Bez Cenzury napisał(a)
To teraz moj problem
Mam SE k800i Orange...
Strona mi sie zaladowala wpisuje passy i pisze mi ze "probowales sie zalogowac na gracza 0(bla bla bla)"
Co mozna z tym zrobic ?
Tutaj winne są utracone pakiety. Do serwera dociera żądanie logowania, ale brakuje danych, bo zaginęły gdzieś po drodze.
Wydaje mi się, że winą za zagubione pakiety można obarczyć bardzo wolny transfer i długie pingi - a takie to norma przy połączeniach GSM, GPRS, EGDE, HSDPA.
Przykład: kiedyś podłączałem telefon do PC w roli modemu Dial-Up (czyli łączyłem się przez numer dostępowy swojego operatora komórkowego).
Dawało to oszałamiającą, maksymalną prędkość 9,6 kbps.
Efekty takiej prędkości dawały odczucia jak przy chorobie lokomocyjnej

Z kolei po wybraniu okrętów albo ilości surowców często wracałem do punktu wyjścia, ponieważ rzekomo nie wybrałem żadnych okrętów, tudzież flota leciała pusta, bo niby nie wpisałem liczby surowców.
Dla mnie oczywiste było, że winne temu stanowi rzeczy są utracone pakiety, co jest bezpośrednią konsekwencją zbyt wolnego połączenia i wyjątkowo dużych opóźnień.
Co do transmisji GPRS (a właściwie EDGE) - tu nie mam zastrzeżeń. Udaje mi się łączyć z prędkością ponad 230 kbps. To wystarcza w zupełności aby korzystać z OGame w telefonie bądź z telefonu jako modemu podłączonego do PC.
Nie wiem tylko czy gdybym miał brak dostępu do EDGE, tradycyjny GPRS (bodajże maks. 48 kbps) nie powodowałby problemów opisanych wyżej.
Zgaduję, że tak - uwzględniając koszmarne pingi przy połączeniu z Internetem poprzez operatorów komórkowych.
I stąd moim zdaniem kolega ma takie problemy.
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez BMcM ().