Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Naturalnie chodzi tutaj o tego jegomościa :

Czyli Ala Bundy :D Granego przez Ed'a O'Neilla :D

Zagadka :

Skoro jesteśmy w takich klimatach :D
      To coś dla "starszego pokolenia" ....

Proszę podać tytuł tworu widocznego na zdjęciu :

W odpowiedzi proszę wkleić jakąś zwariowana fotę głównego bohatera :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Magius ().

• No dobrze...mialem sie juz dzisiaj nie wychylac w ramach pokuty za Joanne d'Arc,ale pokusa jest silniejsza :D To fotka z filmu "Stowarzyszenie umarlych poetow" ;)

Film,ktorego tytul mnie interesuje jest juz mocno wiekowy i...dosc bliski nam geograficznie ;) Jest tez klasycznym juz tytulem powstalym na podstawie prozy pewnego uznanego pisarza i wpisuje sie w nurt tzw. "nowej fali" w kinematografii ;) Zdobyl Oscara,byl tez nominowany do Zlotego Globu. Prosze o jakis plakat...

Poniewaz cos sie chyba zacielo,to mala (wielka) podpowiedz...pisarzem,o ktorym wspomnialem byl Hrabal-teraz to juz naprawde powinna byc formalnosc :)

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez regis ().

• dawno mnie tu nie było więc pora to zmienić ;P

Pociągi pod specjalnym nadzorem

zaraz dostane furii z plakatem a w zasadzie z tym, zeby sie wyświetlał

a tera nie tyle zagdaka co suuper bonusik ;P

tytuł to oczywiste ale to bułka z masłem

a dla prawdziwych twardzieli zadanie dodatkowe (obowiazkowe)

proszę wyartykułowac mi tu PRAWIDŁOWO to czego nie mógł pan na zdjęciu ;P

Post był edytowany 7 razy, ostatnio przez istarii ().

• oczywiscie "rejs"...malo ktorego filmu tak szczerze nienawidze,jak wlasnie tego :)

a pan na zdjeciu mial podac odglos konia...paszczowo :D czyli...patataj,patataj :D Maly edit po "skarceniu" mnie przez autora zagadki :P Niemozliwym do wyartykulowania odglosem paszczowym bylo... "jjiiihaaa",czyli tzw. rżenie,a samo pytanie bylo tendencyjne :P Czy teraz moze byc ?
      Na dobranoc cos ciezkiego...przynajmniej w odbiorze ;) Z jakiego,szokujacego do dzis filmu,pochodzi fotka ponizej? Prosze o nazwiska glownych bohaterow i plakacik.Dla ulatwienia dodam,ze pani widoczna na zdjeciu podobno mocno odchorowala swoj udzial w tym filmie...leczyla sie psychiatrycznie-pomine milczeniem,ktora scena spowodowala jej traume ;)

Podpowiedz,bo cos sie znowu zablokowalo...mhmm,czyz moze byc piekniejszy taniec niz wlasnie TEN i w miescie do tego odpowiedniejszym niz wlasnie TO miasto ? Wiecej wskazowek nie bedzie-teraz juz naprawde jest proste jak konstrukcja cepa bojowego :P

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez regis ().

• nadchodzi wybawiciel.

Ostatnie tango w Paryżu

Marlon Brando
      Maria Schneider

z plakatem to ciężko...bo większośc musiał bym samemu ocenzurować ;P

tera zagadka

poproszę o tytuł filmu
      zdjęcie pana, któremu zawdzięczamy jego powstanie
      oraz zdjęcie pewnego "czarnego charakteru" pojawiajacego sie tu i ówdzie w trakcie trwania filmu.

ponieważ jedni już w zasadzie wiedzą a inni nadal płaczą, ze dałem jakies czerwone kółko i nie wiadomo co to....
      po pierwsze: to "kółko czerwone" to dla tego filmu w zasadzie to samo co dla odważnego tatuaż na środku czoła - raz zobaczysz i pamiętasz gościa całe życie :lol:

a po drugie: poniewaz dochodzą mnie słuchy, że nie do końca jest pewność o co kaman z tym "czarnym charakterem" to specjalnie pod niego podpowiedź.

Ci Państwo spotkali go jako pierwsi ;)

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez istarii ().

• Czas na mnie,by stac sie wybawicielem ucisnionych zagadka z czerwonym koleczkiem ;) Chodzi o film "2001 : Odyseja kosmiczna" w rezyserii Stanleya Kubricka...

Ów czarny charakter to jak mniemam tajemniczy monolit pojawiajacy sie w dwoch z trzech historii skladajacych sie na caly film.

Cos lekkiego,zeby stres odpuscil wszystkich zapetlonych kosmiczna odyseja ;) Prosze o tytul i plakat filmu,z ktorego pochodzi ponizsza fotka.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez regis ().

• "Człowiek w żelaznej masce"

poproszę o tytuł filmu, z którego pochodzi ten kadr oraz o zdjęcie tego czegoś przed kim ucieka główny bohater

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez piecuch ().

• no żesz to oczywista oczywistość nawet filmu nie widziawszy
      że to może być albo Lawstory albo Gonie Wife do Windy

a na powage
      Przeminęło z wiatrem

fotek

a teraz paskudnie podchwytliwa zagadka związana waśnie z tym filmem :lol:

w jednym z filmów , który był (już za moich czasów) bohaterem zagadki jest scena , w której widac ulicę, budynek kina i....wieeeelką reklamę właśnie Przeminęło z wiatrem?

EDIT: zadałem sobie trud i sprawdziłem, żeby nie było błędu:
      podpowiedź będzie mała na początku - tytuł na plakacie jest nie tylko po angielsku 8-)
      a ponieważ to może byc mało - to ogląda go chłopiec w czerwonym mundurku i czerwonej czapeczce prowadzac rower.

DRUGA PODPOWIEDŹ NA ŻĄDANIE :)
      (podpowiedź oczywiście dotyczy odtwórcy głównej roli ale w filmie zupełnie innym, co by za łatwo nie było)
      W Matrixie trzeba było wziąć pigułkę by przejrzeć na oczy - w tym, o którym teraz myślę - wręcz przeciwnie ;)

echh... coś mi się wydaje, że dopiero jak Stealth kompa naprawi i wróci to Wam skórę przetrzepie
      :XP:

Co by nie było, że cegłę ulepiłem i się nią tak cieszę...
      Dodatkowo - nie chcę psuć zabawy i tematu - więc radykalna podpowiedź

W tym filmie, w którym widać plakat z Przeminęło z wiatrem
      było bardzo ciężko o jedzenie.
      Pewnie właśnie dlatego główny bohater kiedy dorósł to w innym filmie
      wyglądał właśnie tak
      ;)

Post był edytowany 5 razy, ostatnio przez istarii ().

• Ehhh , zreanimowałem komputer i powiem Wam że te podpowiedzi sa wysoce ponizajace:P Bo zagadka prosta :D:D:D
      Film o który pyta Istarii to : Imperium Słońca
      A główny bohater Christian Bale odstawił tabletki w Equilibrium a taki chudzielec to on był w Mechaniku:D

Zagadka: Z jakiego filmu pochodzi ta fotka? poprosze o plakat oraz o nazwisko osoby która jest autorem muzyki do tego filmu....

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Przyznaje sie bez bicia - filmu nie widziałem.
      Może ten fakt da komus do myslenia, że dla chcącego.....

Siedem lat w Tybecie

a co do autora muzyki?

w zasadzie można było po prostu podac najbardziej znane nazwisko ...i trudno by było nie trafić (gdzie on nie robił nuty...)

John Williams

TERA ZAGADKA MOJA

scenka 1 : jaki przydatny numer i czego był powodem tego bezczelnego ataku na czyjąś zawartośc koszyka?

scenka 2: o co poszło?
      - Brudna ścierka proszę pana.
      - Od tego jest ścierka, żeby była brudna, proszę pana.
      - Podstawowe zasady higieny...
      - Proszę pana, podstawowe zasady higieny są takie, że jak się wchodzi, to się puka. A pan wchodzi bez pukania, z brudną ścierką.

proszę tytuł i najchętniej fotki do scenek - w razie problemów wystarczy od biedy plakat ;P

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez istarii ().

• CO MI ZROBISZ JAK MNIE ZŁAPIESZ?
      i fotkie wkleje ze filma:

i zagadkie zadam zaniem spać ułoże sie:D
      Zagadka: Poprosze o zdjęcie tego pana z filmu w którym gra on "głowonoga" ;) Łatwe zeby nie było że sie pojawilem i mędrkuje:D

• jeeeezuuu ! co za dzieło ;P

Ten pan to efekt wyżu demograficznego zombie;P
      Bill Nighy w Wysypie Zywych Trupów

a tu fotka jako Davy Jones - filmu nie trzeba chyba wymieniać ;P

TERA ZAGADKA -DZIECINNIE PROSTA

pewna postać łączy te panie.

proszę tytuł i o zdjęcie z filmu , w którym ta postać wyglada najbardziej " blado".

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez istarii ().

• Panie na zdjeciu to Glenn Close i Meryl Streep,a kadr pochodzi z filmu "Dom dusz",w ktorym laczyla je postac Estebana-Jeremy Ironsa.A najbardziej "blado" to wygladal on w filmie "Wehikul czasu" ;)

Co robi pan na zdjeciu ponizej?Czyzby mierzyl komus temeprature?A moze jest mistrzem tatuazu? ;) Prosze o tytul i plakat z filmu.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez regis ().

• taką sprężoną pukawką zamki wypsztykuje i dziury w ludziach robi a nie tatuaże :D
      "To nie jest kraj dla starych ludzi"

plakacik tego filmu poproszę

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• "Bad Boys" z Seanem Pennem ;)

Na szybko,bo czasu Ci u mnie niedostatek ;) Na ponizszej fotce widzimy pana,ktory "parodiuje" pewnego baardzo znanego aktora ;) Prosze o nazwisko "pierwowzoru" i plakat z filmu bedacego juz klasyka...w przeciwienstwie do tego,z ktorego pochodzi ponizsza fotka i ktoremu to chyba jednak nie grozi :P

• De Niro w Taksówkarzu:

Zagadka: Jaki to film? Poprosze o zdjecie aktorki grajacej główna role kobieca.

• core crash napisał(a):

Na zdjęciu Cazary Pazura parodjuje Roberta De Niro w roli Travisa bickle z filmu Taksówkarz....

no nie mów :D
      widzę nikomu się nie chce ruszyć i wpisać odpowiedź
      "Taniec z gwiazdami"
      "Gwiazdy tańczą na lodzie"
      "Tańczący z wilkami"
      na bank któryś z tych
      zdjątko pani Mary McDonnell

///
      to ja poproszę o zdjęcie babiczki głównego boahtera tego filmu (tytułu nie trzeba podawać bo i tak banalne)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez piecuch ().

• to ja poproszę o zdjęcie babiczki głównego boahtera tego filmu (tytułu nie trzeba podawać bo i tak banalne)

Główny hero tego filmu to : Matt Damon a jego laska to: Minnie Driver

Zagadka: Poprosze o zdjecia wszystkich aktorów wcielajacych sie w postać głównego bohatera tego oto filmu :

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().

• Peter Fonda
      Dennis Hopper
      Jack Nicholson
      Karen Black

Z jakiego filmu pochodza zdjecia? Poprosze o plakat i nazwisko reżysera.

• Po dlugiej i wciagajacej dyskusji ze STEALTHEM na temat co jest kultowe,a co takim przydomkiem nazwane byc nie moze...kazdy z nas pozostal przy swoim zdaniu (dobrze,ze dzieli nas kabelek i kilkaset km,bo doszloby do rekoczynow :D ),a ja podam odpowiedz ;) Chodzi o fim "Prosta historia" w rezyserii Davida Lyncha.

cos lekkiego...prosze o tytul i plakat ;)

• Philip Seymour Hoffman w filmie Capote

Odnosnie kultowości to doskonale wiesz że chodziło mi o serial:P draniu.

Zagadka: poproszę o tytuł filmu i 2 zdjęcia : 1 - plakat z filmu , 2 - główny bohater filmu.

• Pff...bulka z maslem...i z szyneczka-mniam,Penelope :D To oczywiscie kadr z filmu "Elegia" gdzie Cruz gra studentke majaca plomienny romans ze swoim wykladowca,ktorego gra Ben Kingsley ;)

Specjalnie dla STEALTHA cos z jego poletka,zeby nie bylo,ze jestem takim draniem...chociaz faktycznie jestem nim :D Prosze o tytul i plakat ;)

• hehehh jeden z moich ulubionych:D Genialny Willis jeszcze lepsiejszym Pittem

zagadka: jaki to film ? poproszę o zdjecie pierwowzoru głównego bohatera...

• Oczywiscie "JFK",w ktorym to filmie Costner wciela sie w postac prokuratora Garrisona ;)

Jak juz przy polityce jestesmy...prosze o tytul i plakat filmu opowiadajacego o przyciagajacym przed ekrany miliony widzow,cyklu wywiadow telewizyjnych z jedynym jak do tej pory mieszkancem Bialego Domu,wobec ktorego wszczeto procedure Impeachmentu zakonczona przedwczesnym ustapieniem ze stanowiska (Clintonowe cygaro najwyrazniej bylo za malego kalibru,by moglo go pozbawic cieplej posadki ;) ).

• no żenua jeśli chciałes kogos tym zagiąć ;P

Frost/Nixon (2008)

zagadka sie już done!

Słowem wstępu: po tym filmie wszczepiłem sobie chipa, który takie gnioty wyczuwa na kilometr i głośno gwiżdże.
      Teraz dzięki niemu mam czas na wiele fajnych rzeczy i jednocześnie oszczędzam oczy ;)

Proszę o tytuł i plakat. Nazwisk nie chcę wiecej słyszec więc prosze o zwalczenie nadgorliwości :XP:

...a swoją drogą proszę popatrzec jaka zmyślna kompozycja fotosu, który ma przekazać nieugietość, zdecydowanie i bezlitosne zacięcie pary bohaterów z lekką tendencja do sadyzmu: oni dumni, energiczni w środku planu a pozostałe postacie - jeden z lewej przytłoczony ciężarem, drugi z prawej przytłoczony (chyba) grochówką.

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez istarii ().