Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

• Nieustraszeni pogromcy wampirów a na fotce : Sharon Tate

Zagadka: Łatwizna bedzie bo w pracy znalazłem pare minut. z jakiego filmu pochodzi ta fotka poprosze o tytuł oraz o zdjecie aktora który napisał słowa widoczne na karcie...

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• :lol:
      Kto sie cieszy, że to ja zaraz zadam zagadkę? ;P

Bękarty wojny to sa oczywiście
      i wg moich informacji kartę podał sąsiad z lewej czyli Til Shweiger

zagadka za chwilę jak mi wpadnie cos prostego do głowy ;P

Dobra - proste jak drut i sehr gut!

UUUUUPS! SZYBKO DAŁEM ZAGADKĘ I SIĘ MACHNĄŁEM
      NA CZERWONO POPRAWKI I PODPOWIEDŹ NA PRZEPROSINY;)

Pewien baaaardzo znany reżyser wyprodukował dwie części tryptyku.
      Najbardziej jest znana jego pierwsza część.
      Trwa około 1,5 godziny...ale gdyby nie pewien szczegół to pewnie trwałby kilka dni. Dlaczego?
      Bo 99% zdjęć jest przyśpieszonych kilkunastokrotnie.

Jako odpowiedź proszę wkleić nazwisko tego rezysera oraz tytuł filmy - koniecznie BEZBŁĘDNIE ;)

podpowiedź:
      nakręcenie zdjęć do tej części trwało 6 lat a muzyki 3 lata
      Tytuł filmu to jedyne słowo, które w nim zostało wypowiedziane.

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez istarii ().

• Chodzi o Godfreya Reggio i jego filmy: Koyaanisqatsi,Powwaqatsi i Naqoyqatsi - celowo podaje tu trzy tytuly,poniewaz wydaje mi sie,ze jednak Reggio jest ojcem wszystkich czesci tryptyku ;) Choc oczywiscie moge sie mylic :) Prr...tak to jest jak sie nie doczyta tresci zagadki...oczywiscie Reggio jest rezyserem i producentem,ale takze producentem dwoch pierwszych tytulow jest Francis Ford Coppola :)
      Prosze o tytul i plakat filmu,z ktorego fotka widoczna jest ponizej ;) Dla ulatwienia:rezyser jest najwiekszym chyba paranoikiem w swiecie filmu i zdobywca bardzo szczegolnej nagrody,jaka przyznano mu w Cannes-otrzymal ja jako drugi w historii po Ingmarze Bergmanie ;)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez regis ().

• hehehe, Magius - to znowu ja:P

Wszystko co chcielibyście wiedzieć na temat seksu (ale baliście się zapytać) Woodego Allena.
      A nagroda to Palma palm za specjalne osiągnięcia.

teraz zagadka (sam sie boję ;P)

W jakim filmie tak przeczesywano pustynię?

prosze o tytuł i zdjęcie "najczarniejszego z czarnych" bohaterów ;P

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez istarii ().

• skorzystam z okazji, że Regis sam sie wyeleminował chwilowo z wyścigów zadając zagadkę ;P

Mordercza rozgrywka z Lambertem

zagadka

na tym filmie ubawiłem sie najbardziej chyba w ciągu paru lat (choć był jeszcze jeden...ale może kiedy indziej ;) )

Proszę o tytuł filmu oraz zdjęcie "tytułowego" bohatera w dobrej kondycji.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez istarii ().

• a już miałem sie spać położyć

Samotnośc w sieci

Regis :XP: jak to powyżej zdjęcie przedstawia bohatera w dobrej kondycji... to ja Ci zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia życzę ; :D

ale lecimy dalej - zagadka
      wspomniałem, że ostatnimi czasy jeszcze jeden film mnie podobnie ubawił więc o niego zapytam

prosze o tytuł filmu z poniższego zdjęcia, w którym "impreza prawie sie udała" .

a ponieważ kamerzysta zagrał też w innym filmie , w którym w ogóle sie nie udała,
      to właśnie o tytuł i jego zdjęcie z tego drugiego filmu poproszę.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez istarii ().

• Widze,ze bawimy sie kto kogo przetrzyma :P No nie mow,ze krolikowski nie wyglada na pelne zycia "ciało"...jest tylko troche nieprzytomny,jak ja teraz :D Ale do rzeczy...fotka pochodzi z filmu "Wesele",gdzie Maciej Stuhr zagral kamerzyste.Natomiast filmem,w ktorym impreza kompletnie sie nie udala,jest "Testosteron" ;)

Prosze o tytul i plakat...i definitywnie dobranoc ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez regis ().

• V for Vendetta

Pan na zdjęciu to Stephen Fry, mi osobiście głównie znany z roli Melcheta z Black Adder

Poproszę o plakat filmu z tym charakterystycznym drzewem, mającym tendencje do posiadania płynów organicznych charakterystycznych dla nieco innych organizmów :P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez miskov90 ().

• Jezdziec bez głowy.

Zagadka: Z jakiego filmu pochodzi zdjecie? poprosze o fotke głównej bohaterki ( a jak wkleicie wiecej niz jedna to tez miło ).

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• A tak na serio to ostatnia już , miejmy nadzieję , odsłona Rambo - "Johny Rambo" x_x
      A jednak nie ... serwis filmweb podaje , że na 2011 rok planowana jest 6 część x_x

Zagadka :

Co to za film :

Poproszę dane pary widocznej na zdjęciu oraz jakieś gorące zdjęcie owej pani :D

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez Magius ().

• Święci z Bostonu II - Dzień Wszystkich Świętych : Clifton Collins Jr & Julie Benz
      ciepłe na tyle na ile mozna wkleic:(

Zagadka: z jakiego filmu pochodzi fotka? Poproszę o tytuł i plakat.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Kurde Stealth ... x_x
      Nie wiedziałem , że z Ciebie taki wielbiciel młodych , czarnoskórych talentów ... żeby znaleźć tego ktosia ... bylem zmuszony posunąć się do niesamowitego ryzyka ...
      Wpisać w google " hot black actors" ... nigdy nie wiadomo co można tam spotkać x_x

Film : Legion
      Plakat :

Zagadka za moment ..

Coś prostego ...

Poproszę o tytuł filmu oraz dane pana widocznego na zdjęciu .

W odpowiedzi proszę wkleić zdjęcie tego pana z filmu w którym przewodził dość osobliwej , zeby nie powiedziec makabrycznej rodzince.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Magius ().

• Fotka pochodzi z filmu "Full Metal Jacket",a pan na zdjeciu to R.Lee Ermey.Przewodzil dziwnej rodzince w filmie "Tekasanska masakra pila mechaniczna",gdzie wcielil sie w postac szeryfa Hoyta ;)

jako,ze to noc rozdania statuetek Amerykanskiej Akademii Sztuki i Wiedzy Filmowej...Na fotce ponizej widoczny jest fragment tworczosci pewnego utalentowanego rodaka,ktory byl nominowany do Oscara za to wlasnie dzielo ;) Dla ulatwienia podam,ze jest on takze autorem okladek do ksiazek jednego z najlepszych polskich pisarzy specjalizujacych sie w fantastyce.Prosze napisac skad pochodzi ponizsza fotka oraz podac dane personalne tworcy ;)

• Po analizie ubrania, fryzury i kształtu kieliszka mam pewność że to Ewan
      w Ghost Writer Polańskiego

heheheh, jakoś mi się zapomniało, że zadaje zagadke ;)

Proszę o
      1. tytuł filmu
      2. dane pana ze zdjęcia
      3. dane pana "który ostatnio włóczy sie nocami w poszukiwaniu przygód" a też tu wystąpił i uparcie za czymś węszył ;)

Przesadzacie naprawde, ale ok. proszę: pan ze zdjęcia powyżej szuka bakterii w ..... na zdjęciu poniżej.

Ale darmo nic nie ma -
      4. Co to za film z drugiej fotki.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez istarii ().

• Grrr ... kurde Istarii ... sam przesadzasz 8-/

Tytuł filmu : Velvet Goldmine
      Dane pana na zdjęciu : Ewan McGregor
      Dane pana co się włóczy : Christian Bale
      Tytuł filmu z podpowiedzi : Trainspotting

Zagadka za moment:

Coś prostego.

1.Aktor o którego chodzi zagrał główną rolę w filmie , którego tytuł jest taki sam jak jedna z piosenek metalliki. ( Album jest sprzed 1990 roku)
      2.Aktor o którego chodzi zagrał rolę pewnego " legendarnego" wyspiarskiego "Janosika".
      3.Aktorka o którą chodzi doprowadziła do wysadzenia pewnego bardzo istotnego budynku z punktu widzenia władzy ustawodawczej.

Poproszę o tytuł filmu, gdzie Ci państwo sie spotkali oraz proszę wkleić zdjęcie aktorki o którą chodzi - opcjonalnie plakat z filmu .

Przy okazji chciałbym bardzo podziękować Stealthowi :)
      Nagroda za rozwiązanie jubileuszowej zagadki jest przesuper !

Wiem , że trochę za późno ... ale tytuły filmów o które pytam, przy okazji aktorów też mile widziane są ;)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Magius ().

• Pod numerami kryja sie nastepujacy aktorzy i filmy:
      1.Ewan Mcgregor-"Eye of the Beholder"
      2.Liam Neeson-"Rob Roy"
      3.Natalie Portman-"V jak Vendetta"
      a filmem na planie ktorego spotkala sie cala trojka jest : Gwiezdne wojny-Czesc I:Mroczne widmo ;)

Prosze o tytul filmu,nazwiska aktorow widocznych na zdjeciu i plakat...

• Steve Buscemi
      Sienna Miller
      film "Interview"

to ja poproszę o tytuł i zdjęcie dwóch bliźniaków występujących razem z tą postaciom :XP:

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• Proszę Cię bardzo :

Zagadka za moment ..

1.Aktor o którego chodzi zagrał rolę pewnego bardzo "utalentowanego" lingwistycznie żołnierza armii amerykańskiej.
      2.Aktor o którego chodzi zagrał postać , wyjątkowo "wyciszonego" , lubiącego kanapki prosto ze zwłok złodzieja.
      3.Aktor o którego chodzi zagrał rolę zawodowego kuriera.

Poproszę o tytuły filmów , nazwiska aktorów oraz plakat z filmu na którym spotkali się wszyscy razem.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Magius ().

• Aktorzy i filmy...
      1.Brad Pitt w filmie "Bekarty wojny"
      2.Vinnie Jones w filmie "60 sekund"
      3.Jason Statham w filmie "Transporter"
      Wszysycy trzej spotkali sie na planie filmu "Przekret" ;)

Czysta klasyka...prosze o tytul i plakat ;) Mala podpowiedz: jesli wierzyc plotkom i ploteczkom to wlasnie z powodu tego filmu powstala oskarowa kategoria dla najlepszego filmu zagranicznego ;)