Gość wgl w Turcji teraz bodaj 10 bramek nastrzelał a to jak na Defensywnego pomocnika całkiem sporo- zły nie jest ale przy obecnej kadrze i taktyce nie zmieści się na 1 skład a ledwo na ławe, za 10-15mln byłbym zadowolony a ten Spartak bodaj na bank jest w stanie tyle dać
Juventus Turyn F.C.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Dokładnie. Defensywny pomocnik, który strzelił 10 bramek i często asystował przy bramkach. Krew sie we mnie gotuje jak widze te kwoty.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Kiedyś Melo był jednym z moich ulubionych zawodników- zadziorny, walczak (taki odpowiednik Sissoko), ale cóż- czasy się zmieniają i teraz środkowa linia pomocy raczej nie ulegnie wielkim zmianom (Asamoah, Pirlo, Vidal i Claudio)- najgorsze jest to ze i tak jeden z nich będzie musiał siedzieć na ławie. A do tego jest młody Morrone czy Pogba, którzy też mają wiele do udowodnienia. Pomoc, obrona, bramka naprawde swietnie obsadzone- teraz tylko wracając do głownego wątku- jak Elia odszedł za te 6 mln to Krasic tym bardziej za jakieś 10 powinien, Melo, Pazienza, Ziegler i Vincenzo razem z Matrim bądź Fabio Q
Z tych transferów powinna się uzbierać kwota koło 30 albo nawet 40 mln na klasowego napadziora -
Pierwsze sparingi:
Hertha - Juventus 0-2
Juventus - Benfica 1-1
Milos Krasic sprzedany do Fenerbachce za 7 mln Euro..
Jakby ktoś chciał poczytac o cyrku we Włoszech, to:
goal.pl/228169-wloski-sad-kapturowy.htmlStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
No i mamy cyrk. Conte dostał 10 miesięcy. Za co? Za nic. Bez dowodów skazać człowieka... Śmieszne.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Pierwszy puchar ląduje w Turynie, po dogrywce Juve demoluje Napoli 4:2. Wynik mógłby byc wyższy gdyby tylko było więcej szczęścia, w drugiej połowe jak i dogrywce Neapolitańczycy byli tylko tłem (szczególnie po kolejnych czerwieniach). Fantastyczna bramka Asamoaha.
Melo znów wypożyczyny do Galaty, tym razem za 1,75 mln Euro + możliwośc wykupu za 6,5mln do 30 IV 2013.Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Trofeum Bunga Bunga wylądowało w Turynie po ciekawym meczu, zakończym zwycięstwem Starej Damy 3-2
Bramki:
Marchisio, Vidal, Matri - Robinho x2
Warto zanotowac kolejny dobry występ Pogby, może to jeszcze nie zawodnik na pierwszą 11 ale potencjał w nim ogromny drzemie. Linia ataku niemrawa jak zawsze, Quag totalnie bez formy, więc ciekawym jest jak się skończą podchody pod jakiegokolwiek napastnika (Llorente, Dzeko, Pazzini).
Taka bardziej humoreska, ale Carrera - 2 mecze = 2 trofea, chyba najskuteczniejszy trener na świecie :EStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Cyrk we włoskim piekiełku trwa nadal -_-
Dzisiejszy wyrok jest wręcz niesamowity. Uzasadnienie wyroku: "Częściowo uwalnia się Antonio Conte od zarzutów, to jest za udział w procederze za mecz Novara-Siena, jednocześne przenosi 10-miesięczne zawieszenie ze względu na udział w procederze przy meczu AlbinoLeffe-Siena." Warto zauważyć, że sąd I instancji uzasadnił wyrok 10-miesięcznego zawieszenia następująco: 9 miesięcy za Novara-Siena + 1 miesiąc za "recydywę" (Albinoleffe-Siena).
Angelo Alessio może mieć nieco lepszy nastrój. Asystentowi trenera Conte zmniejszono zawieszenie z 8 do 6 mesięcy.
Leonardo Bonucci i Simone Pepe zostali uniewinnieni przez sąd drugiej instancji. Wniosek prokuratora Palazziego został w ich przypadku oddalony. Tym samym drugai instancja potwierdziła po prostu wyroki pierwszej.
Cytaty za solojuve.comStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Manolo Gabbiadini nowym graczem Juve. Piłkarz Atalanty dołączył do Starej Damy na zasadzie współwłasności za kwotę 5,5mln euro i został od razu wypożyczony na rok do Bologny. Dodatkowo za kwotę 2mln euro 50% praw do Jamesa Troisiego, gracza Juve, zostało odsprzedanych Atalancie.
Po meczu z Parmą Nicola Leali zostanie wypożyczony do beniaminka Serie B, Virtusa Lanciano.
Alberto Masi, który przed sezonem trafił na zasadzie współwłasności do Juventusu, został w 100% wykupiony ze swojego byłego już klubu, Pro Vercelli, jednak bardzo prawdopodobny jest jego tam jego powrót, tym razem na zasadzie współwłasności.Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Pierwszy mecz za nami. Niestety nie miałem mozliwości zobaczenia go. Cieszą trzy punktyJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
2-0 po golach Lichsteinera (znowu otwiera worek z bramkami w sezonie, fantastyczna asysta Asamoaha) i Pirlo z rzutu wolnego. W pierwszej połowie Vidal zmarnował karnego, a że oglądałem tylko do karnego to więcej nie napiszę. Na plus dobra dyspozycja Marrone na środku obrony, gdzie raczej długo pogra.
Lucio zerwał więzadła w prawej kostce i najprawdopodobniej kilka miesięcy będzie pauzował. Giovinco zwichnięcie kostki, ale raczej opuści tylko mecz z Udinese.Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Dymitar Berbatov nowym zawodnikiem Juventusu. Gracz Czerwonych Diabłów dołączy do Starej Damy za kwotę 5mln euro podpisując dwuletni kontrakt wart 1,8mln euro na sezon + bonusy.
3 bramkarzem Juve został znany z gry w Palermo i Genoi Rubinho, który podpisał jednoroczny kontrakt.Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
News z Dymitarem to oficjalna wiadomość? Jeśli tak to jestem naprawdę zadowolony z jego odejścia. Na pierwszy skład United był za słaby, zbyt powolny, a z kolei na ławkę rezerwowych zbyt mocny, by go tam sadzać. Szczególnie, że teraz do Manchesteru zawędrował Robin, a Berbatov stał się dopiero 5 napastnikiem w kolejności u Fergusona. Tak więc transfer do innego klubu był tylko kwestią czasu. Życzę Bułgarowi aby wrócił do formy i znów czarował, tym razem w Juventusie, tak jak za dawnych czasów
Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ^Zaborca63^ ().
-
^Zaborca63^ napisał(a):
News z Dymitarem to oficjalna wiadomość?
Już nie :E od 14 trzeci raz zmienił zdanie i tym razem pod naciskiem żony wyląduje w Fulham (przynajmniej taka jest teraz wersja :E )
E: Chelsea, Szachtar, Juventus, Nordsjaelland. Udało się uniknąc grupy śmierci ;)
Bendtner podobno zostanie nowym napastnikiem Juve... Wypożyczenie z opcją transferu definitywnego po sezonie..Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Igła ().
-
Przed losowaniem typowałem grupę Real, Man. City, Juve i Dortmund. Niestety trafienie Milanu do czerwonych grup wraz z Realem wszystko popsuło i zamiast gościć potęgi będziemy się bić z trampkarzami.
Choć może to i dobrze..?
P.S. Nadal czekam na Llorente... -
Dobre losowanie dla nas i dla Milanu. Oby zdobyć jak najwięcej punktów dla serieA!
Ps. Powie mi ktoś w jaki sposób i gdzie mogę zakupić bilety na mecze LM? Strasznie interesuje mnie mecz Juventus - ChelseaJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Tak jak do tej pory strasznie byłem zadowolony z transferów Juve tak teraz to troszke śmiech na sali... Berba byłby (mimo 31 lat na karku) naprawde solidnym i bramkostrzelnym napadziorem (choć technika podobna jak nie lepsza od Mirko to wykończenie na bank lepsze)- na 2-3 sezony myśle że z 15 goli co sezon by miał w dorobku. A do tego podobno zgodziłby się na 2,5 mln za sezon gry- toż już Tiago i Poulsen kosili ponad 4. A Nicklas- cóż powiedzieć, niby drewienko a jednak technike jako taką ma, bramek niestety nigdy dużo nie strzelał, więcej raczej już swoich umiejętności nie rozwinie bo to nie młokos z 90-92 rocznika... no cóż, życze mu powodzenia i zobaczymy co pokaże- i czy wygra rywalizację z Matrim i Quagiem;)
-
DLuGi xD napisał(a):
Dobre losowanie dla nas i dla Milanu. Oby zdobyć jak najwięcej punktów dla serieA!
Ps. Powie mi ktoś w jaki sposób i gdzie mogę zakupić bilety na mecze LM? Strasznie interesuje mnie mecz Juventus - Chelsea
Szukaj na stronce Juve, tylko chyba trzeba zakupić jakiegoś membershpa, przynajmniej tak to wygląda przy meczach Arsenalu.Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
Dlugi jak się coś dowiesz to informuj bo ja też jestem ciekawy co, jak i za ile!
Jeśli chodzi o Berbatova to jak koleś stroi takie fochy to najwyraźniej nie zasługuje na biało-czarne barwy, także dobrze się stało. Mamy Bendtnera, choć wolałem Llorente. -
Oglądałem sporo meczów Bendtnera z racji tego, ze jestem sympatykiem Arsenalu, więc coś o nim wiem.
Nie wiem czy sprawdzi się w Juve, bo to jednak zespół grający chyba najbardziej techniczną piłkę ze wszystkich włoskich klubów, a Nicklas to jednak drewniane nogi ma, choć czasami błysnąć techniką potrafi tak jak np tutaj youtube.com/watch?v=ITfMU-fWHQ…=player_detailpage#t=132s
Ciężki chłopak ma charakterek, bo pewnie 10% pensji będzie musiał przeznaczyć na różnego rodzaju karyHyperion ON
Nick: NotoriousTT -
Okienko transferowe zakończone i trzeba powiedziec sobie wprost, że mamy dupe nie dyrektora sportowego. W dwa miesiące nie udało mu się wzmocnic kluczowych pozycji - lewej obrony i napadu. Na dodatek nie pozbył się najbardziej niepotrzebnego szrotu pokroju Martineza i Iaquinty, Melo po dobrym sezonie udało się tylko wypożyczyc do Turcji. Jedynym sukcesem w polu sprzedaży było pozbycie się Krasicia i Elii, którzy nie widnieli w planach trenera, aczkolwiek 12,5kk Ojro jakie za nich uzyskaliśmy to dużo za mało. Kolejną kompromitacją było pozbycie się dobrago defensywnego pomocnika Pazienzy za marne 300 tysięcy...
Na plus jedynie transfery Asamoaha, Isli i młodziutkiego Lealiego. Lucio w meczach których gral popełniał okropne babole, a na dodatek zlapał kontuzję 2 dni przed otwarciem sezonu. Giovinco w dotychczasowych 3 meczach o stawkę (Superpuchar, Trofeo Berlusconi, otwarcie ligi) był bezproduktywny jak za poprzednich lat w Juve.
Nadzieja jedynie w tym że Bendtner się rozstrzela, choc nie ma sie co za bardzo łudzic.Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
41 mecz ligowy z rzędu bez porażki :D
4-1 na wyjeździe z Udinese po bramkach Vidala, fantastycznym trafieniu Vucinicia i dwóch golach Giovinco. Trochę kotrowersji czy zasłużona czerwień, czy powinno byc żółtko (Gio przerzucił już piłkę nad bramkarzem, a potem został przez niego staranowany) choc i bez tego zanosiło się na wygraną. Ostatnie minuty rozgrywane na zwolnionych obrotach, czasami może lepiej wpuścic jakiegoś młodzika jak dwójke nierobów Quag Matri, którzy potrafili 20 minut człapac.Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Jestem ciekaw jak sprawdzi się u Was Pogba, chłopak jest genialny, szkoda że nie mógł się dogadać z SAFem... Potrafi rozegrać dośrodkować i pierdyknąć z dystansu, po prostu cudo... Gratulacje transferu.
-
Ja mam nadzieję, że skoro już wypożyczyliśmy Bendtnera, to odrodzi sie on u nas. Ma zaledwie 24lata, a grać potrafi.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Bendtner ma potencjał, po prostu musi grać. Styl gry Arsenalu mu widocznie nie podchodził. W Serie A może się sprawdzić Musi się sprawdzić żeby Juve szło na majstra Nie lubie włoskiej ligi ale mam sentyment do Juventusu, to nie to samo co ukochane Man Utd ale zdecydowanie jest moim ulubionym włoskim klubem.
-
Cieszył bym sie gdyby Juve obroniło tytuł, ale nie kosztem LM. Mam nadzieję, że dobrniemy do półfinału. Jest nam to potrzebne (przychody oraz pokazanie sie w europie).Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Myślę że półfinał jest dla Was jak najbardziej realny Jedyne drużyny które stanowią dla Was realne zagrożenie to Real, Barca, City, United i Bayern...
-
Grievous napisał(a):
Musi się sprawdzić żeby Juve szło na majstra :D
Poprzedni sezon pokazał że bez prawdziwego napadziora damy radę i to spokojnie.
Grievous napisał(a):
Myślę że półfinał jest dla Was jak najbardziej realny Jedyne drużyny które stanowią dla Was realne zagrożenie to Real, Barca, City, United i Bayern...
Wyciąłbym z tego zestawienia Real, bo nawet najstarsi górale nie pamiętają kiedy udało się Królewskim coś ugrac z Juve. Taka klątwa w stylu Lyonu, ale trwająca trochę dłużej ;)
E: Martinez w Cluj, Ziegler w Lokomotivie Moskwa. Obaj wypożyczeni, z tym że Szwajcar z opcją wykupu po sezonie.
E2: Siedmiu Juventinich w wyjściowej jedenastce na Bułgarię :D Jakby był Kielon, to byłaby ósemka :)Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13Post był edytowany 3 razy, ostatnio przez Igła ().
-
Igła napisał(a):
Cytat za "Grievous"
Igła napisał(a):
Wyciąłbym z tego zestawienia Real, bo nawet najstarsi górale nie pamiętają kiedy udało się Królewskim coś ugrac z Juve. Taka klątwa w stylu Lyonu, ale trwająca trochę dłużej
Ja bym jednak Real zostawił w tym zestawieniu. To jest teraz bardzo silna drużyna, a ich ostatnie mecze z Juve grane były jeszcze w czasach, kiedy Realowi w Europie totalnie nic nie szło. Do powyższego zestawu dorzuciłbym jeszcze grupowego rywala - FC Nordsjælland. Nie od dziś wiadomo, że Juve potrafi mieć poważne problemy z outsiderami -
Realne zagrożenie stanowi KAŻDY zespół, taka jest prawdaJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-