Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Ketam napisał(a):

a drugi to już loteria(za mało danych) np. Bad Boys, Robocop itp.

Godziny szczytu, 4 na 5 brudnych Harrych, zabójcza broń (z tym ze to było przed kawałkiem) i nawet naga broń :P

Film to oczywiście chłopaki nie płaczą

Do kogo mierzy pan na zdjęciu:

Opcjonalnie: co to za film, na jaki inny film jest to odpowiedź ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez miskov90 ().

• Ten starszy aktor (o którego zdjęcie proszę) ma w swoim dorobku kilka ról w których jest jakimś liderem/mentorem, a to przewodzi grupie osób z nadprzyrodzonymi zdolnościami, a to jest kapitanem na słynnym serialowym statku czy chociażby wraca z krucjaty aby ponownie objąć władze ;)

• Patric Stewart

Zagadka:
      "Prócz kobiet i dzieci"
      Kto to powiedział i w jakim filmie? Poproszę zdjęcie w czarnych okularkach.

Edit: Piecuch widzę na bieżąco z odcinkami Kapitana Bomby :D Też idealnie pasuje do opisu.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ketam ().

• Jean Reno w Leonie zawodowcu.

Aktor o charakterystycznej "fryzurze", znany z roli serialowego detektywa mającego słabość do pewnego rodzaju słodyczy czy także wielokrotnego udziału w filmach wojennych o pewnych skazańcach ;)

• Kojack
      a naprawdę Telly Savalas czy jakoś tak :)
      zgadłem zgadłem ?
      //
      szkoda że to nie kapitan Bomba 8-)
      edit:

szefuniu po co te nerwy ;)
      ....
      Jaki film kojarzy się ze "składanym krzesłem" ?
      najlepiej jakby ktoś wstawił scenę z tego filmu z widocznym rekwizytem :)

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez piecuch ().

• Panowie.Przypominam ze wymogiem w zabawie sa : FOTKI . Wiec jesli udzielacie odpowiedzi proszę o ich wklejanie.
      I do piecucha: nie spamuj, nie masz pewnosci co do odpowiedzi wyślij PW to naprawde nie sprawia bólu.Jeśli masz 100% pewnosci ze jest OK wklej zdjęcie i zadaj własne pytanie.Kolejne offtopowe posty będą zgłaszane i usuniete z tematu.

heheh jakie tam nerwy:) temat trzeba w ryzach trzymac:D

p.s: zgodnie z regulaminem minęło juz kilka dni i nie ma odpowiedzi na zagadke więc przechodzi ona na kolejna chetna do zadania jej osobę.Badz zadajacy zagadke moze dodac do niej podpowiedz.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• zarzuciłem zagadkę i temat padł
      zapodaje dialog z tego filmu:

"-Odkopać topór wojenny!
      -Nie mamy topora wojennego...
      -Jak to nie mamy?
      -Kiedyś mieliśmy z telezakupów,ale się zepsuł. Bubel jeden.
      -To co odkopiemy?
      -Mamy jeszcze składane krzesło
      -Odkopać składane krzesło!"

na pewno ktoś wie tylko nikomu się nie chce wpisać :XP:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• But Manitou, czy jak to tam po polsku bylo.

Ode mnie zagadka taka - chodzi o film, w ktorym pewien knypek - znany z krzyzowania Chrystusa - jest szulerem. Jest i kobieta, grana przez ta sama aktorke, ktora ratowal pewien taksowkarz z dziwnym fryzem. Tyle, ze ona jest zlodziejem. Wybieraja sie wygrac w pokera wielkie pieniadze.
      Miejsce akcji: dziki zachod.

Prosze o zdjecie glownego bohatera z ojcem.
    • Bret Maverick (Mel Gibson)w filmie MAVERICK z J.Foster

ok znalazlam! James Garner to pappa mela! swoją drogą podobni są nieprawdaż?

ok wiec wygląda na to ze ja zadaję.
      PS. - zauważcie ze ja edytuje a pan Jasnoksiężnik ciągle dodaje nowe posty - i kto tu spamuje??

NIe mam weny,
      ale przyszedł mi na myśl film, w którym jedną z głównych ról zagral mąz Kidman,
      film mówi o zamachu na pewną osobę "sławną" inaczej :P - mozna nawet powiedziec ze Polska tez w tym filmie "brała udział" (czyż nie chodzi o m-ce gdzie zamach byl?)...
      Proszę o przepiękne zdjęcie (głównego bohatera) a'la pirat!
      Podpowiedź:
      - to (zdaje sie) żona głównego bohatera...

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez mery ().

• na mój nos to będzie Tom Cruise i Valkiria :)

...
      to ja poproszę o zdjęcie pewnej ekipy 4 facetów ... z których jeden kombinował, drugi był mięśniakiem, trzeci umiał wszystko załatwić na swój uśmiech a czwarty był wariatem :D
      jeździlli czarną furgonetką z czerwonym paskiem na boku i chociaż szczelali to nigdy nikogo nie zabili ]:-D
      Benny Hill zrobił fajną przeróbkę :XP:
    • pewnie że mówi, ja np. często z nim rozmawiam :)
      Vabank

...
      w jakim filmie saperzy mieli wysadzić most na umówiony znak - zdjęcia czapki i machnięcia nią?
      cytat" -To nie był ten most. - Niestety ten . -Nie. -Tak. - Nieeeeeeeee" :E

e:
      chyba raczej nie =)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez piecuch ().

• Mysle ze chodzi Ci o "Nic śmiesznego"

i zagadka:

W rolę widocznego na zdjęciu : "czegoś" nazywanego potocznie WEAPON IX poprosze o jego fotke z żoną:) ( nie filmową lecz prawdziwą)
      SORKI CZESKI BŁĄD CHODZIŁO O WEAPON XI - za pomyłkę przepraszam,

• Jest to Scott Adkins, wcielił się on w "Weapon XI" a nie WEAPON IX w filmie x -men geneza.

co ja się naszukałem tego zdjęcia. Oto Scott razem z Janet.

Dla mnie prosze podac zdjęcie pewnego aktora,jako ojca (oczywiście na ekranie.) Aktor ten wcielił się w postać nieznajomego w pewnym filmie utrzymanym w klimacie rocka z kostki, innym razem uciekał z więzienia, był też na wojnie w wietnamie, gdzie był poddawany działaniu nowego narkotyku, zdażyło mu sie nawet sprzedawać cadillaki .
    • czyżby chodziło o zdjęcie z filmu Zathura - Kosmiczna przygoda a o aktora Tima Robbins'a? :

jesli tak (nie mam jeszcze potwierdzenia od autora zagadki a chcialam byc pierwsza) to ja zadaję!

Otóż chodzi mi o film, gdzie ww. aktor grał :) ale nie główną rolę, bo głównym bohaterem był tam aktor, o którego zdjęcie poprosze z jego rudowłosą (zdaje sie ze ex-)zoną (chociaż farbowała sie i na blond i na czerń ale czy prostowala sobie te naturalne loki to juz nie powiem) a grała ona w filmie o 3 różnych kobietach pewną pisarkę która napisała w swoich dziennikach: "Szaleństwo to wspaniała zabawa"... czy juz wiadomo o jakie zdjęcie chodzi? jak zbyt zawile to napisze w pktach ale.. moze jutro? Prosze o priv jakby co :) ]:-D :quasi: :D
      Podpowiedź: zdjecia z tego filmu o 3 kobitkach:
      charakteryzacja dosyc dobra nieprawdaż? (czyż nie trudno rozpoznać aktorkę?) ?

- jedna z tych 3 kobiet - dla utrudnienia bo zbyt łatwo moznaby aktorkę rozpoznać - tu juz charakteryzatorka nie popisała sie ;) :P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez mery ().

• ale zgmatwałaś ta zagadke ze szok
      chodzi o Nicole Kidman ex- żonę Cruis-a , który grał z Robinnsem w "Wojnie światów" ?

wymyślę coś po meczu ;)

ed:

czekamy na zagadke - to dzis jakis mecz?? znowu mamy przegrac??

eh kobieto , puchu marny :)
      to ja poproszę zdjęcie aktora który jest autorem tego jakże sławnego cytatu:
      "Obciąłeś kurze złote jaja" :E

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• ten znak zapytania z konca odpowiedzi mozesz usunąc bo taka miala byc odpowiedz - na priv juz tez masz moją aprobatę... :P

A zdjęcie prześliczne! buźka.

PS. pisze w odpowiedzi bo co poniektórzy tez tak pisza... :P

czekamy na zagadke - to dzis jakis mecz?? znowu mamy przegrac??

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez mery ().

• Lipski :
      - Coś narobił?! Zarznąłeś kurę znoszącą złote jaja!
      Siara :
      - I widzisz Wąski coś narobił. Obciąłeś kurze złote jaja!

Zagadka: Animowana postać przedstawiona na zdjęciu które wkleje poniżej , znalazła swe odbicie w aktorce z krwii i kości . Poprosze o imie i nazwisko tej aktorki oraz o wklejenie zdjecia najlepiej w stroju identycznym jak jej obrazkowy pierwowzór.

• Milla Jovovich
      resident evil

stroj moze nie jest dokladnie ten sam ale chyba o to chodzilo : >

to ja w podobnych klimatach poprosze zdjecie okładki filmu, z ktorego pochodzi ten pan

• Przepraszam Nieustraszona ale odpowiedz jest : NIEPRAWIDŁOWA :( nie o ta osobe chodziło.Tak wiec ponawiam pytanie: Zagadka: Animowana postać przedstawiona na zdjęciu które wkleje poniżej , znalazła swe odbicie w aktorce z krwii i kości . Poprosze o imie i nazwisko tej aktorki oraz o wklejenie zdjecia najlepiej w stroju identycznym jak jej obrazkowy pierwowzór.

p.s: stroj jest wazny.
    • Film to Resident Evil 2: Apokalipsa

Postać to Jill Valentine w wykonaniu Sienny Guillory

Poproszę zdjęcie człowieka który machał metalowymi przedmiotami w obecności kapitana Pickarda, pojedynkował się na czary z hrabią Dooku, czy pomagał dojść do celu Forestowi :P