Układ trzech gwiazd - dwa olbrzymy i jeden nadolbrzym. Nazwa oznacza "głowę klęczącego"
Astronomiczny
- Quiz
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
alfa Herkulesa czyli Rasalgethi________________________________________________________________________________________________________________________________
• Multikonto (1/2) z b4el •
"Nie wiedziałem , że na świecie jest tylu idiotów , dopóki nie poznałem internetu"
-Stanisław Lem- -
Prawidłowo. Zadajesz
-
Ogromna galaktyka w centrum ktorej znajduje sie potezna czarna dziura. Obiekt ten emituje olbrzymia energie , obserwowane swiatlo pochodzi z obszaru jego jadra. Gdyby Droga Mleczna byla tym obiektem to zycie na Ziemi nie mogloby istniec.________________________________________________________________________________________________________________________________
"Nie wiedziałem , że na świecie jest tylu idiotów , dopóki nie poznałem internetu"
-Stanisław Lem- -
Galaktyka Seyferta? Ewentualnie kwazar?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport
Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania. -
kwazar
Twoja kolej________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Kiedy Księżyc oddali się od Ziemi na tyle, że całkowite zaćmienia Słońca przestaną być możliwe?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
za okolo 600 milionow lat ( ciekawe tylko czy bedzie mial to kto jeszcze wtedy obserwowac ;p).________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Ludzkość się to tego czasu wytępi Zadawaj
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Obiekt gwiazdopodobny o masie od kilkunastu do kilkudziesieciu mas Jowisza. Emituje glownie promieniowanie podczerwone. Czesto wystepuja samotnie w przestrzeni kosmicznej. Potocznie nazywane sa niewypalem lub nieudana gwiazda. Co to takiego , kiedy odkryto pierwszy taki obiekt i jak go nazwano.________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
brązowy karzeł. Gliese 229B, odkryty w 1995r
-
blyskawiczna odpowiedz Twoja kolej________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
hiperolbrzym z Obłoku Magellana
-
S Doradus?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Dokładnie ten. Zadajesz
-
Uczony żyjący w XVIII wieku, prawdopodobnie jako pierwszy postulował istnienie czarnych dziur. Jak się nazywał?
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
John Michell
-
Tak to on Zadawaj.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
Brązowy karzeł z gwiazdozbioru Zająca
-
Gliese 229B________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Tak jest. Zadajesz
-
Najwieksza znana gwiazda znajdujaca sie w gwiazdozbiorze tarczy________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
UY ScutiHowever strong you become, never seek to bear everything alone. If you do, failure is certain. - Uchiha Itachi do Uzumaki Naruto
“The man once wrote: Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger. Tolkien had that one mostly right."GO - 2015-2016 -
największa to R Scuti - nadolbrzym
-
To nie te literki. Gwiazda ta po raz pierwszy byla skatalogowana w 1860 po inna nazwa________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- -
Może V450 Scuti? Promień około 230 razy większy od promienia Słońca.
OGame.pl
Z Życia Uniwersów
BD -12 5055
-
- @pulkownik wlasciwie moge uznac te odpowiedz. W 1860 roku dali tej planecie nazwe BD 12 5055 jednak pozniej zmieniono nazwe na UY scuti poniewaz stwierdzono ze jest to gwiazda zmienna
________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem- - @pulkownik wlasciwie moge uznac te odpowiedz. W 1860 roku dali tej planecie nazwe BD 12 5055 jednak pozniej zmieniono nazwe na UY scuti poniewaz stwierdzono ze jest to gwiazda zmienna
-
UY Scuti wskazał Draken. Niech zadaje pytanie
-
tez prawda Tak to jest jak z komorki sprawdzam i wpisuje ;p
Draken pytanie dawaj________________________________________________________________________________________________________________________________
-Stanisław Lem-
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 3
3 gości