Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• W meczu z Wisłą Kraków, po starciu w polu karnym z Andrażem Kirmem, bramkarz Legii Kostiantyn Machnowskij został ukarany żółtą kartką. Telewizyjne powtórki wykazały, że interwencja legionisty była zgodna z przepisami. Legia odwołała się od kartki Machnowskiego, ale Komisja Ligi Ekstraklasy SA odwołanie odrzuciła. To już trzecie upomnienie golkipera Legii w tym sezonie. Trzech innych piłkarzy warszawskiego zespołu również jest zagrożonych wykluczeniem z gry za cztery żółte kartki.
      Poza Machnowskim, po trzy kartoniki mają na swoim koncie Artur Jędrzejczyk, Marcin Komorowski i Manu.

I jak w naszej piłce ma być normalnie ?

Tu już lepsze info:
      Wydaje się, że największy problem KP Legia już wkrótce zostanie rozwiązany. Po wielu latach poszukiwań miejsca na budowę ośrodka treningowego, klub z Łazienkowskiej podpisał w tej sprawie list intencyjny z władzami Sulejówka - poinformowała oficjalna strona klubu. W podwarszawskiej miejscowości niedawno powstały dwa oświetlone boiska. Niebawem powstaną cztery kolejne.
      Dwa z nich będą miały sztuczną nawierzchnię.

Wcześniej przez wiele miesięcy rozmawiano w sprawie budowy ośrodka treningowego przy Marymonckiej w Warszawie. Ostatecznie nie udało się dojść do porozumienia z miastem. Następnie trwały poszukiwania innej lokalizacji. Tę znaleziono w Sulejówku. Z Łazienkowskiej 3 do boisk w Sulejówku jest tylko 20 kilometrów.

Legia i Burmistrz Sulejówka, Waldemar Chachulski podpisali list intencyjny, który zakłada nawiązanie szerokiej współpracy pomiędzy Legią i Sulejówkiem w sprawie szkolenia dzieci i młodzieży oraz innych działalności związanych z drużynami występującymi w rozgrywkach Ekstraklasy i Młodej Ekstraklasy. W rundzie jesiennej piłkarze Młodej Legii swoje mecze rozgrywali w Legionowie. Na wiosnę prawdopodobnie przeniosą się właśnie do Sulejówka. Tam także przed meczami będą w przyszłości przygotowywali się piłkarze pierwszego zespołu z Łazienkowskiej.

Oprócz sześciu boisk (dwa z nich już od paru miesięcy są oddane do użytku), w ich pobliżu powstanie niebawem także hostel dla 100 dzieci. Młodzież trenująca w Legii będzie uczęszczała do szkół znajdujących się na terenie Sulejówka. Jedno z boisk w przyszłości ma dodatkowo zostać zadaszone.

Inwestycja powinna zostać ukończona w ciągu 12 miesięcy.
      Menelinho

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Mecz parodia. Wynik, gra, sędziowanie, niemal wszystko.
      Jak drużyna mając 1 (słownie: jedną) sytuacje wygrywa mecz 3:0?
      Oj straciłem po tym meczu nadzieję, że Maciek cokolwiek będzie potrafił zdziałać. Legia nie ma żadnego pomysłu na grę.

Za godzinę powtórka meczu, jak obejrzę napiszę coś jeszcze. Może to tylko z trybun tak beznadziejnie wyglądało.

Żegnamy się z łazienkowską na kilka miesięcy... oj to będzie bolesne rozstanie.
    • Legia miała 0,5 sytuacji :) Cóż za przewrotność w Krk Legia grała dużo lepiej i wynik 0-4 dziś piach i wynik 3-0. Brawo dla bramkarza Arki :D
      Na trybunach miazga pięknie było BYŁO Pięknie no i PIRO w końcu można było powąchać dymku z rac :D
      Goście mocno rozczarowali swoją liczbą w sektorze gości.
      Na trybunach 21,2k widzów.
      LEGIA LEGIA WARSZAWA

Born To Be Wild. Oprawa na 15-lecie TB
      Oprawa video
      oprawa foto
      Druga oprawa

25 lat ŻYLETY

Oprawa 2
      Żyleta jest zawsze z wami
      Menelinho

Post był edytowany 4 razy, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Legia...
      Jestem naprawde rozczarowany. Po meczu w Krakowie, mimo ze zdemolowana, myslalem, ze to tylko wypadek przy pracy. Grala przeciesz calkiem niezle, a poprzednie mecze tylko mnie w tym mogly utwierdzic- tak, te 4:0, to wypadek przy pracy.
      Niestety, prawda jest inna. Dlaczego druzyna majace takie mozliwosci finansowe (jak na Polske) i takich kibicow (choc to z racami zajechalo mi wiocha; reszta na najwyzszym poziomie, i to mimo piachu jaki grala druzyna- brawo!), gra taki piach?
      Tu nie chodzi o slabsza dyspozycje, bo ona przytrafic sie moze zawsze- tu chodzi o umiejetnosci inwidualne i taktyke zespolu! Vroldjak czy jak mu tam, kosztowal 1 mln euro ? :E
      Ten szkrzydlowy z dredami ulubiencem kibicow? Taktyka? Astiz do pana X, pan X do Astiza, a Astiz dluga na napastnikow?
      Ktos kto krytykowal transfery Lecha nie ma co narzekac; wydali niewiele, a przynajmniej sciagneli niezlego zawodnika- Rudnevsa. W Legii wydali sporo- niestety na nikogo niezlego.
      Legia moze byc dobra, ale sa do tego potrzebne dwa warunki:
      a) wywalic Skorze, i zatrudnic jakiegos niezlego trenera ( Zielinski, zagraniczny ? )
      b) ludziom, ktorzy byli odpowiedzialni za ostatnie transfery, zakazac wstepu na stadion.
      Do tych rzeczy zatrudnia sie profesjonalistow, nie amatorow...

W przeciwnym razie, moze i do pucharow Legia sie wtoczy, ale co z tego, gdy odpadnie potem zanim one sie naprawde zaczna. Bo to nie druzyna na puchary.
      A ze mozna zbudowac w Polsce druzyne na puchary, pokazuje Lech.
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon
    • Bagin :D napisał(a):

Legia...
      Jestem naprawde rozczarowany. Po meczu w Krakowie, mimo ze zdemolowana, myslalem, ze to tylko wypadek przy pracy. Grala przeciesz calkiem niezle, a poprzednie mecze tylko mnie w tym mogly utwierdzic- tak, te 4:0, to wypadek przy pracy.
      Niestety, prawda jest inna. Dlaczego druzyna majace takie mozliwosci finansowe (jak na Polske) i takich kibicow (choc to z racami zajechalo mi wiocha; reszta na najwyzszym poziomie, i to mimo piachu jaki grala druzyna- brawo!), gra taki piach?
      Tu nie chodzi o slabsza dyspozycje, bo ona przytrafic sie moze zawsze- tu chodzi o umiejetnosci inwidualne i taktyke zespolu! Vroldjak czy jak mu tam, kosztowal 1 mln euro ? :E
      Ten szkrzydlowy z dredami ulubiencem kibicow? Taktyka? Astiz do pana X, pan X do Astiza, a Astiz dluga na napastnikow?
      Ktos kto krytykowal transfery Lecha nie ma co narzekac; wydali niewiele, a przynajmniej sciagneli niezlego zawodnika- Rudnevsa. W Legii wydali sporo- niestety na nikogo niezlego.
      Legia moze byc dobra, ale sa do tego potrzebne dwa warunki:
      a) wywalic Skorze, i zatrudnic jakiegos niezlego trenera ( Zielinski, zagraniczny ? )
      b) ludziom, ktorzy byli odpowiedzialni za ostatnie transfery, zakazac wstepu na stadion.
      Do tych rzeczy zatrudnia sie profesjonalistow, nie amatorow...

W przeciwnym razie, moze i do pucharow Legia sie wtoczy, ale co z tego, gdy odpadnie potem zanim one sie naprawde zaczna. Bo to nie druzyna na puchary.
      A ze mozna zbudowac w Polsce druzyne na puchary, pokazuje Lech.

przynajmniej humor swoimi wypocinami poprawiłeś :D

RACE są, były i będą elementem, który jest niezbędny do zrobienia efektownej oprawy.

W temacie Lecha piszesz, że Lech słaby, a tu nagle potrafi stworzyć team ?

BO ŻYLETA BO ŻYLETA BO ŻYLETA JEST OD TEGO ABY BAWIĆ ABY BAWIĆ ABY BAWIĆ NA CAŁEGO
      Menelinho
    • Kar(L)ik
      Nie podejrzewam bys byl wielkim intelektem, zwazywsz na fakt, ze w 90% twoich postow nie potrafisz sie uargumentowac...

Moj tekt byl wypocina bo:
      - transfery Legii nie byly farfoclami?
      - gra Legii opiera sie na ustalonej (i skutecznej) mysli taktycznej?
      - ograniczenie widocznosci (a co za tym zmniejszenie wartosci produktu zwanego Legia), w czasie meczu, na kilka minut, bylo specjalnym "ficzerem", ktory mial zwiekszyc napiecie?
      - Skorza jest swietnym taktykiem, ktore potrafi podporzadkowac sobie zespol, i zrobic z niego poukladana i dobrze grajaca druzyne?

Hmm, nie wiem kiedy dokladnie napisalem, ze Lech jest slaby. Jesli na poczatku sezonu, to fakt, Lech byl wtedy slaby.
      "Team" :] Nie wiem jak ty, ale ja niechcialbym sie dowiedziec jakby ta Legia "poradzila" sobie w grupie Lecha ;P

bERN
      Wiem, to nie najlepszy trener, ale jakos nie moge znalesc w mej glowie polskich trenerow z perspektywa. Coz, posucha w naszym futbolu nie dotyczy tylko pilkarzy.
      Dlatego jasne jest, ze najlepszym rozwiazaniem moglo byc sciagniecie jakiegos trenera z zagranicy.
      "Zazdrość jest deklaracją niższości."
      Napoleon
    • Ty jest za to pewne wielki inteligent ^^
      Jeśli dla Ciebie Vrdoljak jest słaby to nie ma co dyskutować dalej.
      Jedynie co mogę się zgodzić, że Manu jest coraz słabszy.

Patrząc jak Lech gra czyli na ambicji śmiem twierdzić, że wstydu by nie przyniosła.
      Dla Ciebie zawsze wszystko w Polskiej piłce jest złe. W każdym temacie to złe tamto złe itd itp.
      Menelinho
    • Jeśli nie będzie dwóch zwycięstw na koniec, zostanie tylko jedna opcja - pożegnać się z Maćkiem.
      Nie wystarczy tylko ładnie mówić, muszą być jakieś efekty.

Taki mecz jak z Arką raczej na pewno nam się nie zdarzy, ale nawet to może nie wystarczyć. Ciężko będzie Janka pokonać, ale trzeba wierzyć.
    • Tylko zwycięstwo hej Legio tylko zwycięstwo.
      Ostatnie 2 mecze z drużynami z doła tabeli i MUSZĄ być 2 zwycięstwa

A teraz śmietanka:

By Leszek Miklas

Marijan Antolović

- Wydaje mi się, że nie wytrzymał presji, z którą się tutaj spotkał. Wcześniej grał w małym klubie w Cibalii i tam nie było takiego ciśnienia. Jeśli popełnił błąd na sparingu, to nikt mu tego nie wypominał. W Legii natomiast nawet niepewność jest natychmiast piętnowana, bo na meczach kontrolnych jest po kilkuset kibiców. Znalazł się w zupełnie innej sytuacji i postanowiliśmy dać mu odpocząć. Nie chcemy żeby spalił się psychicznie, bo nie tylko my wiemy o jego wysokich umiejętnościach. W momencie transferu musieliśmy stoczyć o niego bój z klubem francuskim. Wiem, że oni nawet teraz chętnie by go wzięli do siebie, mimo że u nas nie gra. Uważamy jednak, że to jest bardzo wartościowy transfer, chociaż wydawało się, że będzie łatwiej wprowadzić go do zespołu. Od razu wrzuciliśmy go na bardzo głęboką wodę i przeplatał genialne interwencje z bardzo niepewnymi, po których traciliśmy bramki.

Ivica Vrdoljak

- Od dłuższego czasu szukaliśmy środkowego pomocnika, który kreuje grę całego zespołu, ale ma także predyspozycje defensywne. Z pomocnikami ofensywnymi nie mieliśmy problemu, bo jest u nas chociażby Maciej Iwański. W poprzednim oknie transferowym nie udało nam się go kupić, ponieważ Dynamo Zagrzeb nie chciało się zgodzić na naszą propozycję finansową. Dali się przekonać dopiero pół roku później. Chyba nikt nie może powiedzieć, że jest to nieudany transfer.

Manu

- W tym przypadku była długa obserwacja zawodnika, bo ponad rok. Wcześniej wyceniano go na grubo ponad milion euro, więc poczekaliśmy aż jego kontrakt będzie zmierzał do końca i pozyskaliśmy go za stosunkowo niewielkie pieniądze. Sam fakt, że grał w niemal wszystkich meczach przez 90 minut pokazuje, że jest bardzo przydatnym zawodnikiem.

Srdja Kneżević

- Mając w zespole Inakiego Astiza i Dicksona Choto, którego niestety często brakuje na boisku, musieliśmy mieć jego dublera i sięgnęliśmy po jednego z dwóch najlepszych wówczas obrońców Partizana Belgrad. Srdja grał tam przez pełne dwa sezony, a w każdym z nich po sześć meczów w Lidze Europejskiej. Niestety na samym początku przygotowań przytrafiła mu się kontuzja pachwiny, która nie jest trudna do leczenia, ale jest bardzo bolesna. (...) Być może mógłby nawet zagrać w ostatnim meczu w tym roku, ale to wiązałoby się z ryzykiem odnowienia kontuzji. Jestem przekonany, że dobrze przygotowany, wiosną będzie pełnowartościowym zawodnikiem. Dlatego na jego ocenę musimy poczekać.

Bruno Mezenga i Alejandro Cabral

- W obydwu przypadkach od samego początku wiedzieliśmy, że podejmujemy duże ryzyko, ale nie finansowe, bo tylko ich wypożyczyliśmy. Założyliśmy, że sięgniemy po młodych zawodników z bardzo dobrych zespołów. Mezengę widzieliśmy kilkukrotnie w barwach brazylijskiego CR Flamengo Rio de Janeiro. Potrzebujemy zawodnika o takich parametrach, który niekoniecznie dobrze zachowuje się przy kontrataku, ale przy ataku pozycyjnym potrafi przytrzymać piłkę, zgrać ją głową i odnaleźć się pod bramką rywali.

- Jednak on jeszcze nie przyzwyczaił się do tego, że w polskiej lidze najpierw kopie się po nogach, a dopiero potem gra się w piłkę. W Brazylii jest zupełnie inaczej. Tam gra się bardzo czysto. Wydaje mi się, że z czasem ocena Mezengi będzie lepsza, choć początkowo oczekiwano, że będzie błyszczał na naszych boiskach.

- W przypadku Cabrala chcieliśmy przyjrzeć mu się przez ten sezon, aby zobaczyć jak się zaaklimatyzuje w naszej lidze i ocenić postępy w grze. Cabral w lidze argentyńskiej wyglądał fantastycznie i nadal potrafi zrobić wszystko z piłką. Jednak ma podobny problem jak Mezenga. Wierzę, że do czerwca pokaże, że potrafi grać w polskiej lidze nie tylko ładnie, ale również skutecznie.

To jest prawdziwy dyrektor sportowy, który potrafi wszystko zrujnować wmawiając innym, że jest cacy.
      Menelinho

• Po wyrównanym meczu zwycięstwo. Gra nadal pozostawia wiele do życzenia.
      Całe szczęście, że Skaba obronił karnego, którego sam sprokurował. Warto zaznaczyć, że chwilę wcześniej w polu karnym Polonii zawodnik gospodarczy zaatakował nakładką bodajże Ivicę i sędzia nic nie zareagował, a powinien być odgwizdany rzut wolny pośredni.

Teraz muszą być 3pkt w Krk.
      Menelinho
    • Młoda Legia pokonała młodzieżowego wicemistrza Afryki - reprezentację Kamerunu U-20 1:0! Gola dla stołecznej drużyny strzelił w szóstej minucie Rafał Wolski.

Kiedyś będziemy mieli z nich pociechę.
    • mecz z Cracovią dopiero na wiosnę :/
      niedobrze ale w sumie lepiej startować po przygotowaniach z nimi niż z Polonią W. :-|

teraz zobaczymy co wyjdzie z tych obiecanek cacanek transferowych Miklasa :?
    • Kar(L)ik napisał(a):

Nie wiem jak Ty, ale ja polskiej prasie nie wierzę ;) zresztą Dyskobolia Grodzisk Wlkp i tak nic nie osiągnie kto będzie chciał przyjść z Juve to zaścianka jakim jest Groclin ^^
      Pisze przecież w tym artykule co i jak:

Co z tej współpracy miałby Juventus? - Dostęp do najzdolniejszej młodzieży w naszym regionie. Oni mają nadzieję, że dobry skauting pozwoli wyłowić największe talenty. Po drugie, mieliby gdzie umieszczać graczy, którzy nie mieszczą się w ich szerokiej kadrze - tłumaczy prezes Czarnych Koszul.
      Dziwi mnie, że taki gość jak J.W. godzi się na takie coś - zawsze myślałem, że on ma o sobie sporo wyższe mniemanie. :D

Ale wracając do meritum - komicznie będzie to wyglądało, Juventus który kibicowsko ma zgodę z Legią współpracuje sportowo z jej największą kosą.
    • Największa kosa :lol:

J.W dużo mówi zatrudnia nie wiadomo kogo, płaci nie wiadomo ile ojro, a i tak pupa blada z tego wychodzi ;D cóż Groclin niech wraca do Wlkp i do 3 ligi ;) Ogólnie Legia nie ma kosy numer 1 jest wiele np. Górnik,Ruch, Lech,Arka,Wisła,Widzew, ale nikt nie jest kosą numer 1.
      Menelinho

• Kar(L)ik napisał(a):

Ogólnie Legia nie ma kosy numer 1 jest wiele np. Górnik,Ruch, Lech,Arka,Wisła,Widzew, ale nikt nie jest kosą numer 1.
      Ludzie z Warszawy wypowiadający się na forum Wisły twierdzą inaczej i ja w sumie też nie potrafię sobie wyobrazić innej sytuacji jak rywalizacja w mieście - "święta wojna", derby itd.

Ale skoro twierdzisz inaczej, to pewnie tak jest - mi to rybka.
    • Witam po dłuższej nieobecności. Runda się skończyła, można powoli kupować prezenty pod choinkę i myśleć powoli o rundzie wiosennej. Koniec roku to czas podsumowań więc i mnie też się wzięło na wspominki.
      Patrząc na tabelę można być zadowolonym, 3 miejsce i 3 punkty do lidera to wynik który każda drużyna brała by w ciemno na początku sezonu. Optymizmem napawa też prezes Kosmala który mówi wprost - Idziemy po mistrza! Kiedy jednak podda się tą sytuację głębszej analizie zapala się ostrzegawcze światełko że jednak coś jest nie tak.
      Zacznijmy od statystyk: 19 strzelonych i tyle samo straconych. Patrząc na ten pierwsze co się nasuwa to że mamy słaby atak (9 miejsce w ilości strzelonych bramek) i beznadziejną obronę ( tylko Śląsk, Górnik i Cracovia mają więcej straconych bramek). Co tłumaczy tak wysoką pozycję Legionistów? Stare powiedzenie że lepiej jest 2 mecze wygrać i 2 przegrać niż cztery zremisować. Zero remisów dawno nie miała żadna drużyna w Ekstraklasie w połowie sezonu. Jako że lubię ciekawostki związane z Legią to poszperałem trochę i muszę powiedzieć że Legia bije w tym roku rekordy.
      Nigdy jeszcze Legia nie przegrała 5 razy na 8 pierwszych spotkań w sezonie, druga porażka z Polonią w przeciągu 3 miesięcy (pierwsza przegrana miała miejsce jeszcze w zeszłym sezonie i przekreślała 60 lat prymatu Legii na stadionie Polonii), porażka 4-0 z Wisłą najwyższa od przeszło 13 lat. Rekordy jak rekordy, szkoda że te niechlubne...
      Pierwszy raz Legia wydała tyle pieniędzy na transfery (przeszło 10 milionów złotych). Podsumowanie jest kilka postów wyżej, nie będę powtarzał tego samego choć w jednym miejscu się nie zgodzę. Antolovica bym nie skreślał pod żadnym pozorem. Ma 21 lat i cała przyszłość jeszcze przed nim. Legia na pewno zarobi na nim jeżeli buta mu przejdzie i weźmie się za treningi. Takiego potencjału nie widziałem w bramkarzu od bardzo dawna. Dowhań wie co robi, trzeba mu zaufać.
      Legia musi przejrzeć na oczy i niestety jeszcze raz sięgnąć do kieszeni. Linia obrony jest w stanie agonalnym. Kiełbowicz ma 34 lata, Choto wg mnie już w Legii nie zagra, Wawrzyniak dostał zielone światło jeżeli chodzi o zmianę klubu a Rzeźniczak ma klauzulę w kontrakcie ze może wpłacić 50k zł i może zmieniać klub. To nie jest żółte światło ostrzegawcze. To jest dla mnie tragedia która odbije się czkawką w tym albo w przyszłym sezonie.
      Do pomocy nie mogę się przyczepić, przydał by się jednak zmiennik dla Rybusa bo chłopak dołuje a rywalizacja mu się przyda.
      Atak - najlepszym strzelcem Legii jest pomocnik i niech to wystarczy za wyjaśnienie. 2 napastników potrzeba na już.

Wszyscy wyżej krzyczą że potrzebny jest nowy trener. Nie do końca się z tym zgodzę. W Legii potrzebny jest manager w stylu Fergusona. On odpowiada za transfery, wie jakim budżetem dysponuje klub, on ściąga zawodników i za to odpowiada głową. Jest też normalnym trenerem, łączy oba stanowiska. Załatwiło by to następujące problemy jak osoba Jóźwiaka, Piekarskiego, Svitlicy, Citko i innych dobrych wujków którzy niszczą ten klub od środka i załatwiają nam nie piłkarzy tylko czwarty odrzut pomarańczy kubańskich.

Jak widzę rundę wiosenną? Powinno być pudło. Mistrza zgarnie pewnie Wisła która będzie walczyła z Legią. Trzecie miejsce Korona która w przeciwieństwie do Jagiellonii nie jest drużyną własnego boiska. Nie skreślał bym też szans Lecha bo 8 punktów do pudła to niewiele.
      Obym w maju świętował na Starówce zdobycie mistrzostwa. Może jeszcze limit szczęścia nie został wyczerpany na ten sezon ;)
      Bíg číťÝ (L)ífë
    • Pierwszym zimowym wzmocnieniem stołecznego zespołu będzie Ersin Mehmedović. Już kilka dni temu informowaliśmy, że Legia jest zainteresowana 29-letnim Serbem. Dziś Fakt informuje, że obrońca rozwiązał właśnie kontrakt z rumuńską Unireą Urziceni i w styczniu dołączy do zespołu z Łazienkowskiej. Za jego transfer działacze Legii nie zapłacą ani złotówki.
      Mehmedović ma załatać dziurę po kontuzjowanym Choto. Przyjście na Łazienkowską serbskiego piłkarza oznacza, że do Legii nie trafi raczej obrońca Korony Hernani.
      Mierzący 194 cm Serb do Unirei został ściągnięty przez Dana Petrescu. Zdobył mistrzostwo Rumunii w sezonie 2008/2009, występował z tą drużyną w Lidze Mistrzów i Lidze Europy (zagrał min. w meczach Unirei z późniejszym półfinalistą tych rozgrywek, Liverpoolem).
      Ersin Mehmedović
      Urodzony: 10.05.1981 (Novi Pazar)
      Wzrost: 194 cm
      Waga: 90 kg
      Kariera:
      2000-2002: Remont Čačak - 15 meczów, 0 goli
      2002-2003: KAA Gent – 2 mecze, 0 goli
      2003-2004: KV Mechelen - 29 meczów, 4 gole
      2004-2005: KAA Gent - 1 mecz, 0 goli
      2004-2005: Poli AEK - 1 mecz, 0 goli
      2005-2006: FC Naţional – 23 mecze, 0 goli
      2006-2007: FCU Poli Tim. - 16 meczów, 0 goli
      2007–2008: Unirea Urziceni - 23 mecze, 0 goli
      2008–2009: Unirea Urziceni - 19 meczów, 0 goli
      2009–2010: Unirea Urziceni - 9 meczów, 0 goli

Patrząc na CV może okazać się sporym wzmocnieniem oby nie podzielił tylko losu Descargi.

Ponadto stadion z każdym dniem jest coraz bliżej oddania do użytku

WALCZYĆ TRENOWAĆ WARSZAWA MUSI PANOWAĆ
      Menelinho