Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Słowem wstępu szkoda sezonu, kilka kolejek przed końcem cieszyłem się, że Legia ma mistrza. Niestety, nie udało się, przynajmniej do końca miałem nadzieję na sukces. Niewielkie to pocieszenie, ale jest 3 miejsce i europejskie puchary, będzie ciężko, ale może uda się chłopakom kilka razy dać trochę radości kibicom.

Media mówią o transferze do Legii Traore, niby nic dziwnego, ale to dobrze wróży. Z tym, że to i tak zawodnik na jeden sezon, jeśli dobrze pogra to będzie chciał szybko iść gdzieś wyżej.
    • Zmiany jak na Kremlu. Zygo za Kosmale, Urban za Skorże. Wypada zacytować Rzeźniczaka i jego brawo (.....).
      Profesjonalny klub piłkarski :E
      TURBAN :
      Może ktoś mi wyjaśni skąd to się bierze. Patrząc na historię Legii nie widzę, żeby miała powody do poczucia swojej wyższości nad innymi. Wymagania wobec Legii są takie, jakby klub zdobył ze 30 mistrzostw Polski, dwa Puchary UEFA i przynajmniej raz wygrał Ligę Mistrzów. Nie róbmy sobie, za przeproszeniem, jaj
      Legia ma zawsze wielkie apetyty na sukcesy. W Polsce jest jednak kilka klubów, które mają więcej tytułów niż Legia. Dlaczego więc Legia ma być taka wyjątkowa? Zgadzam się, że zazwyczaj jest w czołówce rozgrywek. Ale Legia zawsze miała duży potencjał ekonomiczny i piłkarski. Tylko że nie zawsze potrafiła go wykorzystać. Gdy sam grałem w lidze, Legia słynęła z takich wpadek. Wymagania, które stawiają kibice i media, często nie są adekwatne do rzeczywistości. Ja to rozumiem, ale ten 'syndrom wyższości' tego nie zrozumie. Wiadomo, że o Legii się wiele mówi i wiele od niej wymaga, ale muszą być ku temu jakieś podstawy. Taki syndrom wyższości to może mieć Górnik Zabrze, który zdobył 14 mistrzostw Polski i coś tam zawojował w europejskich pucharach"

Karnety mimo niższych cen coś czuje nie będą schodziły. W moim wypadku odpuszczam Ł3.

Ponadto powołano nowego dyrektora sportowego, a także powstał komitet transferowy:
      - trener I zespołu - TURBAN
      - dyrektor wykonawczy ds. transferów zawodników - WTF ? co to ma być ?
      - dyrektor sportowy - Mazurek - jedyny, która ma czystą kartę.
      - prezes klubu - Zygo hmm ekspert od kina i marketingu będzie zajmował się transferami. Brawo.
      - przedstawiciel właścicieli klubu - hmm Miklas ? :E

ps. hm Urban będzie znowu miał szyderę z grajków zamiast dopingu.

LTM
      Menelinho

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Oto chodzi nie trzeba nam wyników wystarczy, że Wolski zagra 2 dobre mecze i jedziemy do Borusii za kilka kk.

Dlatego póki kacapy rządzą naszym klubem nie zobaczmy mistrza w sto(L)icy.

Urban doskonały trener prawie spuścił najlepszą drużynę wiosny do 1 ligi. R-E-K-O-M-E-N-D-A-C-J-A 1 klasa. Urban w Legii równo się Miro Radovic out. NIESTETY.
      Menelinho
    • Jak okaże się, że ta wiadomość, że Urban został nowym trenerem to jakiś marny żart to dajcie znać......
      Masakra co się dzieje w polskich klubach. Najgorsze jest to, że zawsze przewijają się te same nazwiska. Urban, Janas, Czesław "Speszyl Tszy Murinjio" Michniewicz, Kafarski czy inni nieudacznicy. Tacy ludzie powinni odejść z polskiej piłki nożnej, a powinno się dawać szansę nowym trenerem, młodszym z jakąś myślą szkoleniową, czymś nowym, coś co może zaskoczyć szystkich w polskiej lidze, a nie granie na zero z przodu, wypuszczenie jednego napastnika, najlepiej wysokiego, aby grać na niego długie piłki i może się uda coś ugrać.

Szkoda, że Legia musiała sobie radzić przez całą wiosnę bez 3 podstawowych zawodników, a w ich miejsce nie kupiono nikogo..... a nie! czekajcie! dwóch emerytów przecież kupiono i teraz cała Legia płaci im emerytury, choć Blanco stary nie jest ale patrząc na jego przygotowanie fizyczna mam wrażenie jakby był z 10 lat starszy.
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • Dragon przecież Novo i Blanco już w Legii grać nie będą . Poszli wsiną dal.

A zatrudnienie znowu Urbana to żarcik...

Ciekawe, Niemcy już piszą, że Żyro odchodzi. BVB po Wolskiego sięga.
      Młodzież jest i może zniknąć..
      Ciekawe jakie transfery będą zrobione ]:-D
    • Koniec z testowaniem piłkarzy alleluja tylko 7 lat zarząd i sztab potrzebował aby pomyśleć, że nic z tych testów nie wychodzi. Naprawdę należy wyrazić słowa głębokiego uznania dla tych ciężko pracujących panów.
      Cóż kolejny sezon bez mistrzostwa się zapowiada znając Turbana to Europa też szybko nas pożegna, ale będzie mógł powiedzieć sędzia zły, murawa krzywa, presja ze strony kibiców w końcu to tylko Legia dla turbana.
      Menelinho
    • Legia Warszawa i budowanie zespołu na lata :D Można wrzucić na demotywatory. Co z tego, że jak nie mieliśmy skrzydłowego i środkowego pomocnika tak dalej nie mamy ważne, że będzie kolejny STOPER.

LEGIA WARSZAWA MADE BY ITI.
      Dobrze, że Wolski i Wawrzyniak pojechali na euro będzie na premie dla zygo,miklasa, błędowskiego i innych ciepłych posadek w klubie. W końcu klub ledwo wiąże koniec z końcem :E
      Menelinho
    • W piątek 22 czerwca w budynku klubowym przy Łazienkowskiej uroczyście pożegnano Leszka Miklasa, który w Legii pełnił m.in funkcję prezesa Legii, wiceprezesa, a ostatnio dyrektora sportowego. W ostatnich miesiącach Miklas zajmował się w klubie działaniami operacyjnymi, teraz skupi się już wyłącznie na pracy dla Ekstraklasy S.A gdzie do spółki z Marcinem Animuckim zarządzają spółką.

Jedna ..... mniej w klubie. XD
      Menelinho

• W tym roku z tymi transferami mistrzostwo murowane do tego Janek Urban czyni cuda i wszystko w temacie. Sagan kontuzja, Ljuboja kontuzja i nie ma napastnika, a zapomniałem jest Kucharczyk :E Bój się Europo

Pokaż spoiler
      Jak podaje RMF FM, wszystkie spotkania Legii w rundzie jesiennej, zostały uznane za mecze podwyższonego ryzyka. Taką decyzję podjął wojewoda mazowiecki po uzyskaniu opinii KSP. Wpływ na decyzję wojewody miało m.in. rzucanie przez fanów z Łazienkowskiej rac na murawę.

Jeśli takie incydenty powtarzać się będą w najbliższej rundzie, Żyleta może zostać zamknięta, a decyzję w tej sprawie wojewoda podejmować będzie po każdym meczu naszego klubu. "Jest nadzór i kontrola nad tzw. żyletą. Rzeczywiście jest to część obiektu, na którą boją się wchodzić służby porządkowe albo boją się podejmować interwencje" - mówi Ewa Gawor z Biura Bezpieczeństwa warszawskiego Ratusza.

W związku z decyzją policji i wojewody, wszystkie spotkania przy Łazienkowskiej w najbliższej rundzie, będą zabezpieczane przez większą liczbę służb porządkowych, co oznacza dla klubu wyższe koszty organizacji spotkań.

Powinni zamknąć cały stadion i po problemie tak tylko trzeba kasę na szanownych panów policjantów i ochroniarzy wydawać.
      Menelinho

• No bez jaj. Za to ochrona dostaje niezłą kapustę, że pilnuje stadionu. I oni się boją interweniować? Pomijając już fakt, że nie ma takiej potrzeby, to jeszcze oni się boją. No śmiech na sali.

Jak widać i po Ełro wojewoda lubi być w centrum zainteresowania.
    • Solidnie wyposzczeni wracamy do gry - wreszcie!

Skład Legii: Kuciak - Jędrzejczyk, Żewłakow, Astiz, Wawrzyniak - Łukasik - Żyro,Gol, Radović, Kucharczyk - Kosecki

Nie ma kim straszyć z przodu, ale bez przesady, wygramy.
    • dziób napisał(a):

Solidnie wyposzczeni wracamy do gry - wreszcie!

Skład Legii: Kuciak - Jędrzejczyk, Żewłakow, Astiz, Wawrzyniak - Łukasik - Żyro,Gol, Radović, Kucharczyk - Kosecki

Skrytykowałeś po wygranej 2:0 na wyjeździe Śląsk z ekipą z Czarnogóry
      ale w głowie mi się nie mieści żebśmy w takich rundach nie tłamsili przeciwników. Jestem troche zniesmaczony tym meczem.

To ciekaw jestem jaki teraz masz smak po meczu Legii, która traci bramkę w końcowym czasie grając w przewadze zawodnika. Karny bo karny, ale jakoś do niego dojść musiało..
      Wynik 2:2 nie jest zły w kontekście rewanżu u siebie , ale takie coś powinny nasze drużyny wygrywać.

Ciekawe, czy Urban długo zagości u Was na ławce trenerskiej bo wątpie żeby zdobył to upragnione mistrzostwo... a może się myle :E
    • Mistrzowski skład, mistrzowski właściciel, mistrzowski trener czego chcieć więcej :) a, że wyników nie ma cóż w piłce przecież nie oto chodzi.
      Z przodu nie kim straszyć ? :D mamy masę skrzydłowych i napastników przecież papa walter nie żałuje na transfery.
      Może w rewanżu wywalczymy 1-1 lub 0-0 i awans będzie nasz.
      Menelinho
    • Icetouch napisał(a):

dziób napisał(a):

Solidnie wyposzczeni wracamy do gry - wreszcie!

Skrytykowałeś po wygranej 2:0 na wyjeździe Śląsk z ekipą z Czarnogóry
      ale w głowie mi się nie mieści żebśmy w takich rundach nie tłamsili przeciwników. Jestem troche zniesmaczony tym meczem.

To ciekaw jestem jaki teraz masz smak po meczu Legii, która traci bramkę w końcowym czasie grając w przewadze zawodnika. Karny bo karny, ale jakoś do niego dojść musiało..
      Wynik 2:2 nie jest zły w kontekście rewanżu u siebie , ale takie coś powinny nasze drużyny wygrywać.

Ciekawe, czy Urban długo zagości u Was na ławce trenerskiej bo wątpie żeby zdobył to upragnione mistrzostwo... a może się myle :E

Skrytykowałem Śląsk za styl gry bo na to zasłużył. Patrząc na nich i na Czarnogórców (?) nie widziałem żadnej różnicy, w przeciwnieństwie do meczu Legii. Tutaj różnica klas była widoczna gołym okiem. Ale znowuż dali popis z wynikiem - z 1 sytuacji w meczu stracili 2 bramki. Tragedia.

Szkoda że tak dali dupy, ale za tydzień powinno pójść bezproblemowo.
    • Do Legii ma trafić Dwaliszwili z Groclinu Katowicko-Konwiktorskiego i to będzie dobry transfer, bo ten grajek coś jednak umie.
      A że Nowak nie przejdzie to się bardzo cieszę. Tego typu zawodnicy u nas mają zwyczaj łapać kontuzję permanentną do końca kontraktu co oczywiście im nie przeszkadza co miesiąc kasować niezłą sumkę. Legia to nie jest zakład pracy chronionej, inwalidów tu nie trzeba.
      zgniły liberał/podły ateista