TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• gotha napisał(a):

trzeba sie cieszyc z takiego farta bo to sie trafia raz na 10 lat nam

Częściej ;> Wiśle raz na jakieś 5-6 lat ;>
      Mówię tu o bramce w 90+4 minucie meczu z Iraklisem Saloniki w 2006 roku czy wyrównanie w dwumeczu z Realem Saragossa (1999), mimo, że do połowy drugiego meczu Wisła przegrywała 1:5 ;>

Co do meczu ze Standadem Liege... Rywal mocny, grał w niedawno w LM.

W ostatnich 5 latach grali następująco:
      2010/2011 - brak gry w europejskich pucharach;
      2009/2010 - III miejsce w grupie LM (Arsenal, Olympiakos, Alkmaar) - bez kwalifikacji; 1/16 LE Salzburg 3:2d, 0:0w; 1/8 LE Panathinaikos 3:1w, 1:0d; 1/4 LE Hamburger SV 1:2w, 1:3d;
      2008/2009 - IIIrd kw LM Liverpool 0:0d, 0:1(dog.)w; Ird PUEFA Everton 2:2w, 2:1d; I miejsce w grupie PUEFA (Stuttgart, Sampdoria, Sevilla, Partizan); IIIrd PUEFA Braga 0:3w, 1:1d;
      2007/2008 - IIrd kw PUEFA Kaerjeng 3:0w, 1:0d; Ird PUEFA Zenit 0:3w, 1:1d;
      2006/2007 - IIIrd kw LM Steaua 2:2d, 1:2w; Ird PUEFA Celta Viga 0:1d, 0:3w;
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Prezes Bogdan Basałaj zapewnił, że w rundzie wiosennej można się spodziewać obniżek cen biletów, co zresztą już widać po cenach wejściówek na mecz ze Standardem. „Konsekwentnie dotrzymuję słowa, że im bardziej powiększa się oddana powierzchnia stadionu, tym ceny biletów są coraz niższe. Jak widać, bilety na mecz ze Standardem są w bardzo atrakcyjnych cenach jak na tą fazę rozgrywek. Także wejściówki na mecze ligowe będą tańsze w porównaniu do cen z jesieni” – przekonuje prezes.

„Mamy bardzo atrakcyjna rundę wiosenną przy Reymonta 22– trzechrywali z czołówki, Derby, Ligę Europejską i mecz z Lechem w Pucharze Polski. Wiosna na pewno będzie ciekawa dla kibiców” – przypomina prezes.

Od nowej rundy kibice będą mogli wykupić karnety na wszystkie trybuny przy Reymonta 22. Będzie to pierwsza taka możliwość po przebudowie stadionu Wisły. „Wiosną będziemy zachęcali kibiców do tego, aby wykupili swoje miejsce na stadionie, na którym będą mogli siedzieć już do końca życia. Karnetowcy, jeśli wykupią miejsce na stadionie, będą potem mogli już stale przedłużać sobie karnet na właśnie to określone miejsce przez cały czas” – zdradza Bogdan Basałaj.

Nikogo też nie powinien zniechęcić do przychodzenia na stadion chłód, który panować będzie zapewne na początku rundy. „Warto podkreślić to, że u nas kibice, kiedy będzie jeszcze chłodniej, mają możliwość wejść pod trybunę i ogrzać się. Inne stadiony nie mają takiej opcji i je się na przykład na zewnątrz. U nas wszystko to jest w środku, co zapewnia komfort i ciepło. Wiosną chcemy zaskoczyć kibiców zmianami w strefach cateringowych” – podkreśla prezes.

M. Górski
      Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

Jak widac obietnice w koncu beda spelnione i na wiosne powinna sie zwiekszyc frekwencja na trybunach :) A jak jeszcze pilkarze beda dobrze grac, to pewnie kilka razy bedzie pelny stadion :)

• W meczu o Superpuchar Polski Wisła Kraków wygrała z Sandecją Nowy Sącz 3:1. Bramki dla mistrzów Polski zdobyli Meliskon, Małecki i Lamey.

Puchar w całej okazałości: i40.tinypic.com/ndhdh.jpg

A już w czwartek mecz ze Standardem. Niestety nie ma jakiegoś dużego zainteresowania kibiców, taka pora roku.
      ex SMod ZŻU, MN

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • No ja niestety raczej nie pojde na Standard... Choroba mnie dopadla i fatalnie sie czuje. Rok temu poszedlem chory na mecz, to pozniej zalowalem, wiec chyba zobacze w tv. No i szkoda, ze nie bylo przetarcia z Legia, jestem ciekaw jak bedzie wygladala druzyna Moskala. Bo to co bylo na jesieni, to chyba jeszcze zespol Maaskanta. Wiec po okresie przygotowawczym moze to troche inaczej funkcjonowac. Jak nie bedzie kontuzji, to powinno byc dobrze.
    • **PIMP**, no właśnie. Szczególnie, że u Was chyba droższe bilety były. Przed meczem z APOELem stałem 3h w kolejce po bilet, teraz przyszedłem i spokojnie, bez kolejki kupiłem.
      Ale w sumie jestem z siebie zadowolony, namówiłem 3 osoby na ten mecz :)

EDIT: Zeszło 15'300 biletów. Ale wątpię, że przekroczymy 20 tysięcy...
      ex SMod ZŻU, MN

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Z tego co wiem, w Malopolsce wlasnie zaczely sie ferie. Takze masa ludzi wyjechala. Badz co badz, wielu z kibicow to uczniowie/studenci (oczywiscie sesje na uczelniach sa w roznych terminach, ale w wiekszosci chyba wlasnie od tego tygodnia jest przerwa miedzysemestralna). A kto, zalatwiajac sobie nocleg pare miesiecy temu, mogl sie spodziewac awansu Wiselki do kolejnej rundy? :) No nic, zobaczymy za kilka dni, w czwartek ma byc tylko -3/-4, wiec w takie upaly moze przyjsc wiecej osob.
    • Na Juventusie odczuwalna temperatura wynosila kolo 25 stopni na minusie, z reszta na Bradze tez nie bylo za ciekawie, a i tak sprzedaly sie wszystkie dostepne wejsciowki. Sam mialem w tym okresie sesje i egzamin dzien pozniej, a i tak sie pojawilem na meczu. Dla chcacego nic trudnego. Marketingowo stoicie slabo i nikt chyba jeszcze u Was nie wpadl na cos takiego jak sprzedaz internetowa biletow. ;)
    • Sesja sesją, ferie feriami ale żeby w tak dużym mieście i jego okolicach nie było 30 tysięcy chętnych na mecz 1/16 LE? Przecież to już jest dosyć wysoki szczebel rozgrywek, więc nie rozumiem skąd takie rozczarowanie.
      Jako, że jesteście pewniejszym źródłem informacji niż niektóre strony internetowe to spytam się w jakiej cenie sa bilety na to spotkanie?
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • O sprzedazy internetowej jest mowa od dawna, ale maja z tym jakis problem. Nie wiem o co chodzi, wiec nie bede sie wypowiadal. Zreszta, zostalo kilka dni do meczu, takze powinno byc przyzwoicie. Mysle, ze w dniu meczu powinno pojsc sporo biletow, niektorzy moga wrocic z nart po weekendzie i dopiero przed samymi zawodami kupic. Gdyby mecz byl 2 tygodnie pozniej, to z pewnoscia byloby duzo wiecej osob (albo gdyby ferie/przerwa miedzysemestralna byly w innym terminie). Inna sprawa, ze w Krakowie puchary przez ostatnie lata byly dosc czesto, wiec nie kazdy "zwykly" kibic bedzie sie pchal na stadion na Standard. Co innego, gdyby Wisla pierwszy raz od dawna weszla do pucharow. A tak to kibice sa przyzwyczajeni i mysle, ze niektorym sie nie chce. Na Koronie tez nie bedzie tlumow, zapewne dopiero w marcu wzrosnie frekwencja.

@dragontaur:
      wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci…ow_na_standard_w_1_16_le/

G i C sa za bramkami, tam pewnie pojda wszystkie bilety. C pewnie juz cala wykupiona, slyszalem ze na G tez juz sporo poszlo. W kazdym badz razie, zobaczymy za kilka dni.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez !Pete ().

• Puchar im. Joanny Muchy wręczony:

Zdjęcia skwk.

Co do marketingu: dopiero w styczniu weszła płatność kartą. Jak wyrabiałem w lipcu nową kartkę kibica to na kartce dostałem nawet hasło do strony z biletami przez internet - problem, że ta strona do dziś nie istnieje.
      Marketing słaby jest, brak jakiś promocji. Poza tym, jak patrzę na plakaty meczowe, to też ich mało. Mieszkam obecnie w Wiślackiej dzielnicy i nie widziałem żadnego plakatu zachęcającego do pójścia na mecz. A zazwyczaj wisiał tylko jeden.
      ex SMod ZŻU, MN

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Nie widze potrzeby tlumaczenia sie z mojego zdrowia przed kims obcym mieszkajacym kilkaset kilometrow dalej. Masz racje, sa rzeczy wazne i wazniejsze, dlatego raczej nie pojde na mecz. A komentowanie w taki sposob nie swiadczy najlepiej o Tobie.

Mati, wiesz chyba co sie dzieje z plakatami. Z tego co wiem, plakaty maja sklonnosci do "znikania" wiec moze przez to widac ich mniej. Ponadto inna kwestia jest fakt, ze w roznych miejsach jest ich rozna ilosc. Dawniej mieszkalem na V, teraz NG. Na Krowodrzach jest duzo wiecej plakatow, ale to chyba wynika z tego, ze ruch tam jest duzo wiekszy. Natomiast tu gdzie obecnie mieszkam faktycznie jest mniej plakatow, ale jest to duzo mniej uczeszczana okolica i nawet nie ma za bardzo gdzie tego powiesic. Tu nawet sklepy sa w niedziele pozamykane :) Natomiast slyszalem, ze np na niektorych uczelniach Wiselka sie reklamuje. Choc faktycznie, w marketingu moznaby dzialac mocniej. A co do KK. Jak robilem rok temu to chyba nie dostawalem zadnego linku ani hasla, wiec i tak jestes choc troche do przodu :D Jak kiedys to wejdzie w zycie, to bedziesz mogl kupowac spokojnie przez internet.
    • Tutaj problemem jest mało atrakcyjny rywal - przyjechałby Manchester to biletów jużby nie było.

W Poznaniu było to samo, za biletami na MC kojka taka, że już się wężyk zrobił, a na Brage była raptem godzina stania.
    • Problem jest także to, że w sumie jedynie Kraków i Łódź są mniej więcej po równo podzielone pod względem kibicowskim. To powoduje, że po mieście raczej nie ma szans chodzić w szaliku czy innych atrybutach kibicowskich, więcej ludzie czują się mniej bezpieczni i duża rzesza woli sobie odpuścić mecz.

Widzę, że przy podobnej klasie rywala, w podobnym czasie i nieco droższych cenach biletów, na meczu Lech - Braga pojawiło się 30 tysięcy osób. Dodając, że Lech ma za sobą niemal całą Wielkopolskę, to trzeba powiedzieć, że Wisła podobnie wykorzystuje potencjał kibicowski.
      ex SMod ZŻU, MN

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Kolejek nie bylo, bo UEFA zabrala czesc miejsc i sam wiesz, ze I trybuna to glownie sponsorzy, wiec byla obawa, ze stoisz w kolejce na marne. Zwlaszcza, ze wtedy karnety jeszcze sie sprzedawaly. ;) Mimo wszystko bylo i tak chyba wiecej ludzi niz chciala UEFA. ;P Dla mnie 1/16 LE to w miare sukces i patrzac na rywala mozna liczyc na dalszy awans, wiec tym bardziej nie rozumiem, ze tam na zadnym meczu nie bylo kompletu. (tutaj nie mam 100% pewnosci, ale chyba tak bylo) Btw. Ladnie Borek cisnie tego cepa z NCS. :)
    • W sumie teraz mi rozjaśniłeś, że wy tam mieliście jakąś karę, chyba za schody... W sumie my tylko finansową dostaliśmy. Ja sam osobiście wolę albo przyjść wcześniej, albo stanąć trochę z boku, na schodach niewygodnie jest...

EDIT: A Wisła bawi się dobrze :D Bez piłki też :D
      youtube.com/v/ru6u31_s5Tw
      ex SMod ZŻU, MN

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • A ja jeszcze dorzuce link z plebiscytu na najlepszego trenera i pilkarza Malopolski.

krakow.naszemiasto.pl/artykul/…nera-malopolski,id,t.html

Jest tez zalaczona videorelacja. Nagroda dla Jasnej strony futbolu przypadla akcji kibicow, ktorzy na mikolajki zaprosili na mecz 1300 dzieci. Tak, wiem, to sami kibice glosowali. Ale dobrze, ze nagroda przypadla nam, niz pilkarzom Cracovii, ktorzy nie przyjeli lapowki (czy jakos tak, juz nawet nie chce mi sie szukac co to bylo). To by byla porazka, gdyby dostawac nagrody za cos, co powinno byc standardem.

Spodobaly mi sie wypowiedzi pilkarzy, ktorzy wypowiadaja sie skromnie i maja chec do dalszej pracy. Nawet Maly chyba troche spowaznial :)

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez !Pete ().

• Patrzac pod katem grania przez ponad godzine w 10, to 1:1 jest dobrym wynikiem. Niestety, glupie zagranie Nuneza, niepotrzebna walka Czekaja do konca (byl bardzo spozniony, imho mogl odpuscic; ale wiadomo jak to jest w takim meczu, Michal walczyl na maxa) i jest jak jest. Ogolnie sytuacja nie jest zla, jesli dobrze kojarze, to dwoch podstawowych zawodnikow "wykartkowalo" sobie udzial w rewanzu, wiec na pewno Standard nie bedzie mogl grac w najsilniejszym skladzie. Obawiam sie troche o obrone, skoro Czekaj byl pewniakiem, to znaczy ze bedziemy mieli na srodku obrony stoperow nr 2 i 3. Oczywiscie na plus dla Belgow mozna zaliczyc bramkowy remis na wyjezdzie, ale wydaje sie, ze Wisla jest w stanie zdobyc bramke na wyjezdzie.
    • Szkoda tej czerwonej kartki gdyby nie ona można by było ten mecz wygrać. Standard nic specjalnego nie grał. No ale cóż niewykorzystana sytuacja Garguły się zemściła.Gra całkiem niezła zwłasza w 10 czyli nadzieja jest, nie wiem tylko po co na boisku był Małecki chyba tylko po to żeby nachalić i piłke tracić.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Mały tradycyjnie musiał odstawić numer, teraz Kaziu powinien się zastanowić czy ławka czy trybuny, bo nie dość że gra piach to jeszcze nie umie się godnie zachować...
      Głupi karny, ale był, Nunez może się nauczy że do tyłu nolook passów się nie gra :E
      Sędziowie zagubieni jak dzieci we mgle, boczny to chyba z odzysku był, skoro nawet z decyzją komu przyznać aut czekał na głównego. Szanse w rewanżu są, małe ale zawsze ;)
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • Drużyna pomimo straty jednego zawodnika grała tak jakby się nic nie wydarzyło.Choć mam wrażenie że grali w osłabieniu już od pierwszej minuty bo Małecki grał beznadziejnie i gdy zmieniał go Iliev w przypływie dziecinnej złości olał Moskala.Podobało mi się kilka rozegrań na jeden kontakt,no cudo!Widać że popracowano nad ustawianiem się i szukaniem gry.Myślę że jeżeli Standard niczego nie zmieni w swojej grze a wiślacy zagrają w pełni skoncentrowani do 2 runda jest niemal pewna.

Pomimo remisu mecz bardzo mi się podobał,widać było dużo woli walki i dobrej gry.Jednak martwi mnie to co działo się na trybunach za bramkami...zamiast dopingu na murawę leciały śnieżki a po tej szopce z super pucharem spodziewałem się czegoś dojrzałego...
    • Tak z tymi śnieżkami to i Legia i Wisła przegięła :D

co do meczu to dobrze Wisła grała
      pomimo gry w "10"
      nie podawali się i udało się wywalczyć remis
      szanse jeszcze mają na awans zobaczymy jak się
      potoczy kolejne ich spotkanie :)
      Najlepszy Złomiarz u65

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Pov3r ().

• Pov3r napisał(a):

Tak z tymi śnieżkami to i Legia i Wisła przegięła :D

Zapomnial wol, ze sam cieleciem byl. Jak byl snieg na meczach LE to sami rzucalismy sniezkami w sedziow i pilkarzy i wszystko bylo ok. Dlatego smieszylo mnie wczoraj, ze chcieli odwolac z tego powodu mecze. Mecz dobry mimo gry w 10, ale to Legii daje wieksze szanse na awans do dalszej rundy. Wisla ma tylko momenty dobrej gry. ;)