Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• chodzi o Maggie Q ze Szklanej Pułapki 4 (Bruce Willis - 12 Małp, Ostatni Sprawiedliwy, 5 Element, Armagedon)

pytanie:
      podczas pewnej wojny, toczonej w upale i piachu grupka żołnierzy znalazła w tyłku wroga mapę prowadzącą do wielkiego skarbu..
      wymień 3 z żołnierzy którzy ruszyli po skarb oraz poprosze o zdjęcie najprzystojniejszego z nich :XP:

Spam from 07 Sep 2006
    • podczas pewnej wojny, toczonej w upale i piachu grupka żołnierzy znalazła w tyłku wroga mapę prowadzącą do wielkiego skarbu..
      wymień 3 z żołnierzy którzy ruszyli po skarb oraz poprosze o zdjęcie najprzystojniejszego z nich

Złoto Pustynie - Three Kings
      Najprzystojniejszy to chyba G.Clooney ale wkleje wszystkich 3;)

zagadka: poproszę o wklejenie zdjecia kobiety która w filmie o malutkich kosmitach ( podróżujących dosyć nietypowym pojazdem ) zawrócila w glowie tej oto "personie" :
      podpowiem że głos pana ze zdjecia to głos BARDZO znanego policjanta :) oraz pewnego doktorka od zwierząt...

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• od początku wiedziałem że to albo Eddie Murphy albo Jerzy Stuhr ale na odp trafiłem zupełnie przypadkiem ta pani to Gabrielle Union (film "Meet Dave" grała tam jeszcze Elizabeth Banks ale po konsultacji nie o nią chodziło )

w pewnym filmie zagrali razem płynny cyborg, dziewczyna meksykanina z gitarą i mutant z telekinezą ale głównymi bohaterami była grupa nastolatków co to za film a zdjęcie żeby to nie był plakat
      Never say never again
      Parker [F.G.R.]
      9.06.2006 end of game
      i musiałem usunąć animację
      http://i41.tinypic.com/2077yi8.gif
    • Ten film to: "ONI"
      fotka:
      Płynny Cyborg = Robert Patrick
      Dziewczyna Mexykanina = Salma Hayek
      Mutant z telekineza = Famke Janssen

Zagadka : W filmie w ktorego tytule wystepuje nazwa najlepszego "przyjaciela sygnatury" zagral pewien wojowniczy osobnik, partnerowała mu tam matka i pogromczyni najslynniejszych kosmitów w historii kina. Poproszę o imie i nazwisko tego aktora oraz zdjęcie z filmu w którym myśli że jest tym kim nie jest a przynajmniej nie fizycznie.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• chodzi o film "Avatar" w którym zagrał Sam Worthington znany również z najnowszego Terminatora, z którego tez pochodzi zdjęcie:

Zagadka

dwóch zabójców wybrało się do Belgii. Jeden z nich był przeszkolony przez CIA, drugi tłukł się kiedyś za pomocą wielkiej pałki z młodzieńcem podszywającym się pod pilota linii lotniczych. prosze o zdjęcie tego drugiego zabójcy oraz o rozszyfrowanie wymienionych filmów ;) (dla ułatwienia powiem że jest ich 4)

Spam from 07 Sep 2006

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Złosiej ().

• Chodzi o film : Najpierw strzelaj potem zwiedzaj (1) a aktorzy to : Ralph Fiennes i Colin Farrell , film drugi to : Rekrut (2) ( Colin Farrell szkolony w CIA ) film trzeci i tu mysle że zadajacy troszke sie pomylił bo pytanie brzmi:
      drugi tłukł się kiedyś za pomocą wielkiej pałki z młodzieńcem podszywającym się pod pilota linii lotniczych
      wiec mlodzieniec to Leonardo Di Caprio ( Złap mnie jesli potrafisz - film 4) a Leonardo Di Caprio nigdy nie grał z Ralphem Fiennesem za to w Gangach Nowego Jorku (film 3) palka tukł sie z Leo inny aktor a mianowicie: Daniel Day Lewis. Chyba ze chodzi Ci o : Brendana Gleesona to zwracam honor :):)

- Ralph Fiennes ( na wszelki wypadek)
      - Colin Farrell
      - Brendan Gleeson

Zagadka: Z jakiego filmu pochodzi to zdjęcie i kto gra w nim główna role ? Poprosze o imie i nazwisko tego aktora oraz o jego zdjecie z w/w filmu w towarzystwie Reksia.

• Fotka pochodzi z filmu: "Ciemność rusza do boju" - Seeker: The Dark Is Rising

Zagadka: Z jakiego filmu pochodzi wklejona nizej fotka ? Poprosze o zdjęcie głównego bohatera tego filmu w "specyficznym" nakryciu głowy.

Podpowiedz: aktorka ze zdjecia grala : "specyficzna Venus" , " dziewczyne pana z zerami" oraz "królowa której królestwo nie było warte nic a jednak bylo warte wszystko"

• "królowa której królestwo nie było warte nic a jednak bylo warte wszystko"
      W tym filmie zakochał sie w niej elf, obrońca Troi i pirat w jednej osobie:)

Zagadka: Z jakiego filmu pochodzi wklejona wyżej fotka ? Poprosze o zdjęcie głównego bohatera tego filmu w "specyficznym-sznurowanym" nakryciu głowy.

• Film to
      Franklyn
      a zdjecie pana to:

Moja foto zagadka (późno jest nic sensownego nie wymysle :)
      grał stracha na wróble, juz nie zyje i Agentem M tez był.
      Prosze o zdjecie jak jeszcze był czarny i w zespole rodzinnym występował...
      "Poza konkursem": Jaki to zespół ilu braci i ile sióstr w tym zespole bylo

Podpowiedź:
      Heal the world, Billie Jean, Remember the time, You are not alone....

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez mery ().

• 5 braci, w tym Michael.. czyli Jackson 5

zagadka

był lekkim kawalerzystą skazanym przez historię na śmierć, nieustraszonym złodziejem rozdającym pieniądze biednym oraz największym uwodzicielem w historii.. o kogo chodzi i o jakie filmy? prosze o zdjęcie tego aktora jako pirata ^^

podpowiedź. chodzi o aktora starszej daty, z połowy 20 wieku, nosił charakterystyczny wąsik.

Spam from 07 Sep 2006

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Złosiej ().

• Errol Flynn -

Zagadka:?

Twierdzi że smierć na ekranie jest łatwo zagrać ale jesli chodzi o prawdziwe życie - nie chcialby umierac bo docenia to co posiada...
      obok nietoperka wystapil i Hartigana tez. Niewidomego w "... Furii" zagrał .
      Ja poproszę o zdjęcie z filmu SF razem z Dr Kimblem (zakochanym w księzniczce - siostrze Luke'a...)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez mery ().

• ale nakombinowane.. :D

Rutger Hauer - Ślepa Furia, Batman Początek oraz SinCity. a z Harrisonem Foredm spotkali się na planie śiwetnego filmu Blade Runner.

i wbrew pozorom nie tak łatwo o ich wspólne zdjęcie..

zagadka

zgineła mu kiedyś bomba nuklearna, ganiał faceta zbierającego żadkie okazy, dostarczał sprzęt dla milionera-grotołaza oraz doczekał się naprawde wielkiej władzy. o jakiego aktora chodzi (może również o jakie filmy^)

prosze o jego zdjęcie ze złotym jegomościem, którego wygrał.

Spam from 07 Sep 2006
    • Złosiej napisał(a):

zagadka

zgineła mu kiedyś bomba nuklearnato mnie niepokoi :x, ganiał faceta zbierającego żadkie okazy"kolekcjoner", dostarczał sprzęt dla milionera-grotołaza"batmany dwa" oraz doczekał się naprawde wielkiej władzy"Bruce wszechmogący". o jakiego aktora chodzi (może również o jakie filmy^)

prosze o jego zdjęcie ze złotym jegomościem, którego wygrał.

Byłżeby to

?

E: przepraszam najmocniej za zamieszanie :x
      w momencie potwierdzenia przez autora natychmiast zamieszczę zagadkę :<

Moja absolutna wina.. ech.. :<

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez jeth ().

• Z potwierdzeniem dostałem informację, że pierwszy film to Suma wszystkich strachów :<
      do nadrobienia :<

Ale, ale.. zagadka :D

Tu nie może być pomyłki :D
      Mimo, że urodzony w Stanach - niemal zawsze gra Meksykanina.. Ba! I to jakiego Meksykanina.. Do tego stopnia meksykańskiego Meksykanina, że w pewnej dualogii traktującej o Meksyku pojawił się w obu filmach, w dodatku w każdym jako inna postać - po prostu nie mogło go zabraknąć..

Spokrewniony blisko z Roberto Rodriguezem, który wykorzystywał go w swoich filmach wielokrotnie, głównie w roli jednego z 'tych złych'. Ostatnimi laty w jednym ze swoich filmów RR postanowił zażartować z kina umieszczając tam zapowiedzi filmów, będące swoistą parodią kolejnych gatunków, a w jednym z nich główną rolę grał właśnie ten aktor i co więcej - żart udał się do tego stopnia, że ludzie do dziś błagają o zrobienie tego filmu [;

Jak nazywa się ten aktor i jaki jest tytuł filmu z zapowiedzi-żarciku? [;
      Dodatkowo proszę o zdjęcie aktora w jednej z jego niewielu pozytywnych ról, gdzie zagrał u boku dzieci/młodzieży w filmie przeznaczonym również dla.. dzieci/młodzieży [;

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez jeth ().

• Danny Trejo, film-żart to Machete, a film z dziećmi to mali agneci.

Zagadka to: proszę o zdjęcie aktora, który sparodiował tu Hana Solo oraz nazwę filmu z jakiego to pochodzi ;)
    • miskov90 zdjęcie nie działa ;)

aktor to Leslie Nielsena film to "Ściągany"

zagadka

życie aktora nie jest łatwe. nasz bohater na początku swojej pracy zawodowej zaczął od współpracy ze sławnym skandalistą. popadł w złe towarzystwo, zaczął nałogowo grać w karty..jego szansą mogła być wspólna robota ze słynnym bokserem, ale nie wypaliło. ostatnio widziano go jak biegał pomalowany zieloną farbą i niszczył czołgi. źle z nim.

prosze odpowiedzieć o kogo chodzi, o jakich filmach mowa oraz prosze o zdjęcie tego aktora z bardzo rozpoznawalnym znakiem wytatuowanym na piersi.

Spam from 07 Sep 2006

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Złosiej ().

• Chodzi o Edwarda Nortona...?

a filmy to: (- thx :) )

SKANDALISTA Larry Flynt
      Hazardziści
      Rozgrywka (film z R.DeNiro)
      Incredible Hulk

zagadka:
      poproszę o zdjęcie aktora z filmu (ale i też serialu klasyka-o tym samym tytule). Aktor ten ma tam odpowiednią charakteryzację - czyli zdjęcie nie będzie przedstawiać człowieka... bynajmniej...
      Ale zacznijmy od tego że aktor ten wystąpił juz w tym stuleciu z takim jednym co był "zielony" (tak jak Edward Norton ale nie mówię o E.Nortonie! tylko o innym "pomalowanym farbą" Bruce B. :))

Aktor o którego proszę, Z Columbo'em spotkał sie nie tylko w 1 odcinku serialu i tez w innym filmie, gdzie nasz detektyw grał szefa policji...

Poproszę o imię i nazwisko aktora, imię tego "nie-człowieka" tylko przedstawiciela innej rasy (i jego zdjęcie)...

podpowiedź ( wtym filmie zagrał "siebie" sprzed lat...):

eh skoro to takie trudne to moze niech ktos inny przejmie zagadke...

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez mery ().

• Heh, to chyba nie było trudne, tylko nie skojarzyłem od razu a potem topic poleciał w dół :P

Chodzi o Leonarda Nimoy'a który to pojawia się w star treku jako Spock

Zagadka: poproszę o zdjęcie aktora który w dwóch filmach ukazujących się w przeciągu roku, zagrał czarny charakter i został w obu zabity. Warto zauważyć, że oba te filmy były drugimi z serii a obecnie owe serie mają na koncie po cztery filmy ;)
      Podpowiedź 1: w obie serie są seriami flagowymi i charakterystycznymi dla głównych bohaterów, choć w jednej z nich w "czwórce" nie zobaczymy bohatera pierwszych trzech części ;)
      Podpowiedź 2( i pewnie ostatnia): zdjęcie z jednego z filmu z jednej serii znajduje się w tym temacie na tej stronie ;)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez miskov90 ().

• nareszcie!
      Robert Patrick
      w filmach:
      2: Terminator
      2: szklana pułapka
      :)

ok moja zagdka/kurka spiesze sie - mam nową kamere - trzeba obadac :)

W ww. filmie grala kobieta ktora nie grala juz 3 i 4 czesci ale w pierwszej tak.
      Grała tez w 1 filmie z Hanem Solo i z Gomezem Addamsem :) - poprosze jej najpiękniejsze zdjęcie ;) byle by nie czarno białe.
    • Na początku pomyślałem o Lindzie Hamilton, ale tutaj chodzi o

Bonnie Bedelia

Akor ten znany jest z jednego gangsterskiego klasyka, z występów w trzech częściach serii cztero filmowej , a także możemy oglądać go praktycznie w każde święta ;)
      Podpowiedź: w pierwszym filmie dzieli on nazwisko ze słynnym aktorem, w drugich występuje słynny policyjny duet, a w trzecich gra on złodzieja mającego pecha trafiać dwa razy na to same dziecko ;)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez miskov90 ().

• JOE PESCI
      1-"Dawno temu w Ameryce"?
      2-"Zabójcza broń"
      3-Kevin sam (w domu, w Nowym Jorku)

No to lecimy - te "kilku-odcinkowe" filmy, które nie są serialami (?) najbardziej chyba zapadają w pamięć - albo zbyt często puszczają je w tv bo ja tez chciałabym zapytac o takie cudo.

Teraz byl w tv - pierwsza część: ci "źli" to pochodzenia niemieckiego, ten dobry to Amerykanin, który przyjechał na święta do rodziny swojej - i trafila mu sie "przygoda" (z dala od swojego domu).
      Chodzi mi o głównego bohatera - gdyby zdjęcie z tamtego czasu porównać z dzisiejszym - normalnie inny facet...

Ale jest tez drugi aktor, który nie spotkał sie na planie z tym wyżej wymienionym, a też ma "swój" a'la "serial"...

Oboje grają w tych filmach gliniarzy, z tym że ten drugi ma partnera na planie i jest w pracy, a ten pierwszy jest "na wyjeździe"

zdjecia poprosze obu (pewnie razem są nieosiągalni...) najlepiej jako młodych szczawików :)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez mery ().

• Zamotałaś Merus tak że teraz pewnie sama miałabyś problemy z odpowiedzia:D:D:D:D ( żart;)) Ale tak serio: zagadka zadana przez Mery dosyć długo już nam wisi:/ tak więc jeżeli nic się nie zmieni dziś do 20:00 to po upływie tego czasu zagadka przechodzi w ręce pierwszej osoby która zechce ja zadać ( po godz: 20:00 )
    • Dłuższa przerwa z Zagadką i od razu muszę skorzystać z udogodnienia od Stealth'a. Albo wyszedłem z wprawy, albo rzeczywiście Mery namieszała ;)

Zagadka:

Powinno być łatwiej:

Poproszę o tytuł i zdjęcie z tego filmu głównego bohatera z "polskim Kubrickiem"

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Łowca Jelonków ().

• Christian Bale & John Malkovich ( "Być jak Stanley Kubrick" )

- IMPERIUM SŁOŃCA

Zagadka: Do kogo należy zaznaczona na wklejonym zdęciu ręka ( poprosze o fotke ) i z jakiego filmu pochodzi to ujęcie? ( tytuł ).

podpowiadam: film opowiada nam jedna historie kilka razy z rożnych ujęc, jedna z glównych ról zagrał szkocki król....

• Dennis Quaid

8 części prawdy

"Nie będziesz babe dzwonić do swoich byłych fagasów z mojej komóry"
      Z jakiego filmu pochodzi ten cytat. Myślę, że łatwe ale nic innego nie mogłem wymyślić.

Co do zagadki Mery to pierwszy film to zapewne Szklana Pułapka, a drugi to już loteria(za mało danych) np. Bad Boys, Robocop itp.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Ketam ().