Zagadka: W filmie tym anioł zakochuje się w lekarce. Proszę o tytuł filmu i imion a i nazwiska głównych bohaterów oraz ich wspólne zdjęcie.
Przyklejony Filmowa Foto-Zagadka
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
"Miasto Aniołów" - Meg Ryan, Nicolas Cage
Czas szukania: 30 sekund.
Moja zagadka: film z 2005 roku, wyglądający jak nakręcony w latach przedwojennych (brak dźwięku, napisy, szum), nakręcony na podstawie twórczości pewnego słynnego autora horrorów.
Poproszę o plakat z tego filmu i nazwisko pisarza.Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Deadwing ().
-
Zew Cthulhu (The call of Cthulhu). Na youtube można znaleźć pacynkowy show o zbliżonej nazwie "calls for Cthulhu". Muszę przyznać, że humor w owym show jest niczego sobie
pisarz: Howard Philips Lovecraft
Zagadka: Jak nazywa się ta pani i z skąd jest to zdjęcie?
//edit:
Jestem niepocieszony, byłem pewien że zagadka banalna, a tu już ponad 24 godziny i nie ma nikogo kto wie. Cóż, sięgamy zatem po podpowiedzi:
1) Aktorka na tym zdjęciu nie jest bohaterką filmu, tylko serialu.
2) Serial ten nie jest już kręcony, miał w sumie 2 sezony, które połączone były ze sobą tylko i wyłącznie postacią tejże aktorki.
3) Jest to serial anglojęzyczny, jednakże współrealizowany przez telewizję polską, grali w nim polscy aktorzy, niektórzy strasznie kalecząc jezyk angielski
kolejna podpowiedź
4) W pierwszym sezonie serialu grał między innymi aktor znany z polskiej telenoweli "Klan", a w drugim sezonie aktorka znana z "Plebanii"Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Euro ().
-
Zagadka: Jak nazywa się ta pani i z skąd jest to zdjęcie?
Heather Mitchell - Dwa światy vel Spellbinder
Jestem niepocieszony, byłem pewien że zagadka banalna, a tu już ponad 24 godziny i nie ma nikogo kto wie. Cóż, sięgamy zatem po podpowiedzi:
Niestety nie zawsze czas i życie pozwała by odwiedzić forum...
ZAGADKA:
Film z którego zamieściłem zdjęcie poniżej opowiada historie pełną determinacji i poświęcenia... Jaki to film, kto gra w nim główną role ( w odpowiedzi fotka) ? I dla dociekliwych : jak nazywają sie okręty z fotki.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().
-
Podpowiem: część zdjęcia które dam jako podpowiedż jest jednocześnie częścią okładki i plakatu owego filmu.
Ponawiam pytanie:
Film z którego zamieściłem zdjęcie poniżej opowiada historie pełną determinacji i poświęcenia... Jaki to film, kto gra w nim główną role ( w odpowiedzi fotka) ? I dla dociekliwych : jak nazywają sie okręty z fotki. -
Glownym bohaterem jest Russel Crowe
A film to: "Pan i władca: Na krańcu świata"
Moja zagadka...:
Bryan jest byłym szpiegiem, który ma 17-letnią córkę. Dziewczyna bardzo chce pojechać do Paryża i ojciec przyzwala jej na to pod pewnymi warunkami. Pewnego dnia córka Bryana dzwoni do niego i wówczas rozpoczyna sie akcja filmu. Została ona porwana przez handlarzy żywym towarem. Były szpieg będzie musiał wykorzystać wszystkie swoje umiejętności, aby odnaleźć i uratować dziewczynę, zanim będzie za późno.
A to glowny aktor:
Jak nazywa sie ten znakomity aktor i o jaki film chodzi?Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez SiMoNek ().
-
Ten film to "Uprowadzona" a aktor to Liam Nesson
Zagadka: Kto jest na umieszczonej poniżej fotce i w jakim filmie gra głupkowatego podrywacza? Odpowiedzią niech bedzie jego zdjęcie wraz z ekipą kolegów z liceum:).
p.s: nie wkleiłeś fotki Russela:/Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez [ STEALTH ] ().
-
jest to Seann William Scott tytulowy Steve Stifler z American Pie
Zagadka:
Z jakiego filmu to fotka?
W ramach odpowiedzi poprosze o tytul oraz o fote zabawnego pana ktory wraz ze swoim singlem chcial byc na szczycie swiatecznej listy utworowPost był edytowany 3 razy, ostatnio przez 9 9 7 ().
-
Ten film to : " To właśnie miłość" a pan z Top One list przebojów to:
Bill Nighy
Zagadka: pluszaczek którego wkleiłem poniżej jest własnościa pewnego komika , poproszę o jego zdjęcie.
-
Rowan Atkinson
Zagadka:
Polka wychowana w Niemczech, ostatnia rola w adaptacji znanej gry komputerowej. Śpiewała również covera piosenki Nancy Sinatry i Lee Hazelwood'a. Mile widziana sexi fotaPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez chthc88 ().
-
Natalia Avelon- naprawde Natalia Siwek (Far Cry )
i fotka na życzenie ( mam nadzieje że się podoba;) )
I w swojej zagadce poproszę o równie sexowne lub nawet bardziej zdjecie pani w której zakochany po uszy jest właściciel tego oto pojazdu:
-
Megan Fox (Transformers)
Druga osoba już mnie ubiegła z odpowiedzią na zagadkę, ale tym razem mam nadzieję, że nikt nie będzie szybszy :p
Zagadka:
Jak nazywa sie ten pan. Znany między innymi z amerykańskiego show, które powstało na podstawie brytyjskiego pomysłu. -
Ten pan to : Colin Mochrie
Green Screen Show
I jako że nie poprosiłeś o zdjęcie , to zadam zagadke z pytaniem o fotke: Jak nazywa sie pani ze zdjęcia? Proszę wkleić zdjęcie przedstawiające plakat z jej ostatniego filmu.
-
Oj,dawno mnie tu nie było
Ta pani na zdjęciu to oczywiście amerykańska seksbomba z dawnych lat czyli - Rita Hayworth
Jej ostatni film to "Gniew boży" z 1972 roku.
Zagadka:
Co to za aktor (na zdjęciu poniżej) i w jakim filmie grał ze zdeformowaną twarzą?
-
Człowiek słoń jako John Merrick - > John Hurt
Zagadka: W jakim filmie pan ze zdjęcia spotkał śmierć o twarzy Achillesa? Poprosze o zdjęcie aktorki która gra w tym filmie główną rolę kobiecą.
-
Pan ze zdjęcia Anthony Hopkins (Tytus Andronikus) spotkał Brada Pitta (Joe Black) który zakochal się w Claire Forlani.
Zagadka (retro):
Kim jest ten aktor ze zdjęcia i z jaką aktorką tworzył wieloletni duet (filmowy i prywatny)?
Zdjęcie towarzyszki tego pana poproszę ;)
-
Aktor to Spencer Tracy, a jego partnerka filmowa i wieloletnia przyjaciółka to Katharine Hepburn
lub
-
WITTMANN napisał (-ła) :
Aktor to Spencer Tracy, a jego partnerka filmowa i wieloletnia przyjaciółka to Katharine Hepburn
Cieszę sie z Twojej wiedzy filmowej ale w regulaminie zagadki jest wyrażnie napisane: Jeśli miałeś czas odpowiedzieć na zagadkę , znajdziesz też 2 min by zadać własne pytanie. Uprzejmie proszę więc jeszcze raz : zgadłeś zadaj zagadke, jeśli Ci sie nie chce wystarczy napisać : oddaje. To nie takie trudne i zabawa nie wisiałaby bez sensu od 11:17.
Żeby nie wisiało zadam:
Człowiek którego fotografie widać poniżej to słynny : producent filmowy,pilot i konstruktor lotniczy,miliarder ale głównie ekscentryk.
W swoim czasie jego nazwisko było na ustach całego świata. Poproszę o zdjęcie aktora który w roku 2004 wcielił się w jego postać, czym zdobył sobie uznanie krytyki i widzów.
-
Facet to Howard Hugehes a w Aviatorze z 2004r. w jego rolę wcielił się Leonardo DiCaprio
Aktor ten był ginącym mistrzem w pierwszym z serii filmów składających się z dwóch trylogii, był również ginącym nauczycielem człowieka, który walczył ze zbrodnią nocą, a także ojcem głónego bohatera z flimu o pewnym kolorowym królestwie.
Poproszę o zdjęcie z pierwszego filmu. Najlepiej pojedynku lub śmierci -
Myślałem ze chodzi o Aleca Guinessa Ale chyba bedzie to Liam Neeson :
* Gwiezdne Wojny: Część I - Mroczne widmo (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) jako Qui-Gon Jinn
* Człowiek ciemności (Darkman) jako Peyton Westlake/Darkman
* Królestwo niebieskie (Kingdom of Heaven) jako Godfrey z Ibelinu
Zagadka: Kto gra role postaci z fotki w fabularnej wersji tej bajki?
-
to jest Dafne
Przyjaciółka Scooby - doo.
A gra ją:
Sarah Michelle Gellar
nie wiem jakie zdjecie wiec daje takie:
moja zagadka:
dzis na jednym z polskich programów tv jest wlasnie film z którego poprosze zdjęcie głównego bohatera.
a to z tego filmu wersja "kreskówkowa"...:
Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez mery ().
-
Sarah Michelle Gellar w "Scooby Doo" jako Daphne.
Pytanie MeryPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez NoDaS ().
-
Postać o która prosiła Mery to :
Spiderman vel Peter Parker vel Tobey Maguire
&
Chodziło mi o batman początek, ale nie ważne
Zagadka: Z jakim pokazywanym ostatnio w kinach filmem bardzo ściśle związany jest ten obrazek ? Poproszę o tytuł tego filmu i o nazwisko osoby w nim występującej z która związany jest najbardziej.
-
[ STEALTH ] napisał(a)
* Człowiek ciemności (Darkman) jako Peyton Westlake/Darkman
Chodziło mi o batman początek, ale nie ważne
I jeszcze widzę że z odpowiedzią na zagadkę mnie wyprzedził
Edit: Odpowiedź na powyższą zagadkę:
Film : Watchmen
Postać: Rorschach
Aktor: Jackie Earle Haley
Zdjęcie nie było wymagane więc wkleję Rorschacha
Moja zagadka:
Poproszę o dowolne zdjęcie człowieka który:
*jako brawurowy kierowca uciekał policji
*był kurduplowatym (ang. shorty) detektywem z filmu o gorącym tytule
*był wojskowym w komedii o pewnym angliku z obrazem w tlePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez miskov90 ().
-
Wiedziałem już wczoraj bo była łatwa ale pomyślałem że ktoś jeszcze powalczy i zgadnie
Chodzi o Burta Reynoldsa:)
Sławetny BANDIT:)
Zagadka: Jeden z Bondów zagrał w filmie w którym zdarzyło mu sie poderwać na " złodzieja " dziewczynę Martina Riggsa. Jednak w zagadce nie chodzi mi ani o Bonda ani o dziewczynę ani o Martina Riggsa ale o aktora który zagrał w pierwszej wersji filmu o którym mowa w pierwszym zdaniu zagadki. Dla podpowiedzi podam ze oba filmy maja identyczny tytuł i obaj panowie graja tam człowieka który nie kradnie dla pieniedzy ale dla przyjemnosci.
Poprosze o zdjęcie tego aktora z filmu o 24 godzinnej jeżdzie samochodem.Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().
-
Sean Connery?? -
Prosiłem już kilka razy i inni tez o to apelowali: JEŻELI NIE ZNASZ ODPOWIEDZI LUB NIE JESTEŚ JEJ PEWIEN ZADAJ PYTANIE NA PW ZAMIAST ZAŚMIECAĆ TEMAT.
To nie jest : Sean Connery.
Powtarzam zagadke:
Zagadka: Jeden z Bondów zagrał w filmie w którym zdarzyło mu sie poderwać na " złodzieja " dziewczynę Martina Riggsa. Jednak w zagadce nie chodzi mi ani o Bonda ani o dziewczynę ani o Martina Riggsa ale o aktora który zagrał w pierwszej wersji filmu o którym mowa w pierwszym zdaniu zagadki. Dla podpowiedzi podam ze oba filmy maja identyczny tytuł i obaj panowie graja tam człowieka który nie kradnie dla pieniedzy ale dla przyjemnosci.
Poprosze o zdjęcie tego aktora z filmu o 24 godzinnej jeżdzie samochodem. -
ok rozumiem !
widocznie nie doczytalem...
pzdr
- zaraz dam odpPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez SiMoNek ().
-
Aktor grający Bonda to Peirce Brosnan
Dziewczyna Riggsa to Rene Russo
Wspomniany film to Afera Thomasa Crowna
Aktor to Steve McQueen, a film to Le Mans (nie wiem czemu, ale jakoś nie mogłem skojarzyć tytułu z opisem mimo że był oczywisty)
Moja zagdka:
Aktor który w swojej karierze był bratem bliźniakiem elektronicznego mordercy, miał dziwną zbieżność z linuxowym zwierzakiem, a także przeżył atak marsjan. Zdjęcie bym prosił z drugiego filmuPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez miskov90 ().
-
miskov90 napisał:
Aktor grający Bonda to Peirce Brosnan Dziewczyna Riggsa to Rene Russo Wspomniany film to Afera Thomasa Crowna Aktor to Steve McQueen, a film to Le Mans (nie wiem czemu, ale jakoś nie mogłem skojarzyć tytułu z opisem mimo że był oczywisty)
I to jest właśnie czytanie zagadek ze zrozumieniem.
Odpowiedz na zagadke:
Brat Gubernatora-Terminatora w filmie : Bliżniacy.
Linuxowy zwierzak to wróg Batmana : Pingwin.
Trzeci film to : Marsjanie Atakuja.
Danny De Vito
Zagadka: Kobietka o której zdjęcie poproszę jest najmłodszą aktorką która zdobyła sześć nominacji do Oscara. Na planie jednego ze swoich filmów: wybiła sobie bark,dostała zapalenia płuc,rozcięła wargę oraz o mało się nie utopiła ale jak mówi Ona sama jak i wiele milionów widzów : warto było się tak poświęcić.Odmówiła też "panu od wielkiej małpy" zagrania w pewnej superprodukcji.Poprosze o piękne zdjęcie:)Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez [ STEALTH ] ().
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 65
65 gości