Juventus Turyn F.C.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• DLuGi xD napisał(a):

Nie można oceniać Iturbe przez pryzmat tego co pokazuje w Romie. Był dobry, a w Romie "zdechł". Nie wiadomo jak by to było u nas.
      Widzieliście newsy o rzekomym wyłożeniu przez Juve 35mln euro za Dybale? Jakiś żart.. Tyle kasy za gwiazdę jednego sezonu. To samo tyczy sie tej ciągłej "masturbacji" z powodu Andersona. Berardi tyra dobrze trzeci sezon i jest na wyciągnięcie ręki.

muszę oceniać Iturbe po tym co pokazuje w Romie. w ten sposób dalej oceniałbym jako świetnego gracza Krasicia.
      Dybala to przesada. parę dobrych występów i 35 baniek. bez jaj.
      i nie eksperymentowałbym z jakimiś wynalazkami. Juve po sezonie powinno kupić kogoś z topu. marzeniem pozostaje Aguero ale nie do wyciągnięcia z MC
    • Też nie rozumiem fenomenu Dybaly, no i Andersona. Rozumiem, że grają dobrze w tym sezonie.. ale to ich pierwszy dobry sezon i zero gry na europejskich podwórkach. Paranoja i tyle.

Ps. Porażka z Parmą 1:0. Meczu nie oglądałem i póki co nie mam czasu tego komentować :E
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • DLuGi xD napisał(a):

Ps. Porażka z Parmą 1:0. Meczu nie oglądałem i póki co nie mam czasu tego komentować :E

Nic nie straciłeś. Stojanow lvl expert. Do zapisania tylko debiut Vitelo (rocznik 1997) i tyle. Coman, Llorente czysty dramat, chociaż młody się trochę starał i szarpał na początku.
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • 1:0 po pierwszym ćwierćfinałowym meczu z Monaco. Szczerze to nie wiem co myśleć o tym meczu.. wiele osób sie cieszy i chwali grę. Jak dla mnie gra była kiepska, a do tego karny bardzo naciągany. Tak samo mógł być podyktowany karny po drugiej stronie na naszą niekorzyść. Porównując ten mecz do dwumeczu z BVB i rewanżu we Florencji, no to dramat.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • patrząc na statystyki mecz niezły. gorzej z grą. karny lekko naciągany (chociaż faul na linii pola karnego=karny) ale tu można się spierać. równie dobrze sędzia mógł dać czerwo Carvalho.
      nieduża zaliczka jest,zobaczymy co będzie dalej. Juve zdecydowanie lepiej gra kiedy nie jest faworytem. widać to było z BVB czy w ostatnim meczu z Fiorą.
    • W sobotę czeka nas trudny mecz z Lazio. Są w gazie i wpadli z przytupem na drugie miejsce. Słyszeliście plotki o tym, że Rugani ma jednak zostać wypożyczony?! Nigdy nie zrobimy progresu, jeśli tak będziemy robić z młodymi.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Wszyscy zawsze mówią, że piłkarz musi grać. Byle gdzie, ale grać. Moim zdaniem więcej mu da porządny trener, trening i piłkarze od których może sie uczyć.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • jasne,tylko że teraz mając 20 lat potrzebuje stałego ogrywania.
      na naukę lepszej taktyki ma czas. musi teraz fizycznie rozwijać się prawidłowo. pod okiem trenera Empoli nie idzie mu źle.
      uważam odwleczenie tego transferu o rok jako najlepsze rozwiązanie.
      chociaż nie ma złotego środka.jedni sobie poradzą inni nie.
      zobaczymy. chłopak ma potencjał na zostanie bardzo dobrym obrońcą.

edit: Oscar w Juve?

pomysł wydaje się dobry. chłopak młody,ograny.przeplata fajne występy słabszymi ale myślę że by się odnalazł w Juve.
      pytanie tylko czy Mou go puści i za jaką kwotę. bo wiadomo że 50 baniek to my nie wydamy na jednego gracza. myślę że 35 to max na jaki możemy sobie w tej chwili pozwolić.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez GamBit ().

• Prawda jest taka, że musimy kupić środkowego pomocnika, bo nie mamy nikogo do rotacji. W podstawie gra Pogba, Claudio, Vidal i Roberto. Kogo mamy do rotacji? Nikogo. Pirlo nie nadaje sie już do gry przez 90min, a co dopiero co mecz. Później jest Sturaro i Padoin.
      Generalnie już wolę plotki o Oscarze za 35/40mln, niż Dybale za taką samą kwotę..

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DLuGi xD ().

• DLuGi xD napisał(a):

Prawda jest taka, że musimy kupić środkowego obrońce, bo nie mamy nikogo do rotacji. W podstawie gra Pogba, Claudio, Vidal i Roberto. Kogo mamy do rotacji? Nikogo. Pirlo nie nadaje sie już do gry przez 90min, a co dopiero co mecz. Później jest Sturaro i Padoin.
      Generalnie już wolę plotki o Oscarze za 35/40mln, niż Dybale za taką samą kwotę..

bardziej mnie martwi możliwe odejście Teveza niż środek pomocy jeżeli mam być szczery :/
      do środka masz Vidala,Pirlo,Pogbe,Padoina,Asamoaha (po kontuzji),Marchisio i Sturaro.
      sporo.
      atak? Morata,Tevez,Coman,Matri,LL. z czego tych 2 ostatnich to raczej bieda. tu jest problem.
      problem to brak klasycznej 10 która by chłopaków poganiała jak Tevez.
      oczywiście jeżeli potwierdzą się plotki i odejdzie po sezonie.
    • Niby sporo, ale na jakoś patrzę, a nie ilość. Co do napastnika, to oczywiście masz rację, bo na tą chwilę mamy dwóch i pół napastnika: Tevez, Morata i Coman. Swoją drogą Coman ma być wypożyczony..

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • tak jak napisałem środek można obsadzić spokojnie. nawet Padoin udowodnił że aż taki słaby nie jest. Sturaro niech się ogrywa bo to taki młody Vidal.
      Asa wróci. tu nie ma tragedii. śmiałbym nawet stwierdzić że mamy jedną z lepszych linii pomocy. lepiej byłoby gdyby skrzydłowi byli bardziej na poziomie ale i tak nie jest źle.
      ciekawe co z tym Oscarem skoro Apacz ma odejść.
      trzeba kupić w końcu kogoś na lata a nie na sezon/2 sezony bo to jest już lekko męczące
    • Obrońca jest nam potrzebny tym bardziej że Barzagli ma swoje lata (8 maja skończy 34 lata) :/ wiec Rugani w sam raz na jego miejsce :)
      Po sprzedaży Pogby powinni kupić kogoś do lini pomocy jako następce Pirlo i tu bym chciał zobaczyć Verrattiego.
      Największa bolączka jest atak bo jeśli rzeczywiście potwierdzi sie to ze Tevez poprosił o rozwiązanie kontraktu to odejdzie tego lata. I z napastników zostanie Morata Matri i Coman bo Llorente odejdzie tego lata. Duet Matri Morata raczej nie będzie funkcjonował. Potrzebny jest walczak w ataku taki jak Tevez. sprowadzenie Cavaniego to będzie pomyłka tak samo jak Falcao.
      Dybala może być jedna z największych gwiazd w nie dalekiej przyszłości tym bardziej ze jest młody wiec warto w niego zainwestować.
      I problem który boryka Juve od 3 sezonów to brak skrzydłowych i tu naprawdę są potrzebni kreatywni zawodnicy i tu by sie Oscar z Chelsea nadał.

Co do meczu Z Lazio nastawiam sie do Batów ze strony Lazio które 2 cześc sezonu gra wyśmienicie, Allegrii wystawiając mocny skład na Lazio naraża się na to że będzie miął problem w wyeliminowaniem Monaco które świetnie gra w defensywie mimo ze mamy 1 gol przewagi przed rewanżem to Monaco pokazało że potrafi grac ofensywnie więc czeka Juve ciężkie 5 dni które pokaże czy stać Juventus na sięgniecie po swoje Marzenie.
    • Remex napisał(a):

Obrońca jest nam potrzebny tym bardziej że Barzagli ma swoje lata (8 maja skończy 34 lata) :/ wiec Rugani w sam raz na jego miejsce :)

Barza jeszcze spokojnie jeszcze ze 2 sezony pociągnie. a mamy Bonu,Kielona,Evre,De Ceglie(sic!),Ogbonne,Cacaresa i od biedy na boki Lichiego i Ase.
      niech się Rugani jeszcze sezon ogrywa,ma czas.

Remex napisał(a):

Po sprzedaży Pogby powinni kupić kogoś do lini pomocy jako następce Pirlo i tu bym chciał zobaczyć Verrattiego.

wolałbym jeszcze Pogby nie sprzedawać. jego cena po ME może tylko iść do góry. idiotyzmem jest sprzedaż go teraz.
      btw. Verrattiego straciliśmy jak odchodził z Pescary. teraz to już go PSG nie puści. chociaż byłby idealny jako następca Pirlo.

Remex napisał(a):

Największa bolączka jest atak bo jeśli rzeczywiście potwierdzi sie to ze Tevez poprosił o rozwiązanie kontraktu to odejdzie tego lata. I z napastników zostanie Morata Matri i Coman bo Llorente odejdzie tego lata. Duet Matri Morata raczej nie będzie funkcjonował. Potrzebny jest walczak w ataku taki jak Tevez. sprowadzenie Cavaniego to będzie pomyłka tak samo jak Falcao.

pełna zgoda. co prawda agent Apacza plotki zdementował ale niepokój pozostaje.
      Falcao nie tykajmy nawet kijem bo po kontuzji jest cieniem samego siebie. Cavani według mnie jest najbardziej przepłaconym napastnikiem w historii świata.
      a LL pożegnajmy tego lata bo to ostatni dzwonek żeby na nim cokolwiek zarobić.

Remex napisał(a):

Dybala może być jedna z największych gwiazd w nie dalekiej przyszłości tym bardziej ze jest młody wiec warto w niego zainwestować.

oczywiście zainwestować warto ale nie za te pieniądze jakie za niego wołają. Oscar będzie tańszy.

Remex napisał(a):

I problem który boryka Juve od 3 sezonów to brak skrzydłowych i tu naprawdę są potrzebni kreatywni zawodnicy i tu by sie Oscar z Chelsea nadał.

to samo mówię od X lat. ale nie wiem czemu Marotta tego nie widzi. chyba że czeka znowu na okazję.

Remex napisał(a):

Co do meczu Z Lazio nastawiam sie do Batów ze strony Lazio które 2 cześc sezonu gra wyśmienicie, Allegrii wystawiając mocny skład na Lazio naraża się na to że będzie miął problem w wyeliminowaniem Monaco które świetnie gra w defensywie mimo ze mamy 1 gol przewagi przed rewanżem to Monaco pokazało że potrafi grac ofensywnie więc czeka Juve ciężkie 5 dni które pokaże czy stać Juventus na sięgniecie po swoje Marzenie.

ja bym odpuścił dziś mecz z Lazio. po pierwsze szkoda ryzykować mając taką przewagę. kontuzje to słowo klucz.
      a po drugie odpuściłbym z uwagi na samą Romę która szpanowała w połowie sezonu i zgrywała kozaka. taki pstryczek w nos wyjdzie im na dobre.
      a Lazio to przede wszystkim bardzo poukładany zespół. szkoda że tak mało medialny bo to byłoby lepsze dla całej SerieA
    • NIEMCY Znakomity 17-latek z Hamburga, Melvin Krol prawdopodobnie zmieni barwy klubowe latem tego roku. Interesują się nim największe zespoły Europy, w tym Chelsea i Juventus. W młodzieżowej lidze zdobył on w tym sezonie 14 goli i zanotował 8 asyst.

Coś nowego?? ciekawe czy to prawda że Juve interesuje się tym piłkarzem ??

WŁOCHY/HISZPANIA Paul Pogba chce w swoim nowym klubie zarabiać minimum 12 mln euro rocznie. Agent piłkarza Mino Raiola mówi, że to kwotą, którą jego klient chce dostawać na rękę, po odliczeniu wszystkich podatków. Od kilku miesięcy spekuluje się, że reprezentant Francji latem zmieni klub. Zainteresowane są nim Manchester United, Manchester City, Barcelona i PSG.

Mam wrażenie że komuś zaczyna odbijać coraz bardziej 8-o dzisiejszy świat futbolu schodzi na psy a raczej na niewolnictwo pieniądza, gdzie te piękne czasy gdy piłkarze grali dla barw klubowych :(
    • Remex napisał(a):

Coś nowego?? ciekawe czy to prawda że Juve interesuje się tym piłkarzem ??

nic nie słyszałem. Kevinem de Bruyne się interesują ale o tym gościu nie było nigdzie wzmianki.

Remex napisał(a):

Mam wrażenie że komuś zaczyna odbijać coraz bardziej 8-o dzisiejszy świat futbolu schodzi na psy a raczej na niewolnictwo pieniądza, gdzie te piękne czasy gdy piłkarze grali dla barw klubowych :(

nie zważaj na to co mówi Raiola. on czasami tak bredzi że aż żal poślady ściska. po drugie Pogba ma kontuzję i jedyne gdzie może przejść w tej chwili to z salonu do łazienki.

edit: Juve Lazio 2:0 po 28 minutach
      17 Tevez
      28 Bonucci :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez GamBit ().

• Nie da się ukryć że Bonucci strzelił niczym rasowy napastnik :D choć popełnił 2 babole po których groźnie się zrobiło pod bramka Buffona.
      Generalnie byłem zaskoczony takim przebiegiem meczu a Lazio to nie było to Lazio co w ostatnich 8 kolejkach :]
      Mam nadzieje że tak zagrają w środę z Monaco :)

I chce zobaczyć takie Juve w Finale Coppa Italia przeciwko Lazio ^^
    • Remex napisał(a):

Nie da się ukryć że Bonucci strzelił niczym rasowy napastnik :D choć popełnił 2 babole po których groźnie się zrobiło pod bramka Buffona.
      Generalnie byłem zaskoczony takim przebiegiem meczu a Lazio to nie było to Lazio co w ostatnich 8 kolejkach :]
      Mam nadzieje że tak zagrają w środę z Monaco :)

I chce zobaczyć takie Juve w Finale Coppa Italia przeciwko Lazio ^^

jakoś nie jestem przekonany do tego meczu z Monaco.
      mam jakieś dziwne przeczucie co do niego,pożyjemy,zobaczymy.
      co do Lazio to mamy z nimi bodajże koło 20 zwycięstw pod rząd także jest nadzieja że o ile nie odpuścimy to powinniśmy to wygrać.
      srebrna gwiazdka by się ładnie komponowała na nowych strojach od Adidasa razem z 3 złotymi :D
    • DLuGi xD napisał(a):

Lazio w mega gazie rozbiło sie o nas. Allegri świetnie poukładał taktycznie Juve.

bardzo spokojny mecz pod kontrolą. jednak Juve w lidze włoskiej jest jak Bayern w bundeskopance.
      bez rywala praktycznie. cieszy to ale tylko chwilowo bo im mniej równych ekip tym cała liga coraz słabsza.
      teraz Monaco przeskoczyć i można myśleć dalej
    • W sposób jaki zagrali z Lazio sugeruje ze tak będą grac z Monaco czyli będą bronic wyniku z pierwszego meczu i próbować z kontr :) Już nie mogę się doczekać środy :D

GamBit napisał(a):

co do Lazio to mamy z nimi bodajże koło 20 zwycięstw pod rząd także jest nadzieja że o ile nie odpuścimy to powinniśmy to wygrać.

No właśnie jeśli chodzi o puchary to z Lazio już nam tak dobrze nie idzie i w tym przypadku przegrywamy rywalizacje.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Remex ().

• Roma w formie :E Świetnie by było, gdyby Lazio utrzymało sie na drugim miejscu, a Napoli wyprzedziło Romę! Dziś znów startuje Liga Mistrzów. Bardzo ciekawi mnie jutrzejszy mecz. Oby nasze chłopaki nie dały dupy i awansowały do półfinału.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • DLuGi xD napisał(a):

Roma w formie :E Świetnie by było, gdyby Lazio utrzymało sie na drugim miejscu, a Napoli wyprzedziło Romę! Dziś znów startuje Liga Mistrzów. Bardzo ciekawi mnie jutrzejszy mecz. Oby nasze chłopaki nie dały dupy i awansowały do półfinału.

takiej szansy na awans możemy nie dostać w najbliższej przyszłości. tak naprawdę trafiliśmy chyba na najlepszy dla nas zespół.
      jeżeli jutro się nie uda to ciężko będzie w przyszłości marzyć o awansie.
      co do Romy - odczuwam niesamowitą satysfakcję. zapowiedzi na początku sezonu brzmiały bardzo śmiało, kilka razy wszedłem na stronę ASR poczytać komentarze w których wyzywali Juve i ich kibiców od najgorszych. nawet nie wyobrażasz sobie mojej miny kiedy teraz patrzę na tabelę.
      a z tą formą jest szansa że i Napoli ich wyprzedzi czego im szczerze życzę.
      nie lubię durnych kibiców którzy po jednym dobrym sezonie (2 miejsce) uważają swój zespół za najlepszy w lidze. a on jest tylko dobry i to do października/grudnia. a potem równia pochyła.
      wśród kibiców Juve też jest sporo sezonowców i ich zachowanie też mnie denerwuje żeby nie było.
      ale nas przynajmniej wyniki usprawiedliwiają w zadzieraniu nosa :D
    • Wiem tyle ze gdy byśmy wygrali z Parma to w ten weekend mogli byśmy świętować scudetto a tak trzeba poczekać co najmniej 2 kolejki :/
      Ważne jutro będzie żeby chłopaki wyszli z takim nastawieniem jak w meczu z Borussia na wyjeździe i z gra taka jak z Lazio :)

Nie ma co patrzeć na zespoły za nami trzeba się skupić w 2 meczach ligowych i je wygrać a Scudetto będzie nasze :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Remex ().

• troszkę odbiegając od tematu oglądam skróty z meczu Bayern - Porto.
      polscy komentatorzy to jednak podrzędne mendy.
      czuć że kibicują Bayernowi bo akurat Lewandowski tam gra.
      szkoda słów.
      a akurat Lewego uważam za średniego piłkarza. sam nie jest w stanie zrobić nic. cała drużyna musi pracować na jego gole a to nie cecha gwiazdy tylko porządnego wyrobnika.
    • Polacy to kibice sukcesu. Pamiętam, jak cały facebook był "obsrany" BVB (nie urażając prawdziwych kibiców) gdy grało tam 3 polaków i osiągali sukcesy. Oczom nie dowierzałem widząc osoby, które nigdy ni oglądały piłki nożnej, a co dopiero kibicować komuś :E

Ja w końcu mam dziś czas, żeby zobaczyć mecz wspólnie z narzeczoną i kumplami w pubie :)

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31