsze zdjecie-prosze o tytul : OSTATNI DZWONEK ,rezysera i nazwiska 2 aktorow wystepujacych w owym filmie: Jacek Wójcicki ,Ryszard Kotys , Henryk Bista ,Artur Żmijewski i wielu innych a reżyserią zajęła sie:Magdalena Łazarkiewicz :)

Zagadka za chwilke: Poproszę o zdjęcie " głosu" tego oto pieknego storzenia:)

p.s: Leniwy:
      O tą panią Ci chodziło?
      oj tak o Tą:D:D:D

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Oto i zdjecie "glosu" ;) A film to "ostatni smok".

zagadka za chwile...prosze o tytul filmu,z ktorego pochodzi ponizsza fotka-btw. pieknie i poetycko nakrecona historia ogromnej milosci.Zdjecia to istny majstersztyk :) I zeby nie bylo za lekko prosze jeszcze o fotke osoby odpowiedzialnej za stworzenie muzyki do w.w. filmu ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez regis ().

• prosze o tytul filmu MIEDZY PIEKŁEM A NIEBEM ,z ktorego pochodzi ponizsza fotka-btw. pieknie i poetycko nakrecona historia ogromnej milosci.Zdjecia to istny majstersztyk I zeby nie bylo za lekko prosze jeszcze o fotke osoby odpowiedzialnej za stworzenie muzyki do w.w. filmu ENNIO MORRICONE

Zagadka: Poproszę o ładne zdjęcie filmowej synowej tego oto pana ( fotka nie musi być z tego samego filmu ) :

• Prosze...ładne zdjecie jeszcze ładniejszej "synowej" ;)

zagadka w ciagu 15 minut...skoro juz przy płci pieknej jestesmy,to prosze o fotke aktorki,ktora w moim skromnym odczuciu jest jedna z dwoch kobiet zaslugujacych na miano bycia klasycznie i autentycznie piekna ;) Mhmm...zeby nie bylo zbyt latwo:rozpalala wyobraznie niejakiego Renato Amoroso w filmie Giuseppe Tornatore :)

• Mamy podobny gust:)
      Oczywiście chodzi o : Monica Bellucci
      Fotka:

Zagadka : Jeżeli jesteśmy już przy pięknych paniach to w filmie z którego fotka znajduje sie poniżej występują aż dwie...Poproszę o zdjęcie brunetki oraz ( dodatkowo ale niekoniecznie ) o wpisanie bardzo charakterystycznego zdania które w tym filmie wypowiada.

• Byl problem,wciaz nie moglem powiazac nitek czyli maski na zdjeciu z atrakcyjnymi paniami ;) Ale przyszlo olsnienie: film to oczywiscie Vanilla Sky a owa brunetka,o ktorej wspomniales to:

Co do cytatu zmuszony jestem sie poddac-zbyt dawno ogladalem film :) zagadka niebawem...Poprosze o fotke aktora,ktory w pewnym dramacie sadowym wspomina o tym,ze jada sniadanie 300m od 4 tys. uzbrojonych kubanczykow i nie chce za to orderow,a tylko tego by pewien debiutujacy wojskowy prawnik okazal mu odrobine szacunku ;) Dodatkowo ale niekoniecznie prosze o nazwe niepisanego "regulaminu",ktorego stosowanie spowodowalo smierc jednego z bohaterow filmu,a tym samym rozpoczecie sledztwa i procesu :)

• O ile sie nie myle chodzi o film: Ludzie Honoru. A bohaterm o którego zdjęcie prosisz jest: Jack Nicholson

i chodzi chyba o tzw : CZERWONY KODEKS.

Zagadka : Poproszę o zdjęcie głównego bohatera oraz o tytuł filmu , pomocą niech bedzie fotka poniżej.

• na moj gust chodzi o "Psy 2" i Boguslawa Linde :) Scena ze strzelnicy,na ktorej Franz pokazal Wolfowi jak sie strzela z kałasznikowa ;)

zagadka za moment...była żona aktora widocznego na zdjeciu ponizej dostala Oscara za role drugoplanowa.Prosze o tytul filmu,ktory przyniosl jej wspomniana statuetke,informacje kogo zagrala i zdjecie aktora,z ktorym w owym filmie polaczylo ja uczucie-dla ulatwienia podam,ze chodzi o pewnego baardzo narwanego i brutalnego policjanta ;)

• była żona KIM BASINGER aktora widocznego na zdjeciu ponizej ALEC BALDWIN dostala Oscara za role drugoplanowa.Prosze o tytul filmu Tajemnice Los Angeles,ktory przyniosl jej wspomniana statuetke,informacje kogo zagrala DZIEWCZYNE NA TELEFON i zdjecie aktora RUSSELL CROWE jako Bud White ,z ktorym w owym filmie polaczylo ja uczucie-dla ulatwienia podam,ze chodzi o pewnego baardzo narwanego i brutalnego policjanta ----> fotka:

Oficer Wendell 'Bud' White

Zagadka: Kogo przedstawia zdjęcie i z jakiego filmu pochodzi? (wiemże łatwe ale na szybko zadawane bo musze uciekać)

• Al Pacino - adwokat diabła, zagadka za moment ;)

Z okazji 666 posta adekwatny obrazek:

Poproszę od zdjęcie ze stylowym shotgunem z tego filmu ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez miskov90 ().

• Alez prosze bardzo :)

zagadka niebawem...oto i ona : dwoch aktorow,ktorzy w roznych filmach wykazali sie zabojcza wrecz zdolnoscia i latwoscia zabijania (jeden kladl pokotem wampiry,ktore nienawidzil a drugi byl urodzonym morderca),polaczyla w jednym filmie wspolna pasja jaka byla koszykowka...i zaklady ;) Prosze o tytul i zdjecie z tego filmu :)

• White Men Can't Jump

Z racji iż w domu internet dziala mi troszki "kulawo" zagadka bedzie opisowa i dotyczyć będzie 3 bohaterów ktorzy razem pojawiają sie 1 innym filmie a w odpowiedzi proszę o jego tytuł oraz zdjęcie jedynej postaci nie z krwii i kości występującej w filmie:

1 - Spirit i mrok tropia każdy jego krok,choć ścigany jest jak zwierze bardzo lubi nietoperze. ( 2 filmy )
      2 - Gdy żelazny jastrząb spada jest dla niego dobra rada, chociaż lecieć już nie może Mc Rycerz mu pomoże. ( 1 film )
      3 - Wybranego prawa ręka: kocha, walczy i nie pęka.A jak juz nie daje rady je tabliczke czekolady. ( 2 filmy )

• Chodzi o film "Czerwona planeta"...a ja probujac rozgryzc ta zagadke dostalem czerwonych mroczkow przed oczami ;) Ale tak jak rozmawialismy...gdy juz czlowiek dozna olsnienia,to sam sie sobie dziwi,ze nie potrafil skojarzyc pewnych faktow :) Na usprawiedliwienie dodam,ze film ogladalem,mowiac kolokwialnie-po łebkach i to sie na mnie zemscilo ;) A zdjecie...chyba chodzi o AMEE,nieprawdaz ?

zagadka wkrotce...Film,w ktorym Hellboy zagral bogobojna pokrakę odzianą w habit ;) Prosze o fotke z filmu.

• Pierwszy strzał na PW był : Kroniki mutantów a tu Error :( po podparciu sie Filmwebem okazuje sie ze Perlman gral w przynajmniej 7 filmach księdza lub mnicha:) Ale wreszcie trafiłem: Imię Róży

fotka:

Zagadka : z jakiego filmu jest ta fotka? Poprosze o wklejenie fotki plakatu i wymienienie 2 głównych aktorów.

• Na fotce Robert De Niro w filmie GORACZKA , gdzie jego przeciwnikiem jest : Al Pacino.

zagadka: 4 opisanych aktorów ktorzy wspólnie zagrali w jednym filmie , poprosze o tytuł tego filmu oraz o zdjecie aktora który za swoja role w tym filmie otrzymał Oscara (zdjęcie koniecznie ztego filmu ! )...

1 - Czasem ogniem potwór zieje a co prawdą miało byc, nią nie jest.Gdy wokoło ciężko,nędza on sie wciela w postać księdza. ( 4 filmy )
      2 - Kiedy on wychodzi z cienia to agentka w miss sie zmienia.Mimo wieku z niego chwat z Protokołem za pan brat. ( 2 filmy )
      3 - Z zakrztuszeniem była checa , ksiądz poklepał go po plecach. W pieskie życie mu sie zmienia gdy ucieka on z wiezienia. ( 2 filmy )
      4 - Kiedy w oczach widzisz trwoge prezydentem jest lub Bogiem.Mówią o nim "pan czerwony" gdy jest murem otoczony. ( 3 filmy )

• Zamorduje za te opisowe zagadki :P Ale chyba mam rozwiazanie ;) Chodzi o film "Mroczny rycerz",a ponizej zdjecie aktora nagrodzonego statuetka Oscara za role w nim :

zagadka niebawem...Chodzi mi o film,w ktorym spotkali sie aktorzy opisani ponizej :) Poprosze o tytul i fotke z filmu.

1.Choć wiatraków to pogromca,w górach walczyl z ratownikiem aż do końca (2 filmy)
      2.Z dżungli dzięki dzieciom uwolniony,stał się nianią w domu żony (2 filmy)
      3.Niebezpiecznych intryg ta mistrzyni dla małych piesków wszystko uczyni (2 filmy)

• 1.Choć wiatraków to pogromca,w górach walczyl z ratownikiem aż do końca (2 filmy)
      DON KICHOT , NA KRAWĘDZI = John Lithgow
      2.Z dżungli dzięki dzieciom uwolniony,stał się nianią w domu żony (2 filmy)
      JUMANJI , PANI DUBTFIRE = Robin Williams
      3.Niebezpiecznych intryg ta mistrzyni dla małych piesków wszystko uczyni (2 filmy)
      NIEBEZPIECZNE ZWIĄZKI , 101 Dalmatyńczyków = Glenn Close

ŚWIAT WEDŁUG GARPA

zagadka: z jakiego filmu pochodzi ta fotka? Poproszę o fotke głównego bohatera.Łatwe bo po obiadku nie chce mi sie wymyslac:):):)

• ja wiem! ja wiem!
      film: SHOGUN
      a główny bohater to: Richard Chamberlain

Fotka:

a moje pytanie to... :fsmile: (uno momento!).... :
      otóz powyzsze zdjecie pochodzi z filmu ( o tytul tego filmu poprosze...), z którego to, poproszę zdjęcie głównego bohatera z nude torsem.. :P :fgrin:
      Znalazlam nawet 2 takie zdjecia - wiec moze poprosze o to gdzie nasz gł. boh. jest z kobitką... a ona to w aniołkach grała sobie, ale niestety nie byla jedną z 3 aniołków....

jesli zbyt malo danych to prosze o info za ok. 24 godz. dopisze co-nie-co. :> 8-/ :xfa:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez mery ().

• Wrocilem z pracy,wiec moge sie uaktywnic :) Juz myslalem,ze tylko STEALTH i ja bawimy sie w ten quiz :P Ale czas na odpowiedz-chodzi o film "Tozsamość Bourne'a".A ponizej fotka-specjalnie dla Ciebie mery,nagi tors...Richarda ;) Ta pani to Jaclyn Smith,ktora zagrala w filmie "Aniolki Charliego:zawrotna szybkosc".

zagadka niebawem...cos lekkiego i przyjemnego : poprosze o fotke z filmu,w ktorym bratanek rezysera "Ojca Chrzestnego" czul respekt przed Eleanor ;)

• Naturalnie chodzi tu o Nicolasa Cage'a w filmie "Gone in 60 seconds" - o to fota :

Zagadkę zadam po powrocie z zajęć ..

Jako , że nie mam weny to coś prostego :

Proszę o imię i nazwisko aktora , który "grał" psa ... nie chodzi tu o podkładanie głosów , tylko o normalny film :)
      W odpowiedzi , zdjęcie z owego filmu proszę .

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Magius ().

• Danny the Dog ;) Jet Li

zagadka : Jaki to film (tytuł) ? Poproszę zdjęcie głównego bohatera z " figurką matki w dłoni " (inny film) .

• Mhmm...nie wiem czy nie popelnie falstartu,ale zaryzykuje ;) Na pewno chodzi o Banderasa-fotka pochodzi z filmu "Pytanie do Boga".Okazuje sie,ze tylko pierwsza czesc odpowiedzi byla dobra...najwyrazniej tylko jednego rodzaju "figurki" mi w glowie :P A oto i prawidlowa odpowiedz-fotki z fimu "Trzynasty wojownik",a wsrod nich i dlon trzymajaca figurke matki :)

zagadka za moment...poprosze o tytul filmu,z ktorego pochodzi ponizsza fotka oraz o zdjecie pana,ktory trzyma to cacko w dloni ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez regis ().