Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Luzik, akurat ja tez mam w dupie twoje jazdy po Zyrze, wiec w tym punkcie nie ma miedzy nami roznicy. Ale skad wiesz ze probowalem byc zabawny? Gortat probowal?

Generalnie smieszno i straszno sie robi gdy czlowiek ktory "konkretu" od kilku postow nie wyprodukowal wymaga tego od oponenta, ale niech Ci bedzie;
      8 goli i 7 asyst w 26 spotkaniach to tragedia?
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Bagin :D ().

• Proszę żebyście zachowywali trochę kultury w swoich wypowiedziach, bo posty zaczną znikać a ja zacznę rozdawać nagrody. Zarazem przypominam, że częściowe ocenzurowanie wulgaryzmu nie spowoduje nagle, że stanie się on dozwolony na forum.

OGame.pl
      Z Życia Uniwersów
      Starcia Tytanów, Seek&Destroy, Nauka, Sport

Ścisłe trzymanie się reguł bywa o wiele lepsze od oszukiwania.
    • poor trolling is poor

Mecz bolesny. Przykry. Tak po ludzku zły.
      W konstrukcji psychicznej prymitywnych ludzi jest poszukiwanie prostych odpowiedzi na wszelakie pytania więc teraz wśród kibiców Legii będzie można usłyszeć "to wszystko wina x". Szykuje się shitstorm na Berga, na Żyro, na Bogusia, na Rado, ogólnie na cokolwiek.

Całe życie śmiałem się z komunałów które wygadują przepytywani piłkarze w stylu: mecz nam nie wyszedł bo się źle ułożył. No cóż, dziś słowo ciałem się stało. Może przemawia przeze mnie kibic ale gdyby nie koszmarny początek... różnie mogło być. Chyba jest prawda w powiedzeniu że suma szczęścia w dłuższej perspektywie równa do zera. Graliśmy ze szczęściem w grupie tłukąc sporo, trochę zbyt sporo punktów. Z Ajaxem to szczęście uregulowało rachunek.

Została liga. Teraz czekamy na dublet.
      zgniły liberał/podły ateista
    • Legia - Śląsk 1:1

- Jest awans po bardzo nerwowym meczu. Tak jak pisałem poprzednio - bardzo niepotrzebnie, trzeba było pocisnąć gdy była okazja we Wrocku. Ale wszystko dobre co się dobrze kończy.
      - Gdzie są zwolennicy teorii spiskowych że wszystko w PP jest ustawione pod Legie? Najpierw Pogoń, teraz Śląsk, w półfinale Podbeskidzie a w finale (jeśli awansujemy) Lech. O gorszą drabinkę trudno. Równolegle Poznaniacy radośnie tłuką Znicz Pruszków a w półfinale pewnie trafią Błękitnych Stargard.
      - podobała mi się gra Śląska. Duża kultura gry, duża dyscyplina taktyczna. Pawłowski robi tam dobrą robotę, mam nadzieje że awansują do pucharów w tym sezonie.
      - nie wiem czy ktoś jeszcze to zauważył ale Duszan bardzo często wypluwa te piłki do przodu zamiast odbijać je na bok albo za bramkę. Per que?
      - faul Dossy raczej na czerwo. Ale z drugiej strony z 10 razy oglądałem powtórki bramki Kucharczyka i dalej nie jestem pewien czy tam był spalony. Jak to było panie Sławku? Promujemy ofensywną grę?

Gdybym był Bergiem to w niedziele na mecz ligowy ze Śląskiem wyszedłbym tak:
      Malarz - Broź-Rzeźnik-Lewczuk-Brzyski-Ivica-Jodła-Żyro-Duda-Kucharczyk-Orlando
      Takie małe trololo czyli większość składu na świeżości a Pawłowski będzie musiał grać zajechaną jedenastką z PP bo tam nie ma kogo zmieniać.

PS
      Masło fatalny, tragiczny.
    • Legia - Wisła 2:2
      - trener Berg powinien wziąć ten wynik na klatę. Z całym szacunkiem ale dlaczego z uporem fanatyka Sa na ławie? Dlaczego lider asyst Brzytwa na ławie? Dlaczego Broź na trybunach?
      - Malarz łapie. Good, wreszcie jest konkurencja dla elektrycznego Kuciaka
      - sędzia obsrany. Dla mnie można było w pierwszej połowie przynajmniej jednego karnego gwizdnąć dla Legii. Jest jakaś dziwna fama że sędziowie forują Legię. To nieprawda i odbija się na obiektywnym sędziowaniu. Szkoda
    • Thorgoth napisał(a):

- sędzia obsrany. Dla mnie można było w pierwszej połowie przynajmniej jednego karnego gwizdnąć dla Legii. Jest jakaś dziwna fama że sędziowie forują Legię. To nieprawda i odbija się na obiektywnym sędziowaniu. Szkoda

Buahaha, cały świat widzi że ani karnengo nigdzie nie było ani bramka Żyry się nie należała, tylko Ty masz w tej kwestii pretensje...
      Śędziowski hat-trick ustrzelony.
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • sędzia obsrany. Dla mnie można było w pierwszej połowie przynajmniej jednego karnego gwizdnąć dla Legii. Jest jakaś dziwna fama że sędziowie forują Legię. To nieprawda i odbija się na obiektywnym sędziowaniu. Szkoda

Ale przyznasz chyba ze faul nie byl jednoznaczny, natomiast reka juz jak najbardziej? Ergo, co jak co ale po tym spotkaniu legionisci nie maja prawa narzekac na arbitra :P

Generalnie napisalbym ze Legia slaba w trzy dupy w tym roku ekstraklapowym, ale to samo na tym etapie mozna bylo napisac rok temu i, masz Ci los, chwilke pozniej zgwalciliscie Celtic (na boisku) 6:1, takze lepiej bedzie jak na razie sie zamkne w kwestiach dupowatosci, szczegolnie ze team Macka goni was z predkoscia 30-letniego ciagnika z doczepiona przyczepa pelna gnoju nawozu. Jak na moje Kucharczykom latwiej kontrowac Trabzonspory niz kreowac z Wislakami. Mielcarski dzisiaj komentujac krytykowal ze Legia za szybko a ja wlasnie uwazam ze po swojemu, i chyba dobrze. Za Urbana byla tiki taka w ekstraklapie, i gangbangi w Europie.

Ale jedno musze powiedziec, Maslowski jak na razie jest fatalny. Jak mozna dwa razy z rzedu, bedac nie atakowany, dosrodkowac tak ze pilka frunie, ale nie w pole karne, tylko w aut po przeciwleglej stronie boisku :quasi:
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon
    • Igła, uważaj bo Ci żyłka pęknie.

Bagin :D napisał(a):

Ale przyznasz chyba ze faul nie byl jednoznaczny, natomiast reka juz jak najbardziej? Ergo, co jak co ale po tym spotkaniu legionisci nie maja prawa narzekac na arbitra :P
      Chyba przyznam. Tzn. Żyro zrobił coś co denerwuje mnie u wszystkich piłkarzy na świecie - podniósł łapy do góry i zaczął umierać ułamki sekundy przed samym zdarzeniem. Natomiast to że Burliga nie trafił w piłkę i trafił go w nogę jest bezdyskusyjne.
      Była jeszcze sytuacja gdy Duda (strasznie słaby wczoraj) dostał w polu karnym kopa w kostkę, chyba też od Burligi, szkoda że nie mogę znaleźć powtórki tej sytuacji.
    • Jesli Astiz dostanie nowy kontrakt to bedzie dzialanie na szkode klubu. Lewczuk niby wygrany zimy, a gra Astiz ? [ciach]
      Sedzia raz daje raz zabiera specyfika naszej ligi. Bilans na koniec i tak rowna sie zero.
      Liga bedzie ciekawsza :D
      Swoja droga murawa na L3 to co raz wieksza porazka i chyba lepiej bedzie kopaczom grac na Bulgarskiej( jak to brzmi synonim kartofliska) gdzie murawa duza lepsza.

RIP ROYD.
      Menelinho
    • Lechia - Legia 1:0

- ładny stadion, oprawa, znośnie przygotowana płyta, transmisja w HD, na pierwszy rzut oka prawie jak Premiership. Po drugim rzucie oka zaczynają boleć zęby, kopanina potworna
      - Duda jednak słusznie wyrzucony. Być może część sędziów dałaby żółtko, ale po pierwsze też by wyleciał a po drugie to byłby błąd. Wejście na szybkości wyprostowaną nogą w piszczel to według nowych przepisów jest czerwo. Chłopak ma teraz 3 mecze pauzy, do gry wróci najwcześniej w maju... i bardzo dobrze, bo chyba za szybko uwierzył że jest drugim Hamsikiem. Masło będzie miał trochę szans udowodnić że coś potrafi
      - Gui jako jedyny ofensywny zawodnik jest w formie. Reszta niestety kaleczy
      - podoba mi się ambicja Rzeźniczaka. Widać po nim było że mu bardzo zależy
    • Duda w koncu sam odpocznie niechcial go postawic do pionu Berg to sam sie wyleczyl z gry i dobrze moze skonczy sie sodowka co to nie on.
      Brzyski zaliczyl asyste drugiego stopnia przy gol Lechii.
      Mecz tragiczny - gdyby nie trybuny to poziom Cracovia - Leczna lub cos w tym stylu.
      - Jodlowiec jak nie usiadzie na lawce z Zawisza to nie wiem jak on musi zagrac zeby go posadzic na lawie. Chyba,ze uraz Ivicy jest grozny wtedy tak.
      - Gui posadzil na dluzej Zyre na lawie, ktory po wejsciu na boisku wygladal jakby biegl na stadion do Gdanska z Warszawy. Druga sodowka co to nie on, ale w koncu on mial zastapic Rado. Moze chodzilo mu o okres jak Rado gral mega piach wtedy zgoda. Duda i Zyro trzymaj sie razem wiec trafil swoj na swego gwiazdki ...... .

Teraz do Sto(L)icy zawita Zawisza rewalacja wiosny. Ta liga jest jedyna w swoim rodzaju. Lech byl liderem ;) cale 7min.
      Menelinho
    • Legia - Lech 1:2
      - szkoda ale trzeba pogratulować zwycięzcom. Czasem tak bywa
      - sędzia bardzo ok, chyba mógł być karny na Kuchym (bo kopa w kostkę dostał) ale ogólnie lubię jak arbiter ma zawody pod kontrolą i trzyma piłkarzy za mordę. Akcja gdy odpycha Fina od leżącego legionisty mistrz
      - Berg jest uparty jak osioł. Rozumiem że Marek się stara na treningach a Orlando mniej, ale to piłkarze z innej galaktyki jak chodzi o poziom. Wystawianie Sagana to osłabianie drużyny
      - wystawianie Żyrro ze złamanym nosem gdy zdrowy i gotowy jest Gui też mało sensowne
      - Trałka się Lechowi udał. Może nie gra efektownie ale haruje jak wół. Dziś miał cebulion przechwytów i odbiorów
    • Nadzieja Berga to fakt,ze Lech gra kiszke na wyjazdach. Tyle,ze obecnie wieksza kiszke graja jego pilkarzyki. Astiz to nie wiem czemu gra kontrakt mu sie konczy, ktory jesli bedzie przedluzony to jawny sabotaz i kpina z kibicow. Ivica chocby gral najwiekszy piach i tak bedzie swieta krowa nie do ruszenia. Zyro polamaniec nie dosc ze obecnie nic nie daje w ataku to i Broz musi zapieprzac za dwoch w obronie przez tego lesera po sezonie ciao niech idzie byle dalej. Duda z wiosny to nie wart worka ziemniakow kolejna swieta krowa i kolejna sodowka. Sagan szacunek za cala kariere szczegolnie ta z (L) na piersi,ale pewnych rzeczy sie nie oszuka z Finem przegrywal zarowno glowe jak i kazdy bieg. Orlando moze i fochy strzela,ale robi roznice na boisku.

Po sezonie szykuje sie niezla rewolucja w skladzie.
      Duda,Zyro,Astiz,OSA,Kosa?, Pinto, Dossa, Furman ?, moze Ivica. Tak naprawde szkoda bedzie Furmana, ktory rozni sie diametralnie od Furmana ktory wyjezdzal do Francji.
      Menelinho
    • Chatek napisał(a):

Thorgoth napisał(a):

Skąd ten ból dupy?

Kompleks Legii. Wyobrażasz sobie nagłówki gazet, czy portali kibicowskich, gdy Legia zdobędzie Majstra...? Ja tak :/

Wyobrażasz sobie co by było jakby sędzia wymyślił takiego karnego dla Jagiellonii?
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • Igła napisał(a):

Wyobrażasz sobie co by było jakby sędzia wymyślił takiego karnego dla Jagiellonii?

Zdaje się, że ten sam sędzia wymyślił rok temu podobnego karnego przeciwko Legii (ręka Dossy w meczu ze Śląskiem). Jednak wówczas Ci, którzy obecnie najbardziej krzyczą o niesprawiedliwości uznawali tę decyzję za jak najbardziej słuszną.
    • My jestesmy Legia Warszawa i zawsze bedzie tak,ze cala PL bedzie plakac,ze to niby ich sedziowie oszukuja kosztem Legii.
      Jak juz bylo wspomniane za reke Dossy rok temu karny byl EWIDENTNY zdaniem UEFY, do ktorej Boniek wysylal zapytanie skoro tam byla reka co jest absurdem to jak tu ma nie byc reki jak ten caly Popchadze ma reke wychylona z dala od ciala ? Smieszne sa te cale wystapienie chlopaczkow spod Bialorusii i placz calej PL. W analogicznej sytuacji dajmy na to w meczu Ruch - Piast nikt by o tym nawet nie wspominal bo nie bylo tam magnezu jakim jest Legia ;)
      youtube.com/watch?v=i6yEsziKSB8&feature=youtu.be
      btw. na trybunach chyba najlepszy mecz na nowym stadionie :D Lapy Lapy 4 lapy i ta piekna sektorowka :)

Psy szczekaja karawana jedzie dalej. Trzeba liczyc na Lechie aby urwala cos pyrom.
      Menelinho

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Macie koledzy z Legii artykuł jak to Wasz klub zdobywał renomę w czasach komunizmu, zwracam uwagę, ze to tylko z punktu widzenia piłkarzy Lecha a nie wszystkich pozostałych klubów w Polsce

To historia o piłkarzach Lecha Poznań, którzy trafiali do Legii Warszawa, choć nie bardzo chcieli. Wyjścia jednak nie było, bo wojsko miało wtedy mocne argumenty.

Coś widzę, że przycihliście ostatnio po "wyczynach" Waszej drużyny w ekstraklasie.
      A co do sytuacji z Jagą to jakoś dziwnie pomijacie sytuację kilkadziesiąt sekund wczesniej jak ewidentnie faulował Bereszyński piłkarza Jagi w polu karnym a karnego nie było. O bramce po faulu legionisty ze Śląskiem nie wspomnę.
      Oj wszyscy się na biedną Legie uwzięli a ona taka dobra i taka święta :-/

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez ackra ().

• Poor trolling is poor. Jeśli mnie pamięć nie myli to nie pierwszy raz ten typek próbuje rozkręcić gównoburzę.
      Za PRL wszystkie czołowe kluby były resortowe. Serio, nie widzę różnicy jakościowej między klubem wojskowym, milicyjnym, kolejowym czy górniczym. Legia powoływała do wojska (na 2 lata i to nie zawsze skutecznie), przykładowo taki Górnik dawał po 5 etatów w kopalni, mieszkanie, talony na samochód i do tego miał protekcje genseka Gierka. Legia za komuny zdobyła 4 mistrzostwa (słownie: cztery), cudowny wynik jak na "niesamowicie faworyzowany" klub, nieprawdaż?

A wracając do tematów ciekawszych - mam nadzieje że łysy wiking uczy się na błędach. Ta wiosna to powinna być dla niego ogromna lekcja pokory.

PS
      inny temat ciekawy; od szczyla słyszałem opowieść o rzekomo wielkim "przekręcie" z '94 gdy Legia zremisowała z Górnikiem 1:1 i zapewniła sobie tytuł, zaś sędzia Redziński dał 3 czerwone dla graczy gości i zaraz po meczu zakończył karierę.
      Wszystkim mającym choć odrobinę dystansu polecam obejrzeć ten mecz lub chociaż obszerny skrót. Górnik przyjechał tylko i wyłącznie łamać nogi i jedynym przekrętem było to, że ten mecz nie zakończył się walkowerem dla Legii (po 4 czerwonej Górnika).

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Thorgoth ().