nie masz zbytnio z kim tu pogadac
Legia Warszawa
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
dziób napisał(a):
FK Mińsk (BLR)
Od tych chyba jesteśmy lepsi :p
dziób napisał(a):
Hapoel Tel-Aviv FC (IZR), PFC Levski Sofia (BUŁ),
Nasz poziom.
dziób napisał(a):
Stade Rennais FC (FRA), Vitória SC (POR), Gaziantepspor (TUR)
Łomot/straszny łomot...
Coś źle to widzę.zgniły liberał/podły ateista -
nie przesadzajmy
każda z tych drużyn jest do ogrania
byle rozegrac dobre dwa spotkania
pożyjemy zobaczymy -
Black Grucha napisał(a):
nie przesadzajmy
każda z tych drużyn jest do ogrania
Pewnie że tak.
Pytanie czy do ogrania dla Legii.zgniły liberał/podły ateista -
Grucha, już bez przesady. Nawet jak traficie na taki Hapoel to Wasi grajkowie już w szatni będą posrani, a co dopiero na boisku. Ot taki brak wiary we własne umiejętności.
-
Pięknie.
Bałem się że przy 0:0, nie damy rady u siebie. A tu taka niespodzianka. Brawo panowie. -
Ja jestem w szoku. Wynik osiągnięty w Turcji jest zaskakujący. Spodziewałem się lania, bo co tu się oszukiwać - piłkarsko to jest inny świat niż nasz grajdołek.
Poza tym mieli gotowe wymówki - gorąco było, pierwszy mecz po obozie przygotowawczym, mecz wyjazdowy etc... a tu niespodzianka.
Legia grała powyżej swoich możliwości, szczególnie podobało mi się zagęszczanie środka pola i asekuracja. Nie wiem czy to był zamysł Skorży, czy po prostu tak wyszło, ale cała przewaga techniczna Gaziantep szła jak para w gwizdek, bo w którą stronę brazylijski kebab by legionisty nie minął, tam zawsze blisko było dwóch kolejnych legionistów.
Pod koniec meczu jak Maciuś wpuścił Janusza Gola graliśmy 3 defensywnymi pomocnikami - autobus Lenczyka się chowa przy tym ustawieniu.
Podobała mi się gra łokciami, głównie Vrdoljaka, ale Borysiuk czy stoperzy też dawali do pieca. Może to brzydkie, może mało fair play, ale skuteczne. Nie dali się Turasom stłamsić.
I na plus przygotowanie kondycyjne (czyżby Maciuś ich pocisnął??), Turasy spuchły pod koniec a nasi nie.
Niestety, nijak to nie zmienia faktu, że w rewanżu mogą nas na luzaku pojechać trójką i tyle będzie z pucharów w tym roku.zgniły liberał/podły ateistaPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Thorgoth ().
-
Długo mnie tu nie było.
Mógłbym napisać o pseudo prezentacji, braku transferów do klubów, ale szkoda słów.
Ważne jest jedno LEGIA wygrała w Azji. PIROTECHNIKA była w DUŻYCH ILOŚCIACH zresztą turkish TV chyba polubiła oprawę LEGII.
Nasi fanatycy pokazali kebabom jak się dopinguję zespół.
Jutro mam wesele w niedziele poprawiny obym do meczu się nadawał,
I TYLKO LEGIA LEGIA WARSZAWA
WOJNA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:D
ps. PAMIĘTAMY.Menelinho -
Ufff... Udało się utrzymać korzystny wynik. Poziom spotkania nie zachwycił. Spodziewałem się, że Gaziantepspor rzuci się od początku spotkania na Legię, ale nic takiego nie miało miejsca. Frontalny atak przypuścili dopiero na 10 minut przed końcem spotkania. Legia jednak cały czas mądrze się broniła. Warto dodać, że chyba jedyną groźną akcję Gazientep stworzył w... 92 minucie (nie liczę tu sytuacji wynikających z indywidualnych błędów piłkarzy Legii). Z legionistów na wyróżnienie zasługują: Skaba - uratował Legię od straty gola w pierwszej połowie po fatalnym podaniu od Manu oraz Radović i Rybus (którym chyba najbardziej się chciało atakować). Parę ładnych ofensywnych wejść zaliczył też Wawrzyniak. Nieco więcej spodziewałem się po Ljuboji. Parę razy ładnie odegrał piłkę kolegom, ale to zdecydowanie za mało. Po raz kolejny zawiódł Manu. Raz prawie zaliczył "asystę" dla Gazientepu, ponadto biegał bez ładu i składu. Zagrożenie pod bramką stwarzał praktycznie tylko wtedy, gdy atakował pressingiem bramkarza.
Teraz trzeba czekać na losowanie. Jeśli Legia nie poprawi swojej gry ofensywnej to niezależnie na kogo trafi, trzeba będzie liczyć na dwa bezbramkowe remisy i rzuty karne.
EDIT:
Potencjalni rywale Legii to: Tottenham Hotspur, Spartak Moskwa, Hapoel Tel-Awiw, Athletic Bilbao i PAOK Saloniki.
Najlepiej byłoby chyba trafić na Hapoel lub PAOK. -
Najważniejsze, że jest awans. Pozytywnym zaskoczeniem jest walka i ambicja na boisku rok temu w lidze tego brakowało mi najbardziej. Skaba bronił pewnie ( tylko te jego wykopy), obrona bardzo dobrze Choto jeśli będzie zdrowy będzie miał problem wygryźć Komora. Wawrzyniak niczym Alves w FCB. Borysiuk i Ivica( 45m) ładnie czyścili kosili Manu zaliczył prawie ,,piękną" asystę dla kebabów. Ljuboja i Rado o wiele lepiej kryci niż u kebabów w Turcji. Rybus o dziwo nawet dobrze grał
Na trybunach najlepszy jak dotąd doping na nowym stadionie. Największe nienawiść i agresja w końcówce podczas młynku na boisku. Ponadto zawisło parę transparentów: 1) PAMIĘTAMY ( przed 1 gwizdkiem minuta ciszy, Hymn Narodowy, Cześć i Chwała BOHATEROM ), kolejne transy odnosiły się do sprzedajnej polonii i warszawskiej policji.
Oby losowanie było szczęśliwe i .... PUCHAR JEST NASZ
edyta; Znamy już potencjalnych rywali Legii w 4. rundzie eliminacyjnej do Ligi europy. Legioniści znaleźli się w grupie trzeciej i mogą trafić na: Tottenham Hotspur FC (Anglia), Spartak Moskwa (Rosja), Hapoel Tel Awiw (Izrael), Athletic Bilbao (Hiszpania) lub PAÓK Saloniki (Grecja).
Hapoel, PAOK,Spartak i są szanse.
Tottenham i Blibao brak.
Szkoda, że nie ma Austii WiedeńMenelinhoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().
-
Ja chce Hapoel albo Tottenham. Czyli albo szansę na wyjście, albo spadanie z wysokiego konia.
Oby nie Spartak.zgniły liberał/podły ateista -
No i trafił się Spartak, zawsze to nie Anglicy, no ale nie za łatwy rywalStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
Thorgoth napisał(a):
Oby nie Spartak.
Wykrakałeś Jeżeli Spartak nie będzie miał słabszego dnia, moim zdaniem Legia nie ma szans na awans bo jest to za silny rywal.
Ale swoją drogą... w LE gorsi rywale niż w LM -
Ehhh... no nic, powalczymy.
-
Szansa zawsze jest dlatego nie rozumiem dlaczego wszyscy już NaS skreślili.
Sezon w lidze bardzo udanie rozpoczęty. Manu zdobył 2 bramki normalnie apokalipsa :D. Super doping Legii i Zagłębia.
Dusan Kuciak ma zgodę FIFA na grę w Legii. Ciekawe czy odrazu wejdzie do bramki bo jak narazie nie zapeszać Skaba broni dobrze.Menelinho -
Kar(L)ik napisał(a):
Super doping Legii i Zagłębia.
Akurat z tego nie ma być co zadowolonym. Frajerstwo. -
Redyplomowany napisał(a):
Akurat z tego nie ma być co zadowolonym. Frajerstwo.
Nie będę długo polemizował, pilnuj swoich niebiesko-białych zabawek.. Aha- frajerstwem byłaby sytuacja kiedy kibice ogłosiliby protest, a w jego trakcie zaczęli doping. Pozdrawiam
Aha- doping miazga -
Eh frajerstwem jest to, że się wybiera na mecze, na które będzie się jeździć, dopingować.
Frajerstwa szukaj na K6.
W piątek meczyk z Górnikiem i oby kolejne 3 punkciki.
jeśli prawda to niezła beka
Legia Warszawa chciała ponoć grać przeciwko tureckiemu Gaziantepsporowi o godzinie 20.45, aby transmisja nie kolidowała z meczem Śląska Wrocław. Nie wiedziała jednak o tym sekretarka w klubie i kiedy zadzwoniono z UEFA, a w klubie nie było żadnego z szefów, sama zaakceptowała godzinę 19.00. Później nie udało się już tego odkręcić. Nie wiadomo jeszcze, o której "Wojskowi" zagrają ze Spartakiem Moskwa.MenelinhoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().
-
Będziemy jeździć tylko tam, gdzie prawdopodobieństwo prowokacji będzie najmniejsze. Dopingować nie będziemy, chyba że ostatnie kilka minut, jak z Zagłębiem.
Ale Was nie rozumiem. Rząd, policja, gazety plują Wam w twarz, a Wy usilnie mówicie, że pada deszcz i prowadzicie doping. To ja się pytam, po jasną cholerę był koniec zeszłego sezonu? Na co te wszystkie działania? Żeby teraz bawić się w najlepsze w obecności wiadomych służb? Nie wnikam, róbta co chceta, ale jeśli się powiedziało A, to trzeba powiedzieć B, a nie udawać, że wszystko jest ok. Bo nie jest. -
Zresztą nie wiem jaki jest sens, aby jechać na mecz, skoro i tak tam nie będziecie dopingować.Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
W Bełchatowie jest np. chyba najlepiej do kibiców gości nastawiona ,,obsługa". Jedynym prawdziwym orężem kiboli jest brak NaS wszystkich na trybunach, ale w każdy meczu i przede wszystkim u siebie gdzie klub najbardziej odczuje brak kasy. Bo nawet brak flag, opraw,cisza nie spowodują, że klub zmieni podejście. W naszych klubach liczy się tylko cash, a brak kibiców to brak cash.
Np. Jakbyście odpuścili wszystkie mecze u siebie, a jeździli tylko na wyjazdy to wtedy to byłoby coś.
A tak naprawdę u kiboli ciężko o solidarność jak w czasie protestu Krakowiaki i P.Bytom bawiły się w najlepsze.
Jeśli robić protest to wszyscy razem bo w jedności siła.MenelinhoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().
-
Czyli co, Wasz doping spowodowany jest tym, że dopingowały Cracovia i P. Bytom, bo akurat były w strefie spadkowej, więc doping dla kopaczy byl niezmiernie potrzebny?
Powiem wprost. Jestem mega zawiedziony Waszą postawą, tak samo jak postawą Jagi, Wisły czy Widzewa. W tych klubach widziałem przyszlość prostestu, jak widać na marne. Szkoda. -
W końcu KP poszła po rozum do głowy i dała dla karneciarzy pierwszeństwo w zakupie i II kategoria cen czyli znowu całkiem przyjemnie studencki za 28zl
Redy protest dałby skutek w momencie gdy WSZYSTKIE się pod nim podpiszą nawet I i II ligowe. A działanie w pojedynkę nic nie da. Aby mineło te zasrane Euro. Albo nie niech szybko minie tych kilka miesięcy, a potem Europa przyjedzie i zrobi większe bardachy Bo to jest nieuniknione. Przy okazji Polska niech odkłada kasę na odszkodowania dla Angoli,Francuzów,Włochów,Szwabów bo oni będę mieli mocniejsze argumenty aby bronić swoich praw.Menelinho -
Oprawa, doping, mecz - MIAZGA.
Strasznie żałuję że mnie nie było.
O takiej Legii marzyłem. -
Wszystko było prze super. Z wyjątkiem tego gościa w czarnym uniformie, którego ślepcem nazwać to komplet on był mega ślepcem. Karny w 1 połowie za zagranie bambusa ręką EWIDENTNY!!! Z trybun wyglądało jakby znowu za wczasu ustalone było, że kacapy nie mogę przegrać.
Ruska ..... ajejeje
Raz sieprem raz młotem czerwoną hołotę.
OprawaMenelinhoPost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().
-
Po meczu czuję lekki niedosyt. Trochę więcej koncentracji w obronie po strzeleniu drugiej bramki przez Radovicia i udałoby się wywalczyć korzystny wynik. W Moskwie na sztucznej murawie na Łużnikach będzie bardzo ciężka przeprawa, ale jeśli Legia zagra tak jak w pierwszej połowie lub końcówce spotkania to wcale nie stoi na straconej pozycji. Martwi jedynie to, że z powodu kartek nie będą mogli wystąpić Radović i Komorowski bo absencja Manu może akurat wyjść Legii na dobre (jego podania a przede wszystkim strzały są żenujące).
-
Niezłego macie fotografa na Legii
legia.com/www/index.php?zdj=1&…08-18spartak&img=1040.JPG
Ponoć Spartak odpalił piro? -
Tak odpalił 2 sztuki po 1 bramce. Później jednak zawineła gości w czasie meczu ochrona.
Spartak stracił swoje 4 flagiMenelinho -
Jestem bardzo zadowolony, pierwsza połowa to chyba najlepsze 45 minut Legii od wielu lat.
Był poważny futbol z poważnym przeciwnikiem.
Jeżeli nie stanie się cud, to niestety kończymy przygodę z pucharami. W sumie było to jasne już po losowaniu; to był sportowo najmocniejszy rywal na jakiego mogliśmy trafić. W zeszłym sezonie Spartak był słabszy (dlatego w tym nie grają w LM) a mimo to np. rozjechał Ajax 1:0 oraz 3:0. Przed sezonem zrobili wzmocnienia za 17 mln ojro; dla porównania Legia na transfery wydała 0 pln (słownie - zero, null czyli nic).
Dlatego śmieszyło mnie gdy część kibiców przed meczem się napinała "rywal do przejścia", "nasza półka" "powalczymy".
Powalczymy - może i tak, nasza półka stanowczo nie.
Rewanż w Moskwie będzie ciężki. Spartak u siebie jest przynajmniej o 60% lepszą drużyną niż na wyjeździe. Kilka dni temu na łużnikach Andżi Machaczkała (ta ekipa od Roberto Carlosa i Eto'o) spłynęła 3:0. Dodatkowo oni tam grają na takiej dziwnej, sztucznej nawierzchni, na której piłka chodzi nieco szybciej, a nasze ligowe futbolisty chyba do takiej nie nawykły.
Martwi jedynie to, że z powodu kartek nie będą mogli wystąpić Radović i Komorowski bo absencja Manu może akurat wyjść Legii na dobre (jego podania a przede wszystkim strzały są żenujące).
Ja bym na to spojrzał pod kątem zastępców. Komorowskiego ma kto zastąpić, jest Astiz i Choto. Obaj zdrowi i w formie są lepszymi piłkarzami niż Komor, problemem może być w zasadzie tylko zgranie.
Natomiast z przodu jest bieda. Rybus jest przeciętny, Kucharczyk jest przeciętny, Hubnik jest ciągle kontuzjowany i w zasadzie nie przepracował obozu przygotowawczego. Kim my mamy tego Spartaka straszyć? Michałem Żyro? Przeca Ludojad sam do siebie podawał nie będzie.zgniły liberał/podły ateista -
A ja mam nadzieje że uda się Legi na wyjeździe zdobyć bramki które pozwolą awansować do fazy grupowej Legi i daleko zajść
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0