Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• To już przesądzone - Alejandro Ariel Cabral, pomocnik argentyńskiego Velezu Sarsfield w sezonie 2010/11 będzie zawodnikiem Legii. Argentyńczyk trafi na Łazienkowską na zasadzie wypożyczenia za 150 tysięcy dolarów. Jak informuje oficjalna strona Velezu, Legia zagwarantowała sobie prawo pierwokupu zawodnika.

Za transfer definitywny Legia będzie musiała dopłacić 2 miliony dolarów. Zawodnik przyleci do Polski w przyszłym tygodniu. Cabral ma obywatelstwo argentyńskie i hiszpańskie.

omg 2mln wartość zawodnika
      masakra się robi powoli :P
    • 11 lipca Legia gra w Sieniawie czyli moim rodzinnym mieście :D heh moja drużyna gra w okręgówce i tak znany klub jakim jest Legia zgodziła sie przyjechać na 50-lecie klubu a zarazem otworzenie "kompleksu" sportowego. Dla naszej okolicy bedzie to nie lada gratka byc na takim meczu :)
      Oczywiście Sokół rozgromi Legie :)
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • "Alejandro Cabral wylądował w Warszawie!". Takiego piłkarza jeszcze nasza marna liga nie widziała. Brawo brawo brawo!
      Ponad to, na testy przyjechał niejaki Danijel Mihajlović. Z tego co widziałem, to naprawdę niezły grajek. Ciekawe jak będzie się prezentował... Przydałby się.

Legia - GKP Gorzów Wielkopolski 4:3
      Pierwsza bramka po fatalnym błędzie Kostii, drugiej niestety nie widziałem, a trzecia to nieudana próba złapania na spalonego. Fajnie się oglądało pierwszy sparing. Szkoda że dopiero za jakiś czas będzie się krystalizować pierwsza 11 i będzie można zobaczyć w pełni potencjał naszej drużyny. Najbardziej podobał mi się Manu, masakra, b. dobry zawodnik. A wyglądał tak, jakby mu się grać nie chciało. Bruno jakby trochę drewniany, wolny, no ale coś tam wepchnął do siatki no i koło 70minuty bardzo ładnie nożycami w poprzeczkę. Kneżewićowi jakoś się nie przyjrzałem, pierwszą połowę niby oglądałem, ale nie oglądałem. Jeśli chodzi o Vrdoljaka to mam duże oczekiwania wobec niego, szkoda że po jego główce piłka wylądowała na słupku. Zobaczymy jak wszyscy zawodnicy będą się dalej prezentować, już w czwartek kolejny mecz. Mam nadzieję, że już z Cabralem. Oby Maciek to wszystko poskładał, a możemy mieć drużynę jakiej w ekstraklasie nie było.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez dziób ().

• Alejandro Ariel Cabral jest od środy nowym piłkarzem Legii. Argentyńczyk został wypożyczony do stołecznej drużyny na rok z Velez Sarsfield z opcją transferu definitywnego.

No i mamy potwierdzenie. Jutro sparing z Widzewem, więc będzie ciekawie :)
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • To zależy jakim ustawieniem Legia ma zamiar grać Karlik.
      Może być 4-3-3, 4-5-1 albo 4-4-2.

Manu nie jest przypadkiem lewym pomocnikiem/napastnikiem ?
      Na pewno Cabriel grywał na tej pozycji, tak gdzieś wyczytałem.

Podkreślę jeszcze raz, że inicjatywa Legii jest imponująca. Tego spodziewałem się po Lechu, który rozczarował niestety (przynajmniej dotychczas).
    • Yamato Damashi napisał(a):

Podkreślę jeszcze raz, że inicjatywa Legii jest imponująca. Tego spodziewałem się po Lechu, który rozczarował niestety (przynajmniej dotychczas).
      Legia co roku robi takie transfery - i jak one sie koncza? Byli Brazylijczycy, Hiszpanie i wiecej czasu spedzili w knajpach niz na lawce rezerwowej. Poczekajmy az ich zobaczymy w akcji - kupujac tylu nowych trzeba liczyc sie z tym, ze zajmie im troche czasu zgranie. =)
    • Jakoś działacze Legii dużo mówią, obiecują, a wychodzi co wychodzi - bagno.

Tego spodziewałem się po Lechu, który rozczarował niestety (przynajmniej dotychczas).

Bo u nas nie grają nazwiska i narodowości, tylko piłkarze, ot taka skromna różnica. Na transery przyjdzie jeszcze czas, a z doświadczenia wiemy, że te najpóźniejsze są najbardziej trafne.
    • Może robili zakupy, ale to raczej były zakontraktowania tanich zawodników po 500 tysięcy złoty maksimum.
      Teraz wydali nieporównywalnie więcej niż jakikolwiek inny klub w ostatnich latach.
      Ich jakość zweryfikuje boisko, a kto wie, może po paru następnych transferach zgromadzi się ekipa na fazę grupową LM ?
    • **PIMP** napisał(a):

Yamato Damashi napisał(a):

Legia co roku robi takie transfery - i jak one sie koncza? Byli Brazylijczycy, Hiszpanie i wiecej czasu spedzili w knajpach niz na lawce rezerwowej. Poczekajmy az ich zobaczymy w akcji - kupujac tylu nowych trzeba liczyc sie z tym, ze zajmie im troche czasu zgranie. =)

Legia co roku robi takie transfery?
      nie bądź śmieszny
      kiedy ostatnio polski klub wydał ponad 2 mln euro na wzmocnienia?
    • Ostatnie transfery Legii to:

Mięciel

Dong

A więc można sporo porównać do obecnych transferów tym bardziej, że obaj kosztowali 0 pln.
      Legia ma taki plus, że nie gra w eliminacjach do pucharów więc Skorża ma naprawdę sporo czasu na to aby zgrać zespół. Tym bardziej, że u żabojadów będą mocni sparing partnerzy.

C
      Menelinho
    • Yamato Damashi napisał(a):

Teraz wydali nieporównywalnie więcej niż jakikolwiek inny klub w ostatnich latach.

A dziwisz się? Przecież muszą coś robić, po straconym sezonie. Jesli nie wyjdzie Wam za rok (czyt. nie bedzie MP), to przynajmniej powiedzą: przecież się staraliśmy, kupowaliśmy etc, zwalą wine na skautów i dobra.
    • Redyplomowany, trzymasz poziom jak zawsze. ;)

Manu jest prawym pomocnikiem/napastnikiem. W sparingu grał na jednym skrzydle on, na drugim rado. Jak tylko któryś z nich grał na prawej stronie fajnie to wyglądało, ale jak przechodził na lewą, zupełnie gasł. Może z czasu będzie z tym lepiej, zobaczymy.

Choto jest lekko kontuzjowany, podobno nigdzie nie odchodzi. No ale w razie co, to Knezevic jest zakupiony z myślą o środek obrony.

Edit: Wiem, ale to była odpowiedź na jego posty.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez dziób ().

• dziób napisał(a):

Redyplomowany, trzymasz poziom jak zawsze. ;)
      Manu jest prawym pomocnikiem/napastnikiem. W sparingu grał na jednym skrzydle on, na drugim rado. Jak tylko któryś z nich grał na prawej stronie fajnie to wyglądało, ale jak przechodził na lewą, zupełnie gasł. Może z czasu będzie z tym lepiej, zobaczymy.

To chyba ja napisałem czy przypadkiem Manu nie jest lewoskrzydłowym. Nie byłem pewien. :)
    • Legia zremisowała z Widzewem 0:0 w swoim drugim sparingu rozegranym podczas zgrupowania w Grodzisku Wielkopolskim.

Legia Warszawa: 1. Marijan Antolović - 2. Artur Jędrzejczyk (70' 26. Danijel Mihajlović), 23' Srdja Kneżević (81; 6. Piotr Wasikowski), 15. Inaki Astiz (81' 17. Marcin Komorowski), 24. Jakub Wawrzyniak (81' 5. Mateusz Lisiecki) - 9. Manu (70' 33. Michał Żyro), 21. Ivica Vrdoljak (81' 3. Dominik Furman), 7. Piotr Giza (46' 16. Ariel Borysiuk), 8. Maciej Iwański (70' 18. Maciej Górski), 20. Sebastian Szałachowski (46' 32. Miroslav Radović) - 14. Dong Fangzhuo (46' 80. Bruno Mezenga)

oby w lidze było ok :)
      Menelinho

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Redyplomowany napisał(a):

Ja tylko jestem ciekaw, czy to jest zapowiedz kiepskiej gry Legii, czy dobrej gdy Widzewa w lidze.

hehe standard
      rozumiem że mieli się zgrać w jakiś tydzien :)?
      do tego nie wiem jaki sens jest w wystawianiu 21 zawodników w jednym sparingu

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().

• Black Grucha napisał(a):

Redyplomowany napisał(a):

Ja tylko jestem ciekaw, czy to jest zapowiedz kiepskiej gry Legii, czy dobrej gdy Widzewa w lidze.

hehe standard
      rozumiem że mieli się zgrać w jakiś tydzien :)?
      do tego nie wiem jaki sens jest w wystawianiu 21 zawodników w jednym sparingu

Średniawy był ten mecz.
      Przede wszystkim strasznie irytujące problemy z komunikacją.
      Poza tym 2x poprzeczka i chybiony strzał Radovica na pustą bramkę.
      Będzie z czasu lepiej.
    • W sobotę 7 sierpnia o godzinie 17 piłkarze Legii zagrają towarzysko z Arsenalem Londyn z okazji otwarcia trzech trybun nowego stadionu przy Łazienkowskiej. Wstęp na ten mecz, bez konieczności kupowania biletów będą miały osoby, które zakupią karnet na cały sezon. Sprzedaż pojedynczych biletów rozpocznie się 1 sierpnia. Najtańszy bilet normalny (na sektor rodzinny) kosztować będzie 27 złotych.

Na nową "Żyletę" (od strony ul. Łazienkowskiej) bilety normalne będą w cenie 50 złotych. Za najlepsze miejsca trzeba będzie zapłacić 130 złotych.

Do zakupu biletów i wstępu na stadion konieczne jest posiadanie Karty Kibica, których wyrobienie do końca lipca jest bezpłatne. Wiadomo, że przed meczem z Arsenalem klub przygotuje różne atrakcje dla kibiców. Uroczystości mają się rozpocząć o 15:45. Początek meczu o godzinie 17.

Ceny bileów na mecz z Arsenalem:

Sektory I (114 i 213)
      Normalny: 130
      Uczniowie/studenci: 104
      Kobiety: 91
      Seniorzy: 75

Sektory II (112, 115 i 214):
      Normalny: 110
      Uczniowie/studenci: 88
      Kobiety: 77
      Seniorzy: 55

Sektory III (111, 115, 211 i 215):
      Normalny: 90
      Uczniowie/studenci: 72
      Kobiety: 63
      Seniorzy: 45

Sektory IV (118, 119, 204, 210, 216 i 219-222):
      Normalny: 70
      Uczniowie/studenci: 56
      Kobiety: 49
      Seniorzy: 35

Sektory V (106-110 i 205-209):
      Normalny: 50
      Uczniowie/studenci: 40
      Kobiety: 35
      Seniorzy: 25

Sektory VI (117, 217 i 218):
      Normalny: 27
      Menelinho
    • AJU napisał(a):

dzis jak czytalem ze mialby przyjsc govou z lyon`u to sie uśmialem.

juz mial klivert do wisly kiedys przyjsc haha

była taka możliwość
      ale zawodnik musiałby zarabiać około 1,5-2 mln euro za sezon

kasa jak na naszą ligę nie z tego świata
    • Jaja jak berety.
      Dziś pierwszy zespół mial przedostatni sparing przed wyjazdem do Francji, z Dolcanem.... i orżnęli 2:3. :E
      Szkoda że nie było jakiejś transmisji, bo te relacje live ostatnimi czasy są strasznie nieobiektywne. No ale z nich wynika tyle, że do 70 minuty powinien być wynik w okolicach 6-8 dla Legii i 0 dla Dolcanu. Ciekawa sprawa jak to było, jedną bramkę można stracić z przypadku, no ale 3?
      No nic, jak obejrzę jakiś szerszy skrót, to napiszę jak to w moich oczach wyglądało.