TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Trzeba przyznać ze pan Stan Valckx odwala kawał świetniej roboty.
      Na razie wszystkie transfery były udane no może poza Branco.

Szukam konta uni 68 - jeśli ktoś może mi pomóc PW

Początek przygody z ogame 15.09.2006 r. 5 ST
      2012-2015 Przerwa
      Wznowienie kariery 20.12.2015 14 ST
    • niedługo się okaże

mam nadzieję ze dwumecz ze Skonto Ryga będzie bardzo udany ale na razie jeszcze 2 sparingi :)

Szukam konta uni 68 - jeśli ktoś może mi pomóc PW

Początek przygody z ogame 15.09.2006 r. 5 ST
      2012-2015 Przerwa
      Wznowienie kariery 20.12.2015 14 ST
    • Dawno żaden klub Ekstraklasy nie przeprowadzał takiej ofensywy transferowej jak obecnie Wisła. Ktoś liczy, ilu już piłkarzy od zakończenia ligi kupił/wypożyczył Cupiał? Bo zdaje się, że ręki nie starcza.

Zawsze po (nie oszukujmy się frajerskim) odpadnięciu czy to Wisły, czy Lecha z LM kluby zasłaniały się tym, że sprzedali swoich kluczowych zawodników, vide Żurawski w Wiśle, czy też Lewy w Lechu. No to ja jestem ciekaw czym zasłoni się Cupiał, jeśli nie awansujecie w tym roku do LM. Bo na brak piłkarzy już napewno nie może ''liczyć''.
    • Oj.. zgadza się. Nawet nie przypuszczałem, że do Wisły przybędzie, aż tak wielu zawodników. Spodziewałem się raczej 2/3 transferów, w tym jeden emeryt, coby się kibice nei mogli przyczepić, że nie ma transferów. Nawet jeśli w tym roku do LM nie awansują to w następonym roku będzie łatwiej, piłkarze zgraja się. Bo jeśli teraz ktoś podpisał kontrakt z Wisłą to ile on ma czasu, aby się zgrać? Kilka dni i jest pierwszy mecz w kwalifikacjach.
      Wierzę w Wisłe, że tym razem uda się awansować do LM :)
      Hyperion ON

Nick: NotoriousTT
    • Termin zgłaszania piłkarzy do IIrd kwalifikacji kończy się dziś o 23:59. Nie wiem jak to wygląda z Bitonem, czy ma pozwolenie na pracę i różne inne papiery, ale czytałem, że ze Skonto uprawnieni do gry, z nowych zawodników, będą tylko Iliev i Lamey. Aczkolwiek myślę, że nie warto spekulować, trzeba poczekać do jutra.
      ex SMod ZŻU, MN
      ex Mod Handel, Wojny, DiD, S&D, ST, PoO, WiP

LFC - this means more...

Twister jest genialny!
      mirela jest wspaniała!
      Pręgierz (*)
    • Cezarcfc napisał(a):

Transfery w tym roku faktycznie są dobre, jest ich sporo a i drużyna nie została osłabiona sprzedażą zawodników ale to jeszcze nie gwarantuje zakwalifikowania się do LM czy nawet LE bo nie wiadomo jak to będzie działać.

To, czy transfery są dobre sie okaże, narazie jest ich dużo i dobrze wyglądają. Ot taka różnica. ;]
    • Redyplomowany napisał(a):

Cezarcfc napisał(a):

Transfery w tym roku faktycznie są dobre, jest ich sporo a i drużyna nie została osłabiona sprzedażą zawodników ale to jeszcze nie gwarantuje zakwalifikowania się do LM czy nawet LE bo nie wiadomo jak to będzie działać.

To, czy transfery są dobre sie okaże, narazie jest ich dużo i dobrze wyglądają. Ot taka różnica. ;]

A na potwierdzenie tych słów:
      Wisła Kraków - Rapid Bukareszt 0:2 (0:2)
      Bramki: Grigorie12, Roman 45
      :)
    • Ostatnie zdanie - marna prowokacja, ale w sumie niczego więcej się po Tobie spodziewac nie można.
      Meczu nie oglądałem, relacji nie czytałem. Ale liczy się wynik. I jeśli MP, aspirujący do fazy grupowej LM :E, w niemal najmocniejszym składzie dostaje w dupe z rumuńskim średniakiem, to chyba nie jest aż tak dobrze jak tu się Wam wydaje?

Ale co ja tam wiem, przecież to był tylko sparing, piłkarze nie mieli czasu na zgranie, sędzia wypaczył wynik, a obiad przed meczem był niedogotowany. :E
    • W zimie też dostawaliśmy w sparingach, a potem wystarczylo kilka kolejek i było po problemie ;)
      Rumuński średniak przygotowujący się do gry w LE :D
      Argentyna i Brazylia też są słabiutkie?? :> W końcu pokazują narazie w CA.

Poczekamy na Rygę, a ty się ciesz że przegrywamy sparingi, w końcu one są najważniejsze.

Nauczka dla Sobola, że z kilku metrów trzeba włożyc trochę siły. W meczu z Florą niech Genkova i Małeckiego zastąpią Biton i Iliev, może tych pierwszych to rozrusza, bo Iliev o niebo lepszy od Silnego, a Genkov za dużo pudłował.

E: Literówki ;]
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Igła ().

• Redy Nie wiem dlaczego ale każdy żart w Twoją stronę, bądź stronę Lecha uważasz za "marną prowokację" :D

Ale co ja tam wiem, przecież to był tylko sparing, piłkarze nie mieli czasu na zgranie, sędzia wypaczył wynik, a obiad przed meczem był niedogotowany. :E

Przypomnij sobie Lecha z ubiegłego sezonu. W lidze jak grał każdy wie, jednak w LE szło mu tak, że chyba nikt się nie spodziewał. Może i tym razem będzie tak samo w przypadku Wisły.
      Hyperion ON

• @Igła
      Obyscie dostali sie do grupy w LE i zaprezentowali podobnie jak Lech to bedzie to z pewnoscia korzysc dla calej polskiej pilki. Ale znajac zycie bedzie tak jak zawsze - na ta chwile juz Jagi nie ma w kolejnej rundzie kwalifikacyjnej... :|
    • Panowie po co od razu te kłótnie. Wisła gra w Lm oby się jak najlepiej tam zaprezentowała!!! Nie lubie Wisły nie lubie Lecha ale kibicuje/kibicowałem im na arenie międzynarodowej bo przecież dobry występ to punkty dla nas i możliwe, że w przyszłości bo narazie sie na to nie zanosi więcej miejsc premiowanych LE czy LM.
      pozdRo!
      u61 TOP 20 max 18 ST[OFF]
      u65 TOP 44 max 26 ST[OFF]

Od kilku lat na emeryturze 8-) 8-) 8-)
    • !Pete napisał(a):

Najlepszym transferem Wisly ostatnich lat byl Valkx :)

Podobno chce odejść jesienią...ale to raczej plotka.

Obyscie dostali sie do grupy w LE i zaprezentowali podobnie jak Lech to bedzie to z pewnoscia korzysc dla calej polskiej pilki. Ale znajac zycie bedzie tak jak zawsze - na ta chwile juz Jagi nie ma w kolejnej rundzie kwalifikacyjnej..

A czemu nie do fazy grupowej LM? :> a Jaga zbiera plony tragicznej wiosny natomiast w przypadku Wisły forma jest raczej zwyżkująca,klub się wzmacnia i nikt ważny go nie opuszcza (ale Riosa to ja żałuje :/ ) podejrzewam że mecz ze Skonto nie będzie porywający może się nawet zakończyć w mękach ale jestem dobrej myśli :)
    • Niby to 1-0, niby wygrany, ale ja pitole jaki poziom... Dobrze że to wpadło bo jedyna groźna sytuacja nie zakończyła się nawet strzałem (Iliev).
      Poziom spotkania tragiczny, ciekawe czy Maaskantowi uda się wpłynąc na kopaczy co od strzelenia bramki grają tylko po to żeby nie stracic, bo będzie tragicznie...
      Ja nie wiem, czy przeciętnemu "kibicowi" nie wystarczy powiedziec prosimy o opuszczenie flag, bo zasłaniają kamery??!! Ale to tak tylko urywkiem...
      Czekamy na rewanż i coś lepszego, bo narazie dno i tona mułu
      Strąconych moonów - 54 :E
      Strąconych GS-ów - 1051 ]:-D
      Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%

Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.

13
    • Bardzo dobry poziom przygotowania flag na oprawę meczu. Myślę, że można zrobić 2/3 transfery dodatkowych flag, jednak nie jest to konieczne, świetne widowisko, dawno nie byłem na pokazie grupy artystycznej specjalizującej się w synchronicznym machaniu flagami.
      Co to za czop komentował z Borkiem ten mecz?
      Klub, który wypłaca pensje jak robotnikom, lub niektórym w ogóle nie wypłaca pensji przegrywa z Polskim gigantem, który ma aspiracje na LM? Tłumaczenie zawsze jest takie jak zawsze, oni są w środku rozgrywek... po uju wymówka. Nie chce dramatyzować i od razu spisywac Wisłe na straty w dalszej części eliminacji ale niezbyt dobrze to wyglądało.
      Hyperion ON

• Dragontaur, na poczatku rozgrywek zawsze sie gorzej gra. Popatrz pare lat wstecz, Wisla pokonale Barce Guardioli. To byla jedna z niewielu porazek tamtej druzyny w calym sezonie, a po tym meczu niektorzy chcieli wyrzucac trenera Katalonczykow.

Poki beda przechodzic kolejne rundy, to nic nie bede narzekal na gre. Zeby tylko w grupie zaczeli juz grac na poziomie, to bedzie ok. Choc mysle, ze juz w rewanzu bedzie duzo lepiej (Skonto powinno chociaz minimalnie sie otworzyc, swoj stadion, doping, powinna zaczac przychodzic forma).

A co do flag.... Moze nastapila bariera jezykowa? Nie chce nikogo obrazac, ale wsrod kibicow przewaznie nie ma wielu poliglotow. Inaczej tego nie umiem sobie wytlumaczyc. Ale przeciez nie jest trudno pokazac na flage, kamere i jakos na migi wytlumaczyc, ze zaslania.
    • Mecz może nie zachwycał, brakowało trochę strzałów bo bramkarz miał problemy z jednym, a i obrońcy mogli sami wbić bramkę :) W Krakowie chyba nie będą się bronić całą drużyną to może wpadnie, więcej bramek.

Co do tego "czopa" to były reprezentant Polski

Czy Melikson złamał palec, bo tak to wyglądało?

Ten transparent na płocie w końcu zostawili? Bo widziałem, że się szarpali o niego i śpiewali brzydko.