TS Wisła Kraków.

Ta strona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Kontynuując jej przeglądanie, zgadzasz się na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

• Pawel za 2,5 mln ? Toz to swieto narodowe by bylo jakby tyle za niego zaplacili. a 4-2,5 = 1,5. 1,5 za Piotrka ? Za rezerwowego, klocacego sie z kolejnymi trenerami? jak dla mnie nie sa warci (razem) wiecej niz 2 mln. I to by byla dobra oferta gdyby ktos za nich tyle zaplacil. W Wisle sa juz spaleni. Ciagle fochy nie pomagaja ani im, ani druzynie.

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez !Pete ().

• jak dla mnie nie sa warci (razem) wiecej niz 2 mln.
      Według specjalistów rynku piłkarskiego razem warci są ~5 milionów euro (dokładnie 4.9mln€). Jedne media mówią o dwóch milionach a inne o czterech, nie znam szczegółów kontraktów Brożków (do kiedy) ale sądzę że to raczej te 4 miliony, bardziej byłoby to zgodne z wyceną piłkarzy.

Ale bądź co bądź Wisła i tak zrobiła interes, za ile by ich nie sprzedali :P
    • !Pete napisał(a):

Pawel za 2,5 mln ? Toz to swieto narodowe by bylo jakby tyle za niego zaplacili. a 4-2,5 = 1,5. 1,5 za Piotrka ? Za rezerwowego, klocacego sie z kolejnymi trenerami? jak dla mnie nie sa warci (razem) wiecej niz 2 mln. I to by byla dobra oferta gdyby ktos za nich tyle zaplacil. W Wisle sa juz spaleni. Ciagle fochy nie pomagaja ani im, ani druzynie.
      Eeeee... za dwóch mamy zyskać 2-2,5 miliona euro.

Oni mieli ciąg do wyjazdu za granicę, więc im się nie dziwię - Trabzonspor zadowolony jest z Głowackiego dlatego ściągnął kolejnych wiślaków za niemałą kasę.

Lepiej ich sprzedać teraz póki mają ważne kontrakty z Wisłą, niżeli później oddać za pół darmo.

Oby teraz ściągnęli kogoś wartościowego w ich miejsce.

Link do strony Trabzonsporu.
    • Heh Brożka ktoś kupi?
      wolne żarty (mowa o Pawle)
      gdyby ten chłopak miał ambicje - od dobrych kilku lat grałby na zachodzie :)
      a pewnikiem będzie grał w Polsce do póki płacą nader przyzwoicie :-|

• Mariusz Pawełek odszedł z Wisły Kraków i związał się z Konyasporem Kulubu. Oficjalna strona beniaminka tureckiej ekstraklasy poinformowała, że polski bramkarz podpisał kontrakt na półtora roku.

Negocjacje Pawełka z działaczami Wisły Kraków w sprawie nowej umowy nie przyniosły skutku i zawodnik mógł odejść bez kwoty odstępnego. W Konyasporze o miejsce w bramce będzie rywalizował z Gokhanem Tokgozem.

W najbliższym czasie 29-letni golkiper ma dołączyć do piłkarzy tureckiego zespołu, którzy przebywają na zgrupowaniu w Belek.

To już trzeci zawodnik krakowskiego zespołu, który w ostatnich dniach zdecydował się na przeprowadzkę do Turcji. We wtorek do drużyny Trabzonsporu mają bowiem dołączyć Paweł i Piotr Brożkowie (latem z tym klubem związał się inny były wiślak Arkadiusz Głowacki).

:E
      Najlepszy Złomiarz u65

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Pov3r ().

• Bardzo dobry tekst ukazał się kilka dni temu na TWSD - wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=24394

Pawełek zaliczył jedną dobrą rundę. W takiej sytuacji w grę wchodzi tylko lekka podwyżka, a on zapewne zażądał fortuny. Nie będę za nim tęsknić raczej. Oczywiście życzę powodzenia w nowym klubie :)
      Piotrek Brożek - od jakiegoś czasu tylko rozwalał atmosferę w szatni, co prawda Robert go utemperował, ale i tak większego pożytku z niego nie było. Przegrał rywalizację z Paljiciem, który nawet nie jest obrońcą.
      Pawła oczywiście szkoda. Dwukrotny król strzelców, jedyny napastnik z prawdziwego zdarzenia w obecnym zespole (no może z Riosa coś będzie). Jego po prostu nie dało się zatrzymać, więc lepiej coś zarobić.

Nie wiadomo ile dokładnie zarobiliśmy, najczęściej słyszy się o 2 mln ojro. Teraz tylko dobrze te pieniążki zainwestować i wszystko będzie ok.
      Jestem pewny, że kogoś kupimy i będzie to przemyślany zakup.

Ave Wisła!
    • No cóż Brożki sprzedane czyli trzeba ściągnąć napastnika i to takiego do gry od zaraz a o to nie będzie łatwo miejmy nadziej że chociaż pieniądze na niego będą i że nie zostaną wyrzucone w błoto.
      Co do Pawełka to jeśli faktycznie chciał niewiedomo jakie sumy to dobrze że odszedł.
      Zapraszamy do quizów w dziale HydePark Forum Ogame.pl:

Naukowych, Rozrywkowych lub Quizu sportowego
    • Brożek jaki był, taki był
      ale...
      nie wyobrażam sobie Wisły jako lidera po ostatniej kolejce-bez niego :|

a i ciekawy jestem jak zaprezentuje się na dłuższą metę ten wasz bramkarz - skoro przegrywał rywalizacje z pierdołowatym Pawełkiem
    • Po prostu przecinek był źle postawiony, jeśli przesunąć go o jedno miejsce w lewo to wszystko gra i wykres jest bardziej łagodny.

Jeszcze nikt z Polski nie był tyle wart co Frankowski przez pomyłkę :/ Jedynie Artur Boruc był wyceniany swego czasu na 12.000.000€ co wydaje się być najlepszym wynikiem.

Post był edytowany 1 raz, ostatnio przez Narcystyczny ().

• To nie chodzi o inflację, wtedy były inne realia. Myślę że masz rację mówiąc że Boniek był najdroższy ale to w porównaniu do innych piłkarzy. Załóżmy Platini wart był 2 miliony to Boniek był wart 1,5 miliona i na dzisiaj nasz piłkarz musiałby być wart z 60 milionów porównując go do Messiego. Zresztą nawet dzisiaj widać zmianę "realiów" a zaczęło się mniej więcej od transferu C. Ronaldo - chyba od tamtego momentu wyrzucić 30 milionów za byle piłkarza zaczęło być niemalże codziennością (co jeszcze nie tak dawno byłoby giga-transferem).

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez Narcystyczny ().

• Mi sie wydaje, ze to sie zaczelo od Figo. Pozniej co roku Real kupowal kolejne gwiazdy. Jak przestali kupowac, to znalazl sie Abramowicz, nastepnie MC. W miedzyczasie inne kluby tez zaczely wydawac raz na jakis czas wieksze sumy. A z tego co pamietam to najdrozszym pilkarzem chyba wciaz jest N. Anelka.

Ale i tak widac, ze nie trzeba grubych milionow w kazdym okienku transferowym na nowych pilkarzy. Dobra szkolka pilkarska wspolpracujaca z rezerwami i pierwsza druzyna i mozna zawojowac swiat. Tyle, ze taka La Masia ma budzet jak dobre polskie kluby :E
    • Nazywanie La Masii "dobrą" to chyba zbyt skromne określenie. Prawdopodobnie jest to najbardziej efektowna szkółka na świecie, wydaje najlepszych jakościowo piłkarzy. Choć oczywiście za tą szkółką idzie siatka scoutów na całym świecie którzy wynajdują takich 12 latków jak Messi, choć rodowitych Katalończyków też mają. Mało który klub na świecie może sobie na takie coś pozwolić.
    • Jest jeszcze szkółka United, która produkuje solidnych graczy nawet do pierwszego składu United (tam również często scouting odgrywa duża rolę) i szkółka Realu Madryt, która zaopatruje w zasadzie cała La Lige. Jej wychowankowie grają w podstawowych składach większości klubów niejednokrotnie są głównymi postaciami tam.
    • *ThoR* napisał(a):

Pawełek zaliczył jedną dobrą rundę. W takiej sytuacji w grę wchodzi tylko lekka podwyżka, a on zapewne zażądał fortuny.
      Zażądał podwyżki o 1/3, tak jakby mało zarabiał dotychczas.
      W ogóle jego odejścia nie ma co komentować, bo wystarczy wpisać na YT "Mariusz Pawełek - najlepszy polski bramkarz" i tam można go "podziwiać".

Póki co żałuję tylko Pawła, ale on już wcześniej dawał znać, że odszedłby chętnie zagranice, a że sytuacja się odpowiednia nadarzyła to nie ma co mieć do niego za złe.

Teraz tylko czekać do 17. stycznia na te obiecane wzmocnienia przez Holendra. Ciekaw jestem bardzo tych ich posunięć.
    • Kar(L)ik napisał(a):

IV władza w Polsce będzie miała o czym pisać. Choć fakt jest, że Krk ma to do siebie, że lubią nożami operować.
      A Ty myślisz, że u nas tylko operuje się nożami? Jeżeli tak to Cię zmartwię, bo tak nie jest.

Wystarczy, że kupisz sobie jakiś magazyn kryminalny typu "Kobra". "Detektyw" czy "Śledztwo" i sam się przekonasz ile tego jest w innych miastach.

Zresztą te sławne gangi warszawskie czy poznańskie to mordowały konkurencje za pomocą widelców?
    • KozaX napisał(a):

Zresztą te sławne gangi warszawskie czy poznańskie to mordowały konkurencje za pomocą widelców?

To w Poznaniu byl jakis slawny gang? Ktos tam mial powiazania z Pruszkowem czy Wolominem ale nikt sam sie nie wychylal. Z reszta - kiedy to bylo? Na moje to zabijali pistoletami albo bombami. Ktos mowi "sprzet" i mysli "Krakow". =)
    • **PIMP** napisał(a):

To w Poznaniu byl jakis slawny gang? Ktos tam mial powiazania z Pruszkowem czy Wolominem ale nikt sam sie nie wychylal. Z reszta - kiedy to bylo? Na moje to zabijali pistoletami albo bombami. Ktos mowi "sprzet" i mysli "Krakow". =)
      Pierwszy lepszy gang Drewniaka od narkotyków, on głównie w Poznaniu działał.

A teraz pytanie co gorsze - biała broń czy pistolet. ;]

Tylko nie wiem co to ma wspólnego z Wisłą Kraków, to że akurat jedna grupa sympatyzowała z jednym klubem nie oznacza, że działała w jego "imieniu". To jest szukanie sensacji na siłę...

Post był edytowany 2 razy, ostatnio przez KozaX ().

• Tak Krk ma to do siebie, że jedni i drudzy operują nożami i się tego nie wypierają. Ciężko o drugie miejsce w Polsce gdzie jest tak popularna broń biała. Takie są fakty. I nie wiem dlaczego wyskakujesz o gangach warszawskich, poznańskich ? Co to ma do rzeczy? Z reszta w Sto(L)icy nie było poważnego gangu Pruszków, Wołomin, Nowy Dw. Maz to i owszem ;)
      Menelinho
    • Porachunki narkotykowe...
      Niestety nie zmienia to tego, że pewnie rozpęta się tu wojna. Nie wiem co się będzie działo po meczach. Dziś i jutro w nocy ma być już ostro.

Niemniej jednak nie wiem czemu piszemy o tym w tym temacie. On nie zginął w wyniku porachunków kibicowskich. EOT.

W poniedziałkowe popołudnie Piotr i Paweł Brożkowie spotkali się przy Reymonta z kibicami Wisły i przedstawicielami mediów. - Nie chcemy się żegnać, ale mówimy "do widzenia". Mamy nadzieję zagrać jeszcze kiedyś w Wiśle Kraków - stwierdzili jednym głosem.
      http://wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=24464

Wisła doszła do porozumienia w sprawie transferu Maora Meliksona. Pomocnik Hapoelu Beer Sheva już w najbliższych godzinach powinien przylecieć do Krakowa, by przejść testy medyczne.
      http://wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=24453
    • Redyplomowany napisał(a):

Pewien jesteś, że on nie zginął w wyniku porachunków kibicowskich?
      Kij w mrowisko i tyle na ten temat.

Tak.
      Sam wiesz dobrze jak na rękę jest mediom pisać że to porachunki kiboli.
      Nie dajmy się propagandzie.

Żeby nie było wątpliwości: potępiam sprawców tego mordu, a zarazem pamiętam, że ofiara grała w tę samą grę.

PS
      Ciekawy tekst mimo wszystko:
      weszlo.com/news/6132
    • Tyle, ze w kazdym innym miescie taka akcja jest do podwazenia - ja czytajac to dzisiaj pomyslalem, ze znowu na kogos musialo trafic. W Krakowie to jest niestety normalka. Nie zdziwie sie jak teraz trafi na kogos z Waszego grona. Sami sie nakrecacie i potem sa niestety takie efekty.
      Tekst ciekawy - czytalem juz wczesniej. Komenty znajac zycie nie spodobaja sie Modkom...