Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• W czwartek o godzinie 21 na Łazienkowskiej odbędzie się prezentacja
      drużyny Legii przed sezonem 2010/11. Klub z Łazienkowskiej zapowiada
      ciekawe widowisko, podczas którego zaprezentowanie zostanie pełna kadra
      drużyny. Wstęp na trybuny jest bezpłatny i odbywać się będzie na
      podstawie kart kibica. Bramy stadionu zostaną otwarte o godzinie 20:15.

W czasie prezentacji kibice będą mogli zajmować dowolne miejsce na
      stadionie, bowiem do wstępu na obiekt nie są wymagane karnety. Ze
      względu na małą liczbę miejsc parkingowych w okolicy stadionu, radzimy
      przyjechać na Łazienkowską odpowiednio wcześniej.
    • Ja będę napewno :) trzeba będzie przetestować gardło :D

Niespełna 900 biletów pozostało jeszcze na sobotni mecz z Arsenalem Londyn. Najwięcej wejściówek w cenie 50 zł dostępnych jest na sektor 120 (sektor gości). Ze względu na problemy z działaniem internetowego systemu biletowego zachęcamy do zakupu wejściówek osobiście w kasach klubowych lub na "wyspach" Legii. Bilety na sektor gości dostępne są tylko na Łazienkowskiej - w osobnej kasie.

Do kupna biletu i wstępu na stadion konieczne jest posiadanie nowej karty kibica (wydanej po lipcu 2007). Przed meczem z Arsenalem klub przygotuje różne atrakcje dla kibiców. Uroczystości mają się rozpocząć o 15:45. Początek meczu o godzinie 17.

Konfliktu koniec i odrazu trybuny pełne :)

Lucien Owona-Ndong będzie miał jeszcze tydzień na przekonanie do siebie trenerów Legii. Zawodnik PSG wrócił z legionistami do stolicy i od jutra rozpocznie treningi przed nowym sezonem. Jeśli do meczu z Arsenalem udowodni, że może być podstawowym stoperem, prawdopowodnie zostanie w Legii.

Owona-Ndong zagrał 45 minut w ostatnim sparingu Legii we Francji, przeciwko Lorient.
      Menelinho
    • Jak wznowią sprzedaż karnetów po Arsenalu, zapewne jeszcze sporo się sprzeda. Ludzie zobaczą, że Warszawiacy są głodni piłki i żeby mieć jakieś przyzwoite miejsca trzeba mieć karnet. Oby 5-cyfrowa liczba karnetów pękła.

Ten murzynek jakiś taki drewniany i strasznie brutalny. Z drugiej strony młody, no zobaczymy co tam Maciek wymyśli.
    • Klasa rywala, ale jaka cena.
      W lidze też będzie dobrze. W 1roku frekwencja będzie zawsze bardzo wysoko, najtrudniejsze zadanie dla władz klubu to sprawić, aby ta frekwencja w następnych latach była co najmniej taka sama, albo i większa.
    • Serdecznie
      zapraszamy Kibiców na prezentację drużyny, która rozpocznie się w
      czwartek 5 sierpnia o godz. 21:00 na stadionie Legii przy ulicy
      Łazienkowskiej 3. Wstęp na imprezę odbywać się będzie na podstawie Kart
      Kibica.

Legia zaprezentuje zespół na swoim stadionie
      wzorem najsłynniejszych klubów świata. W niezwykłej scenerii jednego z
      najnowocześniejszych obiektów w Europie uczestnicy widowiska będą mogli
      obejrzeć naszych nowych zawodników, którzy wkrótce rozpoczną walkę o
      tytuł najlepszej drużyny w Polsce. Na początku prezentacji zgromadzeni
      Kibice odśpiewają Sen o Warszawie Czesława Niemena. Później nasi nowi
      zawodnicy zostaną oficjalnie przedstawieni wielotysięcznej rzeszy fanów
      Legii. Zwieńczeniem niezwykłej uroczystości będzie pokaz sztucznych
      ogni.

Uprzejmie prosimy, aby pojawić się na stadionie możliwie
      wcześnie. Pomoże to uniknąć kolejek oraz sprawnie dostać się na teren
      obiektu. Bramy stadionu Legii będą otwarte od godziny 19:00.

W
      związku z ogromnym zainteresowaniem prezentacją, w przypadku
      zapełnienia stadionu (czekać będzie na Państwa 23 tysiące miejsc),
      bramy obiektu ze względów bezpieczeństwa i zgodnie z warunkami
      zezwolenia na przeprowadzanie imprez masowych zostaną zamknięte.
    • Ktoś był na prezentacji ??

Dobry trening przed meczem w sb.
      Sektor 206 widok piękny
      Gardła nie ma.
      Tego mi brakowało :)
      Widzów ok.12-15 tysi jedynie południowa wolna.
      Szkoda, że podczas prezentacji leciała nuta z kasety.
      Od godz.18 stałem było już wtedy ok.1k ludzi. Akustyka mocna. Będąc naprzeciwko Ultras w sektorze ... gości miazga była :D Jakby cała trybuna śpiewała oby w sb było jeszcze lepiej.

Obecnie leczenia gardła browarkiem :D

Ivica nowy kapitan Legii. Po polsku już coś tam potrafi skleić :)
      Menelinho

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• A tam, 211 widok genialny :P Stadion bajeczny.
      Odliczam godziny do soboty.

Dla mnie porażka z kapitanem.
      Iwański dostał nóż w plecy, który mu się pod żadnym względem nie należał.
    • Spokojnie
      nie wiemy jak to w tej chwili w szatni wygląda
      ale kapitana wybiera trener nie żaden prezesina

tak czy inaczej powinien to być zawodnik który ma doświadczenie w Legii
      w tej chwili mógł to być tylko Iwański :/
      bo z Polaków grających w podstawowym składzie ...

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().

• ladny stadionik :)

chcialem pojsc na mecz, ale niestety - stadion za pieniadze z budzetu miasta a ja jako Warszawiak nie moge bez karty kibica wejsc ? co za nonsens

mam nadzieje, ze lepsze stadiony spowoduja polepszenie poziomu pilki w Polsce
    • vonHell napisał(a):

ladny stadionik :)

chcialem pojsc na mecz, ale niestety - stadion za pieniadze z budzetu miasta a ja jako Warszawiak nie moge bez karty kibica wejsc ? co za nonsens

to jest bardzo proste

nowoczesny stadion, technika na czasie, nie dostajesz papierkowego biletu czy jakiegokolwiek innego
      bilet jest elektronicznie wgrywany na kartę kibica
      więc jak byś chciał wejść bez niej?

po za tym karty wyrabiane są za darmo

i po spotkaniu z Arsenalem
      wynik 5:6 :P
      piękne spotkanie
      siła ofensywna Legii naprawdę jest napawająca optymizmem
      gdyby nie błędy naszych bramkarzy, zwłaszcza Antolovica kto wie jak by się skończyło

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Black Grucha ().

• Black Grucha napisał(a):

vonHell napisał(a):

ladny stadionik :)

to jest bardzo proste

nowoczesny stadion, technika na czasie, nie dostajesz papierkowego biletu czy jakiegokolwiek innego
      bilet jest elektronicznie wgrywany na kartę kibica
      więc jak byś chciał wejść bez niej?

po za tym karty wyrabiane są za darmo

nie jestem i nie chce byc w jakikolwiek sposob zwiazany z Legia, nie chce tez karty kibica. chcialem zobaczyc jak udal sie stadion zbudowany za publiczne pieniadze

co za problem, zebym mogl kupic bilet na dowod osobisty na przyklad ? stadion jest miejski i jako stadion miejski powinien byc bezproblemowo dostepny dla miejscowych

to jest paranoja, ze moja dziewczyna ktora Polka nie jest moze pojsc na podstawie paszportu, a ja jako rodowity Warszawiak musze wyrabiac karty kibica

a mecz zabawny, Arsenal sie bawil a i tak 6 bramek zalozyl. no i 3 z 4 bramkarzy zagralo fatalnie
    • Wlaczylem sopcasta i przecieralem oczy ze zdumienia jak zobaczylem wynik - tylko czy ten wynik jest efektem dobrej gry Legii i przycmienia przez wiekszy okres Arsenalu czy tez moze luzne podejscie ekipy Wengera i danie zabawy kibicom i gradu bramek? Zweryfikuje to Nasza mocarna liga - 1 mecz z Polonia, ktora mnie specjalnie nie zachwycila w meczu z Gornikiem.
    • Mnie się wydaje , że nie ma co wpadać w przesadny optymizm ;) Coprawda było parę rzeczy , które mogą dawać nadzieje kibicą , ale trzeba też jasno powiedzieć ,że Arsenal grał na 50-60 % a Legia (coprawda bez formacji obronnej - tej podstawowej) prawie na 100 %... Nie ma się jednak co dziwić , bo sportowo Arsenal odstaje poziomem (reprezentuje klase lepszą piłkę) - ten normalny Arsenal

Mimo to , gratulacje dla Was Legioniści , doczekaliście się według mnie jak na polskie warunki dobrej drużyny (sądząc po sparingach nie tylko dzisiejszym meczu) , które może coś zawalczyć w Lidze Europejskiej , bo o LM raczej bym nie myślał ;)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez KOgame ().

• Właśnie wróciłem gardło właśnie leczone :)

Wynik: szkoda, że przegrana chociaż jak w przerwie po cole wychodziłem było 3-1 wróciłem było 3-4.
      Doiping napewno może być lepszy.

Szkoda, że dużo Januszy było, które mówiło to moje miejsce i proszę mi je oddać :D Na ultras obecnie stara zasada obowiązuje czyli BRAK NUMERACJI miejsc. Na Cracovii będzie lepiej mniej januszy więcej prawdziwych kibiców.
      Najlepiej nam wychodziło Za Nasze Miasto i Legia Legia Warszawa.
      I zdecydowanie lepiej jak Ultras podzieliła doping na góra i dół. Jeszcze jak zamontują gniazdo i nagłośnienie będzie super.

btw. Kosmala miał troszkę pretensji, że podczas jego przemowy był doping na maksa.

Bramkarze dno.

Osobiście stałem przy fladze WIELKI CWKS i może powiedzieć, że na starej żylecie im bliżej nowej zylety tym doping był lepszy.

Minus dla klubu stałem w kolejce od 13 pierwotnie bramy od 14 nagle o godzinie 14.45 - Bramy zostaną otwartę dopiero o 15. Trochę ludzi w tym ja się mocno ... zdenerwowało.
      Menelinho