Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Poznan dziekuje Legi za szanse na wskoczenie na fotel lidera ]:-D

gdyby nie te odgwizdane spalone Polonii, ktorych nie bylo to by byl pogrom ;) . Dong wszedl choc praktycznie nie bylo go widac. Urban dostanie jeszcze szanse od zarzadu?
    • gdyby nie wybita piłka z linii bramkowej 2 razy to Legia mogła by wygrać, ale to jest gdybanie PIMP :)
      można jeszcze pogdybać jeśli ktoś wykosi Lechowi Lewandowskiego to zostaje bez napastnika ;) Ale np. w Legii od kilku lat nie ma napastnika i dajemy rade :D

Urban po raz kolejny powtórzył: PRESJA PRESJA PRESJA
      Cóż mecz napewno lepszy niż Odrą, ale wynik ten sam więc w poniedziałek Urban out do KSG.

PIMP dziękujesz za fotel lidera to czyżby mecz w Bełchatowie został ustawiony meczyk jak było za Reisa i Krygiera, ż? :P

iti patataj
      Menelinho
    • Kar(L)ik napisał(a):

PIMP dziękujesz za fotel lidera to czyżby mecz w Bełchatowie został ustawiony meczyk jak było za Reisa i Krygiera, ż? :P

takiego tekstu sie po Tobie nie spodziewalem ale cuz... Takie widocznie sa maniery w Warszawie. Jak na ta chwile Reksio nie mial sprawy wiec na ta chwile jest niewinny. A co wyjdzie pozniej - cala Nasza liga byla skorumpowana i licze, ze szybko poznamy nazwiska wszystkich, bo z tego co slysze to duzo padnie konkretow.

Ja wierze w swoj klub w przeciwienstwie do Ciebie - z reszta mi jest latwiej, bo moja druzyna w 2 meczach zdobyla 6 pkt i nie wygrywajac 1-0 tylko padaly konkretne wyniki :) . A co do napastnikow - jest Mikolajczak i wraca Chrapek. Majac takich pomocnikow w Lechu wystarczy dolozyc noge - a to kazdy potrafi 8-) .
      Odejdzie Urban i wszystko sie zmieni? Naprawde zawodze sie na Tobie - problem lezy w waszych kopaczach i tym, ze zamiast byc ze swoim klubem jestescie przeciwko niemu ;) . Napisze tak - dla Lecha bedzie lepiej jesli dojdzie do takowej zmiany w Legii i Wisle. To nie Real i nie dostaniecie Wengera czy Murinhio - wiec na cuda nie liczcie =)
    • taki tekst był dla podkręcania atmosfery :D i się udało :)

Ty wierzysz w swój klub bo u Ciebie jest w ok. Co do napastników bodjaże Ty w temacie Lecha pisałeś, że Mikołajczak drewno jakich mało( jeśli nie Ty to sorry, ale napewno w temacie Lecha było o nim). GKS też wygrał 2 mecze i ma 6 pkt :) do tego gra u siebie.
      Ja nie wierze w tych zawodników, którzy nie okazują ambicji, woli walki i tylko czekają na pln na koncie.
      Nie wierze w Urban, który nie potrafi do tych zawodników dotrzeć. Nie wierze w trenera, który mówi, że Legia to jest tylko Legia i nie musi walczyć o mistrza co roku. A właśnie, że MUSI.Nie wierze w trenera, który nie potrafi powiedzieć zagraliśmy słabo, tragicznie tylko mówi winna murawy/piłki/kontuzji/kibiców( iti chce mieć klientów PIMP ). Nie wierze w ten zarząd i właściciela, którzy od przyjścia do (L) spuszczają klub na dno w każdym aspekcie. Kiedyś piękne słowo - gdy taka Odra czy GKS B przyjeżdżały na (L) to już w tuneli przed wyjściem wiedzieli, że wynik brzmi już 1-0 dla (L). Teraz na trybunach nie chodzą kibice, którzy mają dość konfliktu i wolą tak jak ja obejrzeć w C+ meczyk. Osoby, które tworzyły doping i ich otoczenie( nie wszystkich popieram) chadzają teraz na sekcje kosza,hokeja czy siaty więc na trybunach nie ma już osób związanych z tych klubem są klienci, którzy PŁACĄ i WYMAGAJĄ.
      Ale JA wierze, że kiedyś (L) odrodzi się bez ITI i znów będziemy dominować na scenie kibicowskiej i sportowej.

Zmiana trenera o tyle może nam pomóc, że może wreszcie nie będzie grał Giza, może ktoś tych zawodników będzie potrafił zdrowo ....( nakrzyczeć) i może wreszcie nowy trener powie, że z (L) na piersi trzeba .... ( zasuwać).
      Menelinho
    • Tak, ja nazwalem Mikolaczaka "drewnem". Ale nawet te "drewno" potrafi dolozyc noge do idealnego podania pomocnikow. Podam Ci smieszne statystyki, ktore mowia, ze Lech w Belchatowie nie przegral od 14 lat! Ale to tylko statystyki, ktore nie musza sie przekladac na gre. Co do "kibicow" Legii, ktorych nazywasz "klientami ITI". No sorry ale ITI walczy z chamstwem na Waszym stadionie, wiec to nie klienci ITI tam robia burdy i daja popisy na meczach reprezentacji w Warszawie, a Wasi oddani kibice, ktorych na dobra sprawe kibicami nazwac nie mozna...

Mi sie ogolnie podoba polityka ITI - walcza z chamstwem na stadione i dorza do tego zeby mecz wygladal tak jak min. w Poznaniu. Kasy tez macie sporo tylko nie potraficie jej wydac rozsadnie. Skauting macie? Czy nie? Co w Legii robi jeszcze Trzeciak? Przeciez te transfery to kompletne niewypaly! Co sie dzieje z Iwanskim i Rybusem?

Tacy prezesi jacy sa w Legii i w Lechu "leja" na sprzedawanie meczy i ten syf w PZPN - chwala im za to. Nie muisicie cala wine zwalac na kogos kto utrzymuje caly Wasz klub na swoim garnuszku...
    • Statystyki to tylko statystyki :) I prawo serii zawsze zostaje przełamane :)
      Nazywam klientami bo tak sobie życzy ITI więc to nie jest mój wymysł :) I Ci klienci mają prawo gwizdać na kopaczy. A zresztą tak jak napisałem większość woli obejrzeć mecz w domu w C+ lub iść na sekcje niż Ł3 i tym samym jest na Ł3 ok.3 tysi z czego 1/3 ma bilety za free . Podoba Ci się polityka ITI czyli nic nie dać, a zabrać wszystko :) KASY mamy sporo hehe spójrz na transfery ostatnie Legii i zobaczysz ile Legia wydała: 0 pln słownie zero pln. Jaki skauting ?? Jaj sobie robisz ?? :P Oni biorą kogoś na testy z polecanie jakiegoś tam menadżera zero obserwacji zero! Prezes Legii to ma pupie (L) i jej wyniki podobnie jak reszta zarządu i ludzi wokół klubu.

Nie chce mi się szukać artykułów na temat ITI i jej postulatów zaraz po wejściu do (L): ale tak skrócie
      - za 3 lata Liga Mistrzów od 2004 mamy już 6 lat i nic
      - drużyna, która będzie dominowała na krajowym podwórku ( porażki Sanok,Odra,PB itd)
      - pełny stadion ludzi

i teraz zobacz jak jest i było przez tych 6 lat.

I tak jak napisał, nie popieram ani ITI bardziej ich nienawidzę, ale też nie popieram działań ludzi z Sklw. Na tej wojnie przegrana jest tylko (L) niestety.

ps. Jak będzie mecz w Poznaniu to posłuchaj jak cały stadion krzyknie iti patataj ;)

ps2. o ile mnie pamięć nie myli ostatnie burdy na (L) były chyba w 97 roku.

Jak dowiedziała się nieoficjalnie redakcja Legia.Net Jan Urban nie jest już trenerem Legii Warszawa. Wczoraj podczas powrotu z Bytomia szkoleniowiec odebrał telefon od jednego z właścicieli, który podziękował mu za dotychczasową współpracę. Trener z kolei podziękował zawodnikom za wspólnie spędzony czas i pożegnał z każdym z osobna. Jeszcze nie wiadomo, kto zastąpi Urbana na stanowisku trenera. W kuluarach wiele mówi się o tym, że do końca obecnego sezonu rolę tą ma pełnić Stefan Białas lub asystent trenera Urbana Jacek Magiera.

Trener Jan Urban poprowadził zespół Legii w 124 meczach. Odniósł 66 zwycięstw, 27 spotkań zremisował i 21 meczach poniósł porażkę. W roli pierwszego szkoleniowca Urban zadebiutował 8. lipca 2007 roku w spotkaniu z Vetrą w Wilnie. Ostatnim meczem okazał się pojedynek z Polonia w Bytomiu 13. marca 2010 roku. W czasie swojej pracy zdobył z Legią dwa razy wicemistrzostwo Polski, Puchar Polski oraz Superpuchar Polski.
      Menelinho

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Ja napewno nie robiłem burd w Wilnie :), a żeby były to nie zaprzeczam i nigdy nie zaprzeczałem oprócz Wilna był jeszcze Bełchatów i finał PP. Tak samo np. Widzew robił w Zabrzu, GKS Katowice u siebie, Wisła z Arką itd. ale oczywiście wszystkim najbardziej w pamięci zostało Wilno( fakt, że najbardziej pokazywane burda przez media).
      Menelinho

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Normalnie pierwszy raz cieszę się z porażki mojego klubu :D
      jeżeli to prawda z Urbanem to jestem wniebowzięty :D
      chyba jak każdy prawdziwy kibic (L)
      Urban patataj szkolić dzieciaki w Pampelunie i zabierz ze sobą Trzeciaka

tylko kogo wsadzą na jego miejsce

edit. Kasperczak i Michniewicz są bezrobotni.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().

• Michniewicz aka polski mourinho nie bez powodu jest bezrobotny. Zarówno w Lechu jak i w Zagłębiu zdarzało mu się nagrywać krzywe akcje i teraz nie siedzi w celi jedynie dlatego, że w zeszłe wakacje poszedł na pełną współprace z prokuraturą we Wrocławiu.

Takim panom stanowczo dziękujemy. Ja bym widział kogoś z zagranicy raczej.
      zgniły liberał/podły ateista
    • jedynie OKUKA trener z JAJAMI, który nauczy grać kopaczy z (L) na piersi.

Zwolnienie Jana Urbana z funkcji pierwszego trenera Legii to nie jedyna zmiana, jaka nastąpiła w klubie. Do dymisji podał się asystent Urbana, Jose Antonio Vicuna. Dymisję przyjęto. Jak poinformowała oficjalna strona klubu, legia.com, nowym szkoleniowcem Legii został Stefan Białas. Już w poniedziałek poprowadzi trening zespołu. Jego umowa z warszawskim klubem ma obowiązywać do końca maja. Ponadto w związku z rezygnacją Mirosława Trzeciaka obowiązki Dyrektora Rozwoju Sportowego przejął Marek Jóźwiak.

Trzeciak,Urban,Kibu już out teraz reszta miklas,walter,ostrowski,szul
      Menelinho

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• nie wiem czemu ale jakoś Białas nie napawa mnie optymizmem :-|
      co wy o nim sądzicie?
      wiem że to prawdopodobnie tylko do końca sezonu, ale...
      nie lepiej od razu znaleźć trenera na stałe?
    • Bialas to kolejny trener bez jaj i dla mnie osobiscie to duzy + 8-)

Mysle, ze gra sie nic, a nic nie zmieni i bedziecie jeszcze wspominac jak to za Urbana bylo dobrze ;) . Ten sezon ewidentnie dla Legii nie skonczy sie dobrze - opieram sie chocby na tym, ze w Lechu tez bylo potrzeba czasu zeby ta wizja Zielinskiego znalazla odbicie w grze pilkarzy. Nie liczcie na jakies mega bum w kolejnym meczu =)
    • to już nawet nie jest śmieszne
      3 porażka
      tym razem 1:0 z Ruchem w PP
      gra nie wyglądała tragicznie, można powiedzieć że legia w znacznym stopniu przeważała w tym spotkaniu
      ale co z tego skoro 0 wykończenia akcji
      nie wiem kto tu ma strzelać bramki :-|
    • czyzby powtoreczka z roku poprzedniego? Rok temu Legia tez zatrzymala sie na Ruchu :E

mecz sie dalo ogladac - Legia przynajmniej probowala strzelic bramke. Gdyby Giza mial lepszy celownik ;)
    • Gdyby Legia miała napastnika :E
      A najlepsze jest to, że po meczu Meciel powiedział, że Grzelak miał gorączkę, a on kaszel i z dwojga złego on zagrał. Nie rozumiem, Donga już nie ma ?
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • Made in China Dong chyba pokazał sie z dobrej strony... Ale to był praktycznie pierwszy jego dluzszy mecz, nigdy nie wiadomo, Grzelak jak przychodzil do Legii tez mial pierwsze mecze dobre, Chinyama to samo, nie zdziwie sie jezeli Dong bedzie kolejnym niewypałem... Prawda jest jedna, zostal wystawiony w pierwszym skladzie tylko dlatego zeby wypromowac klub w Chinach, ogolnie sciagniecie go było i jest jednym wielkim podstepnym chwytem marketingowym Miklasa...

Wierzę że będzie dobrze...

ITI uciekaj !!!
    • Dong został wystawiony także dlatego, że nie było innego napastnika :D Mięciel miał gorączkę zaś Grzelaka bolała pachwina( swoją drogą zagrał 3 mecze z rzędu co jest sukcesem i tak) Chinyama tak został ,,wyleczony", że nie pozostaje nic innego jak bić brawo. Promocja w Chinach tak w końcu jak co 10 mieszkaniec Dialang czy jakoś tak to Legia zarobi nawet 150mln pln :D Miklas ma fantazje kraj, który słynie z podróbek będzie kupował oryginalną koszuleczkę adidasa :D
      Co do meczu z WKS-em grając pod koniec meczu w systemie 4-6-0 ciężko jest wygrać mecz.

aha w kwietniu rusza wielka kampania zachęcająca ludzi, aby zawitali na Ł3 od nowego sezonu.

fragment wywiadu z Panem Białasem :

Podobno nigdy Pan nie przeklina?

- Bo to nic nie daje. Dodam, że byłem miło zaskoczony, bo moi piłkarze również nie rzucają mięsem zbyt często. Co innego tamta Legia, sprzed 11 lat. Oni toby się chyba pozagryzali, gdyby ich nie pilnować.
      Komentarz zbędny.

fragment wywiadu z ostrowskim:
      Przed przejęciem Legii przez ITI na stadionie panowała zazwyczaj wspaniała atmosfera. Teraz wielu z nich przestało przychodzić na Łazienkowską. Czy uda wam się niebawem wypełnić przebudowane trybuny?

- Mam nadzieję, że nasz stadion nie będzie świecił pustkami. Mamy strategię, jak to zrobić. W kwietniu zostanie ona wdrożona. W odnoście tych, co przestali przychodzić na mecze Legii, to ja mogę powiedzieć, że wielu z nich nie pojawia się na trybunach, bo ma dość metod stosowanych przez tych, którzy toczą wojnę z zarządem i właścicielem klubu.

Czyli już nie ma teorii, że ludzie przyjdą dla samego stadionu??

Swoją drogą wystarczy zbudować DOBRY zespół na miarę chociażby LE i Mistrza Polski i ludzie będą chodzić, a jeszcze jakby iti odeszło i był doping to byłbym spokojny o frekwencje.

Nadzieja umiera ostatnia.

iti patataj.
      Menelinho
    • Taaaaak. Ostatnio było pisane na ten temat, że bilety na nowym stadionie będą w takich cenach, że nie będą odstraszać kibiców i będzie frekwencja :) Podobno cennik ma być pokazany w tym tygodniu, zobaczymy co nasi kochani włodarze wymyślili :)
    • wygrali -_-
      ale tragedia
      czy może być jeszcze gorzej?
      jak zagramy (twu...) jak zakwalifikujemy się do pucharów w tym sezonie
      mniejsza z pucharami - ale miejsce 1-3 będzie cudem :|

edit. choć może jestem głupi, naiwny i frajer
      ale nadal wierzę przed każdym spotkaniem że wygrają 8-/

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().