Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• KLYK - kulisy meczu Śląsk - Legia

Właśnie obejrzałem sobie na spokojnie powtórkę tego spotkania:
      - naliczyłem conajmniej 13 czystych odbiorów piłki Rzeźniczaka w środku pola. Nikt na niego nie zwrócił uwagi a dla mnie to jest człowiek meczu
      - Wolski ma technikę z innej bajki. Gdyby był troszkę silniejszy fizycznie...
      - Nacho Novo nie rzucił mnie na kolana. Może jak się zgra z drużyną to będzie pożyteczniejszy, jak narazie dupy nie urywa
      - Nie popadajmy w szaleństwo, Janek Gol jest bardzo sympatyczny i mecz wyszedł mu znakomity, ale to dalej jest średni piłkarz, nawet jak na polską ligę

Abstrahując od Legii BARDZO się cieszę że Śląsk ten mecz przegrał. Co to wogóle miało być?? Taktyka 4-6-0, bez napastników i bez skrzydłowych. Genialny trener Lenczyk i jego sposób gry kopaj a napieroj. To już nawet nie był autobus w bramce, to był jakiś kontener z gnojem. Całe szczęście że im się ten plan w 30 sekundzie posypał. Wszystko jedno z kim Śląsk by zagrał w ten sposób i tak bym kibicował przeciwnikom. To jest zabijanie futbolu, należały im się te baty jak nigdy.
      zgniły liberał/podły ateista
    • Legia vs ŁKS 2-0. Wynik o wiele lepszy niż gra. Przeciwnik dopóki miał siły biegać (czyt. 70min) stawiali spory opór. Masa szczęścia przy strzale Sagana wtedy mecz mógł się potoczyć zupełnie inaczej.
      Co do Blanco gość jest napastnikiem, lisem pola karnego, a Skorża sprawdził go chyba na każdej pozycji oprócz szpicy.
      Teraz Bielsko, a potem groclin.
      Menelinho
    • Mecz z ŁKSem za nami. Garść refleksji:

- czasem nie lubię mieć racji. Parę miesięcy temu się spierałem z Karlikiem w tym temacie o to czemu gramy jednym napadziorem. Karlik twierdził że gramy tak bo musimy gdyż złowrogi Beret nie kupił Skorży napastników. Ja twierdziłem, że gramy tak jak gramy bo taka jest Maciusia taktyka i żelazne założenia.
      I w sobotę mieliśmy profilic strickera Ismaela Blanco dreptającego smętnie pod linią środkową ;] osobiście wolałbym aby to jednak Karlik miał racje. Znaczyłoby to że nasz trener jest choć trochę elastyczny. Jak widać - nie jest.
      - pisałem to tydzień temu, powtórzę - Rzeźniczak na def-midzie wymiata.
      - sytuacje z poprzeczką dla ŁKSu wybronił Kuciak, co widać na powtórkach. To cieszy, bo w poprzednich meczach raczej nie wyjął niczego nadobowiązkowego. Wraca do formy znaczy się.
      - Radović słabiutki, ale to już wszyscy zauważyli. Dobrze że on sam też to widzi. Mnie jakoś jego wściekłość po zejściu nie bulwersuje. Wolę to niż gdyby miał schodzić z bananem na gębie.
    • Fakty były takie, że mieliśmy tylko Ljuboje. Hubnika już Machowski wyleczył z gry i po sezonie wróci do Czech zapewne.
      Obecnie M.S zaskoczył chyba wszystkich tym, że Blanco grał od początku spotkania równocześnie zaskoczył pozycją/pozycjami na jakich grał. I tak jest progres bo nie gramy już w 8 defensywnych piłkarzy. Choć w B-B pewnie już Ivica wróci kosztem Blanco do składu. Rzeźnik w odbiorze super tylko jeszcze musi nauczyć się gry do przodu. Cieszyć może także forma Wawrzyniaka, który wiosną prezentują chyba najbardziej wyrównaną formę.
      Radovic oby jak najszybciej złapał formę z poprzedniej rundy.

Długo musieliśmy czekać na lidera w sto(L)icy oby tak zostało do końca sezonu.
      Menelinho
    • Legia wygrała z PBB.
      Bardzo ważne 3 punkty które bardzo przybliżają nas do tytułu. Takimi meczami się sięga po mistrzostwo.

- Skorża posłał na boisko skład nie do grania w piłkę tylko do walki, taki fizyczno-biegający. Tylko dwóch zawodników było od grania w piłkę - Wolski i Ljuboja. Ale... starczyło
      - Gol tragedia. Taki murzyński futbol (bez obrazy dla czarnoskórych), biegał radośnie po placu bez składu, ładu i pożytku dla drużyny
      - Vrdoljak strasznie ślamazarny. Może ten bośniacki znachor na bardzo w niego wchodził?
      - Karny wacek dnia dla Daniela Ljuboi - przynajmniej 3 bramki dziś spieprzył

Za tydzień z pewnością lepszy mecz będzie ;]
    • Co do Ljuboji to myślę że "aferę" robią głównie nieprzychylni Legii dziennikarze chcący na siłę znaleźć problem i popsuć atmosferę. Dlatego bardzo profesjonalnie zachowuje się Skorża który tego typu uwagi puszcza mimo uszu.

Daniel ma 34 lata i jego się już nie wychowa ani nie utemperuje. Będzie albo taki jak teraz albo nie będzie go wcale. Że macha rękoma? To niech macha, przynajmniej mu zależy, a nie odpieprza pańszczyznę tak jak Rudniew czy Biton którzy już najwyraźniej lache na polską ligę położyli.
      A jak przyjdzie taki dzień że suma minusów z gry Ljuboji przewyższy nad sumą plusów to się mu podziękuje. Póki co taki dzień nie nastał.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Thorgoth ().

• Gryf odprawiony 3-0. Boisko podobne do tego we Wrocławiu.
      Dodatkowo połóweczka wygrana z kumplem za prawidłowe wytypowanie składu na mecz ;)

Teraz czekać do piątku na pojedynek z Polonia Grodzisk Wlkp. Dziewczyny będą jechać z Konwiktorskiej na Łazienkowską 2h :E

Od początku do końca mają z nimi jechać na pełnej .....
      Menelinho
    • I po derbach. Ludzie piszą w internecie że obie drużyny grały tragicznie - nie zgadzam się. Obie grały bardzo uważnie, większość sił skupiły na obronie i skracaniu pola gry więc efekty były takie jakie były. Taka piłkarska wojna pozycyjna, oglądało się to ciężko.

- w takim meczu szansą na bramkę są stałe fragmenty a kornery w wykonaniu Wolskiego to był dramat. Może niech on mniej opowiada o Barcelonach a więcej trenuje
      - Janusz Gol jedzie na opinii z meczu we Wrocławiu. Wczoraj był zdecydowanie najsłabszy na placu. Znów. Ciekawe kiedy Maciuś to łaskawie zauważy i ustawi go na optymalnej pozycji: ławce rezerowych?
      - Kucharczyk jest cienki jak dupa węża. Jest Novo, jest Blanco, nawet Żyro wydaje się lepszy na ten moment
    • Bo ten mecz był tragiczny. Oglądając live przy Ł3, a potem w domu na spokojnie można napisać DNO. Rywal co piłka to laga do przodu może się uda i tyle ich akcji w ofensywie.
      U nas Janusz Gol w skali 1-10 dałbym mu -1. Kucharczyk jedyny plus,że wywalczył wolny pod polem karnym i tyle. Ivica to niech się ogarnie i zacznie grać bo gra piach podobnie jak Gol.

Na trybunach całkiem sympatycznie. Oprawa z przekazem, palenie szmat rywala, próba zawinięcia flag rywala niestety nie udana, widok jak uciekają w górę sektora bardzo miły dla oka.
      Z taka grą to o mistrzostwo będzie ciężko.
      Zmiany: MS to może potrzeba jeszcze jednego napastnika na ławce :E i tak w szoku byłem kiedy zobaczyłem skład i brak 3 def.pom.
      Kuciak i Jędza im to się naprawdę chciało grać. Szczególnie Dusan ostatnie minuty meczu gramy w przewadze, a nasi stoją a słupki soli. Podobny tak beznadziejny mecz u siebie zagrali chyba ze śmiesznym Podbeskidziem.
      Menelinho

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Mi Żyro po meczu podniósł ciśnienie: "Wyszliśmy maksymalnie skoncentrowani, błędy zanalizujemy w szatni".
      Jak chłopak nie ma nic mądrego do powiedzenia to po grzyba do mikrofonu podchodzi?

Pocieszam się tym, że polska drużyna musi tak średnio raz w miesiącu zagrać padlinę. A jak już musi, to lepiej że dziś niż w lidze.
    • ŁKS, Podbeskidzie, Groclin,Gryf sporo się tego nazbierało w marcu. Także w wypadku Legii 1 dobry mecz w miesiącu musi się zdarzyć.

ITI będzie mogło dopisać do karty swojej historii obok Stali Sanok Gryf Wejherowow( szkoda, że nie wygrali)

Żyro:
      To nie pierwszy słaby mecz ale w sezonie, ale i Real i Barcelona grają słabe mecze. Mieliśmy słaby dzień i zbieg okoliczności sprawił, że skończyło się tylko remisem. Myślę, że powinniśmy wyciągnąć wnioski i nie załamywać się, bo to jeszcze nie jest ten moment - na dodatek nic nam to nie da. Jesteśmy na pierwszym miejscu w Ekstraklasie, gramy dalej w Pucharze Polski, więc nie widzę problem. Nie ma różnicy na kogo trafimy w półfinale, myślę że jesteśmy na tyle mocną drużyną, że pokonamy każdego przeciwnika.

Do tego wisienka i zmiana Novo Wawrzyniak.
      Menelinho
    • Kar(L)ik napisał(a):

ITI będzie mogło dopisać do karty swojej historii obok Stali Sanok Gryf Wejherowow( szkoda, że nie wygrali)
      Już tak nie ciskaj na ten ITI na siłę przy każdej okazji, przed ITI też mieli blamaże. Jak mnie pamięć nie myli to ekipę z czasów ligi mistrzów Dolcan Ząbki powiózł. I wyeliminował z pucharu, a nie postraszył.

W telewizji Żyro mówił jakoś mniej gramotnie. Mniejsza o większość, mam nadzieję że do meczu z Bełchatowem się ogarną. Tym bardziej że ciekawa kolejka ligowa się zapowiada.
    • Stwierdzam tylko fakty ;)
      W mediach ostatnio co raz głośniej o potencjalnych inwestorach( nie piszę tu bynajmniej o JW).
      Iskierka nadziei jest: Janusz ,,Xavi Iniesta" Gol jeśli dostanie żółto w sb będzie pauzował w Krk. Oby tak się stało. Nie raz mam wrażenie, że niektórzy to chyba muszą Skorży coś robić ''ekstra" że tak to ujmę delikatnie, aby ten mimo braku formy danego grajka uparcie go wystawiał.
      W takim meczu powinna grać młodzież nie mówię, że w 100%, ale np. obok Choto mógł zagrać Cichocki, zamiast MvP meczu ( Janek Gol) mógł grać Łukasik/Furman. Żurek na skrzydło mógł wejść, ale lepszy Wawrzyniak :E
      Menelinho
    • Po tym meczu nasuwa się:
      - Maciek Skorża - należy jak to powiedział J.Tomaszewski ,,dyscyplinarnie" (...) Zmiany i stałe fragmenty to nasze ATUTY. Schodzi Wolski wchodzi Blanco ok, ale po co zostawia na boisku Rzeźniczaka i Gola, którzy nie potrafią nic dać drużynie w ofensywie. Wolne rożne to zero pomysłu tylko piłka rzucona może się uda.
      - Po raz kolejny mieliśmy festiwal bardziej nie udolnego podania do najbliższego partnera ze strony piłkarzy Legii.
      - Duży niedosyt, że J.Gol vel Xavi Iniesta nie dostał żółtka.
      - W dupach się im po przewracało zarówno Skorży jak i GRAJKOM!!

Ostatnie mecze można tak skomentować: CO wy robicie wy NASZĄ LEGIE hańbicie.
      Menelinho