Juventus Turyn F.C.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Sie nam temat ożywił To znaczy w końcu nie przewijają sie przez niego tylko nasze trzy nickiJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
-
Fajnie, że nareszcie Juventus wrócił do czołówki Serie A (miejmy nadzieje, że również do Europy), bo serce się krajało patrzeć jak Juve bije się z takimi tuzami w Europie jak jakieś Salzburgi czy inne Braggi a na dodatek odpada... Juventus jest wielkim włoskim klubem, który MUSI walczyć o mistrzostwo i Ligę Mistrzów, a nie przegrywać z ogórkami. Ten sezon był dla nich wyśmienity, bez porażki, robi wrażenie (mimo ogromnej liczby remisów :P). Oby potęga się przebudziła.
-
Mam nadzieję, ze do Juve latem dojdzie jakiś dobry napastnik, może Dzeko? Chłopak ma duży potencjał, lecz siedzi na ławce i myślę, że nadawałby się do Serie A.
Przydałby się może jakiś dobry skrzydłowy lub pomocnik, obronę do Juve ma chyba jedną z lepszych w Europie, co pokazuje ilość straconych goli. Szczególnie Chiellini, który jest w niesamowitej formie.Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
Marotta już przyznał w jednym z wywiadów iż w tym okienku transferowym Juve pójdzie na jakość, a nie na ilość. Zobaczymy co z tego będzieJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
dragonartur napisał(a):
Mam nadzieję, ze do Juve latem dojdzie jakiś dobry napastnik, może Dzeko? Chłopak ma duży potencjał, lecz siedzi na ławce i myślę, że nadawałby się do Serie A.
Przydałby się może jakiś dobry skrzydłowy lub pomocnik, obronę do Juve ma chyba jedną z lepszych w Europie, co pokazuje ilość straconych goli. Szczególnie Chiellini, który jest w niesamowitej formie.
Dzeko podobno jest tylko opcją rezerwową dla RvP, ale jak to z Holendrem będzie to nie wiadomo. Bośniak byłby bardzo dobrym transferem, tylko czy zdecyduje się odejśc? Higuain raczej odpadł ze względu na sprzeciw Mou. Na 99% byłby Rossi po Euro, no ale niestety kolejna kontuzja więzadeł już go ostatecznie skreśliła z listy :/
Bardzo prawdopodbny jest zakup jakiegoś młodego Włocha, podobno ma nim byc Mattia Destro.
Paul Pogba w końcu się zdecydował i dołączy do Juve (przynajmniej tak twierdzą media, jeśli byłaby to prawda to za tą cenę może byc genialny transfer - wystarczy spojrzec na cenę, a formę Barzagliego)
Eljero Elia chce odejśc z Juve - co w zasadzie nie dziwi, autorski pomysł Contego, który nie dawał mu szans na grę. Bezsensu utopione 10kk Euro..
O ataku już napisałem, na pewno wzmocnień potrzebuje prawa strona pomocy, bo tam pustki jak na pustyni (Krasic odejdzie, Elia odejdzie) w zasadzie zostaniemy z Pepe (który też więcej gra na lewym skrzydle).
Ogólnie może byc ciekawa sprawa z wracającymy z wypożyczeń - Pazienza, Melo, Ziegler, Iaquinta. Nie wiadomo co z Giovinco będzie (jak przyjdzie to mamy najsilniej obsadzoną lewą stronę na świecie chyba :E ).Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
Nie spoczywajmy na laurach, jeszcze jest puchar do zdobycia!
P.S. A widzieliście projekt koszulki? Moim zdaniem lipny. Już chyba wolę te różowe (przynajmniej się w kopankach na konsolę się dobrze sprawdzają :P) -
Mówisz o tych czarnych koszulkach? No takie z dupy sąJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
No właśnie o tych mówię. Moim zdaniem kiepskie, tak samo jak nowe logo z 3 gwiazdkami.
P.S. Farfan przedłużył kontrakt z Schalke. -
Chyba wykupimy Boriello hahaJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Juve - Atalanta 3-1 (2-0)
Piękne zakończenie sezonu gole Del Piero dla Juve i Inzaghiego dla Milanu na pożegnanie, coś wspaniałego.
38 meczy, 23 zwycięstwa 15 remisów, kończymy jako jedyni w Europie bez porażki, teraz jeszcze Puchar Włoch i zakończenie fenomenalne. Szkoda że dziś nie zagrali Milos i Ejero na pożegnanie (prawdopodbne) no ale cóż.
Trwają negocjacje co do transferu Marco Verattiego - on sam chce trafic do Juve, wszystko zależy od klubów, przy czym na 90% są już dogadane warunki transferu "nowego Pirlo" jak został on określony przez media (dziś powołany do szerokiej kadry na Euro)
10,5kk Euro za sezon dla Robina van Persiego. Niebywała determinacja Marotty.
"Nie ma niczego piękniejszego niż...
...8 tytułów mistrzowskich.
...awans z Serie B do Serie A.
...puchar Włoch (miejmy nadzieję, że dwóch).
...cztery Superpuchary Włoch.
...puchar Ligi Mistrzów.
...Superpuchar Europy.
...Puchar Interkontynentalny.
...gol w meczu z Fiorentiną.
...bramka w stylu Del Piero.
...bramka zdobyta w Tokio.
...łzy, które wylałem.
...bramka w Bari.
...bramka zdobyta piętą w meczu derbowym.
...bramka dedykowana Avvocato.
...mój język na wierzchu w meczu z Interem.
...asystowanie przy bramkach Davida.
...bramka numer 187.
...bramka zdobyta w Niemczech.
...Berlin.
...bramka zdobyta we Frosinone.
...tytuł króla strzelców Serie B.
...tytuł któla strzelców Serie A.
...owacje na stojąco na Santiago Bernabeu.
...704 meczów rozegranych w koszulce tej samej drużyny.
...289 zdobytych bramek.
...rzut wolny, który zapewnił scudetto.
...bramka zdobyta w meczu przeciwko Atalancie.
...każdy pobity rekord.
...koszulka z numerem 10 i nazwiskiem Del Piero na plecach.
...opaska kapitana drużyny.
...niż wszystko inne...
...co podarowaliście mi w ciągu minionych 19-stu lat.
Jestem szczęśliwy, ponieważ uśmiechaliście się do mnie. Jestem szczęśliwy, ponieważ cieszyliście się z moich bramek. Śpiewaliście dla mnie. Płakaliście. Krzyczeliście dla mnie i ze mną.
Żadne inne barwy nie będą dla mnie w życiu tak intensywne, jak biel i czerń. Spełniliście moje marzenie. Dzisiaj bardziej niż każde inne słowo chcę Wam powiedzieć: DZIĘKUJĘ.
Zawsze z Wami,
Alessandro.
Wpis Naszego Kapitana podsumowujący wszystko, choc liczymy na prezent od Agmelliego. Pogrubionym dowód na to, że na zachodzie umieją docenic rywala (owacla po wyniku Real - Juve 1-2)
57 min Turyn, 67 min Mediolan, chyba najpiękniejsze momenty tej kolejki Serie AStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Igła ().
-
Zdubluje posta, no ale cóż :E
Jutro finał Coppa Italia, zagramy przeciw Napoli z którym ostatni mecz skończył się totalnym pogromem 3-0.
Jako, że to koniec sezonu to trochę plotek:
- Nicola Leali, nazywany nowym Buffonem dołączy do Starej Damy
- trwają targi o Marco Verratiego, przy czym już niewiele brakuje do dogadania się (zawodnk wyraził chęc, zaakceptował indywidualny kontrakt, ba nawet ma otrzymac numerek 10 po Del Piero)
- Eljerio Elią zainteresowana jest Benfica i podobno HSV
- Milos Krasic trafi albo do Lazio albo do Totenhamu
Opcjonalni napastnicy, jako że z tym będzie cyrku pełno, to osobno każdy:
- Paratici uderzyl do Madrytu, gdzie próbuje uzyskac zgodę Realu an transfer Gonzalo Higuaina. Argentyńczykiem zainteresowane jest również PSG
- Marotta w Barcelonie rozmawia z agentem Luisa Suareza na temat jego ewentualnej przeprowadzki do Turynu
- kolejnym celem transferowym jest Edinson Cavani, natomiast niewiadomo czy włodarze Napoli zgodzą się na odejście kluczowych zawodników ze szpicy (PSG już złożyło ofertę za Lavezziego)
- Robin van Persie, żona nie chce opuszczac Londynu, on podobno też, interesują się nim chyba wszyscy, opcja bardzo droga i chyba najtrudniejsza do zrealizowania
- Edin Dzeko, przesiadujący na ławce w City, szkoda że swego czasu nie zdecydowano się na niego zamiast Milosa Krasicia, mielibyśmy napadziora z prawdziwego zdarzenia, może byc do wzięcia za w miarę rozsądną cenę, przy czym zainteresowanie nim wyraża Anży Machaczkała
- i tu chyba niespodziewnka (sam nie wierzyłem, ale to w końcu Juventus :E ) Pesotto wypatrzył w Anderlechcie jakiegođ Matiasa Suareza, drogie toto w cholerę (14-15kk Euro) na dodatek nikt nie wie jak on w ogóle gra...
- Matia Destro, mlodziutki Włoch z Atalanty, przy cyzm walka będzie ostra a i on będzie swoistym uzupełnieniem składu.
Po zakończeniu przyszłego sezonu do drużyny z Turynu ma dołączył młody, obecnie 19-letni gracz Lens Geoffrey Kondogbia, grający na pozycji pomocnika.Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Tym Matiasem Suarezem trochę się jarali w lato i zaraz po rozpoczęciu sezonu kiedy to był łączony bardzo mocno z United i Barceloną jako mega uzdolniony zawodnik. To było też wtedy gdy drugi z zawodników Anderlechtu, Biglia był również wpychany gdzie się da jako przyszła gwiazda.
-
Suarez to bardzo ciekawy zawodnik, widziałem kilak jego meczów i podobała mi się jego gra. Nie wiem czy ma potencjał na bycie tym najlepszym ale myślę, że Juve mogłoby miec uciechę z takiego zawodnika. Myślę, ze najlepszym wyborem byłby DzekoHyperion ON
Nick: NotoriousTT -
No i nie będzie srebrnej gwiazdki na koszulkach w przyszłym sezonie. Szkoda, ale nie zasłużyliśmy na zwycięstwo tak czy owak. Wyjście trzema obrońcami było błędem. Słaby mecz Alexa niestety...Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Byłem niemalże zszokowany składem w jakim wyszedł Juventus. Co to miało być w ogóle? Oszczędzanie kadry na Euro? No sorry ale to się musiało tak skończyć.
Co do Alexa: on się ostatnio znakomicie sprawdzał wchodząc z ławki na już trochę podmęczonych przeciwników. Rozumiem że miał być to jego ostatni mecz i dlatego go Conte chciał wypuścić w pierwszym składzie, ale chyba i Alex, i kibice i Conte bardziej by się ucieszyli z wzniesionego przez Alexa pucharu a nie z występu od pierwszej minuty. -
Ale cisze tutaj mamy Koniec sezonu robi swoje. Nie mogę sie doczekać okienka transferowego... Ciekawego kogo zwerbujemy. Chciałbym Cavaniego.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Ciekawe czy to nie bylo 1 i zarazem ostatnie trofeum Conte z Juventusem?
-
A niby czemu miało by to być pierwsze i ostatnie?Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
DLuGi xD napisał(a):
A niby czemu miało by to być pierwsze i ostatnie?
Bo jest podejrzewany o ustawianie meczow? -
Był przesłuchiwany i był świadkiem. Trzeba czytać wiarygodne źródła, a nie łykać wszystkie spekulacje prasowe. Tak samo było z aferą Calciopoli. Zero dowodów, dużo spekulacji i pitolenia. Już dawno zostało udowodnione, że cała afera to była jedna wielka farsa, a Juve nie oczyszczone i tytuły nie zwrócone.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Nie wiem czy Conte, Cristico, Bonucci, Sculii winii, ale ,,DZIWNE", że wszystko wychodzi tuż przed sreło 2012. Conte będzie jednak miał 1 mistrza w cv. Ciekawi mnie jak zachowa się zarząd Juve, który potrafił pożegnać POMNIK, ŻYWĄ LEGENDĘ klubu ADP. Czyli zarząd, który z niczym się nie liczy. Od przyszłego sezonu Turyn znowu należeć będzie do Torino( kibicowsko oczywiście).Menelinho
-
DLuGi xD napisał(a):
Był przesłuchiwany i był świadkiem. Trzeba czytać wiarygodne źródła, a nie łykać wszystkie spekulacje prasowe. Tak samo było z aferą Calciopoli. Zero dowodów, dużo spekulacji i pitolenia. Już dawno zostało udowodnione, że cała afera to była jedna wielka farsa, a Juve nie oczyszczone i tytuły nie zwrócone.
Poczekajmy do nowego sezonu -
Jak im pójdzie ta afera tak samo jak wplątywanie Buffona w cokolwiek, to prędzej prokuraturę zamkną :E
Obecnie opiero się to na tym, że:
- jeden Massielo zeznaje że ten i ten jest w coś wplątany, a prokuratura w to wierzy (w końcu jeden ma rację, jak dziesięciu mówi że kłamie to nie mają)
- Criscicto ma zdjęcie z jakimiś Serbami (kij, że obudzili się po całym roku że to on na zdjęciu)
- teraz się okazało, że podobno ostatnie wejście kibiców Genoi na boisko było ustawione z zawodnikami, bo Sculli pisał sms-y z szefem kiboli :E
A z bardziej ciekawych rzeczy:
Brakuje tylko podpisów zainteresowanych do transferu Paula Pogby, więc kwestią czasu jest jego pojawienie się w Turynie.
Ploteczki:
Chyba będziemy przebierac w napadziorach: żona RVP stwierdziła, że woli Turyn od Manchesteru, Suarez pyta kolegów z reprezentacji o Juve, a Higuain stwierdził, że za wcześnie żeby mówic o Juventusie. Urwanie głowy w jeden weekend.Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Czytając newsy na wielu stronach, coraz bardziej ciekawi mnie okienko transferowe Juve.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
A jak oceniacie szanse Włochów na Euro? Bo ja sądzę, że ta drużyna jest tak nieprzewidywalna, że równie dobrze mogą nie wyjść z grupy jak i wygrać całe mistrzostwa
-
-
Mi sie coś wydaje, że Włosi mogą z grupy nie wyjść. Wyjdzie Hiszpania i Chorwacja.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
pacek napisał(a):
Zgadzam się z Tobą, ale wydaje mi się że jednak są słabsi ostatnio.
Przegrali z Rosją, a poza tym teraz ta afera korupcyjna wokół nich raczej nie pomaga.
Afery im pomagają, po ostatniej mistrzostwo świata zdobyli ^^
Porażka z Rosją została wzięta na serio tylko w Polsce chyba, bo 2 ostatnie bramki dla Rosji strzelił duet Maggio - De Sanctis :E , a wszystko wpadało jak na boisku była już większośc rezerwowych i nie było Buffona w bramceStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 2
2 gości