Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• To, że Jóźwiak jest asem w swojej branży to jedno, ale ja również nie dałbym 150k ojro za grajka, który od lipca będzie za free. Mało tego dla mnie ten klubik z Bełchatowa jest nieźle ograniczony zamiast zarobić na sprzedaży to tak; kasy za transfer nie ma, dwa muszą płacić mu pensje co miesiąc jednocześnie przesuwając go do rezerw. Dziwny zwyczaj.

Gol Legii nie zbawi. STOPER, LEWY POMOCNIK, NAPASTNIK
      Menelinho
    • weszlo.com/news/6258
      Ja rozumiem, ze takie akcje moga dziac sie w Polonii Bytom ale w klubie ze scislej czolowki? Kompromitacja to malo powiedziane. Do tego na testy przybyl do Was gosc, ktory od lipca nie gra w zadnym klubie, jest hazardzista i erotomanem :lol: . Z tego Waltera to niezly musi byc frajer...
    • **PIMP** napisał(a):

weszlo.com/news/6258
      Ja rozumiem, ze takie akcje moga dziac sie w Polonii Bytom ale w klubie ze scislej czolowki? Kompromitacja to malo powiedziane. Do tego na testy przybyl do Was gosc, ktory od lipca nie gra w zadnym klubie, jest hazardzista i erotomanem :lol: . Z tego Waltera to niezly musi byc frajer...

A na Cyprze to jak było? Też Skorża narzekał że gramy z drwalami, których nie bardzo interesuje gra w piłkę. Podoba mi się, że mówi o tym otwarcie, może przez media wpłynie to jakoś na naszych fachowców.

A tam, ja tego erotomana już lubię. :)
      Zupełnie nie wiadomo co się po nim spodziewać. Ale jeszcze nie tak dawno grał bundeslidze. Może jak nie ma żadnych problemów ze zdrowiem i pokaże chociaż że ma potencjał, to uda się go za miesiąc, dwa doprowadzić do niezłego poziomu. Jest za darmo, z dwa lata mógłby jeszcze pograć. No ale tak czy siak wątpię w to, ale wychodzi na to że na nic lepszego nie możemy liczyć. A stoper to konieczność...
    • Osoba, która wam organizowała te wszystkie atrakcje w tej przerwie między kolejną rundą jest od dziś moim idolem. ^^

Swoją drogą szerze współczuję wam takiego amatorstwa.
      5 ST
      Gram:
      U17 top71
      Emeryt:
      U1 jp top35 flota top14; U28 top167; U35 top450; U39 top235

• Zmieniając temat, coś bardziej optymistycznego.

W poniedziałek 7 lutego – dokładnie sześć miesięcy od otwarcia nowego stadionu Legii – wyrobiona została stutysięczna karta kibica naszego klubu! Baza fanów Legii powstaje od 2007 roku, czyli od momentu wprowadzenia kart z wbudowanym mikroprocesorem.
    • Marek Jóźwiak po wczorajszym sparingu powiedział, że do Legii przyjedzie napastnik, mający za sobą występy w Premiership. Gazeta Wyborcza ustaliła, że w tym tygodniu na zgrupowaniu Legii w Hiszpanii pojawi się 27-letni Francuz - Jérémie Aliadiere, który uczył się futbolu w słynnej szkółce piłkarskiej Clairefontaine, a potem pod okiem Arsene'a Wengera w Arsenalu.
      Ma na koncie prawie sto meczów w Premier League. W ostatnim czasie z powodu kontuzji nie grał, a brak klubu sprawia, że chętnie przyjedzie na testy do klubu z Łazienkowskiej. Aliadiere był wypożyczany m.in. do Celticu Glasgow, West Ham i Wolverhampton. W styczniu 2007 Wenger zgodził się na jego odejście z klubu, napastnik był bliski podpisania umowy z Middlesborough, ale podczas treningu w starciu z Robinem Van Persie złamał stopę i do nowego klubu trafił dopiero latem.

Latem, gdy był bliski podpisania umowy z West Ham, w sparingu zerwał więzadła w kolanie.
      legionisci.com/news/41354_Alia…ie_na_testy_do_Legii.html
      Kontuzjogenny napastnik, który Legii nie zbawi. Swego czasu przegrywał rywalizacje z Żurawskim w Celticu. Także już lepiej dać szansę Efirowi.

Damian Zbozień od soboty trenuje z Sandecją Nowy Sącz i w rundzie wiosennej będzie występował na zapleczu ekstraklasy. Legia zamierza zawodnika wykupić już teraz, aby mniej zapłacić I-ligowemu klubowi. "Uściślenia wymagają już tylko kwestie formalne. Legia chce z powrotem go wykupić - w grę wchodzi kwota 100 tys. zł - i bezpłatnie nam go wypożyczyć.
      Nie kryję, że satysfakcjonowałoby nas takie rozwiązanie" - mówi Dziennikowi Polskiemu prezes Sandecji, Andrzej Danek.
      legionisci.com/news/41357_Tran…aly_kwestie_formalne.html
      Lepiej dla Zbozienia w Sandencji napewno będzie grał.

Maciej Skorża już pod koniec zgrupowania na Cyprze mówił, że nie wie, czy Kostia Machnowskij zostanie w rundzie wiosennej przy Łazienkowskiej. Teraz rezerwowy bramkarz Legii ma szansę na transfer do ukraińskiej Obołoni Kijów. 22-letni golkiper opuścił zgrupowanie Legii i rozpocznie pięciodniowe testy w klubie ukraińskiej ekstraklasy.

Kamilem Majkowskim tej zimy interesowała się Korona Kielce, ale ostatecznie pomocnik Młodej Legii pojedzie na testy do I-ligowej Pogoni Szczecin.

22-letni Majkowski nie pojechał z Młodą Legią na obóz przygotowawczy do Włoch. Dziś prawdopodobnie wystąpi w jednym z dwóch sparingów "Portowców".
      legionisci.com/news/41356_Mach…_na_testach_w_Pogoni.html
      Kostia przegrał rywalizację z Wojtkiem więc dla niego lepiej jak będzie miał szanse gry. Majkowski nie spełniony talent coś ala Korzym

Jak dowiedzieliśmy się dziś rano, trenerzy Legii nie są jednak zainteresowani nawiązaniem współpracy z Sethem Owusu. Po południu zawodnik wraz z menadżerem zostaną odwiezieni na lotnisko w Maladze. Natomiast w ciągu najbliższych godzin spodziewany jest przyjazd Dejana Kelhara, który prawdopodobnie wkrótce podpisze kontrakt z Legią. Kelhar tuż przed godz. 13 wylądował w Hiszpanii.

Wcześniej informowaliśmy, że piłkarzem warszawskiego zespołu nie zostanie również Dino Drpić, który od soboty przebywał z Legią w Hiszpanii.
      legionisci.com/news/41358_Owus…za_Kelhar_przyjezdza.html
      Dziwne wczoraj Owusu chwalili dziś wyjeżdzą. Drpić przyjechał po gadał z Ivicą i koniec jego testów. Kelhar może coś z niego będzie, ale patrząc na transfery dyrektojro to nic nie wiadomo.

Oby Wolski, Efir, Łukasik dostali swoje szanse lepiej im dać się ogrywać niż sprowadzać szrot, którego nigdzie nie chcą.
      Cóż trybuny będą musiały wygrać mistrzostwo dla piłkarzy ^^
      Menelinho
    • A co z francuskim napastnikiem z przeszłością w Premier League ? ;] Beret zarzekał się że podpiszą z nim kontrakt a sam zainteresowany nazwał całą tą sytuacje bzdurą <hahaha>
    • Apokalipsa :D
      Michal Hubnik został nowym piłkarzem stołecznego klubu. Jak informuje oficjalna strona Legii Warszawa 27-letni napastnik pozytywnie przeszedł badania medyczne, związał się roczną umową z warszawskim zespołem. Nowy nabytek Legii w ostatnich latach występował w Sigmie Ołomuniec, dla której zdobył 30 bramek w 142 meczach.

Profil piłkarza
      Michal Hudnik występował w młodzieżowych reprezentacjach Czech. W dorosłej kadrze zaliczył dwa spotkania. Klubowa kariera nowego nabytku Legii stała głównie pod znakiem wspomnianej Sigmy, gdzie trafił w 2000 roku z FK Drnovice. Cztery lata później przeszedł na jeden sezon do klubu z Opawy, po czym powrócił do Ołomuńca. W rundzie jesiennej Michal Hudnik należał do podstawowych graczy Sigmy. W 17 spotkaniach 12-krotnie trafiał do siatki rywali, co uczyniło go najlepszym strzelcem ligi.
      Menelinho
    • podnieciłem sie hahhaha xD :D
      nie no spokojnie :>
      wynik w ostatniej rundzie ma dobry 12 bramek a 17 spotkań to już fajnie
      ale ogólnie ma jakies 30 na ponad 100 potkań to już nie specjalnie porywa :P

ale zobaczymy, mam nadzieje że będzie napierdzielał :>
    • Szkoda, że transfer za 5 dwunasta, ale lepsze to niż nic. Obecnie jest tylko Mezenga bo Chini kontuzja, Kucharczyk lewa pomoc.

A teraz danie dnia:
      Sobotnie sparingowe spotkanie z Widzewem Łódź, z uwagi na decyzję Policji oraz Biura Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego Urzędu m.st. Warszawy, kwalifikujące mecz jako spotkanie podwyższonego ryzyka, zostanie rozegrane bez udziału publiczności.

Chyba tylko w Polsce to jest możliwe niestety.
      Menelinho
    • Dobre :D

10. Born to be wild - zrobił na mnie wrazenie ten niedzwiedz kozacki ]:-D
      19 . Przyłapani na dopingu :E :E dobry txt :D

Na necie sa te oprawy to sobie mozna pogladać bardzo fajna jest ta oprawa Born to be wild :P

Edit/ co do oprawy Boże chroń fanatyków to fotka tu nic nie da to trzeba odrazu zobaczyć filmik !!! :)
      bo inaczej sie łezka w oku nie zakreci ;)
      Najlepszy Złomiarz u65

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Pov3r ().

• W przyrodzie nic nie ginie; na jesien Legia ze spora doza szczescia i dzieki "przychylnosci" sedziowskiej wygrywa z pasami, teraz to pasy dzieki owej przychylnosci i z pewnym szczesciem (Legia przewazala) maja remis. Podobal mi sie Hubnik. Nie chce zapeszac, ale cos czuje, ze to bedzie jeden z czolowych napastnikow ligi. Nie wiem jak Cabral gral na jesien, ale w tym meczu nie gral tak zle (do tego asysta). Moze jeszcze beda z niego ludzie. Ogolnie gra ofensywna Legii mogla sie podobac, to nie byla jesien gdzie na mecz 1-3 sytuacje (i czesto z bardzo przypadkowych zagrania). O obronie juz tego nie mozna powiedziec, choc... 1 gol to fatalny blad bramkarza (wylacznie jego), a drugi zdobyty nieprawidlowo (mowie o Crakowi). Nie wiadomo tez, czy w jednej sytacji Legii nie powinn sie zaliczyc gola (przekroczyla czy nie linie bramkowa?). Pech.
      P.S
      Mam nadzieje, ze Vroldjakowi nic sie nie stalo, bo nasza liga, tak biedna w dobrych zawodnikow, duzo by stracila gdyby taki zawodnik musial pauzowac. Nie tylko Legia, poprostu cala liga.
      P.S 2
      Po wczorajszej, i nie tylko, kaszanie Lecha (dziekujemy, Bakero!; dziekujemu, Grobelny!) bylem zdolowany myslac o polskim futbolu ligowym. Ale dzisiejsze mecze przywrocily mi humor. W marcu (no dobra, koniec lutego) boisko nie musi wygladac jak pole, taktyka polskich zespolow nie musi byc wrzucanie dlugich pilek, a pozatym chyba nam przybylo kilka potencjalnych gwiazd ligi (Melikson, Hubnik). Slowem, kto wie, moze w nastepnym sezonie, ugramy w pucharach jeszcze cos wiecej niz w obecnym (3 zespoly w fazie grupowej LE to juz by bylo naprawde niezle). Mam tylko nadzieje, ze Lech zacznie w koncu grac tak jak powinien. Mimo ostatnich meczow; w formie i z tymi zawodnikami co ma, jest w stanie wygrac z kazdym w naszej lidze ( i nie tylko w niej). Byle tylko Bakero przestal eksperymentowac! Jak lubi bawic sie skladem, to niech pogra w footbol managera! Niezakwaliwikowanie sie do EP to bylaby katastrofa, a wiec w niedziele nie widze innej opcji jak... pokazanie tego lepszego Lecha ;)
      P.S 3
      Dlaczego Legia i Wisla graja w ten sam dzien? Dla mnie to kpina. Legia, Wisla i Lech to najlepsze i najbardziej medialne polskie kluby; nie powinny grac w tym samym dniu (wylaczajac oczywiscie mecze bezposrednie). I tak jutro mamy kiche, bo graja zespoly, ktorym mistrzostwo nie grozi... a dzisiaj czlowiek nie wiedzial co wybrac...
      Moze ktos powiedziec, ze Lechowi tez nie grozi, ale... panowie, to tylko chwilowe :P
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon
    • ^Zaborca63^ napisał(a):

Kar(L)ik napisał(a):

wynik: zwycięstwo gości :D

wynik : remis 3:3 :D

LEGIA WYGRAŁA NAWET 4-0

I SĘDZIA TEŻ I SĘDZIA TEŻ PRZYJACIELEM CRACOVII JEST

1 BRAMKA; FAUL NA SKABIE( MIAŁ PIŁKĘ POD RĘKĄ WIĘC FAUL OCZYWISTY
      2. BRAMKA: mURZYN SAIDI PRZYJMUJE Z 1 KM PIŁKĘ NA RĘKĘ, A SĘDZIA NIC
      3 BRAMKA SPALONY MIMO WSZYSTKO JEST OK

cRACOVIA NIGDY NIE SPADNIE

Teraz ogólnie: dobra gra Legii oby tak dalej w ataku wiadomo może lepszy sędzia i byłoby 0-4.
      Ivica, Ivica, Ivica jesteśmy z TOBĄ

Swoją drogą każdy klub naszej ligi musi mieć podgrzewaną murawę no i ma tylko jej nie STOSUJE.

PZPN PZPN ..... PZPN
      Menelinho

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Szybko zapominacie jak siedzia skrzywdzil Cracovie i Arke wlasnie na Wasza korzysc. Mecz ladny dla oka. Myslalem, ze bedzie remis 0-0 ale byla dobra wymiana bramkami. Szkoda Waszego kapitana, bo upadl bardzo nieofrtunnie. Mam nadzieje, ze szybko wroci do zdrowia - takich walczakow brakuje w Naszej lidze.
    • Nadrobiliśmy z pechem za kilka meczów. Może to i dobrze... całe nieszczęście zwaliło się w jednym meczu, a remis udało się ugrać.
      Żałuję bardzo pierwszej bramki Wawrzyniaka. Nie mam pojęcia jak ten bramkarz zdążył tak dobrze zareagować - świetna interwencja, mimo iż tak naprawdę padła bramka. :)
      Padła by brama po rożnym i nie było by gadania, że bez Kiełbowicza i Iwańskiego już nic nie będziemy strzelać. No i Borysiuk by takiej bury nie zebrał, choć zdecydowanie był jednym z najsłabszych.
      Pierwsza bramka jak dla mnie prawidłowo zdobyta. Skaba nie miał jej w rękach. Gdzie to głowa w takim gąszczu próbować ją łapać?!
      Druga to wiadomo, ręka.
      Sędzia nie był stronniczy, był przeraźliwie słaby.
      Oglądając ten mecz odniosłem wrażenie, że Cracovia miała furę szczęścia przy każdym strzelonym golu, a my musieliśmy się namęczyć przy każdym z nich. Cracovia grała strasznie chaotycznie, a my nie potrafiliśmy ich usadzić. Kulturą gry taką Craxe powinniśmy bić na głowę, a były momenty że z naszej strony była taka sama kopanina. No dobra, zgoda. Nie potrafiliśmy narzucić jej przez cały meczu, a właśnie taka Legia mi się marzy.

Ale i tak jestem optymistycznie nastawiony. Szkoda dwóch punktów, ale myślę że powinno być lepiej. Teraz Ruch, potem Polonia - oj będzie świetny meczyk.

Aaaa i jeszcze jedno. Maciek, kiedy pójdziesz po rozum do głowy i przestaniesz grać dwoma defensywnymi? Cabral tak fajnie wyglądał, może się w końcu odblokuje, bo już jakby wygląda na mniej przestraszonego. Mielibyśmy z niego mnóstwo pożytku. Poza tym Rzeźnik świetny mecz, Skorża go chwalił ale aż takiej formy się nie spodziewałem. Wawrzyniak, Hubnik, Kucharczyk również bardzo dobrze.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez dziób ().