Jeden wyjątek potwierdzający regułę. Na początku jeszcze Niedzielan też coś tam grał, później już odszedł w cień. I to tyle. A przypominam, że tych dziadków do Polski wróciło conajmnej kilkunastu.
TS Wisła Kraków.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji
-
-
Chyba nie jestescie az tak zawiedzeni Murawskim?
A co do placenie duzo wiekszych kwot takim gwiazdom.... No coz, ja jestem przeciwny. Jesli budzet klubu bedzie wiekszy o 20 mln, to ok. Ale przy aktualnym nie ma sensu. Na jedna pozycje wezmie sie kogos takiego, to na 5 innych trzeba bedzie znalezc sredniakow, bo nie starczy kasy na dobrych graczy. -
Ja trochę jestem. Za 1 mln Euro można było kupić 2-3 zawodników, z których conajmnej jeden pewnie grałby tak jak Muraś. Ale dla zarządu liczyło się to, że opchneli go za 3 bańki, a odkupili za 1, więc są 2 na plusie. Szkoda tylko, że nie uwzględnili spadku jego formy i to konkretnie. Niemniej to nie jest temat o Lechu i nie będę się nad tym mocniej rozwodził.
Z drugim akapitem się zgadzam, ale warto też dodać, że jeśli w drużynie 1 osoba zarabia więcej, to tworzy się pewnego rodzaju niesmak, bo przecież skoro on dostaje X euro rocznie, to dlaczego ja mam dostawać 1/3 tego? -
gratuluje wszystkim kibicom Białej Gwiazdy tytulu mistrza polski
-
Redyplomowany napisał(a):
Z drugim akapitem się zgadzam, ale warto też dodać, że jeśli w drużynie 1 osoba zarabia więcej, to tworzy się pewnego rodzaju niesmak, bo przecież skoro on dostaje X euro rocznie, to dlaczego ja mam dostawać 1/3 tego?
Dlatego myślę, że zakontraktowanie takiego gwiazdora nie byłoby dobrym rozwiązaniem. Może i klub by trochę zyskał na popularności, jednak kasa za płacę byłaby zbyt duża. To nie Rosja, czy Grecja, że sobie kupują staruszków za wielkie pieniądze, żeby ludzi przyciągnąć. Choć myślę, że Taki Ruud byłby wyróżniającą się postacią w Ekstraklasie, może wiek już nie ten, to jednak technika i umiejętności zostały.Hyperion ON
Nick: NotoriousTT -
Wisła Kraków stara się pozyskać Ruuda van Nistelrooya - takie informacje pojawiły się w poniedziałek w polskich gazetach. Dyrektor sportowy "Białej Gwiazdy", Stan Valckx, stanowczo temu jednak zaprzecza. - To powtarzana przez wszystkich bzdura - stwierdził w rozmowie z holenderskim Voetbal International.
- Temat van Nistelrooya w Wiśle to "urban legend" (pozornie prawdopodobna informacja rozpowszechniana w mediach - przyp. red.) - oświadczył Valckx, podkreślając że w informacji tej nie ma nawet krzty prawdy.
Według polskich i niemieckich mediów Wisła proponowała holenderskiemu napastnikowi milion euro za sam podpis na umowie.
34-letni piłkarz kończy tego lata swoją przygodę z HSV Hamburg. W Bundeslidze grał przez jeden sezon. W 36 spotkaniach zdobył 12 goli. Ma poważną ofertę z Malagi, interesują się nim również kluby angielskie.
wp.pl
Macie swojego van Nistelrooya -
I całe szczęście, że go nie będzie.
Za to co byśmy za niego zapłacili można teoretycznie sprowadzić kilku takich Meliksonów czy Genkowów.
Aha jeszcze to: Bunoza i Paljic WON z Krakowa. Nie chcę ich już oglądać w Wiślackiej koszulce. I nie tylko ja.
Zapomniałbym:
MISTRZ MISTRZ NASZ TS!
"Gdzie twoje berło, berło i korona? ... " -
*ThoR* napisał(a):
Aha jeszcze to: Bunoza i Paljic WON z Krakowa. Nie chcę ich już oglądać w Wiślackiej koszulce. I nie tylko ja.
Ja nie w temacie, o co kaman??Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
Łączny % ST: Solo - 268.235,81% ; ACS - 78.004,45%
Gwiazda Biała, Orzeł Biały to są nasze ideały.
13 -
Oto jakiego pedalstwa doczekaliśmy się w swojej drużynie...
i56.tinypic.com/x44zh2.jpg
i53.tinypic.com/2q8brle.png
i53.tinypic.com/fjff52.png -
Ehe, no faktycznie. Napisałbym Ci co powinieneś zrobic, ale mogłoby się to banem skończyc..
Małeckiego też wywal, jechał z Maaskantem na jednym rowerze, na pewno coś podejrzanego
Jak nie odróżniasz pedalstwa od głupawki to ja Ci winszuję pomysłowościStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
*ThoR* napisał(a):
"Gdzie twoje berło, berło i korona? ... "
Nie żebym się czepiał, ale ni jak wstawisz tam później Lecha.
A Wisłę, Legię i inne ''żeńskie'' kluby owszem. -
*ThoR* napisał(a):
"Gdzie twoje berło, berło i korona? ... "
Nie żebym się czepiał, ale ni jak wstawisz tam później Lecha.
A Wisłę, Legię i inne ''żeńskie'' kluby owszem.
Ależ to nie do Leszka tylko Legii
Igła napisał(a):
Ehe, no faktycznie. Napisałbym Ci co powinieneś zrobic, ale mogłoby się to banem skończyc..
Małeckiego też wywal, jechał z Maaskantem na jednym rowerze, na pewno coś podejrzanego
Jak nie odróżniasz pedalstwa od głupawki to ja Ci winszuję pomysłowości
Jeśli w ramach "głupawki" liżesz swoim kumplom sutki to ja Ci winszuję...
Pierwsze zdjęcie ok, ale to co jest na dwóch pozostałych to wstyd. -
Z drugim akapitem się zgadzam, ale warto też dodać, że jeśli w drużynie 1 osoba zarabia więcej, to tworzy się pewnego rodzaju niesmak, bo przecież skoro on dostaje X euro rocznie, to dlaczego ja mam dostawać 1/3 tego?
to jest normalne
i tylko polacy powtarzaj i rozpowszechniaja tego typu bzdury
skoro ktoś jest lepszym zawodnikiem, bardziej doświadczonym z renomą - zarabia więcej
proste
tak jest wszedzie na świecie
Messi nie zarabia tyle samo co reszta graczy Barcelony
ze 3 razy tyle co taki Abidal i to jest normalnePost był edytowany 1 raz, ostatnio przez Black Grucha ().
-
*ThoR* napisał(a):
Jeśli w ramach "głupawki" liżesz swoim kumplom sutki to ja Ci winszuję...
Pierwsze zdjęcie ok, ale to co jest na dwóch pozostałych to wstyd.
A jak to się ma do ich umiejętności???Ramos nikt z klubu zwalniać za upuszczony puchar a to też wstyd niemały...
Biorąc pod uwagę liczbę bramek obecnego króla strzelców to van Nisterlooy pewnie by nie odstawał co więcej ściąganie takich zawodników do takich klubów jak Wisła to tylko zysk taki Real wydał majątek na Ronaldo o a gość spłacił się koszulkami -
Wisła to nie Real. Zakładając koszulkę Wisły zobowiązujesz się do godnego reprezentowania klubu z ponad stuletnią tradycją. Nie tylko na boisku.
PS
RvN już w Maladze. -
No to także ten, idą wzmocnienia przed LM niech to coś trafi...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/osman-chavez-odchodzi-z-wisly,1,4406376,wiadomosc.html
Kupic za 0,5kk sprzedac za 3kk, ale tu się nie myśli..Strąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
z tego co wiem to Wisłą wypożyczyła tylko Chavez'a to jak mogli go sprzedać?
a do końca tygodnia Wisła ma kupić 60% praw do niego za 300 tys. euro, a belgijskie portale podają, że Wasilewski dołączy w nowym sezonie do Mistrza
Polski. Teraz czekać na jakieś ofensywne wzmocnienie. -
Ja już przyszłościowo myślę
Nie no kupują 100% praw do zawodnika, te 40% to kwota następnego transferu jaką odpalą do tego Platense, co może byc nawet ogromną sumkąStrąconych moonów - 54
Strąconych GS-ów - 1051
13 -
Szczerze Wam powiem, że tyle cudów już czytam, że aż głowa mała... Mam piątkowy PS, w którym jest informacja o Peszce i Jeżu z Zabrza... Myślę, że nie warto teraz się spinać na te newsy, gazeta musi się sprzedawać to różne cuda będą pisać. Trzeba po prostu cierpliwości...
-
Dokladnie, media beda rzucac nazwiskami, zeby zapelnic jakos gazete. Peszko? Przeciez Koeln na pewno moze dac mu duzo wiecej niz Wisla, nie mowiac juz o innych klubach w Bundeslidze. Stan na pewno wymysli cos ciekawego, wystarczy troche cierpliwosci
-
Dzisiaj odbyło się losowanie LM, Wisła zagra ze Skonto Ryga.
Trochę info o rywalu.
Rok założenia: 1991
Barwy: niebiesko-biało-czerwone
www: skontofc.lv/
Prezes: Guntis Indriksons
Trener: Marians Pahars
Stadion: Skonto stadions (9.500 miejsc)
Liga łotewska gra systemem wiosna-jesień. Rywale mistrzów Polski po 14 kolejkach zajmują czwarte miejsce w tabeli z 22 punktami na koncie, mają jednak do rozegrania jeszcze dwa mecze zaległe. W przeszłości piłkarzem Skonto był Polak Krzysztof Łągiewka.
Sukcesy:
mistrzostwo Łotwy - (14) - 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2010
Puchar Łotwy - (7x) - 1992, 1995, 1997, 1998, 2000, 2001, 2002
Liga Bałtycka - 2010/11
Co myślicie ? Trudny/łatwy ?
-
Zdecydowanie najtrudniejszy rywal z tych, co były do wylosowania. Ale jest do przejścia, tak samo jak Levadia
-
Wisła ze swoim potencjałem powinna ich rozjechać z 4-5 do zera...
-
Tylko, że na boisku nie gra potencjał
-
Wisła ma szanse jak zwykle,ale wiadomo jak to wychodzi. Widzieliśmy to samo 2 lata pod rząd
-
No coż trafił się najtrudniejszy rywal z możliwych co nie zmienia faktu że Wisła powinna wygrać bez problemu. Mam nadzieje że Maskant nie popełni błędów polskich ,,fachowców'' a i w drużynie coraz mniej polaków o wiadomym podejściu do takich rywali więc mam nadzieje że Levadia ani inny Karabach już się nie powtórzy.
-
Jak na razie aspekty techniczne,przemawiają za rywalem ale Wisła ma przecież Meliksona,Małeckiego,Genkova itd. więc walka na pewno bedzie
-
Lech ze Spartą też miał Peszkę, Stilicia itd. i wszystko się usrało. Nie, że bym jakoś miał kompleks, że nie gramy w pucharach, ale po ostatnich wyczynach polskich klubów w LM nic mnie już nie zaskoczy.
-
Widzę, że mamy tu wielu fachowców od Ligi łotewskiej. FajnieHyperion ON
Nick: NotoriousTTPost był edytowany 2 razy, ostatnio przez dragonartur ().
-
witam po wielomiesięcznej przerwie
jeśli Wisła nie zlekceważy rywala to możemy być spokojni o wynik moim zdaniem.
Szukam konta uni 68 - jeśli ktoś może mi pomóc PW
Początek przygody z ogame 15.09.2006 r. 5 ST
2012-2015 Przerwa
Wznowienie kariery 20.12.2015 14 ST
-
Udostępnij
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Użytkownicy online 8