Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Co prawda odpowiedzi na PW się nie doczekałem :P
      Ale zakładam , że mam rację ;)

Serial: Cobra
      I boski Michael Dudikoff :D

Zagadka :

Co to za film:

Po proszę o zdjęcie głównego bohatera w skórzanym,rockowym wdzianku koniecznie(miał takie w jednym filmie) !!
      Naturalnie tytuł filmu jeszcze ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Magius ().

• Mała zmyłka Magiusa mnie chyba w pole nie wyprowadzi jeśli stwierdzę, że to
      In The Valley Of Elah (W Dolinie Elah)
      a tym głównym panem przebranym za tandetnego amerykańskiego popmetala
      jest oczywiście ten Pan

czyli Tomcio Paluch brat Bruce'a Lee w Liberatorze Jedynce ;)

zagadka za moment.
      plis łejt........................

Łatwo nie będzie, ale dodam od razu, że to Polka sobie tu leży w wersji black choć na co dzień jest blond ;)

Proszę o tytuł filmu
      i zdjęcie Pani z innego, w którym pojawia sie w stroju baaardzooo "niegrzecznej" dziewczynki ;)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez istarii ().

• Fotka z filmu AVALON - bardzo mi sie podobał, a na fotce Gosia Foremniak.
      Jej "ostra" fotka to:
      lub specjalnie dla smakosza Istariego

Zagadka: Nie jestem takim koneserem jak Istari ale też zapytam o panienke;) Poprosze o tytuł filmu oraz o zdjecie bohaterki w stroju śnieżynki:)

img190.imageshack.us/i/tryt123456.jpg/

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Kiss Kiss Bang Bang
      Michelle Monaghan jako śnieżynka co prawda z gnatem w ręku ale jest :)

wam to tylko ( ..) w głowie :D
      co to za film (plakat poproszę)

podpowiem że nie jest to film o gotowaniu lecz o pewnym żołnierzu :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• Giuseppe w Warszawie

cóż to za krwawa, romantyczna i honorowa istota z tego pacholęcia wyrośnie?

poproszę o fotke ( taką jaką najbardziej tu lubimy) drugiej połówki tego kogoś już w dorosłym życiu.

(swoją drogą - czy komuś też ta pani w większości ujęć przypominała do złudzenia pewną naszą aktorkę? ;) )

PODPOWIEDŹ
      przynajmniej dla mnie ten film był nudny jak klopsiki z frytkami w IKEI ;P

druga podpowiedź

tata tego chłopca w innym filmie zagrał również czyjegoś tatę, ale przebrany za frutti di mare ;P

• Teraz już wiem na pewno :D
      Dzięki za pana Billa "Cholewę" Turnera.
      Chłopczyk na zdjęciu to Noa Samenius w filmie : Templariusze. Miłość i krew (wyrośnie nam z niego zawzięty Arni :E )
      pani o którą prosisz :

zagadka:
      co to za film :

Oraz poproszę o zdjęcie prawdziwej żony głównego bohatera.

podpowiedź :
      całkiem niedawno mogliśmy oglądać jednego pana z czołówki w bardzo boskiej roli.
      podpowiedź 2.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez john_xx ().

• Film: Equlilbrium
      Żona głównego bohatera i główny bohater :

Na zagadkę odpowiedział Stealth ... jednak ograniczenie w postaci słabego neta , uniemożliwiło mu zamieszczenie odpowiedzi. Jednocześnie upoważnił mnie , do zadania własnej zagadki. Czyli skorzystał z prawa odstąpienia przysługującego mu prawa zadania zagadki na rzecz osoby trzeciej.

Zagadka za moment...

Co to za film :

Po proszę o zdjęcie głównej bohaterki oraz byłego złodzieja samochodów.

Podpowiem wam - wszyscy widzieliście ten film x_x
      No a teraz ta konkretna podpowiedź ... Ten "były złodziej" o którego pytam , to nie jest Nicolas Cage ... ale pan o którego pytam zagrał z nim w tym filmie o złodziejach samochodów ;> I uwaga on tam był byłym złodziejem samochodów !!
      Poza tym filmie ,o który pytam gra aktor, który swego czasu grał rolę kuzyna pewnego znanego całemu światu "filmowego" gangstera ;)
      Zaraz wyjdzie na to , ze ja też muruje topic x_x ...
      Kolejna podpowiedź - główną rolę w tym filmie gra pewien pan ... bardzo znany ... zajmował się ratowaniem lotniska , dużego miasta , budynku no i standardowo całego świata.
      Jeszcze jedno ... soundtrack do tego filmu nagrała pewna znana , amerykańska grupa rockowa ... której wokalista, jest w pewien sposób związany z panią o którą pytam ^ ^

Post był edytowany 7 razy, ostatnio przez Magius ().

• to oczywiście Armageddon
      Liv Tyler i Will Paton

60 sekund i kudłate Areosmith

////
      coś na odmóżdżenie
      poproszę o zdjęcie ziomka tego cfaniaka ]:-D

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez piecuch ().

• no , no nieładnie, bo była by zmyłka gdyby nie moja wrodzona ostrożność i podejrzliwość.
      dwa filmy pasują do tej tabliczki
      Tombstone (o legendzie szeryfowania Wyattie Earpie)
      oraz sam Wyatt Earp

na szczęście tylko w jednym z nich pojawia sie ten znak w takiej postaci ;)

Wierszyk

Żądny krwi już od kołyski, na skandalu zbił fortuny, choć mu duszę ocalono nie uniknął ognia góry.
      Drugi taki niepozorny choć anielski gen w nim siedzi, z nietoperzem i robinem na zachodzie refleks mierzy.

proszę o tytuł filmu, w którym spotkali się obaj panowie z tego wspaniałego wierszyka ;)
      i plakat.

łoł...tajm tu podpowiedź ;)
      mierzenie refleksu na zachodzie skąd pochodzi np pan z plakatu wyżej bywłao zbawienne dla dobrego samopoczucia tudzież ewentualnego przeżycia. słaby refleks bywało że trup. dobry to np. łiski z lodem w salunie;)

Ok ponieważ miałem sygnał, który dowiódł mi że moja pierwsza podpowiedź raczej jeszcze berdziej komplikuje...

Skoncentrujmy sie na "anielskim genie".
      Otóż
      mimo, że w dzieciństwie do tej pani babcie i ciocie mówiły aniołku, to jednak widać w jej oczach żal i wściekłość ,
      że jednak aniołkiem nie jest , daleko jej do tego i nic nie poradzi bo nie będzie i już. Zresztą nie tylko po oczach widać
      tą tęsknotę...

KAWA NA ŁAWĘ I ŁOPATOLOGICZNIE BEDZIE
      to jest efekt anielskiego genu

więcej podpowiedzi nie bedzie. Jak bedzie bieda to sam odpowiem w prezencie gwiazdkowym ;)
      ...no moze wcześniej , na mikołajki.

Post był edytowany 9 razy, ostatnio przez istarii ().

• Fotka pochodzi z filmu "12 gniewnych ludzi",gdzie glowna role zagral Henry Fonda ;)

Z jakiego obrazu pochodzi ponizsza fotka? Prosze tytul i plakat...

Doba minela...zeby nie bylo,ze jestem murarzem ;) W obrazie,ktory jest tematem zagadki jest dosc ciekawa scena-pewna pani wklada do ust wisienke...po czym wyciaga ja,ale z zawiazanym ogonkiem ;) Zawsze mnie nurtowalo...jak ona to zrobila :D

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez regis ().

• Nie mogłes od razu spytac o wisienke tylko jakiegoś zmęczonego hippie wklejasz? ;P
      oczywiście scena z wisienką, którą w tamtym czasie chyba każdą dziewczynę (i nie tylko) skłoniła choć do jednej próby zawiązania ogonka jest tu

nie do końca plakat...ale...ale.... ;P

proszę o tytuł

i zdjęcie sprawców w wydaniu, którego nie można oczywiście sie spoodziewać.

Spójżcie na dół.
      Czy można się spodziewać Hiszpańskiej Inkwizycji?
      więc o co kaman z tą ironią o podpowiedziach? ;P

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez istarii ().

• to to , to wysokoenergetyczna substancja jest.
      tzw Flubber.
      zdjęcie Wynalazcy i zagadka za sekunde ;)

Zagadka

Postanowiłem Was całkowicie zaskoczyć ...i będzie bułka z masłem ;P
      Proszę o tytuł i dane Pani.

a tutaj zostawiam miejsce na odpowiedź - czyli jej nagie zdjęcie:

żartowałem ;P
      wystarczy prawie ubrane ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez istarii ().

• Film : Sierociniec
      Fota :
      Pani nazywa się Belén Rueda
      Zagadka za moment

Z jakiego filmu pochodzi to zdjęcie :

Po proszę o dane pana widocznego na zdjęciu oraz fotkę , na której będzie cała jego "ekipa" ^ ^

Dobra ... 24h bez odpowiedzi. Zdjęcie to pochodzi z pewnej komedii ... o pewnym bohaterze narodowym co to zechciał zmienić zawód i się przeprowadzić.

JOHNYY ZŁA FOTKA !!!
      ZAGADKA NADAL AKTUALNA ! SŁOWO "EKIPA" JEST W CUDZYSŁOWIE NIE BEZ PRZYCZYNY !!

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez Magius ().

• Odpowiedz:
      Dave Matthews Band

Zagadka: Z jakiego filmu pochodzi kadr? Poprosze o zdjęcie głównej bohaterki.

O prosze , dałem "cegłe" a film banalny :D:D:D
      Podpowiem że jedną z głównych ról grała pani która nie bała sie ani obczajonego tygrysa ani też schowanego smoka, a dodatkowo pomagała Szarej sowie ratować świat.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Con Air :D Nicolas Wielgachne oczy Cage oras Sajrus the Wajrus:DJohn Malkovich
      13:46:35
      + John Cusack & inni :)

Zagadka: Poproszę o zdjęcia pięciu słów z filmu w którym główne role graja:

1.Pan który starał sie złapać zmieniajacego zawody Romea.
      2.Ojciec pewnego kowala który stał sie piratem.
      3.Pani która z kolegami dzieliła prawde na oktawe.

• ;)

Zagadka: Bohater tego filmu zakochuje sie w pewnej kobiecie dla której przemierza bezkresy USA, poproszę o jej zdjęcie.

• Film :Borat
      A pani o którą prosisz to Pamela Anderson

proszę STEALTH ;)

więc niech będzie dalej łatwo :D
      Co to za film (plakat), i poproszę o dane dwóch innych "wisielców" dzięki którym jest dalej na czym oko zawiesić :E

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Johny ().

• Poniewaz zostalem ladnie poproszony przez autora tematu o wieksza troche aktywnosc...nie moglem odmowic takiej prosbie :D

wbiłbys na zagadke łosiu:)

Chodzi o film "Sherlock Holmes",a ta pani na fotce to nie kto inny jak Rachel McAdams-tutaj odrobine przestraszona,ale w calym filmie wigoru jej zdecydowanie nie brakowalo ;) A owych dwoch wisielcow,ktorzy ja uratowali to Holmes i Watson,a w tych rolach odpowiednio Robert Downey Jr. i Jude Law

Czas zamurowac...prosze o tytul i plakat owego "dziela",na ktore wczoraj sie skusilem-z zalem stwierdzam,ze milosnikiem tego gatunku nigdy nie zostane :(

Czas na podpowiedz ;) Jedna z bohaterek filmu,o ktory pytam zagrala w pewnym obrazie bedacym ekranizacja gry komputerowej...zagrala u boku dwoch panow,z ktorych jeden ma w swoim dorobku role Atosa,a drugi swietnie wypadl w roli "piekielnego chlopca" ;) I jeszcze jedno ulatwienie jak ktos zechce szukac w inny sposob-film bedacy tematem zagadki jest produkcji brytyjskiej i powstal w roku 2005 i nalezy do gatunku horrorow,czyli gatunku ktory mnie osobiscie rozbawia do lez,ew. przyprawia o atak ziewania :)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez regis ().

• hohohoho!

Widzę, że podczas mojej nieobecności ma godnego zmiennika murarza ;)

a ja z bańki w ten murek -

proszę o tytuł filmu i ładne zdjęcie "wiewióry", która w nim zagrała (nie o zwierze mi chodzi oczywiście ale o typ urody ;P )

czas na małe co nie co:

ta pani zagrała w pewnym filmie, którego tytuł jest tak mylący, że nawet nie próbowałem go wpisywać w google /grafikę...bo z góry wiedziałem, że znajde taki smietnik, że włos sie jezy czasami. Co i Wam szczerze odradzam ;)

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez istarii ().

• No jak nikt nie chce sobie posta nabić to ja to zrobię ^ ^

Zagadka już za moment

Chcecie cegłę to będzie cegła =)
      Specjalnie coś dla Istariego :D

Co to za film :

Po proszę plakat oraz dane pana z bronią maszynową co go na zdjęciu widać ;)

Jutro dam podpowiedź jak nic się nie ruszy ^ ^

No dobra czas na podpowiedzi ... film jest z 2007 roku oraz jest produkcji brytyjskiej. Jest to film oparty na prawdziwiej historii pewnego "zaciekłego" kibica , który stopniowo poszerza swoją działalność zawodową i zostaje gangsterem.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Magius ().

• Zawód Gangster (to u nas)
      mr - Ricci Harnett
      poster

zagadka super łatwa:

komu dobrze robi
      Obi Wan Kenobi?
      A ten tak się biedzi,
      że co rusz to siedzi?
      I choć ma fajnego laska
      ciąży na nim Kłamcy Maska

wspólne foto plis i tytulik oraz nazwiska.