Na równiku jest największa prędkość liniowa, co ma wpływ na dodatkowe przyspieszenie rakiet. Nie trzeba wykonywać dodatkowych manewrów, źeby wejść na orbitę geostacjonarną
Astronomiczny
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Si and si.However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
“The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."GO - 2015-2016 -
Gromada otwarta widziana gołym okiem, znana w starożytności
-
Plejady ( gromada M45)________________________________________________________________________________________________________________________________
• Multikonto (1/2) z b4el •
"Nie wiedziałem , że na świecie jest tylu idiotów , dopóki nie poznałem internetu"
-Stanisław Lem- -
Nie ta. Podpowiedź - gwiazdozbiór Raka
-
M44________________________________________________________________________________________________________________________________
"Nie wiedziałem , że na świecie jest tylu idiotów , dopóki nie poznałem internetu"
-Stanisław Lem- -
Prawidłowo. Zadajesz
-
uklad trzech jasnych gwiazd charakterystyczny dla nieba letniego i ktore gwiazdy to tworza________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Trójkąt letni - Deneb, Vega, Altair?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
Oczywiscie Twoja kolej________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Nazwa jakiej gwiazdy oznacza kłos?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Spica!However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
“The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."GO - 2015-2016 -
Jasne, zadawaj.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Galaktyka, jej nazwa pochodzi od pewnego mitycznego konia. Co to?However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
Galaktyka Pegaza
-
DaHowever strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
Gromada kulista odkryta w XVIII wieku, w odległości 22000 lat świetlnych
-
M62? Ewentualnie M13?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Nie. Średnica 84 lata świetlne, wiek - 12,5 mld lat
-
NGC 4833________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Tak. Zadajesz
-
Pierwszy odkryty obiekt soczewkowany grawitacyjnie________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Sagittarius A*?However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
Nie ten. Obiekt ten zostal odkryty w 1979r i polozony jest w odleglosci 8,7 miliardow lat swietlnych od ziemi________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
SBS 0957+561?However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
Tak , zadajesz________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Najjaśniejsza gwiazda nocnego nieba to?However strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
Syriusz________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
TakHowever strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
Pierwsza odkryta planeta pozasloneczna krazaca dookola gwiazdy podobnej do Slonca________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 3
3 gości