Legia Warszawa

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Darth_Sidius napisał(a):

Janek Mucha jest prze..kozakiem (:P), to co wyprawiał przechodzi ludzkie pojęcie, bohater meczu bez dwóch zdań

prze-kozak to mało powiedziane
      jeśli jakiś klub obserwował Janka w tym spotkaniu
      to Słowak już wygrał sobie wypasiony kontrakt :)
      podobno Mucha zgodził się żeby Legia zarobiła na nim - mowa o kwocie 0,5 mln Euro
      niestety prawdopodobnie Mucha rozegra w składzie Legii już tylko 2 spotkania ligowe :/
      no ale cóż za dobry jest na tą ligę, a skoro jakiś kretyn nie potrafił z nim przedłużyć kontraktu rok temu ..... :/
      do dostaniemy ochłapy i stracimy świetnego zawodnika

tak czy inaczej o następce nie musimy się martwić, Dowhań z pewnością wybierze nam świetnego bramkarza na następce czy będzie to Skaba czy Machnowskij, czy Grzelak xD
      to będzie na pewno pewny punkt drużyny...
    • O matko, ale dawno mnie tu nie było :) Temat zamarł coś słabo Legijna brać się stara :P

Oby w nowym roku w Legii działo się lepiej zarówno pod względem sportowym jak i kibicowskim.

Wzmocnień ciężko się spodziewać. Raczej więcej z klubu zawodników odejdzie większość na zasadzie wypożyczenia no i nie wiadomo co będzie z Jankiem Muchą ciężko wyobrazić sobie (L) bez niego w składzie, ale z czasem Skaba go zastąpi tak jak Mucha Fabiana, Fabian Boruca, Boruc Staneva itd :D

LEGIA KRÓLEM ZAWSZE POZOSTANIE Z TYM TYTUŁEM
      Menelinho

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Kar(L)ik napisał(a):

Wróciłem i i dyskusja kwitnie :D tylko cały czas ,,przeciwnicy" mówią to samo i tak w kółko :P Nowy rok się zaczyna trzeba myśleć pozytywnie

dokładnie
      na każdą bezstronną formę krytyki odpowiadają głupawymi zaczepkami
      cóż każdy reprezentuje poziom jaki widać
      pozdro
    • Takesure Chinyama wciąż ma problemy ze zdrowiem. Napastnik z Zimbabwe od kilku miesięcy narzeka na bóle w kolanie, a lekarze nie wiedzą jak go wyleczyć. Wiadomo już, że 14 stycznia, kiedy legioniści rozpoczną przygotowania do rundy wiosennej, "Chini" ciągle nie będzie gotowy do podjęcia normalnych treningów.

Uraz kolana ciągnie się za Chinyamą od kwietnia ubiegłego roku. Latem, po zakończeniu minionego sezonu, Chinyama przeszedł operację, ale z urlopu w Zimbabwe wrócił z bólem w nodze. Najskuteczniejszy zawodnik Legii poprzedniego sezonu pauzował przez większość rundy jesiennej, a po raz ostatni na boisku pojawił się na początku listopada.

W przyszłym tygodniu zawodnik miał rozpocząć zajęcia z piłką, ale wiadomo, że to nie nastąpi. Co gorsze, sztab medyczny Legii nie wie jak pomóc czarnoskóremu zawodnikowi.

Takie rzeczy tylko w Legii :(
      Menelinho
    • no to kaplica na wiosne :/
      obstawiam że gdyby Czini był zdrowy całą jesień
      nie było by straty do Wisły 5 pkt
      jaki by nie był, bramki strzelał regularnie :/

btw na legialive znów bzdury o Saganowskim :-|
    • Kar(L)ik napisał(a):

Takesure Chinyama wciąż ma problemy ze zdrowiem. Napastnik z Zimbabwe od kilku miesięcy narzeka na bóle w kolanie, a lekarze nie wiedzą jak go wyleczyć.

Może to i lepiej? Lepiej niech siedzi w szpitalu albo na trybunach niż miałby zejść na zawał w czasie meczu. Tym bardziej, że Mięciel i reszta sznajperów daje rade ;)
    • Jan Mucha podpisał dziś kontrakt z nowym klubem i w czerwcu opuści Legię. Mucha odchodzi, ale nikt oficjalnie nie wie gdzie! Nowy i obecny pracodawca słowackiego bramkarza uzgodnili, że nie ujawnią gdzie od 1 lipca będzie występował Mucha. Wiadomo natomiast, że kontrakt Muchy z nowym klubem będzie obowiązywał 3 lata. Najprawdopodobniej nowym klubem Jano będzie Everton lub Tottenham.
      "Jestem bardzo szczęśliwy, że podpisałem kontrakt z nowym klubem. Niestety nie mogę zdradzić gdzie będę grał" - powiedział słowackiej agencji SITA Jan Mucha.

WIELKA SZKODA, ale można się było tego spodziewać :)
      My możemy życzyć tylko powodzenia i podziękować za to co zrobił dla klubu.
      u15 - top 200? (off)
      u56 - top 20 (off)
      uTarazed - top 7 (off)
      uWezn - top 2 (off)
      uAquarius - top 1 (off)
      uEuropa top 2 (off)
    • Janek Mucha w końcu opuści naszą słabiutką ,,ekstraklasę". Oby w nowym klubie spisywał się tak jak do tej pory w (L).
      Niestety przeglądając fora legijne krew człowieka zalewa jak niektórzy domagają się, aby Janek posiedział do końca sezonu na ławie. Krótką ,,fani" mają pamięć gdyby nie Janek to Urban dawno pożegnał by się z (L), a miejsca w tabeli oscylowały by około 5.

A zarząd mógł rok temu pomyśleć, aby Jankowi dać lepszy hajs i wtedy kasa dla Łoltera do kieszeni by była, a tak chytry dwa razy traci.

Tyle.

Czy w Tajlandii,czy w Austria na ME wszędzie kibice pozdrawiają iti
      Menelinho
    • Za 8 dni Legia zagra na wyjeździe z Cracovią nie wiadomo jeszcze gdzie odbędzie się spotkanie w grę wchodzą Sosnowiec bądź obiekt Hutnika.
      Legia jak co rundę testuje testuje :) Praktycznie za czasów Urbana Dong Fangzhuo będzie jedynym, który zdał testy to musi być coś :D Trzeciak i Miklas obiecywali, że są piłkarze, którzy mogą przyjść do Legii i trzeba za nich płacić bez konieczności odbywania castingu u Janka. Możliwe, że zostanie w Legii jeszcze testowany Chorwat, ale osobiście wydaje mi się, że nie zdał testu u Janka.
      Mydlenie oczu jak co rundę przez iti to już standard. Mistrz jest nasz no i jak powiedział pan Kosmala drużyna ma duży potencjał ;]
      Szkoda mi patrzeć jak mój nie tylko klub z roku na rok staję się coraz większym przeciętniakiem w naszej lidze w aspektu występu w pucharach nie będę się odnosił :) Niestety takich czasów się doczekaliśmy, że nasz klub to obecnie porażka pod każdym względem no może oprócz stadionu, który rośnie w oczach ;)

Skład na najbliższy mecz:
      Mucha-Rzeźnik-Astiz-Choto-Wawrzyniak-Szałach-Borysiuk-Giza-Iwański-Rybus-Grzelak chyba, że wystąpią kontuzje. ps. TO BĘDZIE CIĘŻKI MECZ

wynik Legii w sparingach :
      Legia - Austria Wiedeń 0-1
      Legia - Metalurg Zaporoże 0-1
      Legia - FC Zestafoni 1-3
      Legia - Hajduk Split 0-1
      Legia - Świt NDM 5-0
      Legia - Znicz 2-0
      Legia - Lewski Sofia 2-0
      Legia - Rad Belgrad 0-2
      Legia - Mordowija Sarańsk 2-4
      Legia - GAIS Goteborg 0-0

Niby wynik ze sparingów są nie ważne, ale gra Legii z przodu to prawdziwa porażka i tu cytat Janka Urbana "Naszym mankamentem jest to, że strzelamy zbyt mało bramek i nad tym musimy pracować" - po raz kolejny podkreślił trener warszawskiego zespołu. Od czasów odejścia Saganowskiego (L) pozostaje bez napastnika oprócz kilku przebłysków Chinyamy. Urban 3 lata pracuje w Legii i co raz gorzej jest niestety.

Legia Warszawa

/ Zabroniony jest double posting tj. pisanie jednego postu pod drugim. W przypadku chęci dopowiedzenia czegoś należy użyć opcji "edytuj"
      *sisko
      Menelinho

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Kar(L)ik ().

• Mimo wielu przeciwności Legia zzdobyła 3pkt osobiście nie wierzyłem w to, ale cieszę się, że się myliłem ;) paradoksalnie ta czerwona kartka( moim zdaniem niesłuszna) pomogła Legii, a zaszkodziła rywalowi, który nie wiedział jak ,,grać". Oczywiście mieli 3x100% słupek,poprzeczka i obrona Muchy.
      Brawo dla Grzelaka, który mocno mnie zaskoczył oby tylko nie było zaraz,że kontuzja jakaś czy coś.
      Menelinho
    • **PIMP** napisał(a):

szczescie podobno sprzyja lepszych choc na moje 3 pkt Wam sie nie nalezaly. Mysle, ze Urban sie zapedzil mowiac, ze idziecie na Majstra - z taka gra max 4-5 miejsce ;)

ameryki tym stwierdzeniem nie odkryłeś :P chociaż przy naszym poziomie ligi każdy wynik jest możliwy Legia może wygrać teraz mecz aby za tydzień dać ciała podobnie jest z Wisłą czy Lechem taki urok ligi.
      Menelinho
    • Pod względem sportowym Legia była o wiele gorsza, lecz szczęście w obronie, a potem mecz życia Szałachowskiego zdobył dla was 3 punkty. Szczerze, to Cracovia powinna wygrać ten mecz i to co najmniej 2 lub 3 do zera. W zasadzie jedna bramka więcej Cracovii i zdołowana Legia nie dałaby już rady. Ah ten futbol :)
    • Yamato Damashi napisał(a):

Pod względem sportowym Legia była o wiele gorsza, lecz szczęście w obronie, a potem mecz życia Szałachowskiego zdobył dla was 3 punkty. Szczerze, to Cracovia powinna wygrać ten mecz i to co najmniej 2 lub 3 do zera. W zasadzie jedna bramka więcej Cracovii i zdołowana Legia nie dałaby już rady. Ah ten futbol :)

Legia nie była wiele gorsza, biorąc pod uwagę że grali 10 na 11 to nie było jakoś tak strasznie.
      Optycznie wyglądało to marnie, szczególnie w środku, bo Ajwen jest gruby a Borysiuk słabiutki jak rosół na jednej kostce, ale czasem im nawet szybkie rozegrania na jeden kontakt wychodziły.
      W ciągu długiego sezonu szczęście i pech i tak się wyrównują. Parę razy tak było, że to Legia miała przewagę, a mimo to mecz skończył się remisem. Raz na tarczy, raz z tarczą ;)

A tak ogólnie to Jano jest prze-kozak. Dla mnie on ten mecz wygrał.
      zgniły liberał/podły ateista
    • bERN napisał(a):

Gdy Boruc odchodził mówiło się to samo :) Gdy Fabian również :D

do 3 razy sztuka ^^ już nie będzie tak dobrego bramkarza w Legii jak Mucha, Boruc czy Fabian, teraz trzeba ściągać jakiegoś za tanie pieniądze, bo przecież Legia nigdy nie wydaje dużo pieniędzy i liczy, że liga sama się wygra.. :quasi: