TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Tak, tylko co dokladnie jest przez to rozumiane? Bo "atmosfera" to troche dosc subiektywna opinia. Ponadto gdzies chyba czytalem o tym, ze Wisla sie tam znalazla m.in. ze wzgledu na pokonanie wielu dobrych europejskich druzyn w ostatnich latach na wlasnym stadionie, takze ciekaw jestem uzasadnienia tego wyboru.
    • !Pete, ja myślę, że nie ma co się rozwodzić nad jakimś bzdurnym rankingiem. Pismak naoglądał się ''Wojen na stadionach'', poczytał o Świętej Wojnie, o zabiciu Człowieka i pewnie wyciągnał takie a nie inne wnioski. Ot cała ''procedura'' rankingu. Ja bym się tym nie przejmował. ;)

Karlik racja, tylko takim miedzynarodowym składem Wisła może odskoczyć zarówno Legii jak i Lechowi finansowo i medialnie i nikt nie będzie wtedy oceniał ilu było polaków w składzie. A znajdz mi teraz jednastkę polskich zawodników z Ekstraklasy, którzy mogliby coś ugrać czy to w LM, czy to w LE.
    • Kar(L)ik napisał(a):

Patrząc na Wisłe max 4 piłkarzy w pierwszym składzie.

Jestem wręcz pewny, że w Wiśle w każdym meczu jest max. 11 piłkarzy w pierwszym składzie :>

Kar(L)ik, nie rozumiem za bardzo o co Ci chodzi. Takie napisanie, żeby coś napisać, nie wiadomo po co.
      Dzisiejsza piłka to przede wszystkim pieniądze, klub to taka firma. Chodzi o to, żeby kupić jak najtaniej i zarobić jak najwięcej - normalne.
      Dlatego nie można się dziwić, że Wisła mając do wyboru Genkowa, reprezentanta Bułgarii, strzelca 11 goli w rundzie jesiennej, o cenie ok. 375 tysięcy Euro i Marcina Robaka, który grał w reprezentacji z takimi potęgami jak Tajlandia czy Singapur, dwa lata starszego od Genkowa, który strzelił jedną trzecią bramek mniej i w dodatku był trzy razy droższy, wybrała tego pierwszego.
      Porównajmy chociażby Maora Meliksona i Adriana Mierzejewskiego - ten drugi był 8 razy droższy od pierwszego, a uważam, że uznanie ich obu za piłkarzy równorzędnych jest dla Maora krzywdzące.
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Lepiej promować swoich zawodników Polaków niż stranierich o to mi chodzi. Wilk, Sobolewski,Małecki, Garguła max.4 piłkarzy Polaków ma szanse gry.
      Pieniądze są ważne, ale można znaleźć w niższych ligach zawodników o sporym potencjale tylko trzeba mieć skauting. U Was skauting to ten cały Valcx czy jak mu tam zadzwoni tu i tam i ma zawodnika.
      Drugi Arsenal się u Was robi. Zresztą może to i dobry omen w końcu Arsenal i tak nie potrafi nic wygrać od kilku lat :E
      Menelinho
    • Może grało by w Wiśle więcej Polaków gdyby nie kosztowali tyle co kosztują bo nie ma sensu przepłacać za zawodnika o tych samych umiejętnościach co najmniej 5 razy tylko dlatego że jest Polakiem. Poza tym Polacy mentalność mają taką że grać im się chce tylko wtedy kiedy walczą o transfer i lepszą kaskę, ciężkie treningi tez broń Boże bo by się przemęczyli ( co było z Petrescu chyba wszyscy wiemy) . A w niższych ligach wcale taka armia talentów na znalezienie nie czeka bo tam tez szkolenia właściwego nie ma czasem się coś trafi ale to ze świeczką szukać, dużo łatwiej jest znaleźć za granicą zwłaszcza przy takich kontaktach jakie ma Valckx. Żeby mieć możliwość szkolenia Polaków trzeba by zainwestować ogromne pieniądze w akademie piłkarską z prawdziwego zdarzenia i szkolić od najmłodszych lat a skąd wziąć te pieniądze? A i to też przy polskiej mentalności gwarancji nie daje bardzie opłacalne byłoby sprowadzenie po 16 lat z Brazylii czy Afryki doszkalanie ich i promowanie żeby dobrze sprzedać.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Kar(L)ik napisał(a):

Lepiej promować swoich zawodników Polaków niż stranierich o to mi chodzi. Wilk, Sobolewski,Małecki, Garguła max.4 piłkarzy Polaków ma szanse gry.
      Pieniądze są ważne, ale można znaleźć w niższych ligach zawodników o sporym potencjale tylko trzeba mieć skauting. U Was skauting to ten cały Valcx czy jak mu tam zadzwoni tu i tam i ma zawodnika.
      Drugi Arsenal się u Was robi. Zresztą może to i dobry omen w końcu Arsenal i tak nie potrafi nic wygrać od kilku lat :E

1. Garguła?? Nic nie pokazuje, Reszta gra ;)
      2. Jakich zawodników w niższych ligach?? Trafi się jeden na sezon i tyle. Zwolnijcie Ljuboje, grajcie Kucharczykiem :E ciekawe jak by to wczoraj wyglądało ;P
      3. Czekaj, czekaj, bo ostatnio tylko słyszę "cała żyleta płacze, mistrza już nie zobaczę" :E

Czas dziś wreszcie na 3pkt, rywal trudny ale powinien wrócic do domu z niczym ;)
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • Igła napisał(a):

Kar(L)ik napisał(a):

Lepiej promować swoich zawodników Polaków niż stranierich o to mi chodzi. Wilk, Sobolewski,Małecki, Garguła max.4 piłkarzy Polaków ma szanse gry.

1. Garguła?? Nic nie pokazuje, Reszta gra ;)
      2. Jakich zawodników w niższych ligach?? Trafi się jeden na sezon i tyle. Zwolnijcie Ljuboje, grajcie Kucharczykiem :E ciekawe jak by to wczoraj wyglądało ;P
      3. Czekaj, czekaj, bo ostatnio tylko słyszę "cała żyleta płacze, mistrza już nie zobaczę" :E

Czas dziś wreszcie na 3pkt, rywal trudny ale powinien wrócic do domu z niczym ;)

Żeby Ci żyłka nie pękła z napinki ;)
      Menelinho
    • Karlik, kto jak to, ale to nie Igla pisal o drugim Arsenalu :) Ale taki juz trend w swiatowej pilce. I uwazam, ze poki Wisla nie bedzie miala wiekszej kasy (powiedzmy budzet w okolicach 80 mln na sezon, bez wsparcia Cupiala), to raczej moze zapomniec o jednoczesnym budowaniu mocnej druzyny na puchary i inwestowaniu w infrastrukture (boiska treningowe, porzadna akademia). I radze nie wysmiewac Valkxa, to jeden Holender zrobil prawdopodobnie w swojej karierze wiecej porzadnych transferow, za wieksze kwoty niz wszyscy polscy "menago" razem wzieci. A siec skautingu w Wisle dobrze dziala, ale jak widac niektorzy mysla, ze wystarczy, ze ktos poleci naszemu dyrektorowi jakiegos pilkarza i on go bierze w ciemno :) smiem twierdzic, ze gdyby tak bylo, to by wylecial rok temu a my mielibysmy kolejne wynalazki w stylu Baretto czy Brasilii (o tych mniej znanych co sie do skladu na mecz nie lapali juz nie chce nawet pamietac). I nawet jego gorsze transfery, robione na szybko rok temu byly robione z glowa, bo ty byly wypozyczenia i tych zawodnikow juz w klubie nie ma.
    • Jak i znanym faktem jest, że Legia dawno mistrzostwa nie widziała ;P

Na życzenie, w wyjściowej 11 mamy Gargułę, i ligowego bohatera Wisły Bitona. Zobaczymy jak to będzie wyglądało.

13
    • 1-0
      Szczęśliwe zwycięstwo mimo debilizmu Kirma, który marnuje kolejnego karnego. Garguła na plus, starał się, widac że wraca powoli do formy. Styl gry daleki od doskonałego.
      W zasadzie po tym meczu, to nasunął mi się wniosek, że najprostszą drogą do nie przegrania z Wisłą jest wybijanie piłki cały czas na rzuty rożne. Żadnego pomysłu na rozegranie, w skrócie krótka klepka i strata (nawet ze spalonym a to już szczyt). Karny ewidentny, nie wiem skąd kontrowersje kiedy obrońca tak wystawia rękę, w którą zostaje trafiony piłką.
      Biton 3 bramka, może w tym sezonie jakoś ta rywalizacja o koronę króla strzelców będzie wyglądała i nie zostanie nim gośc z 14 bramkami bo to wstyd ^^

13
    • Obejrzałem prawie całą kolejkę (z rozbitym palcem łatwiej znaleźc czas :E ) I naprawdę, znaleźc w tej lidze wartego polecenia polskiego zawodnika nie jest nawet trudno, to jest przej.... trudne zadanie!

Legia - Górnik - błyszczał Ljuboja :E ale z bramkarza górnika zapamiętałem z meczu ze Śląskiem, ciekawy będzie z niego zawodnik
      Jaga - Korona - Frankowski, ale on za młody to nie jest i taki młodziutki zawodnik Korony który wszedł w 2 połowie, starał się szarpac
      Polonia - ŁKS - młodzik który wszedł w drugiej połowie, najwięcej szumu robił, coś może z niego będzie
      Bielsko - Widzew - szarpana kopanka, nikt się nie wyróżnił
      Lechia - Craxa - też bez większych fajerwerków Polaków

To skąd tę młodzież brac??

13
    • A ja mimo iż nie interesuję sie w ogóle polską ligą, polską piłką, czyli także polskimi drużynami, to postawiłem 10zł na Waszą Wisłę :E
      Juve per sempre sarà! 01.11.1897! 120 anni!

UNII 64 PLAYER
      UNII Mizar / top 77
      UNII Rigel / top 34
      UNII Fidis / top 58
      UNII Libra / top 31

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez DLuGi xD ().

• DLugi xD -> zamiast obstawiac, wyślij kase do Juve, bo jak miernotta nie rpzestanie skupywac szrotu pokroju Ramirez i inne takie ciumraki, to nam braknie kasy na skrzydłowego XD

Mecz wygrany, APOEL pokazał, że w grupie mistrzowskiej jest chyba najsilniejszym zespołem (takie wrażenie po kolejce z LM). Wynik mniej lub bardziej zasłużony, ważne że goście żadnej 100% sytuacji w zasadzie nie mieli, w przeciwieństwie do Wisły. Na pewno szkoda sytuacji z pocz 1 połowy i ewidentnego karnego na Meliksonie, tu takie pytanie - po jaką cholerę są sędziowie odpowiedzialni za pole karne, skoro nie mają jaj żeby pokazac na 11 metr?? Na pewno problem z przespanymi zmianami, Genkov miał zejsc juz ok 50 minuty, natomiast po bramce Maskaant postanowił oszczędzac Bitona i nie wpuścił go w ogóle. Niepotrzebna kartka Małeckiego, z resztą cały ten przepis jest durny i debilny i zabija radośc sportu. Czekam na sytuacje że ktoś w 90 minucie finału strzela zwycięska bramkę i karze się go za radośc z historycznego gola :E Przepisowy bubel i tyle ;]

13
    • Zwycięstwo jest ale trochę kruche, taką przewagę można stracić bardzo łatwo a początki meczy Wisła ma nie za ciekawe. Co nie zmienia faktu że pewien komfort przed rewanżem jest bo będzie można grac z kontry. Oby tylko ta pogoda Cypryjska nie zaważyła na wyniku meczu. Strzelenie jednej bramki na wyjeździe sprawę powinno rozwiązać ale problem może być jeśli to Wisła pierwsza straci gola.
      Co do samego meczu początek był nie za ciekawy potem stopniowo coraz lepiej. Szkoda że nie udało się wykorzystać lekkiego zamętu w APOELU po strzelonym golu bo było by spokojniej.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Ja dla mnie sprawa jest prosta. Jeśli w rewanżu będzie choinka lub przegubowy, to odpadniecie. Jeśli zagracie ofensywnie i strzelicie bramke, to macie awans. Znajac życie, to jednak będzie bronienie wyniku z Krakowa i liczenie na to, że rywal nic nie strzeli. Ciekawe też jak wytrzymmacie ponad 35 stopniowy upał.
    • Pomyslmy.... Honduranin, Kostarykanin, 2 Izraelczykow, Bulgar (tak, tam tez cieplej niz u nas). Zreszta, beda grac pozno wieczorem, a wtedy bedzie chlodniej (prognoza na noc - 23*C). Wisla ma atakowac? To ja juz wole logiczne bronienie sie i wyprowadzanie groznych kontr. Mamy do tego odpowiednich pilkarzy (dobre skrzydla + Melikson) i mysle, ze wlasnie z kontry mozna strzelic ze 2 gole.
    • Moze Lech byl zle przygotowany? Wisla nie wyglada idealnie, ale jest moim zdaniem conajmniej dobrze przygotowana kondycyjnie i szybkosciowo. Do tego Holendrzy duzo poprawili taktyke w naszym zespole i wyglada to jak druzyna, a nie zbior indywidualnosci, jak to mialo miejsce w poprzednich sezonach. Pomysl na gre jest, wykonawcy sa, wiec bedzie ok.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez !Pete ().

• Korona - Wisła 0-0

Plan wykonany, założeniem był remis rezerwami i tak się stało, szkoda że biton nic nie skubnął, ale ile może. Udany debiut Czekaja na stoperze, widac że nie poddal się presji, coś będzie z tego chłopaka. Brud też dobry występ, na pewno lepszy od niektórych kopaczy... Oglądanie Jirsaka i Kirma przyprawia o ból głowy, 700k Euro wydane na Czecha to kpina natomiast Słoweniec 95% celnych podań notował grając od tyłu :/ Byle do wtorku!! :D

13
    • Czy to prawda że przed tym meczem dokonano pewnego zakładu? Wisła jest pewna siebie i podobno tych piłkarzy w żółtych koszulkach jest 15, tak żeby ciekawiej się mecz oglądało ;>

• Redyplomowany napisał(a):

Ja dla mnie sprawa jest prosta. Jeśli w rewanżu będzie choinka lub przegubowy, to odpadniecie. Jeśli zagracie ofensywnie i strzelicie bramke, to macie awans. Znajac życie, to jednak będzie bronienie wyniku z Krakowa i liczenie na to, że rywal nic nie strzeli. Ciekawe też jak wytrzymmacie ponad 35 stopniowy upał.

Pozdrawiam :E