Juventus Turyn F.C.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Juventus - Napoli 3-0 (0-0)
      Bonucci
      Vidal
      Quagliarella

Wyjściowa jedenastka zakrawała na prima aprilisowy żart (Borriello), po wyrównanej pierwszej połowie udało się zmiażdżyć Neapolitańczykow w drugiej. Cieszy postawa defensywy, bo tak niewidocznego Cavaniego dawno nie spotkałem, Hamsik w 2 połówce też nie istniał.

Buffon - 7 - bezrobotny (sic!), goście bez celnego strzału
      Lichy - 5 - kolejny słaby występ, głupia kartka, niewidoczny, zgubił formę z początku sezonu
      Bonucci - 8,5 - bez kiksów, za to ze szczęśliwą bramką, dosyć pewny w obronie
      Barzagli - 8 - nie do przejścia, daje ogrom spokoju z tyłu
      Chiellini - 8 - wymusił czerwień na rywalu, pewny w odbiorze
      De Ceglie - 6 - fajnie się włącza do akcji ofensywnych, natomiast tragiczne dośrodkowania i podejmuje błędne decyzje
      Pirlo - 7,5 - pełen spokój w grze, czasami przesadza z dryblingiem we własnej szesnastce, ale ładnie wygląda jego gra
      Vidal - 9,5 - MoM, jakby nie kartka byłaby 10, był dziś wszędzie, niespożyte siły i przepiękna bramka
      Marchisio - 7 - obudził się w końcówce, niewiele brakło a strzeliłby bramkę
      Vucinic - 7 - rozkręcał się z minuty na minutę po ospałym początku, praktycznie asysta przy golu Bonucciego
      Borriello - 4 - dla zasady najsłabszy na boisku, zmarnował jedną sytuację, kilka wygranych pojedynków główkowych to za mało

Zmiany:
      Caceres - 6,5 - mało czasu żeby pokazać coś więcej, ale na pewno lepsza gra od Lichego
      Quag - 7,5 - bramka jest, może w Palermo dostanie szanse od pierwszej minuty
      Del Piero - 8 - niby tylko 13 minut, ale pierwszy kontakt z piłką to asysta, potem kilka (chyba 4) groźne strzały - w 13 minut stworzył więcej sytuacji podbramkowych jak Borriello od początku gry w Juve...
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • Zaczynam myśleć, że Borriello jest wypuszczany jako mięso armatnie po to, aby zmęczyć i zdezorientować przeciwnika :E Świetny mecz, a druga połowa to po prostu mistrzostwo! Do tego ten wynik! Mamy tylko 2pkt straty. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić swojej radości gdyby udało sie zdobyć mistrza i Puchar Włoch jednocześnie, podczas debiutu Conte w Juve :fa:
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • DLuGi xD napisał(a):

Bo dla mnie najważniejsze są występy w LM, których nie było :E

Ale zajmując pierwsze miejsce też się gra w LM :D

DLuGi xD napisał(a):

Zaczynam myśleć, że Borriello jest wypuszczany jako mięso armatnie po to, aby zmęczyć i zdezorientować przeciwnika :E

Bardzo trafne porównanie, chociaż ja nadal mam nadzieję że on nam wszystkim jeszcze pokaże na co go stać :)

Co do reszty: Puchar jest do zgarnięcia, nie wyobrażam sobie żeby Juventus go nie wygrał, natomiast jeśli chodzi o mistrzostwo to nadal trzeba liczyć na potknięcie Milanu. Plus jest taki że bilans spotkań sprawia, że wystarczy jeden remis Rossonerich i zwycięstwo Juve żeby wskoczyć na pierwszą pozycję. Będę miał wieczorem więcej czasu to zerknę z ciekawości w kalendarze obydwu zespołów żeby zobaczyć jak to wygląda.

P.S. DLuGi Ty nie grasz czasem na Mizarze?
    • Przejrzałem i przygotowałem zestawienie:
      AC Milan - Fiorentina
      US Palermo - Juventus Turyn

Chievo Werona - AC Milan
      Juventus Turyn - Lazio Rzym

AC Milan - CFC Genoa
      AC Cesena - Juventus Turyn

AC Milan - Bologna FC
      Juventus Turyn - AS Roma

AC Siena - AC Milan
      Novara Calcio - Juventus Turyn

AC Milan - Atalanta Bergamo
      Juventus Turyn - US Lecce

Inter Mediolan - AC Milan
      Cagliari Calcio - Juventus Turyn

AC Milan - Novara Calcio
      Juventus Turyn - Atalanta Bergamo

Jak nietrudno zauważyć, mamy trudniejszy kalendarz, a sami możemy liczyć chyba tylko na Inter.
    • Rav4 czemu pytałes o Mizar? :E

Co do terminarzu, to teoretycznie mamy trudniejszy, ale praktycznie to już różniw wychodzi. Milan moim zdaniem może stracić punkty z Fiorentiną oraz Interem. My natomiast z Lazio, Ceseną i Romą. Jak będzie? Zobaczymy :)

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Od Ceseny to się bardziej Palermo boję. Co do kalendarza Milanu to Dlugi, jaka Fiorentina? Gzie oni bramkę Milanowi trafia? Jeszcze w Mediolanie? Kto? Może Amauri? :E Jedyna nadzieja zamurować bramkę i może się 0:0 uda. Inter w kryzysie... No nie jest wesoło.

Pytałem bo ja na Mizarze jako tGO aktualnie urzęduję ;)
    • Liczę na występ życia Borubara :E hehe i tak jak napisałeś 0:0 w tym meczy ;)
      Co do Interu, to niby kryzys, ale nowy trener i derby :P

To może mnie wspomożesz surką na Mizar :E

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DLuGi xD ().

• Obawiam się że występ życia Borubara to i tak może być mało jeśliby spojrzeć obiektywnie na formę defensywy Fiorentiny :/

Mogę Cię bananem wspomóc, tylko powiedz za co byś chciał? Push, bash, wulgi, multi czy dzielenie? :E
    • Ja nigdy nie dostane bana, bo nie ma za co ;)

Co do Fiorentiny, to ona MUSI zacząć grać, bo spadną do serieB. Chociaż było by to dość ciekawe, bo można by wtedy wyciągnąć Jovetica do nas :)

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Terminarz mamy do kitu, za dużo meczy z ogórkami które można zremisowac :/
      Co do Joveticia, to na juvepoland ktoś fajnie podsumował działania Marotty:

Marotta wstaje rano "Partaczi, dzwoń do Tuttosportu bo dzisiaj mi się marzy Jovetić"

"i sprawdź na transfermarkcie jakie są szanse na ten transfer!"

Kim oni się teraz nie interesują to nikt nie wie, ostatnio wyskoczył na przyklad David Villa :E

13
    • No a jeśli chodzi o transfery to kogo byście najchętniej widzieli w Juve? Ostatnio pojawiły się spekulacje nt. powrotu Giovinco (i jego chęci gry z numerem 10 :wrr: ). Podobno interesuje się tym panem także Barca, ale ostatecznie to Juve ma 50% praw do niego. Moim zdaniem chłopak się w tej Parmie ładnie rozwinął (wywalczył stałe miejsce w reprezentacji) i ściągnięcie go do Juve byłoby niezłym wzmocnieniem.

P.S. Chyba oficjalnie można uznać, że aktywnie udzielających się kibiców Juve na forum ogame jest aż TRZECH :E Jak Juve nie wygra Scudetto, to nawet sezonowców nie przywieje i w przyszłym sezonie też we trzech będziemy dyskutować :E
    • Potrzebujemy moim zdaniem dwóch piłkarzy światowej klasy.
      Pierwszy to napastnik i szczerze mówiąc to chciałbym Balotelliego u nas, no ale to jest niemozliwe. Poza tym ma on swój charakterek.
      Drugi zawodnik, to pomocnik. Rozgrywający lub skrzydłowy, ale nie mam jakichś upodobań.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • DLuGi xD napisał(a):

Potrzebujemy moim zdaniem dwóch piłkarzy światowej klasy.
      Pierwszy to napastnik i szczerze mówiąc to chciałbym Balotelliego u nas, no ale to jest niemozliwe. Poza tym ma on swój charakterek.
      Drugi zawodnik, to pomocnik. Rozgrywający lub skrzydłowy, ale nie mam jakichś upodobań.

Balotelli w składzie = niekorzystna atmosfera w zespole, co pewno przełożyłoby się na wyniki
      Mancini ciągle ma z nim problemy, ciągle go krytykuje i liczy na poprawę, która raczej nie nastąpi :)
    • To ja już wolę Dzeko od rozkapryszonego Murzyna...

Juventus podpisał umowę sponsorską z marką Jeep, która opiewa an 35 mln Euro przez 3 lata. Czyli wszystko zostaje w rodzinie ( w końcu to też Fiat, a miały byc szejki) :E

13
    • Przecież napisałem o charakterze Balotelliego ;) Przez to bym go nie chciał. Co do Dżeko, to jest on taki sobie i zmienił by sie w drewno u nas. Nie wiem czemu, po prostu jakoś mi sie nie podoba. El Sharawy (czy jakoś tak) ładnie sie zapowiada... Goetz (pewnie zła pisowanie) mógłby do nas trafić.

Co do umowy sponsorskiej, to rozumiem, że to jest jakieś 11,6 mln Euro na sezon? A od Nike ile dostajemy?

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

• Jakiś czas temu pojawiły się informacje o zainteresowaniu Juventusu Higuainem - myślę że to by był strzał w dziesiątkę.
      Co do Balotelliego - on by mógł być drugim Baggio, gdyby się tylko ogarnął i nie był taki fochermaster. Niestety jakoś czas upływa a z nim nadal są kłopoty, więc myślę że pozostanie tylko znakomitym napastnikiem, a wybitny nie będzie nigdy.

P.S. O so chosi z szejkami? Mieliśmy być drugim Manchesterem City albo inną Anży Machaczkałą? :E
    • Była opcja na jakąś umowę sponsorską z szejkami, zawsze trochę $$ więcej, to i Marotta miałby co marnowac w końcu lubi zakupic jakiegoś jednosezonowca (Martinez) albo grajka który nie pasuje trenerowi (Elia) lub tez wymysły Contego (Padoin).

O dziś się pojawiło, że chcemy Meirelesa - neinajgorszy ruch, miałby kto rywalizowac z naszymi pomocnikami, bo Marchisio bez formy i nie ma go kim zastąpic :)

13

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Igła ().

• Ha! Pisałem, że Milan może stracić punkty z Fiorentiną! :E
      Teraz trzeba wygrać nasz meczyk i lider z punktem przewagi! FORZA JUVE! :fa:

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez DLuGi xD ().

• Palermo - Juve 0-2 (0-0)
      Bonucci i Quagliarella

Jesteśny królami 2 połowy :E
      Dzięki Artur!!
      Lidera mamy, za chuchu go nie oddamy!

E: Trudny teren w Palermo a po pierwszek połowie posiadanie piłki 24% - 76% :D Dominacja totalna

13

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Igła ().

• Jestem po pracy, więc nie chce mi sie pisać :E Napiszę tylko, że bardzo mnie cieszy dzisiejsza kolejka i to, że mamy fotel lidera :) Mam nadzieję, że zdobędziemy tytuł. To było by piękne.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Nawet jak Milan straci dziś punkty na co bardzo liczę, to jutro trzeba wygrać! Nie można patrzeć na innych i liczyć na ich potknięcia. Trzeba mimo potknięć innych nadal robić swoje.

Popatrzę sobie dziś w pracy na mecz Milanu z nadzieją na remis, który jest mało prawdopodobny.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Dlugi: masz rację, ale przy remisie Milanu trochę mniejsze ciśnienie bym miał oglądając mecz z Lazio, przynajmniej do pierwszej bramki dla Juventusu ;) No ale niestety już jest 0:1 a mimo wszystko wątpliwym jest żeby Chievo wbiło Milanowi bramkę.
    • Oglądałem mecz Chievo - Milan. Szczerze mówiąc, to Chievo dzielnie walczyło, miało okazje, ale ewidentnie było widać, że brakuje im techniki. Zasłużyli na remis, ale przez brak odpowiednich umiejętności nie potrafili go sobie wypracować. Szkoda...
      Jutro meczyk Juve - Lazio. Muszą być 3pkt.

ps. kobieta w lokalu śmieje sie jak koń :E nie mogę ze śmiechu!

// 11h do meczu :) Szkoda tylko, że będę go musiał oglądać z doskoku w pracy :wrr:

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

• Juve - Lazio 2-1 (1-1)
      Pepe - Mauri
      Del Piero

Niepotrzebna nerwówka na własne życzenie, tragiczna nieskutecznośc w pierwszej połowie przy szczęściu gości (pierwszy groźny strzał w bramce). 700 mecz Alexa, do tego przerwana seria Buffona bez straconej bramki, ale przynejmniej podtrzymane 1 miejsce w Serie A.

Buffon - 7 - przy bramce bez szans, praktycznie bezrobotny, dobra gra nogami
      Lichsteiner - 6,5 - pchał do przodu, natomiast z wykończeniem dziś słabiej
      Bonucci - 6,5 - złamany nos, zlekceważył Mauriego razem z Barzaglim, dziś bez wyrazu
      Barzagli - 7 - piewniejszy w defensywie, ale również błąd przy bramce
      Chiellini - 7,5 - najbardziej do przodu, miał troche pecha bo mógł coś strzelic
      Pirlo - 9 - świetny występ, gebialna asysta przy bramce Pepe, świetnie dziś rozdawał piłki
      Vidal - 8 - bdobry mecz, kilka groźnych strzałów (szczególnie uderzenie z 65m)
      Marchisio - 6 - bez wyrazu, niewidoczny
      Pepe - 7,5 - piękna bramka, jedna zmarnowana setka ale poza tym mało widoczny
      Vucinic - 6 - słabszy występ, nic mu nie wychodziło
      Quagliarella - 8 - walczył, tworzył sytuacje, pech przy jednym strzale

Del Piero - 8,5 - piękna bramka z wolnego która dała 3pkt, kolejne świetne wejście z ławki
      Matri - 6 - nic nie pokazał po wejściu
      Giaccherrini - mało czasu ( 1 kontakt z piłką )

13