Juventus Turyn F.C.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• zdziwiłbyś się ile artykułów przeczytąłem o transferze Kuna do Realu albo Barcelony :E
      mamy sezon ogórkowy
      w gazetach piszą co im ślina na język przyniesie ;)
      stąd moje powątpiewania ;)

zdziwiłbyś się ale lubię Juve i chciałbym żeby Kun tu trafił
    • Juventus faworytem w wyścigu po pomocnika Bayeru Leverkusen Arturo Vidala.

Po tym jak dyrektor sportowy Aptekarzy, Rudi Voeller, odrzucił mozliwośc transferu Chilijczyka do klubu z Bundesligi, odpadł główny faworyt do zakupu, Bayern Monachium. Dla włoskiego Napoli zawodnik ten jest tylko ewentualnością w razie niepowodzenia zakupu Gokhana Inlera. Natomiast oferta Arsenalu została natychmiast przebita przez działaczy Starej Damy, którzy oferują za reprezentanta Chile około 9 mln euro.

Pomocnik Santosu Danilo ma dołączyc do białoczarnych za 8mln Euro. Tak twierdzi ekspert od mercato, mimo dementi złożonego przez władze Juve.
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • SpOtLesS napisał(a):

lub europie

Taki z Ciebie kibic jak ze mnie baletnica. Fakt faktem, dużo większe szanse mamy na wygranie Serie A :E

Dobra nowinka, Władze Włoskiej Federacji Piłkarskiej przywróciły przepis zezwalający na zakup 2 zawodników non-EU w jednym okienku.

Z informacji śmieszniejszych: Pojawiły się twarde dowody na złamanie przez Inter Mediolan przepisów w tzw Calciopolli 2. Mediolańczykom nie grozi nic, gdyż sprawa z 2006 roku (sic!) się... przedawniła :E Takie rzeczy tylko we Włoszech. Wszystkich ciekawi, czy Inter odda tytuł za rok 2006, zdobyty po degradacji Juventusu.

Komedii/telenoweli z Aguero w roli głównej ciąg dalszy. Ciekawa perspektywa zakupu Rossiego, który jest 10-15kk tańszy, a wliczając w cenę 4letnią pensję, różnica sięga 30kk Euro

13
    • Tak sobie myślę, że dotychczasowe wzmocnienia są dobre, ale... No właśnie jest ale. Dlaczego? Boję sie, że to wszystko na co nas stać. Telenowela z Kunem ciągnie sie jak z Dżeko w ubiegłym sezonie. Wtedy trafił do nas Krasic. Co będzie teraz? Sęk w tym, że nam nie jest potrzebny napastnik, bo mamy Alexa, Quaga i Matriego (nie liczę Amauriego i Iaquinty). Nam potrzebna jest "wisieńka na torcie", czyli klasowy strzelec taki jak Rossi czy Kun (wolę Rossiego, bo to 15kk taniej + połowa pensji w dół).

Moje oczekiwania na przyszłe sezony? Realne cele?

sezon 2011/2012 - 2-3 miejsce w Serie A i tym samym awans do LM
      sezon 2012/2013 - 2 miejsce w Serie A i wyjście z grupy LM
      sezon 2013/2014 - tutaj można pomyśleć o wywalczeniu 1 miejsca w Serie A i dojściu do półfinału LM
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DLuGi xD ().

• Kontrakt z Juventusem rozwiązał Tiago Mendes, były gracz Chelsea czy Lyonu, obecnie na wypożyczeniu w Atletico Madryt. Jeden z większych transferowych niewypałów, jego odejście zwolni dodatkowe środki na pensje dla nowych zawodników.

Z juventusem żegna się również Felipe Melo, klub oczekuje konkretnych ofert za Brazylijczyka, pieniądze z jego sprzedaży chce przeznaczyc na zakup gwiazdy Bayeru Leverkusen, Arturo Vidala. Przyczyną wystawienia na sprzedaż byłego gracza Fiorentiny są jego wysokie zarobki i niechęc piłkarza do ich obniżki.

13
    • Arturo Vidal w Turynie!!! Chilijczyk jutro przejdzie testy medyczne a oficjalna prezentacje będzie 23 lipca. Zawodnik zwiąże się ze Starą Damą 5-letnim kontraktem, a Aptekarze zainkasują za niego około 10,5mln Euro. Jak na umiejętności, to cena dzięki kończącemu się kontraktowi jak na promocji. Należy się cieszyc i czekac na oferty za Sissoko i Melo.

13

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Igła ().

• Co do postu powyżej Krasic już ma najlepszego partnera w pomocy jakiego można było znaleźc w Italii ;P
      Felipe Melo odchodzi na roczne wypożyczenie do Galatasaray Stambuł. Turcy zapłacą 2 mln Euro + pokryją pełną gaże zawodnika (3mln). Do 31 maja 2012 roku będą mogli również wykupic na stałe Brazylijczyka za kwotę 13 mln Euro.

13
    • Igła napisał(a):

Co do postu powyżej Krasic już ma najlepszego partnera w pomocy jakiego można było znaleźc w Italii ;P
      Felipe Melo odchodzi na roczne wypożyczenie do Galatasaray Stambuł. Turcy zapłacą 2 mln Euro + pokryją pełną gaże zawodnika (3mln). Do 31 maja 2012 roku będą mogli również wykupic na stałe Brazylijczyka za kwotę 13 mln Euro.

Fakt :E zapomniałem o Pirlo... ale jak dla mnie Pirlo to Milan, Nedved to Juve a Vieri to Inter i nigdy się to nie zmieni chociażby nie wiem co :E
      Ale to skład pomocy która moim zdaniem była najsłabsza z dotychczasowych formacji, na najbliższe 2/3 sezony jest fajny. Tylko czekac az klub znów nawiaże do tego co grał kiedyś.
    • Oficjalnie:

Juventus Football Club S.p.A. informuje o porozumieniu zawartym z Bayer 04 Leverkusen Fussball GmbH w sprawie nabycia pełni praw do zawodnika Arturo Vidala. Umowa przewiduje uiszczenie przez Juventus kwoty w wysokości 10,5 mln euro płatnej w trzech ratach: 5 mln euro w momencie zawarcia umowy, 3 mln euro do 30 czerwca 2012 oraz 2,5 mln euro do 31 grudnia 2012.

Wartość transakcji może wzrosnąć maksymalnie o kolejne 2 mln euro w zależności od osiągnięć sportowych zawodnika i klubu.

Piłkarz podpisał z Juventusem 5-letni kontrakt.

13
    • Świetny transfer. Za takiego zawodnika 10 mln? Myślę, że spokojnie się sprawdzi.
      Fajnie, że Juve się powoli odradza po tych kilku słabszych latach, teraz tylko czekać na ich powrót do LM, bo to klub-legenda.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • Póki co mercato wygląda dobrze. Ziegler, Lichtsteiner, Pazienza, Pirlo, Vidal, jeszcze tylko ktoś na skrzydło + oby przyszedł Rossi (max 28mln jak dla mnie). Ponadto przygotowanie do sezonu... Conte wpaja mentalność i agresję, a nie sztywną taktykę, to mi sie podoba. Póki co dwa wysokie wyniki w meczach towarzyskich. Niby z przeciętniakami, ale ja takich wyników nie pamiętam.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • DLuGi xD napisał(a):

Rossi (max 28mln jak dla mnie)
      jakbym byl miliarderem kupilbym ich odpowiednich pilkarzy :D

DLuGi xD napisał(a):

Ponadto przygotowanie do sezonu... Conte wpaja mentalność i agresję, a nie sztywną taktykę, to mi sie podoba. Póki co dwa wysokie wyniki w meczach towarzyskich. Niby z przeciętniakami, ale ja takich wyników nie pamiętam.
      to dobrze w sumie i tak nie maja nic do stracenia bo juz z godnosci ten klub troche odarto beda grac bez zadnych presji co moze im bardzo pomoc w wywalczeniu tytulu mistrza wloch inter i milan to tez ludzie ktoprych da sie pokonac :D
    • Momo Sissoko wraca do Francji. Po 3 latach w Turynie Malijczyk wraca do kraju w którym zaczynał karierę, za 7mln euro przenosi się do PSG.
      Jego transfer to kolejny etap czyszczenia składu z nadmiarowych zawodników. Trzeba się cieszyc, że "zawodnik-szklanka" zostal sprzedany za takie pieniądze. Płakac że Sissoko nie odzyskał formy z początków gry w Turynie, gdzie był wyróżniającym się w całej Serie A pomocnikiem.

Żeby nie było nudno:
      We Włoszech pojawił się agent stopera reprezentacji Urugwaju, Diego Lugano. Zainteresowny jego usługami jest Juventus, a sam zawodnik jest do wyciągnięcia z Fenerbahce za 3,5mln Euro (sic!)

13

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Igła ().

• G R A N T napisał(a):

DLuGi xD napisał(a):

Tylko na co nam stoper?

dobry stoper zawsze się przyda jeżeli jest on młody, a Lugano taki nie jest więc trochę bez sensu i kasa wywalona w błoto...

Bo gra z 3 ŚO przez cały sezon to samobójstwo, szczególnie że Bonucci nie prezentował wysokiej formy??;>
      Conte sam poprosił o stopera, jeśli 3,5mln euro to dużo jak za świetnego obrońce, który może jeszcze pograc na wysokim poziomie 3-4 lata to fajnie ;)

13
    • nasz ukochany Nedved rozkrecil sie po 30 i jakos nikt nie narzekal ze jest stary ... jezeli pilkaz prezentuje dobry poziom pomimo swojego to chyba dobrze o nim swiadczy pozatym lepiej miec nieco doswiadzonego niz jakiegos mlodzika ktory bedzie popelnial blad za bledem
    • Chiellini, Barzagli, Bonucci no i Sorrense. Moim zdaniem są ważniejsze pozycje do obsadzenia niż środek.

// Swoją drogą Kun w $ity :E hahaha kolejny poszedł za kasą do klubu bez historii lecz z pieniędzmi. Z Rossim też cisza, więc pewnie go nie zobaczymy. Nic też nie słychać o wzmocnieniu skrzydeł czy boków obrony -_-

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DLuGi xD ().

• sadze ze gdyby wlasciciel Juve chcial moglby siegnac gleboko do portfela i z zyskow Fiata zakupic kilka gwiazdek bez zadnego problemu

chcialbym zauwazyc ze Juve prawie nigdy nie kupilo bardzo drogiego pilkarza poza Buffonem i Vieria...
      a grali jak marzenie
    • Yamato Damashi napisał(a):

Nie zrozumcie mnie źle, ale historia nie gra na boisku. Aktualnie poziom sportowy City ma większy od Juve, tak samo jak potencjał i aspiracje.

Ale historia pozostaje w sercach i pamięci ;) Manchester City po prostu większe pieniądze pakuje w zawodników, a tu nie o to chodzi. Pokazują to nie raz, ponieważ mimo kosmicznego składu nie osiągają i tak zbyt wiele.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31
    • Podobnie jak Berlusconi przy którym Fiat wypada trochę blado. Pomijając już City, których właściciele mogliby pewnie kupić sobie średniej wielkości państwo...

EDIT; Fakt, porównując wydane pieniądze na zdobyte trofea nie wygląda to zbyt imponująco, ale idą do przodu. Już zdobyli awans do LM, zdobyli FA Cup. City jest groźnym zawodnikiem na rynku i ten sezon pokaże na co ich stać w Europie w poważnych rozgrywkach (z całym szacunkiem do Ligi Europejskiej). City to potężny moloch który ciągle się rozpędza, nikt tutaj nie ma wątpliwości, że maksymalnie za kilka lat to będzie druga Chelsea. Historia też musi być kiedyś stworzona.

Ps; To mówi kibic United mimo całej swojej niechęci do tych smerfów. :P

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Yamato Damashi ().

• Ja wiem czy blado, poczytaj ile Elkann wpakował w F1 ^^
      Mirko Vucinic w Juve prawdopodobnie od poniedziałku za 15mln Euro + bonusy. 27letni napastnik Romy ma podpisac 4letni kontrakt za około 3-3,5mln euro za rok.

A wracając do kasy, Pastore w PSG za 43mln. I niech mi ktoś powe że nie poszedł za kasą :D

13
    • Nie tylko w F1, bo i w krykieta o ile dobrze pamiętam. Co do Vucinic'a, to mam mieszane uczucia. Miał być Aguero, potem Rossi, a przyjdzie on. Niby jest dobry, ale strasznie stroi fochy no i te wahania formy.

Informacja na temat Pastore na różnych stronach mnie zniszczyła. Typowy skok na kasę, bo liga francuska to raczej nie szczyt marzeń.

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31