Jak zauważyłem ostatnio coraz więcej osób próbuje wykorzystać lukę w przelicznikach handlowych. Przykład
A mianowicie chodzi o przelicznik 2:2:1, który jest poprawny, ale... tylko jeżeli chodzi o handel deuterem. Używając danego stosunku do handlu met-kry jest niezgodne z prawem bo za 1k metalu możemy otrzymać 1k kryształu a to jest poniżej minimalnego przelicznika czyli: 2:1,5:1.
Proponuję aby w regulaminie były zapisane minimalne i maxymalne przeliczniki pomiędzy poszczególnymi surowcami a mianowicie:
*mam nadzieje że się nie pomyliłem w obliczeniach:)
Niektórzy z nas nie znaja tu proporcji, ale Modki o tym nie pomyślały.
Wiele osób nieświadomie dostaje za taki handel bana, a po co utrudniać sobie życie.
A mianowicie chodzi o przelicznik 2:2:1, który jest poprawny, ale... tylko jeżeli chodzi o handel deuterem. Używając danego stosunku do handlu met-kry jest niezgodne z prawem bo za 1k metalu możemy otrzymać 1k kryształu a to jest poniżej minimalnego przelicznika czyli: 2:1,5:1.
Proponuję aby w regulaminie były zapisane minimalne i maxymalne przeliczniki pomiędzy poszczególnymi surowcami a mianowicie:
Metal : Kryształ
Min: 1,(3):1
Max: 2:1
Metal : Deuter
Min: 2:1
Max: 4:1
Kryształ : Deuter
Min: 1,5:1
Max: 2:1
*mam nadzieje że się nie pomyliłem w obliczeniach:)
Niektórzy z nas nie znaja tu proporcji, ale Modki o tym nie pomyślały.
Wiele osób nieświadomie dostaje za taki handel bana, a po co utrudniać sobie życie.
gra powinna byc przyjemnościa, a nie zmuszać nas do kopania w regulaminie, jak tak dalej pójdzie będziemy prawników wynajmować do tłumaczenia zasad gry