Juventus Turyn F.C.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Takie warunki zawsze wypaczają wynik i działają na niekorzyść silniejszego zespołu. Juventus przyjechał po 3pkt, a Parma walczyła by co najwyżej o 1pkt, czyli remis. Parmie lepiej by sie broniło, a Juventusowi gorzej atakowało przez takie warunki.
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Z oficjalnego Fanclubu na FB:

Humor nie opuszcza piłkarzy Juventusu nawet po odwołanym meczu z Parmą. Po ogłoszeniu decyzji o przełożeniu meczu Del Piero powiedział: "Szlag by to trafił - akurat dzisiaj pewnie miałem wyjść w podstawowym składzie... Powiedziałem Conte, że ma mnie wystawić w następnym meczu". Buffon z kolei powiedział: "Cóż, przynajmniej tym razem zachowałem czyste konto!" ^^

Dobre jajcarze :D

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Rav4 ().

• Karny karnym, ale żeby nie potrafić strzelić kilku bramek? Niestety, ale często zdarzają sie remisy z drużynami które murują dostęp do własnej bramki. Brakuje nam klasowego napastnika. Indywidualisty, który wjechał by w bramkę przeciwnika.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • A no faktycznie, na fanklubie na FB pisano że ma być dzisiaj orzeczenie, ale jakoś zupełnie wyleciało mi to z głowy. Z pewnością władze Juve tak tego nie zostawią i ewentualne dalsze konsekwencje mogą być bardzo ciekawe :)
    • Niestety nie zawsze ma sie na wszystko tyle czasu ile by sie chciało :) dlatego taka cisza w tej sprawie, choć czytałem o tym i niezmiernie sie z tego cieszę. Dzisiaj kolejny mecz Pucharu Włoch. Niestety jestem w pracy i go nie zobaczę.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Milan - Juve 1-2

Najlepsi na boisku Barzagli, który zniszczył dziś Ibrahimovicia, no i Caceres który zaliczył genialny powrót okraszony 2 bramkami (druga to cud, miód i orzeszki, żaden napadzior by się nie powstydził). Mecz cały ograny z 3 nominalnymi lewymi skrzydłowymi w wyjściowym składzie, Giach i Esti średniawy występ, zbyt dużo strat, Pirlo czuł się jak u siebie i widac było luz (kółeczko z Seedorfem i Robinho było wspaniałe). Ibra chyba chce wyłapac dłuższe zawieszenie za recydywę, dziś też chciał jakieś burdy stworzyc po ostatnim gwizdku, ale się to jakoś uspokoiło.

Primavera wygrała 2 mecz w Coppa Carnavale, tym razem 1-0 z A.P.I.A. Leichhardt po golu Libertazziego.

Skrót
      (bramka na 1-2 od 2:25)
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Igła ().

• Szkoda tej straconej bramki :E No i ta nieskuteczność napastników jak zawsze. Tak czy owak bardzo dobry wynik. Teraz jeszcze 1/2:0 u nas i będzie cacy :)

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Parma - Juve 0-0

22 mecz bez porażki, 10 remis na własne życzenie. Sztuka było nie wygrać dzisiaj, ale się udało :E Czy karny na Pirlo był nie wiem, ale w ostatnich sekundach się takich nie gwiżdże niestety... Ciekawi mnie kiedy Conte przestanie wierzyc w swoich pupilków, bo tak drewniane lewej strony nie ma nikt w Europie... A szczytem była zmiana w 85 minucie, w momencie gdy nie kleiła się nam gra w ofensywie, zmienia Lichego i wpuszcza Caceresa, obrońca, za obrońce ?(

Buffon - w pierwszej połowie kompletnie bezrobotny, 5 razy przy piłce z czego 4 wykopy z 5m, w II połowie się nagimnastykował ale swoją rolę spełnił;
      Lichy - szarpał do przodu, ale średnio szło, w obronie waleczny
      Bonucci - bez błysku, ale swoje gafy musiał odstawić bo jakżeby inaczej :E
      Barzagli - dobry mecz, ale maił problemy z Gio, ogólnie jeden z lepszych tradycyjnie
      Chiellini - nie do przejścia, nawet strzelił raz z dystansu ;P
      Vidal - walczył najbardziej, wylał litry potu, najlepszy z pomocników
      Marchisio - niewidoczny, jeden strzał dziś bez błysku, gdzieś zatracił strzelecką formę
      Pirlo - stwarzał najwięcej zagrożenia, groźny strzał wolnego niestety niecelny, kilka strat w środku
      Esti - z wielbiciela talentu staje się jego największym hejterem, nawet Conte zauważył jego tragiczny występ, ale zmiana nic nie dała...
      Vucinic - człowiek który miał strzelać bramki marnuje multum sytuacji, 3 gole w całym sezonie to tragiczny bilans...
      Matri - nic nie pokazał, z taką formą na Euro nie zagra...

Zmiany:
      Giaccherini - słaby występ zmarnował najlepszą sytuację, której nie dało się przestrzelić...
      Quagl - mało miał czasu, nie pokazał nic ciekawego, jedynie kartkę zdążył wyłapać

13
    • No niestety, sytuacji było aż nadto. Poza tym karny na Pirlo karnym na Pirlo, ale jeszcze koło 70-75 minuty należał się karny za za faul na Giaccherinim, no ale oczywiście nie bo będzie że łapówka. Nie wiem co trzeba będzie zrobić piłkarzom Juve w tym sezonie żeby sędzia gwizdnął ewidentny karny.
    • Niby jesteśmy wysoko w tabeli, niby nie mamy przegranej na koncie, ale czy to znaczy, że jest dobrze? Mamy aż 10 remisów przy 12 zwycięstwach. W sumie ten sezon nie jest udany. Dlaczego wciąż gra Matri?! Quag za każdym razem gdy wchodzi na boisko pokazuje, że jest wart więcej niż Matri. Poza tym dlaczego nie grał Caceres od początku?!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Jak trafnie zauważył komentator, w którymś-tam roku Perugia też nie przegrała meczu w sezonie, a skończyła na 2 miejscu za Milanem. Trzeba się wziąć do roboty i zacząć wygrywać.
    • Gdyby nie potknięcia innych drużyn, to znów bylibyśmy w ciemnej dupie. Potrzebny jest nam bardzo dobry napastnik i bardzo dobry rozgrywający, bo sam Pirlo nie ogarnie wszystkiego.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Rav4 napisał(a):

No niestety, sytuacji było aż nadto. Poza tym karny na Pirlo karnym na Pirlo, ale jeszcze koło 70-75 minuty należał się karny za za faul na Giaccherinim, no ale oczywiście nie bo będzie że łapówka. Nie wiem co trzeba będzie zrobić piłkarzom Juve w tym sezonie żeby sędzia gwizdnął ewidentny karny.

Mówisz o karnym pod koniec meczu, kiedy Prilo zrobił jaskółkę jak dostał lekkiego kopniaka w tyłek? :P

Ogólnie mecz nie zachwycił. Zostałem zmuszony do oglądania tego meczu i jedyne co mi się podobało to ten malutki grajek z Parmy.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • Juve - Catania 3-1 (1-1)
      Pirlo, Chiellini, Quag - Barrientos

Przełamanie po 2 bezbramkowych remisach, bardziej zasługa rywali i ich błędów, niż olśniewającej gry Juve. Wyjściowy skład zdemotywował od razu, Piękniś, Cegła i Padoin w wyjściowej jedenastce, jakieś dziwne 3-5-2, gdzie w momencie bronienia się prawgo obrońce grał Barzagli. Taktyka zaskoczyła wszystkich, szczególnie piłkarzy Juve którzy w 4 minucie dali sobie wbić bramkę... Długie ataki bez skutku, w końcu wolny Pirlo, źle ustawiony mur i wyrównanie. Druga połowa to dominacja Starej Damy, szczególnie po czerwonej kartce dla Motty, błędy bramkarza Catani przy 2 i 3 bramce dały nam zwycięstwo.

Buffon - 8 - cichy bohater, jakby nie wybroniony strzał Almirona przy stanie 1-1 pewnie byśmy dziś nie wygrali
      Barzagli - 8 - nie do przejścia, obecnie najlepszy stoper w Italii, jeśli nic się nie stanie to zobaczymy go w parze z Chiellinim jako podstawowych obrońców reprezentacji Włoch na Euro
      Bonucci - 7 - dziś bez większych błędów, choć momentami dalej podnosi ciśnienie
      Chiellini - 9 - pewny w obronie i do tego bardzo ważna bramka na 2-1 która dała nam spokój gry
      Padoin - 5 - słabiutki występ, mało widoczny jeden fatalny strzał z 16 metra tyle
      Marchisio - 6 - niewidoczny, gdzieś zgubił formę strzelecką z pierwszej części sezonu
      Giaccherini - 6 - średni występ, widać że jest szybki ale mało z tego pożytku wynika bo ma problemy z ostatecznym dograniem piłki
      Pirlo - 10 - MoM bramka z wolnego, asysty przy dwóch pozostałych - czego chcieć więcej?
      De Ceglie - 7 - robił wiatr na skrzydle, Motta wyleciał za faul na nim, ale też występ bezbarwny
      Boriello - 7 - piękniś nie dochodzi do sytuacji, dużo fauluje, ale umie się zastawić i zgrać górne piłki
      Quag - 8 - wreszcie bramka, choć skuteczność tragiczna bo oddał więcej strzałów od całej Catanii

Pepe - powalczył ale bez błysku
      Vucinic - niby kartka za wymuszenie, ale ani się nie wykłócał, a ustać na nogach szans nie miał, kilka strzałów widać było że chciał się przełamać
      Lichsteiner - wejście bardziej taktyczne, żeby mieć 4 obrońców, pograł 15 minut

E: Storari tak się cieszył z 3 bramki że znokautował i Quaga i Pepe :E

13

• De Ceglie - 7 - robił wiatr na skrzydle, Motta wyleciał za faul na nim, ale też występ bezbarwny
      7 to nota za bezbarwny występ ? Coś skala punktacji nie za specjalna :P
      Bramkarz Catanii był 12 zawodnikiem Juve. Plus dla Juve, że potrafiło wykorzystać grę w przewadze w pewnym momencie nawet 12 na 9 ^^
      Menelinho
    • Kar(L)ik napisał(a):

De Ceglie - 7 - robił wiatr na skrzydle, Motta wyleciał za faul na nim, ale też występ bezbarwny
      7 to nota za bezbarwny występ ? Coś skala punktacji nie za specjalna :P
      Bramkarz Catanii był 12 zawodnikiem Juve. Plus dla Juve, że potrafiło wykorzystać grę w przewadze w pewnym momencie nawet 12 na 9 ^^

Karlik gram w FM, bazową biorę 6 ;P Jakiś taki nawyk mi z tego został :E

13
    • Dałem mu za walkę, pare piłek wyciągnął na gazie już uciekających z boiska, Vucinicowi by się nie chciało :E

E: Trochę humoreski, Marotta w celu wzmocnienia ataku jakąś gwiazdą jest zainteresowany Ramirezem z Bologny... Padłem :E

13