Juventus Turyn F.C.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Emanuele Giaccherini sprzedany do Sunderlandu za kwotę 7,5kk Euro płatne w trzech rocznych ratach.

Nowym zawodnikiem Juve został 15-letni napastnik Vicenzy, Davide Arras.

Do Turynu na pewno nie trafi Stevan Jovetic, kupiony przez ManCity z Fioretniny. Juventus w zamian zablokował wszelakie negocjacje z Fiorentiną w sprawie Marrone i Quaga.

Paul Pogba otrzymał nagrodę najlepszego piłkarza Mistrostw Świata U-20.

Pierwszy sparing, przeciwko reprezentacji regionu Valle d'Aosta zakończył się zwycięstwem Juve 7-0 (2-0). Bramki zdobyli: Motta, Tevez, Matri x2, Vucinic i Mattiello.

E: Uff, Felipe Melo wykupiony wreszcie przez Galatasaray Stambuł za 3,75kk Euro. Koniec jednej z najdłuższych sag z pozbywaniem się piłkarza.
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Igła ().

• Superpuchar Włoch ponownie dla Juventusu!

Po zdecydowanie łatwym meczu, Stara Dama rozbiła Lazio 4-0 (1-0). O wyniku zadecydowało piorunujące 5 minut między 52 a 57 minutą, kiedy bianconeri strzelili 3 gole. Bramki strzelali: Pogba, Chiellini, Lichsteiner i Tevez. Jedynym minusem meczu jest poważna kontuzja Claudio Marchisio, który będzie musiał pauzowac od 30 do 35 dni.

13
    • Pierwszy mecz w sezonie na trudnym terenie wygrany, 1-0 w Genui z Sampdorią po bramce Teveza.

Alessandro Matri sprzedany do AC Milan za 11kk Euro płatne w 4 rocznych ratach. Wychowanek rossonerich wraca do swojego pierwszego klubu.

Richmond Boakye został wypożyczony za kwotę około 300k Euro do Elche. Już w swoim debiucie w La Lidze zdobyl bramkę dajac punkt swojej drużynie.
      Fausto Rossi wypożyczony do Valladolidu z opcją wykupu po sezonie.
      Juve pozyskało z Atalanty 18letniego Lukę Barlocco, podstawowego LO reprezentacji Włoch U-18.

13

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Igła ().

• Dawno mnie tu nie było ^^

Ostatnie wyniki Juventusu, w tym remis z Kopenhagą i z trudem wywiezione 3 pkt. z Torino uważam za co najmniej żenujące. Niby bilans w lidze niezły (5-1-0), ale fakt że każdy mecz wygląda jak 90-cio minutowe mordowanie się z przeciwnikiem nie nastraja mnie pozytywnie.
    • Póki co początek sezonu to dla mnie porażka! Nie chodzi mi tutaj o zdobycz punktową w lidze, ale w LM już tak. Generalnie styl gry jest okropny! Męczymy sie i jakimś sposobem zgarniamy punkty... To nie jest NASZE JUVE!
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Ale tu cisza! :bicz1:

A więc rok 2013 dobiegł końca. Juve doskonale radzi sobie w lidze zajmując pierwsze miejsce.
      Liga Mistrzów?
      Odpadliśmy na własne życzenie, nie wyciągając wniosków z poprzedniej edycji Ligi Mistrzów.
      Zostaje nam Liga Europy, w któej mam nadzieje pokażemy sie z dobrej strony i nabierzemy cennego doświadczenia z drużynami z innych lig.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DLuGi xD ().

• Spróbuje ożywić temat :E
      Wczoraj kolejne zwycięstwo przybliżające nas do czwartego z rzędu mistrzostwa :) Minimalnym nakładem sił i częściowo rezerwowym składem 2:0 z Empoli. Teraz czeka nas arcyważny pojedynek / rewanż z Fiołkami. Jestem ciekaw tego meczu.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Generalnie to ciężko było sie skupić na meczu, ponieważ komentatorzy na Orange Sport przeszli samych siebie :E Najgorsze było mylenie nazwisk piłkarzy non stop.. jak można pomylić Ll z Tevezem i Vidala z Lichsteinerem?!

Większość osób pisz, że kontrolowaliśmy mecz.. ja byłem obsrany. Empoli grało ładną i otwartą piłkę i parę razy Gigi uratował nam tyłek. Ewidentnie brakowało playmakera.. Padoin pełnił tą funkcję. Sturaro waleczny, Ll kłoda, Tevez jak zawsze niemożliwy. Szczerz, to gdyby nie ten rzut wolny, to nie wiem czy mielibyśmy bramkę z gry (nie licząc tej w końcówce). Ważne, że są 3pkt.

Co do meczu w PW, to sam nie wiem co myśleć. Wszystko zależy od podejścia, no ale musimy wygrać dwoma bramkami..

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

• ależ wczoraj piękny mecz z Fiorą.
      pierwszy 2:1 w plecy a wczoraj 3:0 do przodu i finał Pucharu Włoch!
      dalej walczymy na 3 frontach.
      w LM jak najdalej,liga już wygrana prawie a PW na wyciągnięcie ręki.
      pięknych czasów znowu doczekałem w mojej 20 letniej karierze kibica Juve :)
    • Ja jestem kibicem 13-14 lat, więc sporo mniej, no ale wzloty i upadki przeżyłem. Jeżeli przejdziemy z Maxem Monaco, wygramy PW i seriA, to będzie ogromny wyczyn.
      W ogóle dużo bardziej podoba mi sie styl prowadzenia zespołu przez Maxa. Przejął 3-5-2 i go nie popsuł, a z czasem wprowadził swoje 4-3-1-2, a czasami 4-3-3 i z powodzeniem rotuje tymi ustawieniami. Idealnym przykładem naszego progresu jest Padoin! Skubany sie ładnie rozwinął i potrafi grać tam, gdzie sie go rzuci.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • staż się nie liczy, tylko serce. jeśli jest czarno-białe to luks :]
      tu masz rację.
      psioczyliśmy (na dwóch największych stronach Juve) na Maxa ale coraz bardziej mnie chłopina przekonuje.
      o ile Conte był schematyczny i nie potrafił grać praktycznie inną taktyką niż 3-5-2 to Allegri potrafi ustawić zespół inaczej pod konkretnego przeciwnika.
      jest lepszym taktykiem niż Antonio,smutna prawda.
      ma może mniej charyzmy niż poprzednik ale widocznie ma taki styl. zespół się nie rozwalił, atmosfera w szatni chyba jest niezła.
      Tevez w końcu zaczął grać tak jak przecież potrafi,Marchisio odpalił i jest prawdziwym liderem jakim miał być od lat.
      Pereyra będzie wykupiony (komunikat Juve) co też jest myślę plusem.
      szkoda tylko Comana. liczyłem że Maxiu da mu więcej grać. trzeba go albo oddać na wypożyczenia albo dać mu grać. trzeciej opcji nie widzę.
      chociaż wiemy jak zawodnicy Juve, te wielkie talenty kończą po wypożyczeniach (vide Giovinco).
      ciekawi mnie tylko czy włodarze mają jakiś pomysł co będzie po Tevezie.
      kto ma pociągnąć i zrobić tą magię którą od jakiegoś czasu robi Tevez. Morata? jeszcze nie.
      Pereyra? za wcześnie. Markiz? nie taka jego rola.
      jakoś tutaj widzę problem chociaż może wybiegam za bardzo w przód.
      i co będzie jeśli pojawi się chętny na Pogbę/Vidala/Moratę.
      czy zrobimy z siebie pośmiewisko oddając takie talenty czy zaczniemy budować to wielkie Juve o którym się tak dużo i długo mówi.
      wolałbym jednak tylko uzupełnić obecny skład niż robić promocję jak w Biedrze.
      czas pokaże.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez GamBit ().

• Zacząłem oglądać serieA i Juve w wieku 13-14 lat, wcześniej sie nie dało :E
      Wszyscy narzekaliśmy na Maxa i obrzucaliśmy go błotem, tak samo narzekaliśmy na zarząd. Pytanie tylko czemu? Prawda jest taka, że na Allegrim odbiła sie gorycz po tym co zrobił Conte. Zostawił nas i to jemu powinno sie "dostać".
      Plusem u Maxa jest też fakt, że potrafi zmieniać ustawienie podczas meczu i dobierać go idealnie pod przeciwnika.
      Wykupienie Pereyry to bardzo dobry ruch. Ma dopiero 24 lata i dobrze sie rozwija, a 14mln patrząc na rynek transferowy to grosze.
      Każdy pisze, że szkoda Comana. Czy słusznie? Przeoczyliśmy jeden, bardzo ważny fakt. Porównujemy go do Pogby, przy czym Pogba przyszedł do nas w wieku 20 lat, a Coman mając zaledwie 18! Kingsley rozegrał już prawie 400min w Juventusie, gdzie Paul w tym wieku miał rozegranych zaledwie 170min w głębokich rezerwach Manchesteru.
      Pogba nie odejdzie przed Mistrzostwami, byłby głupcem. Vidal nie ma już takiej formy jak w zeszłym sezonie. Pewnie zdaje sobie sprawę, że jeżeli odejdzie, to może wylądować na ławie. Morata nie jest głupi i raczej dostrzegł ogromną szansę jaką ma w Juve, skoro wgryzł sie do podstawowej 11.
      Moim zdaniem nie wybiegasz za bardzo w przód.. też często myślę w ten sposób. Szkoda, że nasz zarząd nie. W ataku mamy problem. Tevez ma rok kontraktu. Morata jest młody, Coman jeszcze młodszy. Ll bez formy i na wylocie, a Matri to tylko wypożyczenie. Napastnik w tym okienku transferowym to podstawa i może to być Berardi. W przyszłym okienku chciałbym Dybalę za darmo!

Ps. W końcu mam tu z kim pogadać :E

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • DLuGi xD napisał(a):

Zacząłem oglądać serieA i Juve w wieku 13-14 lat, wcześniej sie nie dało :E
      Wszyscy narzekaliśmy na Maxa i obrzucaliśmy go błotem, tak samo narzekaliśmy na zarząd. Pytanie tylko czemu? Prawda jest taka, że na Allegrim odbiła sie gorycz po tym co zrobił Conte. Zostawił nas i to jemu powinno sie "dostać".
      Plusem u Maxa jest też fakt, że potrafi zmieniać ustawienie podczas meczu i dobierać go idealnie pod przeciwnika.
      Wykupienie Pereyry to bardzo dobry ruch. Ma dopiero 24 lata i dobrze sie rozwija, a 14mln patrząc na rynek transferowy to grosze.
      Każdy pisze, że szkoda Comana. Czy słusznie? Przeoczyliśmy jeden, bardzo ważny fakt. Porównujemy go do Pogby, przy czym Pogba przyszedł do nas w wieku 20 lat, a Coman mając zaledwie 18! Kingsley rozegrał już prawie 400min w Juventusie, gdzie Paul w tym wieku miał rozegranych zaledwie 170min w głębokich rezerwach Manchesteru.
      Pogba nie odejdzie przed Mistrzostwami, byłby głupcem. Vidal nie ma już takiej formy jak w zeszłym sezonie. Pewnie zdaje sobie sprawę, że jeżeli odejdzie, to może wylądować na ławie. Morata nie jest głupi i raczej dostrzegł ogromną szansę jaką ma w Juve, skoro wgryzł sie do podstawowej 11.
      Moim zdaniem nie wybiegasz za bardzo w przód.. też często myślę w ten sposób. Szkoda, że nasz zarząd nie. W ataku mamy problem. Tevez ma rok kontraktu. Morata jest młody, Coman jeszcze młodszy. Ll bez formy i na wylocie, a Matri to tylko wypożyczenie. Napastnik w tym okienku transferowym to podstawa i może to być Berardi. W przyszłym okienku chciałbym Dybalę za darmo!

Ps. W końcu mam tu z kim pogadać :E

no widzisz,też tu nie pisałem bo miałem wrażenie że nie ma z kim :)
      co do Comana,może trzeba mu dać czas i zacznie grać więcej? zobaczymy. liczę że na Parmę wyjdzie drugi garnitur dając czas na odpoczynek pierwszej drużynie na Monaco.
      zespół z księstwa powinien być do przeskoczenia,chociaż Arsenalowi zrobili niespodziankę także nie ma co ich lekceważyć.
      mamy już nagranego Ruganiego z Empoli na nowy sezon. bardzo obiecujący młody zawodnik który dodatkowo marzy o grze w Juve (wywiady,wiadomo można je przyjmować z przymrużeniem oka). szukamy młodych zawodników zamiast wywalać setki milionów na stare gwiazdy.
      trzeba szukać 2 zawodników czyli zastępstwa Pirlo i Teveza. skrzydła też by się przydało bo o ile lubię Lichiego za wolę walki to jego dośrodkowania to zbrodnia.
      wypadałoby też opylić komuś LL bo to chyba ostatnia szansa na wyciągnięcie za niego jakichś pieniędzy.
      o Matrim nawet się nie wypowiadam. chociaż z Fiorą zagrał dobrze. ale i zepsuty zegar pokazuje dobrą godzinę 2 razy na dobę.
      Dybalę uważam za przereklamowanego. na razie tak naprawdę niewiele pokazał. można by wykupić połówkę karty ale to już od nowego sezonu niemożliwe.
      Berardi? coś jest z nim nie tak. jako napastnik nałapał więcej kartek żółtych i czerwonych niż Kielon co jest dość dziwne. wolałbym Zazę. chociaż do pierwszego składu się chyba w Juve jeszcze nie nadaje.
      nie mogę odżałować Giabbadiniego oddanego za grosze do Napoli...on pasowałby według mnie idealnie.
    • Zgadzam się z Karlikiem- Juventus w lidze powinien lać każdego- serie A nie jest aktualnie żadnym wyznacznikiem siły klubów na arenie europejskiej. Szkoda Romy, że mimo niezłego potencjału nie potrafiła dotrzymać kroku Juve (ech te serie remisów). CL? Monaco wydaje się mimo wszystko bardzo łatwym przeciwnikiem- ustrzelenie Arsenalu jeszcze o niczym nie świadczy. Prawdziwa weryfikacja sił nastąpi w półfinale- tam już będą sami najwięksi i... pewnie każdy z nich będzie chciał wylosować Juve :E

ps marzy mi się Pogba w Barcelonie- podejrzewam, że to kwestia max 1 roku- najpewniej po mistrzostwach we Francji. Juve to jeszcze nie ten poziom, żeby TAKICH zawodników zatrzymać.
      Mes que un club

This... is... Jackass!! :E
    • niekoniecznie Pogba odejdzie. sprawa rozbija się o kasę jak zawsze. dobry wynik w LM,nowy sponsor od nowego sezonu. zyski ze stadiony coraz lepsze, miasteczko Juve wokół stadionu powoli powstaje. Juve wyznacza w tej chwili kierunek dla całej Serie A. jeżeli będą zyski za które będzie rozbudowywany skład to i sukcesy przyjdą.
      dlatego nie przesądzałbym jeszcze jego odejście. a po drugie Barca ma chyba zakaz transferowy?
      Roma? Roma się niepotrzebnie podpaliła słowami Garcii o zdobyciu mistrza.
      trzeba było grać i wygrywać a im bliżej finiszu mogli zacząć mówić na ten temat. a nie wypalić od razu że jadą na mistrza i potem stracić 14 pkt do lidera.
      nie wiadomo czy 2 miejsce utrzymają.
      szkoda i ich i Napoli i Lazio. im większa konkurencja ty lepsza liga.
      co do Monaco - może i łatwy przeciwnik. zawodnicy Kanonierów też tak pewnie myśleli.
      a nasze możliwości to półfinał. każdy inny wynik powyżej będzie miłym zaskoczeniem.
      trzeba realnie oceniać możliwości.

Kar(L)ik napisał(a):

Patrzac na cala serie A i potencjal druzyn ktore tam wystepuja to Juve co roku powinno gladko i bez problemowo jechac kazdego ;) weryfikacja nastapi w Europie po awansie z Monaco no chyba ze sie nie uda :E

i jakby tak popatrzeć to leje każdego. wiadomo jakaś wtopa się zawsze może zdarzyć ale różnica pkt pokazuje że raczej reszta jest daleko w tyle.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez GamBit ().

• GamBit napisał(a):

niekoniecznie Pogba odejdzie. sprawa rozbija się o kasę jak zawsze. dobry wynik w LM,nowy sponsor od nowego sezonu. zyski ze stadiony coraz lepsze, miasteczko Juve wokół stadionu powoli powstaje. Juve wyznacza w tej chwili kierunek dla całej Serie A. jeżeli będą zyski za które będzie rozbudowywany skład to i sukcesy przyjdą.
      dlatego nie przesądzałbym jeszcze jego odejście. a po drugie Barca ma chyba zakaz transferowy?

Ma ale jeszcze tylko jedno okienko :E Dlatego też nie pisałem o najbliższym lecie ale prawdopodobnie po ME. Choć fakt faktem Barca jak wody potrzebuje kogoś do środka pomocy kto umie grać w piłkę (Iniesta się chyba skończył- 0 bramek i 0 asyst mówi swoje) i Pogba byłby idealny. Co do kasy- Juve jeszcze nie jest na poziomie gigantów hiszpańskich, angielskich itp więc muszę sprzedawać (wiadomo za bardzo wysoką cenę)- jeszcze to nie jest klub, który może się postawić i nie sprzedać zawodnika- wg mnie wystarczy tylko odpowiednia kwota. Choć nie da się ukryć, że Juve konsekwentnie zmierza we właściwym kierunku. Tylko, że brak konkurencji nie wpływa dobrze na całokształt. Anglicy mają 4-5 zespołów z topu, Barcelona ma Real (i jeszcze ostatnio Atletico) a Juve? ... no właśnie.. To już chyba Bayern ma większą konkurencję. A szkoda bo tradycje serie A są naprawdę wielkie (ach te włoskie finały europejskich pucharów). Tylko, że brak choćby dobrej infrastruktury- zaryzykowałbym, że w Polsce mamy dużo lepsze stadiony (a jakość obiektów też ma wpływ na widownię co przekłada się na zyski i pierdylion innych spraw).

E: literówki
      ps pozdro z Sosnowsi :D
      Mes que un club

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Mysterious ().

• Mysterious napisał(a):

Ma ale jeszcze tylko jedno okienko :E Dlatego też nie pisałem o najbliższym lecie ale prawdopodobnie po ME. Choć fakt faktem Barca jak wody potrzebuje kogoś do środka pomocy kto umie grać w piłkę (Iniesta się chyba skończył- 0 bramek i 0 asyst mówi swoje) i Pogba byłby idealny. Co do kasy- Juve jeszcze nie jest na poziomie gigantów hiszpańskich, angielskich itp więc muszę sprzedawać (wiadomo za bardzo wysoką cenę)- jeszcze to nie jest klub, który może się postawić i nie sprzedać zawodnika- wg mnie wystarczy tylko odpowiednia kwota.

akurat nie porównywałbym topowych klubów hiszpańskich które utrzymują się raczej bez finansowego fair play i ma ogromne długi do klubu który musi sam na siebie zarobić i wtedy dopiero może na coś wydać. ile Barca czy Real mają zadłużenia? LINK
      w czubie zespoły Premiership i La Liga. Juve 83 miliony zadłużenia (stadion + tereny wokół) więc tak naprawdę nic nie muszą tylko mogą :)

Mysterious napisał(a):

Choć nie da się ukryć, że Juve konsekwentnie zmierza we właściwym kierunku. Tylko, że brak konkurencji nie wpływa dobrze na całokształt. Anglicy mają 4-5 zespołów z topu, Barcelona ma Real (i jeszcze ostatnio Atletico) a Juve? ... no właśnie.. To już chyba Bayern ma większą konkurencję.

w lidze hiszpańskiej gra Real,Barca,Atletico. w Anglii jest większa konkurencja MU,MC,Chelsea i czasami ktoś z pary Liverpool/Arsenal.
      Niemcy to tylko Bayern.
      ale co do tego że brak konkurencji źle wpływa na ligę nie sposób się nie zgodzić.

Mysterious napisał(a):

A szkoda bo tradycje serie A są naprawdę wielkie (ach te włoskie finały europejskich pucharów). Tylko, że brak choćby dobrej infrastruktury- zaryzykowałbym, że w Polsce mamy dużo lepsze stadiony (a jakość obiektów też ma wpływ na widownię co przekłada się na zyski i pierdylion innych spraw).

no tu jest problem ligi włoskiej. i federacji której to nie obchodzi. jak się leśne dziadki biorą za rządzenie to tak się to kończy.
      a ze stadionami to żadne ryzyko tylko fakt. co też dziwne Juventus Stadium kosztował ułamek tego co stadiony w Polsce.

Mysterious napisał(a):

ps pozdro z Sosnowsi :D

Pozdro :)

Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez GamBit ().

• GamBit napisał(a):

akurat nie porównywałbym topowych klubów hiszpańskich które utrzymują się raczej bez finansowego fair play i ma ogromne długi do klubu który musi sam na siebie zarobić i wtedy dopiero może na coś wydać. ile Barca czy Real mają zadłużenia? LINK
      w czubie zespoły Premiership i La Liga. Juve 83 miliony zadłużenia (stadion + tereny wokół) więc tak naprawdę nic nie muszą tylko mogą :)

Tylko tu się pojawia pewien problem. Jeśli klub renomy Juve nie będzie chciał sprzedawać tych najlepszych (na których zasadzają się ci najlepsi) to nikt rozsądny ze światowego topu do Juve nie przyjdzie. Będzie się bał, że trzeba będzie wypełnić kontrakt do końca (coś vide Lewy w BVB) a jak wiadomo z niewolnika... Na takie zagrywki, że ja nic nie muszę a jedynie mogę to moga sobie pozwolić tylko i wyłącznie kluby z najwyższego czuba. Ruch w interesie musi być i jeszcze ani Juve ani zwłaszcza Serie A nie jest na tyle atrakcyjna.

Bayern jednak jakąś konkurencję ma- czy to BVB (dwa lata z rzędu) czy ktoś inny wyskoczy i trochę zamiesza. Juve jednak seryjnie zdobywa tytuły we Włoszech w ostatnich latach- Bayern bardziej musi się napocić. Obiektywnie poza tym Bundesliga wyżej stoi poziomem piłkarskim, o infrastrukturze to już wogóle nie wspomnę.
      Mes que un club

• Mysterious napisał(a):

Tylko tu się pojawia pewien problem. Jeśli klub renomy Juve nie będzie chciał sprzedawać tych najlepszych (na których zasadzają się ci najlepsi) to nikt rozsądny ze światowego topu do Juve nie przyjdzie. Będzie się bał, że trzeba będzie wypełnić kontrakt do końca (coś vide Lewy w BVB) a jak wiadomo z niewolnika... Na takie zagrywki, że ja nic nie muszę a jedynie mogę to moga sobie pozwolić tylko i wyłącznie kluby z najwyższego czuba. Ruch w interesie musi być i jeszcze ani Juve ani zwłaszcza Serie A nie jest na tyle atrakcyjna.

masz od tego kontrakt nie podpisywany dożywotnio tylko na konkretny okres. więc dziwny argument.

Mysterious napisał(a):

Bayern jednak jakąś konkurencję ma- czy to BVB (dwa lata z rzędu) czy ktoś inny wyskoczy i trochę zamiesza. Juve jednak seryjnie zdobywa tytuły we Włoszech w ostatnich latach- Bayern bardziej musi się napocić. Obiektywnie poza tym Bundesliga wyżej stoi poziomem piłkarskim, o infrastrukturze to już wogóle nie wspomnę.

a to Bayern nie zdobywa seryjnie tytułów? jedna wpadka z BVB i widać jak BVB kończy. co do infrastruktury masz rację. chociaż i Roma i Napoli chce nowe stadiony budować.
      Milan chce osobny,Inter osobny. coś się dzieje. a większość stadionów w Bundeskopance to już zabytki. może oprócz kilku klubów.
    • Kar(L)ik napisał(a):

Patrzac na cala serie A i potencjal druzyn ktore tam wystepuja to Juve co roku powinno gladko i bez problemowo jechac kazdego ;) weryfikacja nastapi w Europie po awansie z Monaco no chyba ze sie nie uda :E

Pytanie: często oglądasz serieA? Drużyny w serieA mają potencjał i udowodniły to w tym roku w Lidze Europy. Nastąpił spory progres patrząc na ostatnie lata. Fakt, że na Ligę Mistrzów nadaje sie póki co tylko Juve. Nawet jeśli odpadną z Monaco, to ćwierćfinał, to dobre osiągnięcie (trzeba patrzeć realnie i obiektywnie).

Mysterious napisał(a):

Mylisz sie, bo nie ma problemu. Zarząd Juve wiele razy powiedział w prost, że nie muszą sprzedawać swoich najlepszych zawodników, ale jeżeli sam Pogba wyrazi chęć odejścia, to usiądą do rozmów na temat transferu ;)

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

• DLuGi xD napisał(a):

Pytanie: często oglądasz serieA? Drużyny w serieA mają potencjał i udowodniły to w tym roku w Lidze Europy. Nastąpił spory progres patrząc na ostatnie lata. Fakt, że na Ligę Mistrzów nadaje sie póki co tylko Juve. Nawet jeśli odpadną z Monaco, to ćwierćfinał, to dobre osiągnięcie (trzeba patrzeć realnie i obiektywnie).

Mylisz sie, bo nie ma problemu. Zarząd Juve wiele razy powiedział w prost, że nie muszą sprzedawać swoich najlepszych zawodników, ale jeżeli sam Pogba wyrazi chęć odejścia, to usiądą do rozmów na temat transferu ;)

1. Serie A jest cienka jak barszcz i sobie z tego dobrze zdajesz sprawę. Jeżeli półrezerwowy skład Juve jest w stanie zgwałcić Fiorę na jej stadionie to tylko świadczy o słabości ligi. LE to taki wypadek przy pracy, z resztą obiektywnie patrząc to sen się skończy w ćwierćfinale.
      2. Wszyscy dużo mówią, a jak przy chodzi co do czego to sprzedajemy. Mocarstwowe plany Zezola (ściąganie kolejnych Romulów)* trzeba za coś spełniać.

Odejście Conte to najlepsze co mógł zrobić dla Juve. Zarząd by go nie zwolnił, bo obsrałby się przed kibicami, a facet nadawał już na innych falach. Żądanie wzmocnień za horrendalne kwoty, z resztą w większości nietrafionych (jak ten co go Roma sprzątła sprzed nosa, nawet nie wiem jak się chłop nazywa :D) i to jego wieczne gadanie, że skład za słaby na LM. To jak Ci ludzie mieli grać, skoro sam trener twierdził, że są słabi. Przyszedł Allegri, nie pajacuje, normalnie się wypowiada i nawet Padawan uwierzył w siebie i przeskoczył swój poziom. Trzeba było po prostu łagodniejszego podejścia. No i zmiany taktyki, a nie wieczna gadka, że nie mam z czego zrobić swojego wymarzonego 4-3-3. No jakoś się dało.

Wara od Matriego Długi! Każdy normalny facet wie, po co on jest w Juve!

Wykupienie Perreyry to pierwszy ruch przygotowujący na odejście Pogby. I dobrze, że Zezol robi to już, a nie czeka jak kasiura wpadnie, bo potem trzeba by było grajków wykupować za 200% ceny (choć i tak będzie trzeba, skoro wszędzie krzyczymy 100 baniek, 100 baniek, to nikt nam za grosze nic nie da).

*wiem, że Romulo to jedyna wpadka transferowa w tym sezonie, ale jakoś się nie mogłem powstrzymać :P Komu on był i po co nie wie nikt, tylko miejsce w składzie w FM zajmuje :E

13
    • Tak, serieA jest słaba patrząc przez pryzmat innych lig, ale jest progres. Co do sprzedaży, to wiadomo, że jak ktoś rzuci za Pogbę 80mln+ to go z miejsca pożegnamy.
      Co do Conte, to już sie wypowiadaliśmy i jesteś kolejną osobą widzącą plusy jego odejścia i przyjścia Maxa.

Nie rozumiem :E Nie pisałem o Matrim.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Igła napisał(a):

1. Serie A jest cienka jak barszcz i sobie z tego dobrze zdajesz sprawę. Jeżeli półrezerwowy skład Juve jest w stanie zgwałcić Fiorę na jej stadionie to tylko świadczy o słabości ligi. LE to taki wypadek przy pracy, z resztą obiektywnie patrząc to sen się skończy w ćwierćfinale.

może tak może nie. liczę że będą walczyć na 100%. wtedy każdy wynik przyjmę z ulgą.

Igła napisał(a):

2. Wszyscy dużo mówią, a jak przy chodzi co do czego to sprzedajemy. Mocarstwowe plany Zezola (ściąganie kolejnych Romulów)* trzeba za coś spełniać.

a kogo to sprzedaliśmy w ciągu 4 lat? Giachheriniego (czy jak się to pisze) i? i tyle.

Igła napisał(a):

Odejście Conte to najlepsze co mógł zrobić dla Juve. Zarząd by go nie zwolnił, bo obsrałby się przed kibicami, a facet nadawał już na innych falach. Żądanie wzmocnień za horrendalne kwoty, z resztą w większości nietrafionych (jak ten co go Roma sprzątła sprzed nosa, nawet nie wiem jak się chłop nazywa :D) i to jego wieczne gadanie, że skład za słaby na LM. To jak Ci ludzie mieli grać, skoro sam trener twierdził, że są słabi. Przyszedł Allegri, nie pajacuje, normalnie się wypowiada i nawet Padawan uwierzył w siebie i przeskoczył swój poziom. Trzeba było po prostu łagodniejszego podejścia. No i zmiany taktyki, a nie wieczna gadka, że nie mam z czego zrobić swojego wymarzonego 4-3-3. No jakoś się dało.

też jestem tego samego zdania. dla Conte skład za słaby na LM a Max w pierwszym sezonie udowodnił że się da. i nie płakał że nie ściągnęli mu Ronaldo i Messiego.

Igła napisał(a):

:D

Igła napisał(a):

Wykupienie Perreyry to pierwszy ruch przygotowujący na odejście Pogby. I dobrze, że Zezol robi to już, a nie czeka jak kasiura wpadnie, bo potem trzeba by było grajków wykupować za 200% ceny (choć i tak będzie trzeba, skoro wszędzie krzyczymy 100 baniek, 100 baniek, to nikt nam za grosze nic nie da).

to raczej dowód że się sprawdza w Maxa taktyce. i zabezpieczenie środka bo przy wieku Pirlo i kontuzji Pogdy i Asamoaha to nie zostaje nam duże pole do popisu.

Igła napisał(a):

*wiem, że Romulo to jedyna wpadka transferowa w tym sezonie, ale jakoś się nie mogłem powstrzymać :P Komu on był i po co nie wie nikt, tylko miejsce w składzie w FM zajmuje :E

sam się dziwię. ale nie można zawsze robić dobrych transferów. pomyśl o 27 bańkach jakie Roma wydała na Iturbe :)
    • DLuGi xD napisał(a):

No to wiem, ale nie wspominałem o Matrim :E Hahaha :P

A nie to GamBit był, za dużo tego tu było i się pogubiłem.

Sprzedaliśmy Dżjakerino bo tylko za niego była oferta. Za resztę nic konkretnego nie było, to i mamy bilans transferowy jaki mamy :E

OOO, Iturbe! Jego chciał Antek! Skleroza nie boli na szczęście :E

13
    • Igła napisał(a):

A nie to GamBit był, za dużo tego tu było i się pogubiłem.

Sprzedaliśmy Dżjakerino bo tylko za niego była oferta. Za resztę nic konkretnego nie było, to i mamy bilans transferowy jaki mamy :E

OOO, Iturbe! Jego chciał Antek! Skleroza nie boli na szczęście :E

no sprzedaliśmy. i tylko jego. a nawet nie był zawodnikiem pierwszego składu.
      i tyle.
      a Iturbe jest cienki jak zakrystia węża :D
    • Nie można oceniać Iturbe przez pryzmat tego co pokazuje w Romie. Był dobry, a w Romie "zdechł". Nie wiadomo jak by to było u nas.
      Widzieliście newsy o rzekomym wyłożeniu przez Juve 35mln euro za Dybale? Jakiś żart.. Tyle kasy za gwiazdę jednego sezonu. To samo tyczy sie tej ciągłej "masturbacji" z powodu Andersona. Berardi tyra dobrze trzeci sezon i jest na wyciągnięcie ręki.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31