A tymczasem sobota coraz bliżej!
Juventus Turyn F.C.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Mam nadzieję, że zwyciężą, choć remis nie będzie złym wynikiem na wyjeździeJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Już raz w tym sezonie na wyjeździe Milan ograli, więc ja liczę że i tym razem sobie poradzą. News z dzisiaj: odwołanie Ibry od zawieszenia na 3 mecze zostało oddalone więc Milan będzie sobie musiał radzić bez Szweda.
-
Jeszcze 10h 21min do meczu Oby było to dobre widowisko oraz 3pkt dla Juve!Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Sędzia liniowy uczył się fachu chyba od naszych speców od gwizdania. Podobny przekręt do gola Lamparda w RPA.
Meczyk ciekawy miło się oglądało.Menelinho -
Meczyk ciekawy? Mówiłem kumplom pooglądajmy Lyon-PSG to nie chcieliHyperion ON
Nick: NotoriousTT -
Gdyby było 2:0 to myślę że Juve już by się nie podniosło, ale suma sumarum obydwu zespołom nie uznano jednej prawidłowo zdobytej bramki. Po wejściu Vucinicia i Matriego Juve dominowało, szkoda tej kartki Vidala bo kto wie jak by się wtedy skończył mecz
-
Jakoś mi sie nie podobał ten mecz. Był po prostu brzydki dla oka. Co do wyniku, to niby jest sprawiedliwy, bo bramki nie zostały uznane jednej jak i drugiej stronie. Gdybania nie może być. Dlaczego? Z jednej strony Juve mogło by sie nie podnieść po drugiej bramce, z drugiej zaś w szatni mogli by mieć piekło i mogliby zmieść Milan w drugiej połowie.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Padaka po raz kolejny :E Juve - Chievo 1-1 (1-0)
Rywal był tak silny, że sztuka było nie wygrać... W końcu bramkę de Ceglie strzelił... Zmiany bez sensu, w pierwszym składzie 3 piłkarzy, których tam nie powinno być (Vucinic, De Ceglie, Padoin), efekty widać... Praca nad stałymi fragmentami przyniosła efekty, z 12 rogów nie stworzyliśmy zagrożenia...
Wyczyn Bonucciego przy straconej bramce w każdym normalnym klubie byłby gwoździem do jego dalszej kariery u nas jedna ta łamaga nie potrafiąca w pół godziny ustawić nogi do wybicia dalej będzie odgrywać większą rolę niż taki Caceres... W środę zaległy mecz z Bologną, Conte raczej nie pójdzie po rozum do głowy i wyjdziemy w obronie Lichy-Barzagli-Bonucci-Kielon...
Ciekawe czy na koniec sezonu uda się mieć więcej zwycięstw od remisów...Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
Dobry mecz. Niestety kolejny raz niesamowita nieskuteczność oraz głupi błąd powodujący remis.
Bonucci grał dobrze, ogólnie gra dobrze, sęk w tym, że zawsze zrobi coś głupiego.
Co do De Ceglie, to moim zdaniem dobrze grał. Fakt faktem ,że zamiast niego mógł grać Caceres. Dlaczego nie gra? Nie mam pojęcia.
Wkurzające w Conte jest niedostrzeganie konieczności wprowadzenia innych piłkarzy. Vucinic miał zejść! Wprowadzenie Bonuccie'ego zamiast Caceres'a za Barzagli'ego to kolejny błąd.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Tytuł jest cały czas w zasięgu. Oczywiście szkoda tych remisów, trzeba jednak wyciągnąć z nich wnioski, co mam nadzieję nastąpi.
-
Ja już mówiłem, że wolał bym drugie miejsce + Puchar Włoch Byle będziemy w końcu w LM, bo brak tego nas ogromnie ogranicza.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Ja tam bym wolał i Puchar i zwycięstwo w lidze
P.S. Wolisz srebrną gwiazdkę od złotej? No proszę Cię! Jak już bym miał wybierać to bez wahania wziąłbym Scudetto! -
Ale odpowiedz sobie szczerze, czy na nie zasługujemy z tyloma remisami. Poza tym, gdybyś my w tym sezonjie je zdobyli, to oczekiwania i presja na drugi sezon Conte ogromnie by wzrosła. Celem na ten sezon jest LM.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Paul Pogba, wschodząca gwiazda francuskiej piłki i gracz Man Utd podpisze po zakończeniu sezonu kontrakt z Juventusem. Zarabiał będzie 15k Funtów tygodniowo, a Stara Dama wykupi go za 300k Euro
Bologna - Juve 1-1
7 remis w 11 meczach, 13 remis w 26 meczu ligowym, to jest po prostu tragedia :?
Parodia trenerki w wykonaniu treneirinho Conte, wystawienie w linii ataku dwóch nierobów i walczaka (cała trójka bez formy), farsa w wykonaniu sędziego, szlo się zastanowić czy czasem nie próbuje wykartkowac Juve (żółtko dla Vidala to tylko on wie za co pokazał, jak i dlaczego nie gwizdnął karnego na de Ceglie)
Buffon - 6 - nic wielkiego nie pokazał
Lichy - 7 wyróżniająca się postać w tak marnej drużynie
Bonucci - 1 - ilość kiksów, strat i niecelnych podań przerosła wyczyny Reprezentacji Polski, do tego złapał się na czerwień jak uczniak
Caceres - 6 - bez większych błędów, ale cudów też nie pokazał
De Ceglie - 6 - biegał do przodu, natomiast efektów z tego nie było nic a nic
Vidal - 5,5 - ratuje go gra w obronie, bo ofensywnie dziś tragedia
Pirlo - 5,5 - asysta, poza tym rozpaczliwie słaba celność wrzutek i podań
Marchisio - 4 - postanowił zagrac jak Van Persie wczoraj i zmarnował sam na sam z ręką Gilleta, słabe podania niewidoczny w odbiorze
Pepe - 5 - dużo szumu, mało pożytku,
Vucinic - 5,5 - mimo bramki ocena słaba, bo wiele nie pokazał, żyłował i dużo tracił
Borriello - 2 - co robił w 1 składzie nie wie nikt, przestał cały mecz, nic nie zrobił oprócz multum strat, a Marotta i tak wyda na niego te 8kk Euro po sezonie :E
Zmiany na ostatnie 12 minut, więc nie warto tego komentować....Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Igła ().
-
-
Wstyd sie przyznać, ale liczyłem na to, że przegramy... Może to by coś zmieniło. Ja bym chciał zobaczyć w ataku od pierwszej minuty Matri'ego + Quaga.Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
DLuGi xD napisał(a):
Ale odpowiedz sobie szczerze, czy na nie zasługujemy z tyloma remisami. Poza tym, gdybyś my w tym sezonjie je zdobyli, to oczekiwania i presja na drugi sezon Conte ogromnie by wzrosła. Celem na ten sezon jest LM.
No na razie uważam że nie, co doskonale odzwierciedla druga pozycja w tabeli. Liczę natomiast że chłopaki zaczną wygrywać i pierwsze miejsce bez przegranej w sezonie będzie w pełni zasłużone
DLuGi xD napisał(a):
Wstyd sie przyznać, ale liczyłem na to, że przegramy... Może to by coś zmieniło. Ja bym chciał zobaczyć w ataku od pierwszej minuty Matri'ego + Quaga.
Też bym chciał zobaczyć ich dwóch w ataku. Niestety wydaje mi się że Conte ma inną wizję i nieprędko ten duet zobaczymy -
Genoa - Juventus 0-0
Żenua... 16 rzutów rożnych, 2 słupki i poprzeczka w 15 minut, mecz z najsłabszą defensywą w Serie A i nie potrafimy strzelić bramki... Vuvinic głową z 6 metrów w słupek, ale Pepe to już przebił wszystkich, 2,5 metra od bramki, nogą w pełnym biegu nieatakowany przez nikogo trafia w słupek... Rozpacz i nic więcej. Pobili rekord serii meczów bez porażki, to teraz pobiją rekord remisów w jednym sezonie i udowodnią całej Europie, że nie przegrywając meczu w sezonie uda się nie zając miejsca na podium, bo do tego póki co dążymy...
E: 13/14/0 ja jebiu...
E2: Jesteśmy w połowie rekordu Serie A w serii meczów bez porażki :EStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Igła ().
-
Koszmar... Pech przy strzałach, czy ogromny brak umiejętności w wykażczaniu akcji? Strzał Pepe wołał o pomstę do nieba, bo to nawet mój pies wkulał by do bramki Zmiany to kolejny raz koszmar. Pepe był do ściągnięcia razem z Gia po pierwszej połowie. W drugiej Pepe zaczął jakoś grać i został zmieniony... Matri zszedł za późno...Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Ale się chłopaki dzisiaj rozstrzelali! Szkoda Borubara tylko że 5 razy musiał piłkę z siaty wyciągać.
-
Wynik mówi sam za siebie, MoM Vucinic - bramka i 3 asysty. Nawet Padawan dziś bramkę strzelił, choć rozpaczliwe jest to że napastnicy nam na 0 wyszli :|
Szkoda Boruca, winien nie był i starał się jak mógł.Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Ciekawe czy ta wysoka wygrana to koniec remisowego kryzysu, czy tylko wyjątek potwierdzający regułę... remisów...Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
A w Serie A nowe przepisy, faul na Vuciniciu, przerwana gra, żółta kartka dla gracza Milanu iii...?? Rzut sędziowski :E
Juve - Milan 2-2 (1-2,1-0)
Del Piero, Mesbah
Vucinic Maxi Lopez
Mimo usilnych starań naszego kołcza, udało się awansować do Finału Coppa Italia. Milan momentami słabszy, miał dobrą drugą połowę, w dogrywce praktycznie nie istniał. Cześć kibiców rossonerich próbowała zwalić winę na sędziego, ale dwa żółtka dla Vidala widzial chyba tylko jeden smutny pan z onetu, a reszta rżnęła za nim głupa w ciemno ;P
Storari - 6,5 - swoje zrobił, przy pierwszej bramce mógł się lepiej zachować
Lichsteiner - 5 - słabiutki występ, przy golu Mesbaha krył na radar, kilka błędów indywidualnych i głupich strat w stylu "ślizg i piłka do Zlatana", asysta przy 1 bramce ratuje go od 4
Chiellini - 6 - przy bramce lopeza dał sobą zakręcić jak pacholkiem, poza tym jakoś bez błędów mecz
Bonucci - 6,5 - świat stanął na głowie, ale że chłop bez błędów to chyba pierwszy raz nota lepsza od Kielona
De Ceglie - 6,5 - chyba najlepszy z bloku defensywnego, starał się na ile mu umiejętności pomagały
Pepe - 6 - mało widoczny, po kontuzji cień samego siebie
Pirlo - 7,5 - fenomenalne zagranie do Lichego przy bramce na 1-0, miał kilka głupich strat (między 67, a 68 minutą było chyba 5), ale kręcił Milanistami jak dziećmi na boisku szkolnym
Giaccherini - 5 - występ bardzo słaby, zmarnował sam na sam na początku dogrywki, wymysł Contego totalnie nie wart pieniędzy jakie trzeba będzie zapłacić żeby został na stałe
Vidal - 7 - "Wojownik" dziś zanotował bardzo dobry występ, powalczył w środku pola
Vucinic - 8,5 - bramka fenomenalna, miał jeszcze okazje ale brakowało mu szczęścia, jakby tak grał w każdym meczu to pozycja niepodważalna
Del Piero - 8,5 - jedyny nasz napastnik strzelający bramki :P Mimo lat w łatwy sposób urwal się obrońcom i uprzedził Amelię
Zmiany:
Borriello - 4 - chyba najbardziej znienawidzony człowiek w Turynie, kolejny wymysł Contego i Marotty, który będzie na wylocie po sezonie, zmarnował sam na sam pod koniec meczu, poza tym tragicznie niewidoczny
Marchisio - 6,5 - asysta przy golu Vucinica, coś pobiegał, oddał strzał, mecz średni jak na niego
Caceres - 6,5 - zmienił Lichego i uspokoił sytuację na prawym boku, jeden strzał niestety zablokowanyStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
-
Cieszy awans do finału, chociaż w drugiej połowie niemiłosiernie daliśmy dupy. Tak czy owak ten mecz to przeszłość, a jutro mecz z Interem. Liczę na dobry mecz i wygraną przewagą dwóch goli. Takie 2:0 lub 3:1 by mnie uszczęśliwiłoJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31 -
Juve - Inter 2-0 (0-0)
Caceres
Del Piero
Mecz szczególnie w 1 połowie ładny dla oka, szkoda że goście na 2 połowę w zasadzie nie wyszli. Bezbramkowy remis po pierwszych 45 minutach to zasługa tylko i wyłącznie fenomenalnych bramkarzy. Dystans do Milanu utrzymany, wreszcie ktoś grający na samej szpicy wbił bramkę.
Buffon - 10 - fenomenalny występ, bronił jak w transie, nei zaskoczył go nawet Chiellini, czyste konto to tylko jego zasługa
Caceres - 9,5 - Lichy się powinien obawiać, bramka i świetna gra do przodu Urugwajczyka, przy innym napastniku w pierwszej połowie zanotowałby asystę
Barzagli - 8 - dobry występ wracającego po kontuzji
Chiellini - 9 - może za dużo się przewraca, ale dziś i dobrze w obronie, a w ofensywie świetnie, akcja w której ograł stoperów Interu była genialna
De Ceglie - 7 - powalczył, wyłapał kartkę, wrzutki dziś niecelne ale ogólnie dobry występ
Pirlo - 7,5 - asysta po rogu, trochę gry na podniesienie ciśnienia, ale dobry występ
Marchisio - 6,5 - mało widoczny, czasami głupie straty, gdzieś zagubił formę
Vidal - 8,5 - piękna asysta przy 2 bramce, walczył strzelał, bardzo dobry mecz w jego wykonaniu
Pepe - 7 - mógłby ściągnąc w polu karnym klapki z oczu, ale występ przyzwoity
Vucinic - 7 - szkoda zmarnowanego sam na sam, średniawy występ
Matri - 5 - najsłabszy z Juve, dwie zmarnowane sytuacje, całkowicie zagubił formę przed Euro
Del Piero - 8,5 - bramka na 2-0, więc wszystko jasne :]
Bonucci - 6,5 - udało mu się nie sprokurować zagrożenia pod własną bramką, bez fajerwerków
Quag - 6 - brak szczęścia, mógł lepiej przymierzyc po podaniu Kielona, musi się bardziej starać żeby wygryźć Matriego
E: Przebiliśmy właśnei klubowy rekord kolejnych ligowych meczy bez porażki, od wczoraj wynosi on 29 spotkań!Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
-
Mecz z Interem świetny w wykonaniu Juve, co do Interu cośtam grali tylko w pierwszej połowie. 3 pkt. z, jakby nie patrzeć, silnym rywalem. A tymczasem w niedzielę kolejny ciężki mecz. Ciekawe jaki skład wyjdzie tym razem.
-
Fajnie było by zdobyć pierwsze miejsce, ale ważniejsze jest utrzymać drugie i awansować do Ligi Mistrzów. Mecz z Interem bardzo wyrównany w pierwszej połowie, druga to już panowanie Juve. Oby w niedzielę były 3pkt, a w meczu Milanu remis
Swoją drogą, to piszemy w tym temacie praktycznie w 3 osoby Tak mało kibiców Juve jest na OGame?Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DLuGi xD ().
-
DLuGi xD napisał(a):
Fajnie było by zdobyć pierwsze miejsce, ale ważniejsze jest utrzymać drugie i awansować do Ligi Mistrzów
Weź no to przemyśl jeszcze bo to się kupy nie trzyma
Milan włączyłem, pooglądałem chwilę, i jak strzelili na 0:1 wyłączyłem.
Btw. nie ważna ilość tylko jakość -
Bo dla mnie najważniejsze są występy w LM, których nie byłoJuve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!
UNII 64 PLAYER
UNII Mizar / top 77
UNII Rigel / top 34
UNII Fidis / top 58
UNII Libra / top 31
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0