Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Podobno mamy mieć w końcu sponsora na koszulkach, co ma nam dać łącznie z kasą od pepsi koło 10 mln zł. Nie dawno podpisano też nową umowę z Królewskim, więc też coś wpadnie.
      Dodając do tego kasę z drogich biletów i rekordowych frekwencji + kasę za LE wcale nie mało się tego uzbiera.
      Mam nadzieję że w związku z tym wszystkim skończy się gadanie o transferach bezgotówkowych.
    • Nie wymagam połowa tych wszystkich pieniędzy, ba! Nawet 1/5 nie oczekuję.
      Ale jeden piłkarz klasy Vrdoljaka do ofensywy potrzebny jak zdrowie.
      Mogą se testować i testować, a nóż w końcu coś z tego wyjdzie (przecież w końcu musi).
      Ciekawy jestem tego murzynka co już z nami podpisał umowę i będzie od stycznia.
    • Murzynek ma 16 czy 17 lat i on raczej ligi nie zdominuje ;]

A co do kasy z reklamy na koszulkach to na co by nie poszła i tak lepiej że jest niż gdyby miało jej nie być. Legia ma dług wobec ITI i 5-letni harmonogram spłaty. Jak spłacą wcześniej to tym lepiej.
      A co do transferów to też niech lepiej nie będą aż tak bardzo hej do przodu. Ruch krzyczy za takiego Jankowskiego 2,5mln ojro co można jedynie skomentować gromkim śmiechem.
      Wg mnie albo Saidi, albo Traore, albo niech już lepiej grają młodzi.
      zgniły liberał/podły ateista
    • Thorgoth napisał(a):

Murzynek ma 16 czy 17 lat i on raczej ligi nie zdominuje ;]

A co do kasy z reklamy na koszulkach to na co by nie poszła i tak lepiej że jest niż gdyby miało jej nie być. Legia ma dług wobec ITI i 5-letni harmonogram spłaty. Jak spłacą wcześniej to tym lepiej.
      A co do transferów to też niech lepiej nie będą aż tak bardzo hej do przodu. Ruch krzyczy za takiego Jankowskiego 2,5mln ojro co można jedynie skomentować gromkim śmiechem.
      Wg mnie albo Saidi, albo Traore, albo niech już lepiej grają młodzi.

Saidi będzie pewnie w przyszłym sezonie do wyjęcia po tym jak Cracovia spadnie. Traore w tym sezonie nie błyszczy gra przeciętnie. Może dalej ma focha, że nie puścili go do (L).
      Potrzebujemy dwóch zawodników, aby móc cieszyć się z mistrzostwa: rozgrywający, napastnik bo cały sezon Ljuboja grać na poziomie nie będzie widać obecnie, że co raz słabiej sobie radzi. Ruch może krzyczeć za Jankowskiego 2,5mln ojro, ale jeszcze 1,5 roku i koniec kontraktu.
      Co do młodzieży w internecie sporo komentarzy/ wywiadów, że trzeba sprawdzić 16 latka Olka Jagiełło.
      Menelinho
    • Jankowski nawet 1 mln nie jest warty.
      I dla mnie numerem 1 jest Traore.
      Nie grał na poziomie bo od początku coś ma ze zdrowiem. Niedawno wrócił i Lechia już zaczęła jakoś grać. No ale w Warszawie go nie będzie. ;]
    • dziób napisał(a):

Jankowski nawet 1 mln nie jest warty.
      I dla mnie numerem 1 jest Traore.
      Nie grał na poziomie bo od początku coś ma ze zdrowiem. Niedawno wrócił i Lechia już zaczęła jakoś grać. No ale w Warszawie go nie będzie. ;]
      Milion razy wolę Polaka - kibica Legii, rodowitego Warszawiaka, niż "wielką gwiazdkę" Traore, który przez pół rundy był obrażony na Lechię, że go nie chcieli puścić. Tym bardziej wolę Jankowskiego, że jakiejś strasznej biedy w napadzie, to u nas nie ma.
    • A ja wolę takich którzy potrafią grać od kopiących się po czołach "legionistów z krwi i kości". Jankowski to jest poziom Kucharczyka, tego samego Kucharczyka który nie zawsze załapie się do 18 meczowej. Jaki milion? Jakie 2,5 miliona? Lepiej aby pograł Kucharczyk, Kosecki czy nawet Jagiełło. A Jankowski może przyjść jak mu się skończy kontrakt w Ruchu z kartą na ręku. O ile będzie dość dobry rzecz jasna.
    • Kar(L)ik napisał(a):

Tak najlepiej najemników typu Traore, który jak zobaczy pare ojro więcej od razu chce odejść.

Ten "najemnik" podniósłby poziom naszej drużyny i choćby miał grać u nas rok, nie mielibyśmy problemu żeby go opchnąć gdzieś dalej za większą kasę.
      Z takim Jankowskim nie ma na to szans. Rezerowy, który nie ma szans na pierwszą 11 za taką kasę? Dziękuję, postoję.
    • Piłkarz to jest zawód. Tak jak zawodem jest lekarz, śmieciarz czy inżynier budowy mostów.
      Być może tutejszy śmieciarz będzie opróżniał śmietniki z większym sentymentem, a śmieciarz-najemnik z mniejszym, ale nie sądzę aby wpłynęło to na jakość ich pracy. Tak samo zarówno tutejszy śmieciarz jak i przyjezdny pójdą do konkurencji jeżeli ta zaoferuje im wyższą pensję.

Traore w Legii grałby na maksa, bo gra tu to szansa na wypromowanie się i lukratywny kontrakt na zachodzie. A jeśli tak nie będzie to znaczy że typ jest idiotą.
    • Czytam i oczom nie wierzę. Jakie cholera wypromowanie? Koleś ma 29 lat, więc domniemam, że w Legii chce spędzić reszte swojej ''kariery''. Proste jak kochanie.
      Jak chcecie mnieć porządnego napadziora, to trzeba szukać kogoś 25>, a nie kolesia chcącego poprostu dotrwać do emerytury. Będzie jak u nas z Arboledą, kontrakt i wieczne L4, a kasa na konto co miesiąc spływa niemała.
    • Legia gra na trzech frontach. Gra, co tu ukrywac, skutecznie i ladnie na kazdym z tych frontow. I? Fizycznie dalej wyglada swietnie. Nie dobrze, poprostu swietnie. Zadaje tym sposobem klam tezie jakoby polskie kluby nie mogly sobie poradzic z gra na trzy fronty. Legii gratuluje gry, ale tez, a moze przede wszystkim, akademii. Wolski, Zyro, Borysiuk... Takiej mlodziezy nie ma ZADEN polski klub. Ja nie wiem czy te kolejne boiska dla akademii o ktorych mowil Walter w ostatnim wywiadzie sie uda zbudowac, ale jesli tak... to Legia moze uciec innym ligowcom na lata swietlne. Z kilkoma boiskami dla mlodziezy (przykladowo, Wisla nie ma zadnego, Lech ma jedno), z rosnacym doswiadczeniem w kwestii szkolenia (kilka lat ta Akademia juz dziala) i z powazna kompetencja (szkolka Barcelony; jak wiadomo nic tak nie daje impulsu do rozwoju jak... konkurencja) ta legijna szkolka (z czasem) takich Wolskich czy Zyrow moze produkowac niemal seryjnie. Taki polski Ajax czy PSV...

P.S
      Jestem ciekaw czy Rutkowski z tego wszystkiego wyciaga wnioski. Dlaczego Lech nie mogl grac na trzech frontach, a Legia moze. I najwazniejsze, by zarobic trzeba najpierw... zainwestowac. Jak to jest ze z jednym boiskiem dla mlodziezy on mowi o robieniu z nas Barcelony (znaczy ze stawiamy na mlodych). Przeciesz to kpina. Na glowie postawione. Pierw baza, potem mlodziez, a nie na odwrot. Obawiam sie ze Lech przespal troche swoja szanse na zdystansowanie konkurentow. Jak w kasie byla nadwyzka (Murawski, Lewandowski, puchary), to my zamiast zainwestowac (np. boiska dla mlodziezy) przejedlismy troche te pieniadze (troche, bo jednak Murawski czy Rudnevs to dobre inwestycje). A teraz jest "dziura budzetowa". Nie ma bata, minimum grupa LE w przyszlym sezonie i sprzedanie Rudnevsa za rozsadne pieniadze (bo to ze zostanie sprzedany jest pewne, niech wiec bedzie za "rozsadna" sumke opchniety) i kasa jest znowu. Pytanie czy "boss" wyciaga wnioski, i tym razem tej kasy nie przejemy. Jesli bedzie...
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon
    • Od 60 minuty większość już olała i chciała dograć do końca, ale po wejściu Żyro i Kosecki gryźli trawę, zapierdzielali aż miło. Za żadne skarby nie chcieli pozwolić na taką grę.
      Jak w końcu Manu się wyleczy ta rywalizacja będzie wyglądała jeszcze lepiej. Szkoda tylko że jedna pozycja jest taka uboga.

Za bardzo się chłopcy nie zmęczyli, także w środe nie może być inaczej - zwycięstwo obowiązkowe!
    • Bagin, Borysiuk to nie szkółka tylko scauting. Ale nie dziwi mnie wysyp dobrych młodych piłkarzy - nie trudno zauważyć że teraz do gry wchodzi rocznik 92 który z PRLem nie ma nic wspólnego - wtedy profesjonalne szkółki nie istniały.
    • Bagin, Borysiuk to nie szkółka tylko scauting. Ale nie dziwi mnie wysyp dobrych młodych piłkarzy - nie trudno zauważyć że teraz do gry wchodzi rocznik 92 który z PRLem nie ma nic wspólnego - wtedy profesjonalne szkółki nie istniały.
    • I gdańska odprawiona ;)
      Kolejny ligowy mecz i zero z tyłu. Oby tak do maja :D
      Wolski i jego gol : takiego jeszcze na Legii nie widziałem miodzio. Jego gra może nie pokoić bo zaraz go będą chcieli z zachodu. Żyro, Kosecki zasuwali aż miło, gryźli trawe i oto chodzi. Manu może w zime się pakować. Byliśmy dużo lepsi teraz zostały 3 mecze w lidze 12pkt do zdobycia i 6pkt w LE.

i tylko LEGIA LEGIA WARSZAWA
      Menelinho
    • Manu pierwszy skład nie grozi, spokojnie ;) natomiast mógłby się wyleczyć, wzmocniłby rywalizacje o miejsce w meczowej 18. Przynajmniej by pieniędzy za darmo nie pobierał, bo kontrakt ma 3 najwyższy w drużynie (po Ljuboji i Vrdoljaku, tyle co on ma jeszcze Rado).

Cieszą 3 punkty, cieszy zero z tyłu, cieszy to że grając na pół fajerki potrafią wygrać 3:0. Gdyby nie Śląsk to już dawno bylibyśmy liderami.